merhaba bi derdim var aslında onu size danışmak istedim nerdeyse 2 senelik evliyim ben istanbuldan izmire geldim kirada oturuyoruz takılarımız borca gitti eşim çalışmama izin vermiyor onun maaşıda fazla değil fatura kiralar derken elimizde ancak geçinmeye yetecek kadar kalıyo kenara para koyamıyoruz ailelerimizinde durumu çok iyi değil çok şükür geçiniyoruz bi problemimiz yok fakat eşim çocuğumuz olsun istiyo aslında bende çocukları çok seviyorum izmirde yapayalnızım arkadaşım da yok bi çocuğumuz olsa daha güzel olurdu diye düşünüyorum ama maddi yönünü düşünüyorum çocukların çok masrafı olurmu diye danışmak istedim deneyimlerinize ihtiyacım var çocuğun masraflarını karşılayabilirmiyiz diye düşünüyorum
maddi durumunuzu bilemiyorum normal b,i bebeğin fazla masrafı olmaz ama eğer allah korusun hasta olursa veya memeyi tutmazsa masraf çok olur biraz para biriktirip öyle düşünün
canım eşinin sigortası varsa, doğum ya da bebeğin allah korusun hastalık durumunda da sigorta karşılar. eşin çalışmana izin verse çok iyi olur aslında; ama bu şekilde mutluysanız söylenilecek bir şey de yok aslında. hayırlısı olsun canım.
bebek olur da masrafı olmaz mı, bunları düşünerek bebek sahibi olun derim. maması, bezi, aylık kontrolleri, oyuncakları, bunlar ilk aklıma gelenler, bi bebeğin aylık masrafı; 350-400 tl yi buluyo.normal şartlarda tabi. Allah korusun işin içine bide hastalık falan girerse bu rakam daha da artar..
canım benimde 10 aylık kızım var 3.5 aylıkken memur olduğum için çalışmaya başladım.kızımın bakıcı masrafı 300 tl ki (çok uygun)genelde 400-500e Bakıyorlar.ama sen çalışmıcaksın sanırım o para cepte kalır.bebek bezi + mamaları+giyim + oyuncak ve aylık doktor kontrolüde 300 tl. oldumu sana 600 tl. bence bebek düşünüyorsanız biraz birikim yapmayı deneyin.biz 3 yıllık evliyiz bu süre içinde hem arabımızı aldık hem evimizi(gerçi ev kredisi ödüyoruz ama olsun kira vermektense bu daha iyi)yani iyi düşünün taşının. bebek önemli bi karar. bu arada yaşınız kaç acaba?
Canım masraf hamile kalınca başlıyor.Doktor kontrolleri, doğum masrafı, testler, bebek alışverişi vs.vs. aslında eşin çalışmana izin verse çalışırken hamile kalsan birde analık parası alırsın..Çok kızıyorum bu çalışamazsın diyen eşlere yaa..Ama şu durumda iyi düşün derim çocuk=masraf
Canım bebek demek tabii ki artı masraf demek. Herkesin harcayağı miktar farklıdır birinin durumu iyidir marka alır aklına ne gelirse alır biri nereden uygun bulursa oradan alır. Zaten bebekte hemen büyüyor markaya fazla eşyaya gerek yok lakin bir hastalığı olsa Allah korusun kuvöze girse, sütünüz olmasa mama almak zorunda kalsanız sizi zorlar hadi şimdi bu sene yapmadınız illa isteyeceksiniz çocuk ve şartlarınız hep böyle sürerse hep zor olacak çocuk sahibi olmanız eşiniz bir yandan başka iş bakamaz mı daha iyi maaşı olan, sizin neden çalışmanızı istemiyor anlatsanız bu şekilde çocuk sahibi olamayız hastalansa bakamayız bırak çalışayım deseniz maaşınızdan birazı bakıcıya gitse geri kalanı yeter zaten. Ancak geçiniyoruz diyorsunuz erkeklerin bu inadını da anlamıyorum hiç.
her bebek nasibi ile gelir derler Allah onun rızkını ayırmıstır bende kirada oturuyorum eşim devlet memuru bekarken baya harcama yapmış onalarımı ödemedim halen daha devam ediyo kredi cektim onları ödicem die aylık 1100 lira kredi ödüyorum ben 300 lira kira 350 lira elektrik su telefon net falan derken... elime tek 100 lira kalıo onuda cocuğuma ayda 2 paket bez ve öncesinde ayda mama alıyordum 2 pakette buda nerden baksan 150 lira idi cok şükür hastane durumlarımız olmadı Rabbim sağlık versin herkesin evladına ama ben cocuk rızkı ile gelir lafına cok inanıyorum...