çocuk mu kariyer mi?

Kari koca cikmanin tadi bir baska ama. Parisi cift olarak romantikce gezin bir once sonra cocuklarla disneylanda gidersiniz. Ikisi de baska tat baska guzellik. Neden ikisini de yasamak yerine direk cocuklu bir hayata isinlanmak istiyorsunuz ki?

bilmem ki öyle düştü aklıma.

bunu hiç düşünmemiştim

Butun olasiliklari dusunmeniz lazim. Sonra isin icinden cikamazsiniz.

Brnce siz once en kisa zamanda atanmaya bakin. Atanir atanmazda cocuk dusunursunuz.

Ikisini de aynı anda yapabiliyorsan ikiside diyorum
Çocuğun olunca anneni ya kvyi çağırırsın onlar bakarlar sen de çalışırsın her istediğimizi hayat ha deyince vermiyor
Belki çocuk sahibi olma zamanın gelmiştir erteleme

Bence ikisini de bir arada götürün.
Hamilelik sürecinde kpss çalışırsınız.
Genc yasta anne olma fırsatıniz varken olun bence..
Bir sekilde bakiliyor cocuk.

Sen hangisini istiyorsan o derim konu sahibesi. Burdaki insanların fikirlerini alıp sonra düşünüp taşınmak güzel ama hepimiz ayrı bireyleriz, şartlarımız, hayattan beklentilerimiz farklı.

işine gücüne başla derim
ben de 26 yaşında 4.5 senelik evliyim
yüksek lisansımı bitirdim yeni
doktoradan sonra çocuk düşünebilirim
en erken doktoranın 2. senesinden sonra

Ya ilerde olmazsa dusuncesiyle cocuk mu yapilir? Yaratacak, nasip edecek olan Allah.. Nasibinde yoksa simdi de olmaz.. Tabiiki belli bi yaşı keyfen geçir demiyorum.. Ama hem cok yeni evlisin hem de genç.. Hazir hissediyosan ve gercekten istiyosan bebek sahibi olmak icin çabala..
Bi de atanmayu dusunsen de dusunmesen de formasyonu al.. Cok agir biseyi yok zaten, bi kac ay, hamile de idare edilir Allah in izniyle çocuklu da..

daha yasin genc ustelik yeni evlisin hatta yeni mezun olmussun cocuk konusunda once durrr..bosunami okudun once kpss ye calis ilk sene olmadi 2 .sene calis olmadi hatta bana kalirsa 3 ........inananin bebek meselesini mezun arti kpsss ikilisinin arasina sikistirmayin...bebek demek bakim ilgi demek..5 dk dinlenemeyecegin gunler olucak...cesaretij varsa yap bebek....ablamdan biliyorum mezun olur olmaz evlendi ustune cocuk da yapti simdi ders calisamiyorum diye ah vah ediyor ..kaldi evde emekleri simdilik bosa gitti ..

Canım bende senin yaşındayken ilk bebeğimi dünyaya getirmiştim sonrasında kariyer zor yapılıyor zamanında kariyerini yap derim bebek için daha çok vaktin var :)

Aynisini benim eltim yapmis. Mezun olmus evlenmis formasyon alirken hamile kalmis ustelik ikiz. Sonra hamileyken formasyonu bitirmis ama ikizleri olunca kpss ye calismak hak getire. Zaten atanmasi zor bir bolum mezunu. Simdi evde ikizlerine bakiyor vazgecti kpss den. Ben atandiktan sonra gaza geldi simdi ikizlerim biraz buyusun krese verip kpss calisacagim diyor ama bu seferde esi unut artik sen atanamazsin diyor.

Konu sahibi kpss kazanmayi sen kolay birsey mi zannediyorsun?

40 binlik atamada bile kimyaya verilen 500- 750 arasi felan. Ki artik secim gecti 40 binlik ogretmen atamasi da zor. Senin bransinda ilk 100 e girmen lazim. Ilk yuz demek yatip kalkip ders calismak demek.

Burada sana ikisinide yap diye gaz verenlerin bundan haberi var mi acaba?

Yaşınız küçük ve yeni evli sayılırsınız. Ben oyumu kariyerden yana kullanıyorum.

2 sene önceki ben:)
yüksek lisans derslerim bitmiş tek tezim kalmıştı, formasyonumu da almıştım.

kararım 2sini hatta 3ünü bir arada götürürüm önce bebek oldu. yaslarimiz o zaman ben 25 esim 31di. simdi 15 aylık bir kızım var ben atanamadim daha ama yuksek lisans bitti. benim okulum da farkli sehirdeydi o da etkiledi tabi.
bu sene de eşimin tayini çıktı. temmuzdaki sınav öncesi ev toplanacak taşınacak...

eşinle yaş farkın yoksa ve o da bebek diye tutturmuyorsa önce atan bence...

24 yaşında normal sağlıklı bir insanın acaba anne olamam gibi kaygılanması boş işler bence

birde 8 aylık evlisiniz .
zaman tanıyın evliliğinize , kimin ne olacağı belli olmaz

yerinizde(24 yaşında) olsam tam devam ders çalışırdım

valla kayınvalidem seve seve bakar ona eminim hatta çocuk yapsalarda sevsem baksam havasında. bide kayınvalidemle aynı şehirde yaşıyoruz şu an il bi seneden sonra kpss çalışmak için ona bıraksam bebeğimi.. :)

şu an için değil sonradan yani 30 yaşıma geldiğimde ya çocuğum olmassa demek istemiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…