Çocuk olunca her evlilik değişir mi?

Çocuk olsun ve ya olmasın, bence her evliliğin süreçleri oluyor. Çok iyi olduğunuz, kötü olduğunuz, eğlendiğiniz, yakınlaştığınız, uzaklaştığınız. Sonuçta uzun bir yolculuk. Benim iki çocuğum var, evet bazen çok bunaldığınız zamanlar oluyor. Ama ben dışarı çıkma, kuaföre gitme sorunu yaşamadım, bir şekilde ayarlıyorum. Ki ailem yurtdışında. Ben evlenerek geldim buraya, ailemden hiç kimse yok burada. Yine de bir yolunu buluyorum. Çocukları adapte ediyoruz hayatımıza, biz de onlarınkine adapte olduk.
Çocuklarımın biri 7, biri 4 olmak üzere. Sinemaya da gideriz, etkinliklere katılırız, cafe restoran, oyun yeri, şehir dışı. Hepsine birlikte gidiyoruz. Bazen çok çirkinleşebiliyor olaylar ama napayım, sonuçta benim, bizim çocuklarımız.
Bir önemli unsur daha var o da eşinizin nasıl bir baba olacağı. Bu süreçten nasıl etkileneceği. Bunu tahmin edemezsiniz. Yaşayıp göreceksiniz.
Sağlıkla gelsin bebeğiniz.

Çocuk evliliği değil, insan hayatını dönüştürüyor. Ben kimliğin bitiyor, hayatını çocuğuna adıyorsun. Annelik muazzam değişik delicesine bir duygu. Sürekli bir vicdan azabı. Ben doğumdan önce “10. Günden itibaren işe dönerim. Bakıcı tutar, yanında bebeği de götürüp getiririm” diyordum. Kızım doğdu markete gittiğimde alel acele eve dönüyorum.
çocuksuz evli gibi miyiz? Hayır.
Benimde ilk evliliğimde çocuğum yoktu. İkinci evliliğimde arasında dağlar kadar fark var. İlk evliliğim sevgilimle beraber yaşıyor gibi. İkinci evliliğimde ortak bir paydamız ve amacımız var. Her hareketimiz, kararımız çocuğumuzun menfaati doğrultusunda.

Bomba konusuna kesinlikle katılıyorum.

Ama önemli olan ana babanın o bombayı nasıl sevgi yumağı haline getirmesi.

Allahım önce sağlık versin hem fiziksel hem ruhsal hem de akıl sağlığı.

Gerisi kolay.

Yani zor da olsa sevgi olunca her kapı açılıyor bence…

Yok art arda birkaç gündür görüyorum biri diyor cinsellik bitti, biri diyor ayrı odalarda yatıyoruz, biri diyor yemek yiyemedim, kilo veremedim kuaföre gidemedim

Çok şanslısınız nazar değmesin . Umut olsu resmen

Yok art arda birkaç gündür görüyorum biri diyor cinsellik bitti, biri diyor ayrı odalarda yatıyoruz, biri diyor yemek yiyemedim, kilo veremedim kuaföre gidemedim
Bunların hepsi olacak ilk sene en azından. Zamanla düzelecek.
Çocuklu evde seksle çocuksuz evdeki seks bir olur mu? Sadece odanızda ay uyandı mı ses mi geldi diye yapıyorsunuz neticede.
Ben mesela doğumdan sonra asıl kilo aldım çünkü emzirirken resmen midem kazınıyordu. Sonrasında ama veremediklerim benim kabahatimde.
Odalar bazen ayrılıyor bazen birleşiyor.
Yani çocukla sürekli bir değişim bir ileri bir geri.
Hayatınızın yeni bir dönemine geçiyorsunuz.
Nasıl evlenince annenizde kalsanız da o evde kaldığınız zaman bitiyorsa artık aynı olmuyorsa bu da öyle. Hayatınızın bambaşka vir dönemi başlıyor. Çocuksuz zamanla kıyaslarsanız üzülürsünüz.

her evliliğin dinamiği farklı.
Yani şöyle bir şey var aslında hamilelik doğum lohusalık bir bebeğin büyümesi bunlar zor şeyler.
Ya birbirine daha çok bağlanıyorsun ya da ipler kopuyor.
Biz daha da bağlandık mesela.
Eşimle birlikte büyüttük, geceleri o bakıyor çoğu zaman.
Lohusalıkta da hep bizimle ilgilendi.
Ama gidipte zaten sizi aldatan, döven, kötü davranan adamdan çocuk yapıyorsanız iyi olur diye daha da kötü oluyor.
Bir de bebek bu yani ağlayacak, gülecek, hasta olacak vs..bunların hepsini göze alarak çocuk yapmak lazım.
Haftanın bir gecesi film izliyoruz birlikte.
Dışarı çıkacağımız zaman ablama bırakıyoruz çocukları yani birbirimize zaman ayırmaya çalışıyoruz.
Daha çok çocuklarımızla aktivitelere katılıyoruz.

Evet, size muhtaç bir varlık bundan sonra yatılı misafirimiz ve her zaman
Sevişirken, sohbet ederken, yemek yaparken yerken, gezeceğinizde vs... Hep onun uyku saati, yemek saatini baz alarak hareket edeceksiniz.
Bu da gayet normal.
İletişim noktasına gelince durumdan duruma göre değişir.

mutlaka değişecek hayatınız hatta köklü şekilde. Ama bu değişklik illa kötü olacak diye birşey yok. Daha çok sorumluluğunuz olacak farklı sorunlala boğuşacaksınız ama hayatınızda sizin bir parçanız olacak, ona bakınca koşulsuz sevgi hissedeceksiniz. eşiniz iyi biriyse daha sıkı bir aile olacaksınız. sadece değişime hazır olduğunuzdan emin olun emin değilseniz de kendinizi yavaş yavaş değişime hazırlayın. kötü yanları elbette var ama iyi yönleri daha fazla

Annelik babalik insani degistiriyor. Es olarak sorumluluklarin artiyor. Ama sahsen "cocuk evlilige atilan bomba" lafina asla katilmiyorum. Evliligi oturtmadan veya problemleri görmezden gelerek cocuk yapilsa o zaman sorun oluyor. Erkek zaten sevgisiz, ilgisiz veya sorumsuz ise cocuk dogduktan sonra birden süper baba ve es olmuyor. Iyi kötü huylar daha net ortaya cikar, cünkü hem sorumluluk artiyor hemde taviz vermen azaliyor.
Sahsen dikkat ettigim husuzlar:
Esimle günde 10 dakika olsa bile tek basimiza zaman gecirmek. Biz bir kac defa "gel sohbet edelim" diye koltukta yorgunluktan beraber uyuya kaldik..ama en azindan beraberdik
Cocuk bakimini hep beraber yapdik. Gece olsun gündüz olsun fark etmez. Cünkü beraber yapilinca hem cocukla bag gücleniyor, hem esler birbirine daha iyi destek verebiliyor. Bazi babalar bebegin kiyafetini degistirmesini bile bilmiyor, cünkü herseyi kadina yüklemisler.
Herseyin basi iletisim. Evet yorgun oluyorsun ve tahammül sınırın düsüyor, ama yeri geldiginde yardim istemek lazim ve es de yardim edecek. Es bebege bakarken kadin duşunu da alir, bakimini da yapar. Vücüt kendini toparladiktan sonra beraber yürüyüse cikilir.
Cocuklarimiz evliligimizi sarsmadi. Bizi degistirdi mi? Evet. Ama bence iyi yönde

Eskisi gibi girmeyince epeydir rastlamiyordum sana forumda Laale, bebek gelmis demek ki bu arada cok sevindim, saglikla buyusun insallah :)

Eskisi gibi girmeyince epeydir rastlamiyordum sana forumda Laale, bebek gelmis demek ki bu arada cok sevindim, saglikla buyusun insallah :)
Çok çok teşekkür ederim arkadaşım.

Amin inşallah.

Allahım tüm yavruların sağlıkla mutlulukla büyümesini nasip etsin inşallah,

Sadece baba değil ki, anne olana kadar hangimiz biliyoruz ki nasıl bir anne olacağımızı? Sınırlarımızı muhtemelen hiç olmadığı kadar zorluyoruz çünkü :)

E haliyle evliliği de etkiliyor bu durum. Ne ben eşimin "baba" halini bilebilirim ne de o benim "anne" halimi :) mümkün mü.. e haliyle biz değiştikçe evlilik ve ilişki de değişiyor. Artı bir de çocuk ya da çocuklar :)))

Yanlış hatırlamıyorsam eşiniz kesinlikle çocuk istemiyordu, sizinle sevgiliyken bu konuyu konuşmuştu hatta değil mi? Sizde aynı fikirdeydiniz öyle yazmıştınız.
Bir şekilde ikna edip hamile kaldıysanız eşinizden babalık adına pek bir performan beklemeyin derim. Bu da evliliğinizde ciddi sorun olacaktır demektir zaten.

Çocuğun evliliği sarmamasi için iki tarafın da istekli, rahatına düşkün olmayan insanlar olması gerekiyor bence. Sorumluluktan kacmayacak, çocuksuzmuş gibi yaşamaya çalışmayacak. Bunları yapanlarda genel olarak erkekler oluyor. Öyle olunca mutsuz, gergin bir anne ve bozulan karı koca ilişkileri kalıyor elde.

Bekarken evleniyorsunuz hayatınız değişiyor
Çocuğunuz oluyor bir daha değişiyor üstelik dönüşümsüz olarak
İnsanın tüm bu geçişlerde tökezlemesi, duygu değişimleri normaldir
Düzgün bir evlilik bunları aşar, sorunlu bir ilişki varsa sorun daha da büyür
Çocuk size muhtaç bir canlı, ömrü boyu öyle olacak, büyüyüp kendi ihtiyaçlarını karşılasa da duygusal ihtiyaçları devam edecek. Bazı şeyler yapı meselesidir örneğin ben, çalışkan bir insanımdır, deli gibi bir gayretim vardır ama evime girince keyif isterim, dinlenmek isterim, özel alanlar isterim, kendimi bilirim o yüzden çocuğum yok. En küçük kız kardeşim 20 çocuğu olsa gocunmaz, bırak çocukların arasına git ondan mutlusu yok. Kendisinin iki tane var ama küçük oğlunun okulunda ne kadar çocuk varsa görünce hepsi kucağına koşar, seviyor çocuklarla yaşamayı. Bdv dert yeri, bu muhasebeleri yaprken burayı çokta referans almayın derim, herkesin hayatı kendine özel. Sağlam bir eşiniz varsa çocuklu hayata da alışırsınız elbet, kendinizi bu kadar germeyin, sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Elbette ki çocuktan sonra hayat değişir.
İnsan evlenince de değişmiyor mu zaten.
Bekar olduğu halleri gibi kalamiyor ki
Sorumluluk, ortak hareket etme, kararlar konusunda danışma , ekstra iş yükü..

Çeşitli farklılıklar ekleniyor insana .
Çocuk olunca da bu farklılıklar iki katına çıkıyor haliyle.
Üstelik ailenin bu yeni üyesi çok minik ve çaresiz kendine yetebilirliği yok.
Ekstra ilgi ve bakım isteyecek.

Kimse kimsenin yetersiz hissine kapılmasına sebep de olmasın. Çok yorulacaksiniz, yetişemediğiniz olacak. Dört dörtlük olmuyor.
Ama sonra bir gülüşü var dersiniz

Bir şekilde yaşanıyor, insan alışıyor. Minik insanla yeni bir düzen kuruyor. Bazen düzenler bozuluyor. Çatışmalar çıkıyor. Sonra yine bir gülüşü var

herkesin var olan kendi hikayesinde çocukta şekilleniyor işte. .
Yaşayınca göreceksiniz, günü gününü tutmaz.
İnişler çıkışlar her şey insan için.

Tavsiyem ; anne baba olmadan önce eş olduğunuzu, eş olmadan önce de birey olduğunuzu unutmayın mesela.
Sadece bebek odaklı yaşamak sağlıklı değil .
Kendinize eşinize de vakitler ayırmalı ihmal etmemelisiniz karşılıklı olarak .
O zaman her şey çok daha keyifli .
Şükür dolu olur

Allah sağlıkla kucağınıza almayi nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…