yuksek lisans bitti. benim okulum da farkli sehirdeydi o da etkiledi tabi.
2 sene önceki ben:)
yüksek lisans derslerim bitmiş tek tezim kalmıştı, formasyonumu da almıştım.
kararım 2sini hatta 3ünü bir arada götürürüm önce bebek oldu. yaslarimiz o zaman ben 25 esim 31di. simdi 15 aylık bir kızım var ben atanamadim daha ama yuksek lisans bitti. benim okulum da farkli sehirdeydi o da etkiledi tabi.
bu sene de eşimin tayini çıktı. temmuzdaki sınav öncesi ev toplanacak taşınacak...
eşinle yaş farkın yoksa ve o da bebek diye tutturmuyorsa önce atan bence...
34 yaşında anne oldum...şu an için değil sonradan yani 30 yaşıma geldiğimde ya çocuğum olmassa demek istemiştim
34 yaşında anne oldum...
biyere kadar haklısınız. kimya bölümüne girmeden daha işimi garantilemiştim eğer istanbulda olsaydım işim hazırdı özel sektörde. yani işe girseydim ayrı şehirlerde ne kadar devam edebilirdik bilemiyorum. görücü usulü evlilik olsa zaten gelmezdim. kpss hiç düşünmedim daha son bi aydır düşünüyorum kpss ile çocuk ikisi bir arada olmaz yapamam da zaten. parasal olarak bi sıkıntımız yok kocamın maaşıda iki çocuk yapıp büyütecek seviyede sadece ben sıkıldığım için çalışmak istiyorum. çokda taşra deil yaa tkat merkzdeyiz :)
valla kayınvalidem seve seve bakar ona eminim hatta çocuk yapsalarda sevsem baksam havasında. bide kayınvalidemle aynı şehirde yaşıyoruz şu an il bi seneden sonra kpss çalışmak için ona bıraksam bebeğimi.. :)
Benimde durumum benzer ıkı yıl olacak evliyim yaşım 27 bu yılda aman aman çalışmadım çocukta hayırlısı diyorum bir ara taktım geç mi kalıyorum diye ama sınava hazırlanırken ablamı gördüm bebekle çok zor oldu gözüm korktu onuda görünce artık nasip Rabbim ıkısınıde hayırlı zamanda versin inş
Canım ben hukuk okuyorum gayet de yürüyorGece emzirmesi icin de mi kv ye birakacaksin? Gece seni uykusuz biraktigi zaman sabah kayinvalideye versen bile o uykusuzlukla ders calisabilecek misin?
Konu sahibi israrla yaziyorum konuna ama kpss ye calismis daha sonra bebek buyutmus biri olarak sana diyorum ki cok toz pembe bakiyorsun.
Gunduz kayinvalideye biraksan bile kpss de ilk 300 e girmen lazim atanabilmek icin. Kimya cok kolay atanan bir bolum degil. Ilk 300 e girmek icinde iki saat kayinvalideye veririm ders calisirimla olmaz.
Ama yinede sen bilirsin. Bence bir arastir bakayim her yil kac kisi kimya dan basvuruyor kpss ye bunlardan kaci ataniyor.
Hem ucunda bebekle ilgilenemeyip birde ustune atanamamakta var.
Canım ben hukuk okuyorum gayet de yürüyor
İste yeterki
Can'ım ben 2 milyon kişinin girdiği sınavda 13. OldumValla hukuk okumakla binlerce kisinin girdigi sinavdan ilk 300 e girmek ayni sey degil.
Bende bebekle aday ogrermenlik sinavina girdim. Bebekle mufettis teftisi gecirdim ama kpss baska. Arkadasin bolumunden alim cok az giren sayisi oldukca fazla. Hem bildigim kadariyla hukukta devam zorunlulugu yok. Vize final haftasi cagirirsin birilerini baktirirsin cocuguna ama kpss de derece yapmak oyle degil. Yatip kalkip ders calismak lazim.
Ha cocuk gelir 5 6 yasina verirsin krese kpss calisirsin o olabilir ama yeni dogmus bir bebekle kpss calisir calisilirda atanilir mi orasini bilemiyecegim.
daha çok taze evlisin bebek için çok erken.merhaba kızlar. klişe ikilemdeyim ve geceleri uyuyamıyorum artık. 8 aylık evliyim 24 yaşındayım eşim memur olduğu için şehir değiştirdim. Ailem istanbulda ben küçük şehirde olduğum için ve kimya mezunu olduğumdan iş bulamıyorum. artı bide yeni mezunum. yeni mezunum yüksek lisans yapıyorum. formasyon alıp kpss ile atanmalı mıyım. yoksa bebek mi kafam çok karışık. sonradan çocuğum olmassa korkusu da baş gösterdi. ne yapcamı şaşırdım.
benim anlamadığım bi durum var yeri gelmişken sorayım
(21 yaşında mezundum ve kendimi bildim bileli çalışıyorum, bekarım)
Gördüğüm kadarıyla kadınlarımızın aklına bir tek annelik için acaba geç mi kalıyorum sorusu geliyor- ki üniversite mezunu bir insanın 30dan sonra anne olamazsam demesi çok tuhaf. Ayıp yani bir açın bakın kaç yaşına kadar olunuyor...
Ama bu kadınların aklına hiç acaba iş için geç mi kalıyorum sorusu gelmiyor. Daha yüksek bitecek ve formasyon alınacak bu demek en az 1 yıl. Ki formasyon öle her ilde her bölümden açılmıyor her sene açılmıyor, bi sürü olayı var...Çok çok şanslısınız da 1 senede, bulunduğunuz ilde hallettiniz diyelim. Sonra KPSS çalışılacak (valla ne çalışıyorsunuz onu da bilmiyorum hiç çalışmadım, kaç soru sorulduğunu bilmeden girdim 85 aldım onu da belirtiyim yani bilmediğim sınav değil, oturduğum yerden salllamıyorum) Ondan sonra alan sınavı çalışılacak da olursa atanacak. Ne zaman işte en iyi hesapla 27'de filan. O da ilk sene yine tayin olmuyor eşinin yanına gelmek için de 1 sene doğudan batıya tayin bekleyecek çok büyük ihtimalle. Yani bebeği yaptınız hadi diyelim; formasyona başka şehre git gel yapmak gerekirse veya hadi atandınız il farkı olursa ne yapacaksınız? kayınvalideyi bavul gibi yanınızda mı götüreceksiniz? k.valideye bir şey olursa ne olacak?
Ya sorması ayıptır siz okurken bunları hiç düşünmediniz mi? Ben mezun olunca ne yapacam nerede çalışacam, gibi? Hadi o zaman düşünmediniz bari şimdi düşünün kolay mı 1-2-3 yaşında bir çocukla ?
Benim kafama göre insan 24 yaşında daha meslek adına elinde hiç bir şey yoksa hırs yapar da bir işim olsun diye uğraşır. Düzenini kurup ancak o zaman çocuk düşünür. Ha yok illa çocuk denirse, fizik öğrt. mezunu bir kuzenim var üstelik de en iyi okuldan mezun ve çok iyi pun da alıyor ama 2 çocuğu var diye KPSS ile atanmıyor bilerek zira atansa gidecek doğuya 2 çocuğu tek başına oraya götürmesi mümkün değil. İyi düşünün de ileride böyle olmayın.
Hiç çalışmayacam diyorsanız tabi keyfiniz bilir.
Ben her ikisini bi arada yuruttum ama hic kolay degil arkanda seni kovalayan yok cocugu iki uc yil sonraya birakibilirsin hem evliligin yerine oturur hemde daha ayaklarin yere basarmerhaba kızlar. klişe ikilemdeyim ve geceleri uyuyamıyorum artık. 8 aylık evliyim 24 yaşındayım eşim memur olduğu için şehir değiştirdim. Ailem istanbulda ben küçük şehirde olduğum için ve kimya mezunu olduğumdan iş bulamıyorum. artı bide yeni mezunum. yeni mezunum yüksek lisans yapıyorum. formasyon alıp kpss ile atanmalı mıyım. yoksa bebek mi kafam çok karışık. sonradan çocuğum olmassa korkusu da baş gösterdi. ne yapcamı şaşırdım.
30 umdan sonra anne olmanın zor olduğunu söylememinin neresi ayıp anlayamadım. yani bu bir gerçek ben uydurmuyorum.insan 4 sene emeğini verdiği okulun hakkını vermek istemezmi ister ben burda işimi yapmak istemiyorum demiyorum zaten sadece ertelemek.. eşimin mesleğinde 3 yılı doldurduğu için bir sene ayrı kalma olayı olmaz eğer atanırsam o yanıma gelir. formasyon uzaktan eğitimle alacağım zaten. kpss ye hazırlansamda hazırlanmasamda formasyn alıcam yani. kayınavideme hiçbirşey olmaz maşallahı vardünya hali Allah korusun birşey olursada annem var ablalarım var bu işin bakıcısı da var biyerde. ben okurken işim beni beklemekteydi zaten istanbulda. hatta inek gibi çalışıp geçtim dersleri okulu uzatmak için. bu emekler boşa gitti diye birşey de yok zaten. evlendiğim için şu an burdayım. formasyon hiç düşünmedim çünkü ataması cidden kötü k. öğrtmi olarak. şu an hatta son bi aydır düşünüyorum. hırslı bi insan hiç olmadım hayatımın hiçbir yerinde. düzen kurmaktan kastınız ne bilmiyorum ama şu an düzenim kurulu zaten. tayinci arkadaşların düzeni zten nereye atanırsa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?