• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Sahibi Olmak Bir Engel midir?

bence 35 ile 45 yaşında hamile kalmak ve bir sürü teste tabi kalmak hem pahalı hem can acır bence her şey zamanında gerek fazla geciktirmemek gerek , hem kariyer hem çocuk buda büyük yalan aynı yerde olamazsınız çocuk okula başlayana kadar hasta olacaktır ben 25 yaşında evlendim 26 yaşındada kızımı kucağıma aldım,
evlenir evlenmez oldu zaten olmadı diye ki korunmuştum eşim o vakit paniklemişti sonra oldum büyüklerimde çok kızdı korunduğum içim her 2 tarafın ilk torunu olunca epey sevinç ve destek oldu , şu an kızım 20 yaşında ,masrafları ise dershane,epilasyon kıyafetler,parfümler, seneyede dişi
için demir takılacak geçen ay babası motor aldı biricik kızımız olunca harcama ve ilgi ona ayrıca her ay bankaya 100 tl yatıyor 6 yıldır evlendiğinde bu para ona harcanacak bence herkes bakabileceği kadar çocuk doğursun

bence 35 ile 45 yaşında hamile kalmak ve bir sürü teste tabi kalmak hem pahalı hem can acır bence her şey zamanında gerek fazla geciktirmemek gerek , hem kariyer hem çocuk buda büyük yalan aynı yerde olamazsınız çocuk okula başlayana kadar hasta olacaktır ben 25 yaşında evlendim 26 yaşındada kızımı kucağıma aldım,
evlenir evlenmez oldu zaten olmadı diye ki korunmuştum eşim o vakit paniklemişti sonra oldum büyüklerimde çok kızdı korunduğum içim her 2 tarafın ilk torunu olunca epey sevinç ve destek oldu , şu an kızım 20 yaşında ,masrafları ise dershane,epilasyon kıyafetler,parfümler, seneyede dişi
için demir takılacak geçen ay babası motor aldı biricik kızımız olunca harcama ve ilgi ona ayrıca her ay bankaya 100 tl yatıyor 6 yıldır evlendiğinde bu para ona harcanacak bence herkes bakabileceği kadar çocuk doğursun

senin 20 yaşında kızın mı var:52:
ben de seni 25-30 arası düşünmüştüm nedense..

Kızlar merhaba, malumunuz yeni evliyim, eşimde bende çalışıyoruz. Bir yakınımın yıllardır bebek istemesi her defasında hüsranla sonuçlanması ve nihayet tam oldu derken erken doğum sonucu 4 gün yaşayıp bebeğin ölümüyle yaşanan üzüntü ve acı beni çok etkiledi. Bense evlendiğim günden beri "Nasıl korunabiliriz? neler yapmalıyız ? aman olmasın sakın"...diye uğraşırken, o annenin gözlerindeki acıyı gördükten sonra o kadar üzüldüm ki Rabbim sabır versin, şöyle kendime baktım işim var, eşimin de işi var birbirimizi 3 yıldır tanıyoruz, e tamam belki biraz uğraşmamız,savaşmamız gereken şeyler var ama Rabbim bir bebişi nasibiyle birlikte vermez mi ?O bana istediğim hayatı yaşamamda hedeflerimize ulaşmamızda engel olur mu :14: bir yandan biraz beklemeliyim daha tam anlamıyla bi evi bile çekip çeviremiyorum diyorum, diğer yandan neden bekliyim çocuğumla aramda şuan olsa 26 yaş olacak dha neyi bekliyim diyorum :26: bana bi fikir verin cancağızlar, sizler (özellikle evli ve çocuklu olanlar) ne düşünüyorsunuz, bebek sahibi olmak eminim çok güzel bir duygudur ki Rabbim bana nasip edecekmi oda ayrı bi konu tabi ama eğer (inşallah) ederse çok mutlu olurum ama sıkıntı çok çekermiyim beklemelimiyim kafam çok karışık :43:
Not : Eşim çoook istiyor oda ayrı bi baskı tabi...:ssz:

ya çocuk neye engel olabilir ki
hayatını güzelleştirmekten başka
evliliği evlilik yapan çocuktur
yaşın 26 neyi erteliyorsun tam zamanı
bende 24 yaşında anne oldum şu an 3,5 yaşında kızım var
evliliğimize bize şans getirdi
derler ya nasibiyle gelirmiş diye o kadar doğruki bu söz
rabbim isteyen herkese versin
ben ve eşim diyoruz biz kızımından önce ne yapıyormuşuz nasıl vakit geçiriyormuşuz hayat ne kadarda saçmaymış

Kızlar merhaba, malumunuz yeni evliyim, eşimde bende çalışıyoruz. Bir yakınımın yıllardır bebek istemesi her defasında hüsranla sonuçlanması ve nihayet tam oldu derken erken doğum sonucu 4 gün yaşayıp bebeğin ölümüyle yaşanan üzüntü ve acı beni çok etkiledi. Bense evlendiğim günden beri "Nasıl korunabiliriz? neler yapmalıyız ? aman olmasın sakın"...diye uğraşırken, o annenin gözlerindeki acıyı gördükten sonra o kadar üzüldüm ki Rabbim sabır versin, şöyle kendime baktım işim var, eşimin de işi var birbirimizi 3 yıldır tanıyoruz, e tamam belki biraz uğraşmamız,savaşmamız gereken şeyler var ama Rabbim bir bebişi nasibiyle birlikte vermez mi ?O bana istediğim hayatı yaşamamda hedeflerimize ulaşmamızda engel olur mu :14: bir yandan biraz beklemeliyim daha tam anlamıyla bi evi bile çekip çeviremiyorum diyorum, diğer yandan neden bekliyim çocuğumla aramda şuan olsa 26 yaş olacak dha neyi bekliyim diyorum :26: bana bi fikir verin cancağızlar, sizler (özellikle evli ve çocuklu olanlar) ne düşünüyorsunuz, bebek sahibi olmak eminim çok güzel bir duygudur ki Rabbim bana nasip edecekmi oda ayrı bi konu tabi ama eğer (inşallah) ederse çok mutlu olurum ama sıkıntı çok çekermiyim beklemelimiyim kafam çok karışık :43:
Not : Eşim çoook istiyor oda ayrı bi baskı tabi...:ssz:

cnm bebek konusunu düşünmek için çok erken değil mi? henüz 1,5 aylık evlisiniz bence evliliğinizin tadını çıkarıp sonra bebek sahibi olmak daha sağlıklı olur diye düşünüyorum, öte yandan gençsin herhangi bir sağlık engelin yoksa kendinize biraz daha zaman ayırın

senin 20 yaşında kızın mı var:52: ben de seni 25-30 arası düşünmüştüm nedense..
ay canım teşekürler öptüm seni ,yaşım var ama ruhum genç zaten görüntümde genç ,ırsi bizde

taze anne olarak hemen cvp vereyım. evlılığımın 3. ayında bebek sahıbı olmaya karar verdık.kı ben 1 sene gecmeden olmaz dıyodum ama eşım benı ıkna ettı bende ıstedım açıkcası.bırde bende pko vardı kıst vardı hemen olmaz dıye duşunuyodum.çoçuk sahıbı olmak ıçın uğraşan arkadaşların sayısını okudukça ertelememeye karar verdım.sadece 2 ay bekledım ve prensesım göbuşume kondu.
şimdi şöyle söyleyeyım annelık muhteem bır duygu anlatılamaz. ama çok erken karar vermemek lazımmış. en azından 1 sene beklemek lazımmış.bı kere butun hayatın değişiyor.daha doğru duzgun kadın olmadan anne oluyorsun. evlılığının tadını çıkaramıyorsun.tabıkı bebekle ayrı bır tadı var evlılığın. ama mesela ben bebek sahıbı olmadan dıyordum kı " bebeğim olunca annemlere bırakır eşimle tatıle gıderız başbaşada vakıt gecırmelıyız vs vs..."şimdi kızımı bırakıp tatıle gıtmek ha....imkansız:1: gözum arkada kalacağından değil ama onsuz olmaz ışte....kızım herşeyım benım....ama daha yenı evlıyken butun hayatın değişmişken tekrar değiştirmek kolay değilmiş.hele ilk aylar ilk gunler ınanılmaz zormuş.....uykusuz gecelerin getırdıgı asabıyet ikimizede acayıp yansımıştı mesela.....bu arada gelen kılolar,kendını beğenmemede cabası
kısaca annelık bambaşka bırşey.ama acele eden bırı olarak acele etme derım

taze anne olarak hemen cvp vereyım. evlılığımın 3. ayında bebek sahıbı olmaya karar verdık.kı ben 1 sene gecmeden olmaz dıyodum ama eşım benı ıkna ettı bende ıstedım açıkcası.bırde bende pko vardı kıst vardı hemen olmaz dıye duşunuyodum.çoçuk sahıbı olmak ıçın uğraşan arkadaşların sayısını okudukça ertelememeye karar verdım.sadece 2 ay bekledım ve prensesım göbuşume kondu.
şimdi şöyle söyleyeyım annelık muhteem bır duygu anlatılamaz. ama çok erken karar vermemek lazımmış. en azından 1 sene beklemek lazımmış.bı kere butun hayatın değişiyor.daha doğru duzgun kadın olmadan anne oluyorsun. evlılığının tadını çıkaramıyorsun.tabıkı bebekle ayrı bır tadı var evlılığın. ama mesela ben bebek sahıbı olmadan dıyordum kı " bebeğim olunca annemlere bırakır eşimle tatıle gıderız başbaşada vakıt gecırmelıyız vs vs..."şimdi kızımı bırakıp tatıle gıtmek ha....imkansız:1: gözum arkada kalacağından değil ama onsuz olmaz ışte....kızım herşeyım benım....ama daha yenı evlıyken butun hayatın değişmişken tekrar değiştirmek kolay değilmiş.hele ilk aylar ilk gunler ınanılmaz zormuş.....uykusuz gecelerin getırdıgı asabıyet ikimizede acayıp yansımıştı mesela.....bu arada gelen kılolar,kendını beğenmemede cabası
kısaca annelık bambaşka bırşey.ama acele eden bırı olarak acele etme derım

Birebir belki yaşayacaklarımı yaşamışsın, evliliğe tam adapte olamadan çocuk fikri korkutuyor zaten benide. Allah kızını bağışlasın canım. Ben biraz daha düşüneyim en iyisi :26:

Anne olmak elbette çok güzel birsey fakat evliligin ilk aylarinda hamile kalmak bana göre saglikli birsey degl. Ilk önce evliligin oturmasi lazim. Bende yeni evliyim ve bende çoçuklara bayiliyorum ama ben biliyorumki bu zamanlar geri gelmiyecek. Esim ile istedigim zaman disariya çikabiliyorum, tatil planlarini yapabiliyoruz yani kisacasi hayatin tadini çikarabiliyoruz.

Ben istiyorumki sadece evliligimeze dairde hatiralarimiz olsun. Ilk aylarimdan sadece migde bulunti, kusmak gibi hatiralarim kalmasin. Cocuk olmadan bile çok sey degisiyor, hamile halinde hormonlar var ve ayni zamanda evlilige alismak, evi dönup, dönüstürmek biraz zor olur diye düsünüyorum. Dogum olduktan sonrada uykusuz geceler, bez degistirmek,.. istedigin her yere gidememek,..

Ben 1 yil evlilikten sonra çoçuk düsünüyorum. En azindan evlilige alismis olurum. Hap konusunda hiç sorun etme. Hap insani kisir felan yapmaz. Ayrica yasta hiç sorun degil. Daha 26 yasindasiniz, gayet genç bence. Bir yil bekleyip, 28 yasinda çoçugunu kucagina alirsiniz. Gayet güzel bir yas anne olmak için bence.

Canım seni çok iyi anlıyorum bebek olursa geçinemeyiz işten ayrılmak zorunda kalırım diye sürekli erteliyordum eşimin istemesine rağmen biraz birikim yapıp bebeğimi daha iyi şartlarda büyütmek için... Şuan tam karar verdim şimdide burada okuduklarımdan ve de yazılanlardan etkilenip ya çocuğum olmazsa korkusuna kapıldım.. Demek istediğim ben o birikimi falan yapmadım henüz kendimi buna hazır hissettim... Hayatı ertelememek gerekiyor bence :34:

ya çocuk neye engel olabilir ki
hayatını güzelleştirmekten başka
evliliği evlilik yapan çocuktur
yaşın 26 neyi erteliyorsun tam zamanı
bende 24 yaşında anne oldum şu an 3,5 yaşında kızım var
evliliğimize bize şans getirdi
derler ya nasibiyle gelirmiş diye o kadar doğruki bu söz
rabbim isteyen herkese versin
ben ve eşim diyoruz biz kızımından önce ne yapıyormuşuz nasıl vakit geçiriyormuşuz hayat ne kadarda saçmaymış

sende haklısın :16: ne güzel ne mutlu size, inşallah bize de öyle olur. Ara sıra tartışmalarımız oluyor neden evlendim diye sorduğum bile oluyor çocuk belki bu düşüncelerime de iyi gelecektir ...

daha 1 aylık evlilik ve çocuk için geç kalma korkusu...bana çok tuhaf geliyor.
geçen hafta da açılmıştı aynı konu,
fikrim aynı,kadın 35 yaşında da olsa 1 aylık evlilikle çocuk düşünmesi bence doğru değil,
biraz beklemek lazım.

Canım seni çok iyi anlıyorum bebek olursa geçinemeyiz işten ayrılmak zorunda kalırım diye sürekli erteliyordum eşimin istemesine rağmen biraz birikim yapıp bebeğimi daha iyi şartlarda büyütmek için... Şuan tam karar verdim şimdide burada okuduklarımdan ve de yazılanlardan etkilenip ya çocuğum olmazsa korkusuna kapıldım.. Demek istediğim ben o birikimi falan yapmadım henüz kendimi buna hazır hissettim... Hayatı ertelememek gerekiyor bence :34:

değilmi ? yarın yaşayacağımızın garantisi yokken, böyle güzel bi duyguyu ertelemekte bana bazen saçma geliyor :ssz:

bende 29 yaşındayım yaklaşık 7.5 aylık evliyim..

5 gündür adetim olmadı çok korkuyorum 2 ya da 3 ay daha beklemek istiyordum..evlendikten sonra kilo aldım

kafam çok karışık cuma gününe kadar bekleyip sonra test yapacam ama geceleri uyuyamıyorum..

bakabilir miyim diye düşünüyorum şuanda bebek hakkında hiçbir fikrim yok..

korunuyorduk ama geçen ve bu ay korunamadık bende olmaz diye düşünüyordum çok doktora gittim kist filan yok

ama senelerdir adetten önce iki hafta yaklaşık bir hafta boyunca ara ara dayanılmaz ağrılarım oluyor o ağrılar bitiyor 3-4 gün sonra adet oluyordum şuanda yine onlar oldu ama olamadım adet.. ben bu sebpsiz ağrılardan dolayı hemen olmaz diye düşünüyordum.. korkuyorum ben hiçbir şey bilmiyorum bebek bakımı hakkında..yetiştirememekten korkuyorum..

hamile miyim bilmiyorum..korunma olarak korunurken eşim korunuyordu..

o süre içinde bir sorun olmadı

3 aylik bebegi olan bir arkadasimi ziyaret etmistik gecen haftalarda..

o kadar cok arastirdim kitap okudum sordum sorusturdum..

ama anneligi bebegin kendisi ogretiyor insana dedi arkadasim..

bende bu dusunceye katiliyorum..

bebeginle birlikte ogreneceksiniz.. korkma kisacasi derim ben :16:

Ben evliliğe zaman tanımak taraftarıyım. En azından 6 ay.

Bilmiyorum bir de insan eşine doymak istiyor, hamilelik sorunları yaşamadan önce şöyle bir beraber tatilimiz olsun, baş başa zamanlarımızın tadını çıkaralım düşüncesi fazlalaşıyor.:8:

Mesela benim hayallerim hep böyle, iyice eşimle baş başa tadını çıkarayım, bebek de aşkın meyvesi, aşkı önce bir beslemek, çoğaltmak lazım:17:

o anneye Allarım sabır versin...evet çocuk yetiştirmek gerçekten çok zor ama saldım çayıra mantığıyla yetiştirirsen kolay...ama çoook güzel bir duygu sana can katıyor, gözlerinde cenneti dünyadayken de görüyorsun...Allah benden alsın ona versin kötü gününü göstermesin...ben çok süslü bir kızdım,ilk 3 ay hayalet gibi gezdim...herşeye değer..çocuk insanı pratikleştiriyor her şeyi çabuk yapıyorsun..ayrıca yapılacaklar hiç bitmez sonu yok yani...biyolojik saatin ilerlemesi zararına olur..hem ielrde tahammül sınırlarında azalır...herşey zamanında güzel

eğer eşinizin sağlam bir işi varsa ve sizde sağlıklıysanız dünyanın en güzel duygusundan mahrum bırakmayın kendinizi kesinlikle kısmetiyle gelir ben bizzat tecrübe ettim bunu...En azından genç anne olmuş olursunuz yaş ilerledikçe tahammül azalıyor çünkü :emir_bebek:

Back
X