Çocuk Psikolojisi

iki bebek annesi

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2021
10
2
16
26
Merhabalar sizlere bir sorum var ???
Benim 1 buçuk yaşında kızım var duş yapmak istemiyor çok zor şekilde duş yaptırıyorum öyle ağlıyor ki midesi bulandı nasıl başa çıkabilirim sizce ne yapabilirim duş yapmayı sevebilmesi için ???
Bundan bir kaç ay önce çok severdi suyla küvetinde oyun oynardı.
3 aylık erkek bebeğim var acaba onunla ilgisi olabilir mi kardeşini kıskanıyor

Sakin uzerine gitmeyin, zorlamayin. Sizin kardesiyle ilgilenmeniz gereken sureler arttikca onun banyo rutininde degisiklikler olmus olabilir. Süre, oyuncakla oynama vb gibi. Eglenceli hale getirmeye calisin. Hadi gel once oyuncağını kopukle temizleyelim gibi. Ben de kizimda yasadim ayni durumlari. Psikologlarla görüştüm. Bana duyu butunlemeyi onerdiler. Genellikle duyulari fazla gelismis cocuklarda oluyor. Ben kendim de öğretmenim. Ustun ya da parlak zeka belirtileri gosteren cocuklarda da oluyor. Size Dr. Ebru Sidar'in duyu bütünleme ile ilgili kitabini ve instagram sayfasini takip etmenizi onerebilirim. Kitapta banyo yapmak istemeyen, tirnak kestirmeyen, kıyafetini degistirmek istemeyen cocuklarda bu problemler nasil cozulur onlarin yollari anlatiliyor.

Çok teşekkür ederim bir de böyle deneyeceğim umarım en yakın zamanda duş yapmayı sever.

Belli dönemde banyo yapmaya karsi korkulari oluyormuş. Oglum cok severken 13 14 aylij civarı ciglik cigliga kalıyordu banyoda. Sonra kucukken banyo yaptirdigim kuvette yikadim bir sure. Oyuncaklar atip icine keyif almaya basladi. Sonra normal dusa kabinde eline kucuk kovalar verip suyla oynattim falan derken iyice alisti. Bir de banyoda duvara yapisan cok tatli oyuncaklar var. Banyo oyuncagi diye geciyor. Onlar da dikkatini cekiyormus sanırm

Benim bebeğim de sevmezdi. Sonra babası suyun derecesini biraz düşürdü ve oyun oynatarak banyo yaptırdı. Babasının kucağında o dönem banyo yapmayı sevdi. Bir kaç ay sonra suyun derecesinin düşük olması da işe yaramadı yine sevmedi ağladı duşa girerken. Özellikle kafasına su dökülmesinden hoşlanmıyordu. Sonra ben küçük bir kova aldım içine küçük topları, renkli kapları attım. Kovayı suyla doldurdum. O onlarla oynarken ben de banyosunu yaptırdım. O günden sonra banyoyu sevdi, şimdi banyodan çıkmak istemediği için ağlıyor.

evet kafasına su dökülünce daha da çok ağlıyor, bir de babası denicek beraber oyun oynayarak duş yaptırıcaz. kovanın içerisine küvetine oyuncaklarda koydum ama hiçbirini istemedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…