çocuk mu kariyer mi?

yuksek lisans bitti. benim okulum da farkli sehirdeydi o da etkiledi tabi.

iki yaş büyük eşim. çocuk diye tutturmuyor ama istediğide her halinden belli oluyor. adetim gecikse bebişimin annesi diye karnımı seviyo. sadece iş imkanımın yüksek olduğu şehirden iş imkanımın sıfır olduğu şehre onun için geldim. çekiniyor .s

Ahahah tokat merkez mi Allah kolaylik versin istanbuldan sonra zor olur.... Keske orda ise girip kocanin tayini icin ugrassaydiniz hayatiniz cok daha kolay olabilirdi.. Bunun gorucu usulu veya tanisarak diye ayirmiyorum ben genelde bizim kulturde ne olursa olsun kadinin erkegin pesinden gitmesi gerektigi desteklenir sizde de o sekilde olmus.. Gayette benim isim burda hazir deyip kocaniza tayini icin ugrasmasini soyleyebilirdiniz yani.. Kimyadan atama varmi varsa kac puanla ataniyor bir bakmak lazim ama muhtemelen uzun yillar ugrasman gerekecek tabi once 1.5 sene formasyondan sonra.
Bana sorarsan ben kocama sen buraya gel derdim bunca sikintiya girecegime ama siz tercihinizi yapmissiniz bari bundan sonra dogru tercihi yapip once ise girmye calisin inanin bana hayatta kimseye guven olmaz ve hicbirseyin garantisi de yok, kocam iki cocuk yapacak parayi kazaniyor diyorsun ama, sende calisirsan cok daha iyi sartlar vermis olursun cocuklarina inan bana tek maasla ev gecindiren bir adam cok ama cok stresli bir koca olabilir..

Gece emzirmesi icin de mi kv ye birakacaksin? Gece seni uykusuz biraktigi zaman sabah kayinvalideye versen bile o uykusuzlukla ders calisabilecek misin?

Konu sahibi israrla yaziyorum konuna ama kpss ye calismis daha sonra bebek buyutmus biri olarak sana diyorum ki cok toz pembe bakiyorsun.

Gunduz kayinvalideye biraksan bile kpss de ilk 300 e girmen lazim atanabilmek icin. Kimya cok kolay atanan bir bolum degil. Ilk 300 e girmek icinde iki saat kayinvalideye veririm ders calisirimla olmaz.

Ama yinede sen bilirsin. Bence bir arastir bakayim her yil kac kisi kimya dan basvuruyor kpss ye bunlardan kaci ataniyor.

Hem ucunda bebekle ilgilenemeyip birde ustune atanamamakta var.

Benimde durumum benzer ıkı yıl olacak evliyim yaşım 27 bu yılda aman aman çalışmadım çocukta hayırlısı diyorum bir ara taktım geç mi kalıyorum diye ama sınava hazırlanırken ablamı gördüm bebekle çok zor oldu gözüm korktu onuda görünce artık nasip Rabbim ıkısınıde hayırlı zamanda versin inş

amin sanada inşAllah

Canım ben hukuk okuyorum gayet de yürüyor
İste yeterki

Canım ben hukuk okuyorum gayet de yürüyor
İste yeterki

Valla hukuk okumakla binlerce kisinin girdigi sinavdan ilk 300 e girmek ayni sey degil.

Bende bebekle aday ogrermenlik sinavina girdim. Bebekle mufettis teftisi gecirdim ama kpss baska. Arkadasin bolumunden alim cok az giren sayisi oldukca fazla. Hem bildigim kadariyla hukukta devam zorunlulugu yok. Vize final haftasi cagirirsin birilerini baktirirsin cocuguna ama kpss de derece yapmak oyle degil. Yatip kalkip ders calismak lazim.

Ha cocuk gelir 5 6 yasina verirsin krese kpss calisirsin o olabilir ama yeni dogmus bir bebekle kpss calisir calisilirda atanilir mi orasini bilemiyecegim.

benim anlamadığım bi durum var yeri gelmişken sorayım
(21 yaşında mezundum ve kendimi bildim bileli çalışıyorum, bekarım)

Gördüğüm kadarıyla kadınlarımızın aklına bir tek annelik için acaba geç mi kalıyorum sorusu geliyor- ki üniversite mezunu bir insanın 30dan sonra anne olamazsam demesi çok tuhaf. Ayıp yani bir açın bakın kaç yaşına kadar olunuyor...

Ama bu kadınların aklına hiç acaba iş için geç mi kalıyorum sorusu gelmiyor. Daha yüksek bitecek ve formasyon alınacak bu demek en az 1 yıl. Ki formasyon öle her ilde her bölümden açılmıyor her sene açılmıyor, bi sürü olayı var...Çok çok şanslısınız da 1 senede, bulunduğunuz ilde hallettiniz diyelim. Sonra KPSS çalışılacak (valla ne çalışıyorsunuz onu da bilmiyorum hiç çalışmadım, kaç soru sorulduğunu bilmeden girdim 85 aldım onu da belirtiyim yani bilmediğim sınav değil, oturduğum yerden salllamıyorum) Ondan sonra alan sınavı çalışılacak da olursa atanacak. Ne zaman işte en iyi hesapla 27'de filan. O da ilk sene yine tayin olmuyor eşinin yanına gelmek için de 1 sene doğudan batıya tayin bekleyecek çok büyük ihtimalle. Yani bebeği yaptınız hadi diyelim; formasyona başka şehre git gel yapmak gerekirse veya hadi atandınız il farkı olursa ne yapacaksınız? kayınvalideyi bavul gibi yanınızda mı götüreceksiniz? k.valideye bir şey olursa ne olacak?

Ya sorması ayıptır siz okurken bunları hiç düşünmediniz mi? Ben mezun olunca ne yapacam nerede çalışacam, gibi? Hadi o zaman düşünmediniz bari şimdi düşünün kolay mı 1-2-3 yaşında bir çocukla ?

Benim kafama göre insan 24 yaşında daha meslek adına elinde hiç bir şey yoksa hırs yapar da bir işim olsun diye uğraşır. Düzenini kurup ancak o zaman çocuk düşünür. Ha yok illa çocuk denirse, fizik öğrt. mezunu bir kuzenim var üstelik de en iyi okuldan mezun ve çok iyi pun da alıyor ama 2 çocuğu var diye KPSS ile atanmıyor bilerek zira atansa gidecek doğuya 2 çocuğu tek başına oraya götürmesi mümkün değil. İyi düşünün de ileride böyle olmayın.

Hiç çalışmayacam diyorsanız tabi keyfiniz bilir.

Önce kendini kurtar, çocuğu sonra düşün. Çocuğa ayakları yere basan, kendi kendine yetebilen bir anne lazım zira. Niye okudun hem, boşuna mı bunca emek? Önce bu emekleri amacına ulaştır, emin ol çok daha mutlu, çok daha güçlü, kısaca çok daha iyi bir anne olursun zamanı gelince. Ayrıca 24 yaşında çocuğum olmaz diye endişelenmek de gereksiz. Çok genç bir yaştasın, çok yeni evlisin. Şuan ilk amacın çocuk olmamalı.

Daha 24 yaşındasın bir an önce kpss yi formasyonu hallet deli misin ne çocuğu. Çalışmaya başla bi paranın tadını al :) ondan sonra yaparsın. Tamam çocuk ha deyince olmuyor da 40 a kadar yolu var :)

Can'ım ben 2 milyon kişinin girdiği sınavda 13. Oldum

daha çok taze evlisin bebek için çok erken.
neden böyle bir duyguya kapıldın ki yaşın da genç.
ne yap et.kpss hazırlan.sağlam bir işin olsun.
o arada evlilik düzeniniz de oturur.
daha rahat düşünürsün çocuğu

30 umdan sonra anne olmanın zor olduğunu söylememinin neresi ayıp anlayamadım. yani bu bir gerçek ben uydurmuyorum.insan 4 sene emeğini verdiği okulun hakkını vermek istemezmi ister ben burda işimi yapmak istemiyorum demiyorum zaten sadece ertelemek.. eşimin mesleğinde 3 yılı doldurduğu için bir sene ayrı kalma olayı olmaz eğer atanırsam o yanıma gelir. formasyon uzaktan eğitimle alacağım zaten. kpss ye hazırlansamda hazırlanmasamda formasyn alıcam yani. kayınavideme hiçbirşey olmaz maşallahı var dünya hali Allah korusun birşey olursada annem var ablalarım var bu işin bakıcısı da var biyerde. ben okurken işim beni beklemekteydi zaten istanbulda. hatta inek gibi çalışıp geçtim dersleri okulu uzatmak için. bu emekler boşa gitti diye birşey de yok zaten. evlendiğim için şu an burdayım. formasyon hiç düşünmedim çünkü ataması cidden kötü k. öğrtmi olarak. şu an hatta son bi aydır düşünüyorum. hırslı bi insan hiç olmadım hayatımın hiçbir yerinde. düzen kurmaktan kastınız ne bilmiyorum ama şu an düzenim kurulu zaten. tayinci arkadaşların düzeni zten nereye atanırsa.

Ben her ikisini bi arada yuruttum ama hic kolay degil arkanda seni kovalayan yok cocugu iki uc yil sonraya birakibilirsin hem evliligin yerine oturur hemde daha ayaklarin yere basar

24 yaşında her ay için hamile kalma şansın %24 30 için de %21 azalma dediğin şey %3 ise sana hayatta başarılar diliyorum

http://www.genea.com.au/Genea/media.../my-situation-graph-heading-800x350-genea.gif

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…