çocuk sahibi olma konusunda aileler tarafından baskı yapılanlar var mı?

kadifegul

tatlı kızıma kavuştum...
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2009
2.996
8
116
Kocaeli
merhaba arkadaşlar,
durumum biraz trajikomik. yeni evliyim 4. ayımıza gireceğiz. benim ailem biran önce çocuk sahibi olmamı istiyor ve annem her ay adet dönemimde arayıp adet görüp görmediğimi soruyor.her aradığında ise anne biz şimdi düşünmüyoruz biz korunuyoruz diyorum ama nafile dediğim gibi evleneli 4 ay olacak 4 adet dönemimdede arayıp sordu dördündede düşünmüyoruz korunuyoruz dedim ve dördündede bir güzel azarladı. mafoldumben. ay kadın o kadar hevesli ki bide ablamında çocuğu olmuyor bana yükleniyor torun için...üzülüyorum ama daha erken yani... ya aslında sanırım bende istiyorum ama bu yapıp doğurmak biraz sevmekle bitmiyorki, komşunun çocuğu değil sonuçta al sev ağladı annesine ver. tüm sorumluluğu üstünde her şeyini sen karşılayacaksın. bu arada baskı yapan benim ailemden bahsetikten sonra eşimin aileside hep bi alem ne çocuğu ya başınızı dinleyin en az 2 yıl diyorlar bide geçende şaka yaptım hamileyim diye tepki aynen şöyle "neee... ben kendimi babane olmaya hazır hissetmiyorum naptınız ya siz" .. garip işte..
merak ettim benim gibi olan var mı ailesinden bebek yap diye eşinin ailesinden yapma diye baskı yapılan...

canım senin baskı erken başlamış ama emin ol ki yanlız değilsin biraz zaman geçsin bak daha kimler kimler soracak bebek diye...(komşu karaba arkadaş ):umursamaz:ben duymamazlıktan gelip kafama takmıyorum herşey zamanında ve vakti zamanı var...

bize de her iki taraf sadece anneler de değil teyzeler halalar herkes bir bebeğiniz olsun gibi cümleler kuruyor...
bizde yeni evliyiz. ve en az 2-3 yıl ben kendimi hazır hissetmiyorum. zaten evde yaşlı bir rott cinsi köpeğimiz var. en kolayda konu oradan açılıyor. herayı parka götürdük gezdirdik dediğimiz an artık bir çocuk yapında onu gezdirin diyolar. ben çekemem ağlamasını uyanmasını diyorum biz ne güne duruyoruz bakarız diyorlar. zor... şakayla karışık cevaplar veriyorum. hera kardeş istemiyor daha diyorum:)))kaydirigubbakcemile3

benide kayinvaldem çıldırtıyordu
torun torun torun diye kadın yırtıyordu kendini
3 sene çocuk yapmadık, istemedik hamile olduğumu duyunca kadın resmen kafayı yedi sevinçten
benim annem ilk zamanlar daha erken hemen yapma diyordu 2 yilımız dolunca oda başladı sormaya nezaman yapıcaksınız artık yeter diye, bende diyordum ayy anne kız annesine hiç yakışıyormu öyle demek ayıp ayıp diyerek dalga geçiyordum gülüşüyorduk.
Şimdi dünyalar güzeli bebişim var 4 aylık minicik kızım benim. Dünyanın en güzel en büyük aşkı. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah

benyeni evli degilim iki kizim var ama butun sulale komsular yani beni taniyan herkes beni deprasyona soktular neden kizlarina erkek kardes getirmiyorsun diyorlar.istemiyorum diyorum kimsenin anladigi yok bu seferde yoksa sizin bir sorununuzmu var diyorlar kimseyi ne gormek ne ziyaret etmek istiyorum sorduklari ilk sey oluyor bazen sirf dillerinden kurtulmak icin hamile kalmayi bile dusunuyorum okadarki gina geldiama istemiyorum ben ya

bende 1 yıl 3 aylık evliyim
daha 1 kaç yıl bebek düşünmüyorum
ama kaynanam ilk günden itibaren hep torun torun diyip duruyor
bi o olsa keşke kaynım ve sevgili eltimde kaygısındalar
her seferinde düşünmüyıruz dememize rağmen hala usanmadan soruyorlar
benim taraımda ise bişe yok daha
halbuki onların sorması lazım
çünkü ilk çocuk benim ve ilk torunları olucak
kaynananların ise 44 torunu var
allah eksikliğini kimseye göstermesin
her isteyene versin yarabbim
sende kafana takma cnm
alışıcaksın zmanla

bize de her iki taraf sadece anneler de değil teyzeler halalar herkes bir bebeğiniz olsun gibi cümleler kuruyor...
bizde yeni evliyiz. ve en az 2-3 yıl ben kendimi hazır hissetmiyorum. zaten evde yaşlı bir rott cinsi köpeğimiz var. en kolayda konu oradan açılıyor. herayı parka götürdük gezdirdik dediğimiz an artık bir çocuk yapında onu gezdirin diyolar. ben çekemem ağlamasını uyanmasını diyorum biz ne güne duruyoruz bakarız diyorlar. zor... şakayla karışık cevaplar veriyorum. hera kardeş istemiyor daha diyorum:)))kaydirigubbakcemile3

bende eve kedi aldığımdan beri aynı laflar
kediye mama alana kadar kendi çocuğuna bak
kediyi aşılatana kadar kendi bebeğini yap da ona bak
sanki sözleşmişler bu lafları demek için
çalışıyorum borcumuz var diyincede olsun diyolar
eminim ki bebeği yapsam herkes kaçar gider uzaklara bir daha da aramaz
Çok üzgünüm çoook

çok meraklı bi milletiz söz olur nişan ne zaman nişan olur düğün ne zaman düğün olur bebek ne zaman yahu bi durun yangından mal kaçırır gibi dün düğün bu gün bebek yapma canım boşver en az iki yıl yeni evliliğinin tadını çıkar bebek büyük sorumluluk hem evliliğin hem sizler bi olgunlaşın zamanı gelince allahın izniyle her şey olur allah isteyen her kadına anneliği tattırsın inşallah hayırlı evlatlar nasip etsin sağlıkla

valla bizim kendi ailelerimizin birşey dediği yok ama uzaktan bi akrabımız herkesin içinde bana çocuk yapmazsan kocanın çocuğu olmuyor diyecekler. gerizekalı ne kadar sinirlenmiştim tabi düşünmeden yapalım iki tane çocuk onlarda perişan olsun bizde uyuz oluyorum bu tarz insanlara

arkadaşlar paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
gerçekten Türk halkının bir kusuru galiba bekarken ne zaman evlencen nişanlıyken düğün ne zaman düğün olur bir bebek lafıdır gider. tabi bebek yapmakla bitmez ikinci ne zaman kardeş yapsanıza, eğer çocuklar erkekse bide kızınız olsun, kızsa bide oğlunuz olsaya... sanki onlar herşeyi senden iyi bilirler. (kaynanam hariç biz sevgilylen acele etmeyin evlenirsiniz diyodu, nişanlandık hemen düğün yapmayın askerlik falan bitsin herşey yoluna girsin öyle dedi.evlendik ne çocuğu be diyor)eşim istemiyor, ayrıca eşim askere gidecek, askerden dönünce işi olmayacak iş arayacak ve zaten düğün yeni oldu gırtlağa kadar borç içindeyiz. oof of... kırmak istemiyorum kimseyi ama zaten derdim başımdan aşkın...

laz kızı çok doğru söylemişsin
bu lafı da çok duyuyorum bir tane yap sonra yapmazsın...laelaelaelaelae ıyyy

oda bişeymi dediler dediler bitaneyi yaptım şimdide ikinci diyorlar korkarım onuda yapınca üçüncü diycekler katlanılmaz

oda bişeymi dediler dediler bitaneyi yaptım şimdide ikinci diyorlar korkarım onuda yapınca üçüncü diycekler katlanılmaz

bu konu da yorum yapan insanlara uyuz oluyorum.size ne yaa? size ne? canimiz ne zaman isterse ozaman yapcaz! sanki hersey bir cocuk yapmayla bitiyor.o cocugun gelecegini onlar saglayacaklar sanki...baska konulara gelince mahremiyet olur.cocuk konusu hic utanmadan cekinmeden konusulur..hadi arkadaslar birbirine sorsun konussunlar bu konuyu ama ailelerin sormasi cok garibime gidiyor.yada bir defa sorsunlar meraktan ama defalarca defalarca ne o oyle yaaa...ayip kötükedihüso:kızgın:

Back
X