- 3 Mart 2015
- 3.256
- 6.866
- 358
- 36
- Konu Sahibi burcumsu12
-
Benimde ilk evliliğimde çocuğum yoktu. İkinci evliliğimde arasında dağlar kadar fark var. İlk evliliğim sevgilimle beraber yaşıyor gibi. İkinci evliliğimde ortak bir paydamız ve amacımız var. Her hareketimiz, kararımız çocuğumuzun menfaati doğrultusunda.çocuksuz evli gibi miyiz? Hayır.
Yok art arda birkaç gündür görüyorum biri diyor cinsellik bitti, biri diyor ayrı odalarda yatıyoruz, biri diyor yemek yiyemedim, kilo veremedim kuaföre gidemedimBu arada siz tivolinin konusundan dolayı diyorsanız o türünün ender örneklerinden. Burada verilen her öneriye kulak tıkar en tuhaf olanı yapar. Mesela sadece bebek arabasında uyuyan çocuğunu sokağa çıkma yasaklarında çocuğunu yatakta uyutmaya çalış diyenlere elli bahane bulup gidip yürüme bandı aldı bebek arabasıyla orda uyutmak için. Halbuki iki hafta sabırla hareket etse o sorunu çözerdi. Çocuk işi sabır işi.
Mesela yazın yağmur çizmesiyle parka gitmek için ağlayacak. Sabırla ikna edeceksin. Parkta başka bir şey için tuturacak yine ikna edeceksin. Eve gelecek şu yemeği yap diyecek yapacaksın yememek için bahane bulacak. Anneliğin en zor kısmı sürekli ikna etmek. Bu kısımda kolaya kaçıp sonra çocuktan canavar gibi bahsedenlere bakmayın siz.
Çok şanslısınız nazar değmesin . Umut olsu resmenCanım sen yazılanlara bakma.
Doğum yapali 6ay olcak birincisi ilk bir ayda kendi kiloma indim,karnimda çatlağım dahi olmadı eskisinden daha süper gorunuyorum.esimle onbeşinci günden sonra kanamam bitince cinselligimiz devam etti bebeği onuncu günden itibaren dışarı çıkarıp gezdirmeye alıştım bak on günlükken diyorum hala gezmeyi çok sever eşimle çok daha harika olduk borbirimizi asla ihmal etmiyoruz basbabasa vakit geçiriyoruz bebek uyuyunca arada annemlere bırakıp dışarı çıkıyoruz her akşam dizimizi izlemeye devam ediyoruz evet başlarda çok yorulduk ama düzeldi eşimden Allah bin kere razı olsun hem hamileliğimde hem lohusaligimda sayesinde atlattım o olmasa asla yapamazdim neden çünkü ben çocuk yapınca mutlu olmak değil mutlu yuvamiza çocuğu dahil ettim ettik yuvanız mutluysa sevgi varsa eşin de destek biriyse asla kötü olmaz aksine sevginiz artar.
Bunların hepsi olacak ilk sene en azından. Zamanla düzelecek.Yok art arda birkaç gündür görüyorum biri diyor cinsellik bitti, biri diyor ayrı odalarda yatıyoruz, biri diyor yemek yiyemedim, kilo veremedim kuaföre gidemedim
mutlaka değişecek hayatınız hatta köklü şekilde. Ama bu değişklik illa kötü olacak diye birşey yok. Daha çok sorumluluğunuz olacak farklı sorunlala boğuşacaksınız ama hayatınızda sizin bir parçanız olacak, ona bakınca koşulsuz sevgi hissedeceksiniz. eşiniz iyi biriyse daha sıkı bir aile olacaksınız. sadece değişime hazır olduğunuzdan emin olun emin değilseniz de kendinizi yavaş yavaş değişime hazırlayın. kötü yanları elbette var ama iyi yönleri daha fazlaMerhaba hanımlar. İki aylık hamileyim ve bu süreçte sürekli bu sitede çocuktan sonra değişen eşler okumaya başladım. Hamilelik hassasiyeti ile birlikte burda okuduklarımdan doşayı korku sardı beni. Kimi kendine bakamadığını kuaföre bile gidemediğini psikolojisinin çok değiştiğini yazmış. Kimi eşinin değiştiğini, evliliklerinin başında çok eğlendiklerini şimdi iletişimlerinin kalmadığını hatta yataklarını ayırdıklarını kocalarının başka odada yattığını yazmışlar. Hatta biri "bebek mutlu evliliklerin ortasına atılan bir bombadır " yazmış. Bunlar beni çok korkutuyor. Gerçekten böyle mi olacak? İyi örnekler var mı aranızda kaygımı azaltacak?
Eskisi gibi girmeyince epeydir rastlamiyordum sana forumda Laale, bebek gelmis demek ki bu arada cok sevindim, saglikla buyusun insallah :)Bomba konusuna kesinlikle katılıyorum.
Ama önemli olan ana babanın o bombayı nasıl sevgi yumağı haline getirmesi.
Allahım önce sağlık versin hem fiziksel hem ruhsal hem de akıl sağlığı.
Gerisi kolay.
Yani zor da olsa sevgi olunca her kapı açılıyor bence…
Çok çok teşekkür ederim arkadaşım.Eskisi gibi girmeyince epeydir rastlamiyordum sana forumda Laale, bebek gelmis demek ki bu arada cok sevindim, saglikla buyusun insallah :)
Sadece baba değil ki, anne olana kadar hangimiz biliyoruz ki nasıl bir anne olacağımızı? Sınırlarımızı muhtemelen hiç olmadığı kadar zorluyoruz çünkü :)Çocuk olsun ve ya olmasın, bence her evliliğin süreçleri oluyor. Çok iyi olduğunuz, kötü olduğunuz, eğlendiğiniz, yakınlaştığınız, uzaklaştığınız. Sonuçta uzun bir yolculuk. Benim iki çocuğum var, evet bazen çok bunaldığınız zamanlar oluyor. Ama ben dışarı çıkma, kuaföre gitme sorunu yaşamadım, bir şekilde ayarlıyorum. Ki ailem yurtdışında. Ben evlenerek geldim buraya, ailemden hiç kimse yok burada. Yine de bir yolunu buluyorum. Çocukları adapte ediyoruz hayatımıza, biz de onlarınkine adapte olduk.
Çocuklarımın biri 7, biri 4 olmak üzere. Sinemaya da gideriz, etkinliklere katılırız, cafe restoran, oyun yeri, şehir dışı. Hepsine birlikte gidiyoruz. Bazen çok çirkinleşebiliyor olaylarama napayım, sonuçta benim, bizim çocuklarımız.
Bir önemli unsur daha var o da eşinizin nasıl bir baba olacağı. Bu süreçten nasıl etkileneceği. Bunu tahmin edemezsiniz. Yaşayıp göreceksiniz.
Sağlıkla gelsin bebeğiniz.
Merhaba hanımlar. İki aylık hamileyim ve bu süreçte sürekli bu sitede çocuktan sonra değişen eşler okumaya başladım. Hamilelik hassasiyeti ile birlikte burda okuduklarımdan doşayı korku sardı beni. Kimi kendine bakamadığını kuaföre bile gidemediğini psikolojisinin çok değiştiğini yazmış. Kimi eşinin değiştiğini, evliliklerinin başında çok eğlendiklerini şimdi iletişimlerinin kalmadığını hatta yataklarını ayırdıklarını kocalarının başka odada yattığını yazmışlar. Hatta biri "bebek mutlu evliliklerin ortasına atılan bir bombadır " yazmış. Bunlar beni çok korkutuyor. Gerçekten böyle mi olacak? İyi örnekler var mı aranızda kaygımı azaltacak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?