- 5 Nisan 2012
- 1.628
- 857
- 123
Bana bencillik gibi geliyor eşimin söyledikleri.Yani hiç bir fedakarlıkta bulunma olursa olur der gibi.
yaşını bilmiyorum ama sanki çocuk yapabilmek için son zamanlarınmış gibi konuşuyorsun 40 yaşında bile hamile kalan insanlar var yani, hiçbirşey için geç kaldığını sanmam, herşeyin bir zamanı vardır eşin haklı kendi kendine ve eşine de hayatı zindan ediyorsun ve haksızsın bu konuda çocuğun olmasını çok isteyebilirsin ama Allah vermiyorsa sen oturup ağlasanda, doktordan doktora koşup hergün ameliyat da olsan olmaz. tıp falan ilerlemiyor aslında ilerleyen tek şey bizdeki inançsızlık buna eminim, bilime inandığınız kadar Allah a da inanın ve doktor hastalıgınız yok diyorsa Allah ım hayırlısını ver deyip bekleyin vermeyen Allah sizi birşekilde sınıyordur bunu da unutmayın, eşiniz ve aklı başında çoğu insanda kendiliğinden olabilecek bir çocuk için ameliyat olmanızı saçma bulur. biran önce gelsin istiyorsunuz ya o bebek, siz nasıl dünyaya anne yada babanızın istediği gün gelmediyseniz sizin bebeğiniz de gelmeyecek, belki hiç gelmeyecek o zaman intiharmı edeceksiniz acaba? herkesin bir sınavı var sizin ki de bu benim annem yok diye hergün ağlayabilirim o potansiyel var bendede ama ağlamıyorum, eşime ve kardeşlerime destek olmak için, eşiminde babası yok o da hergün ağlamıyor hayata tutunmak zorundayız ki çevredeki insanlara bir faydamız olabilsin, öğretmensiniz üstelik o çocukları iyi yetiştirmek daha önemli olmalı sizin için, onları da kendi çocuğunuz olarak görmeyi deneyin, öğrencilerinizi sevin iyi davranın eşinizi kendinizi strese sokmayın birçok arkadaşın dediği gibi bir bakmışsınız hamile kalıvermişsiniz ve o zaman da Allah a şükredin. Çocuk yapamamak sizin başarısızlığınız değil, tıpkı bu dünyaya gözlerinizi açmanın kendi başarınız olmaması gibi, büyük düşünün ayrıntılara takılmayın.