Çocuk sahibi olmak ve kv

kahveligelin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2017
5
2
1
Merhaba kızlar,

Yaklaşık 1 yıldır evliyim ikimizde 27 yaşindayiz. Yavaş yavaş artık bebek sahibi olmak istiyoruz fakat bebek doğduktan sonrası biraz sıkıntılı olacak gibi görünüyor .Bu konuyla ilgili sizden fikir almak istiyorum .

Şöyle ki ikimizde calisiyoruz .Maddi olarak cok kotu durumda değiliz ama ev kredisi ödüyoruz . Bu yüzden de çocuk biraz büyüdükten sonra calismaya devam edeceğim .

Asıl sorun çocuğa kimin bakacağı. Annemle aynı şehirdeyiz fakat yakında değiliz , kv ile çok yakın oturuyoruz ama çok tartışmalar ve kavgalarimiz olduğu icin aramızda samimiyet yok mecburi görüşüyorum sadece . Öyle olunca da kesinlikle kv min bakmasını istemiyorum. çocuğumu kv min büyütmesini istemiyorum.

Eşim ise annesinin hem yakın oturması hemde genç olmasından dolayı annesinin bakması gerektiğini , annesinin daha iyi bakacağını söylüyor bakıcıya bırakmam diyor . Bende bakıcıdan yanayım ama maddi olarak bakıcı bizi zorlar .

Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum . Sırf çocuğu kim bakacak konusu yüzünden erteliyorum bebek fikrini.

Bir yanım istiyor bir yanım da doğduktan sonra ki o süreci yaşayacağım sıkıntıları düşünüyor.

Aynı durumda olan arkadaşlar siz nasıl çözüm buldunuz

Çalışan anne kvsine muhtaç ne yazıkki kv ne kadar kötü olursa olsun onun da torunu bakıcıdan daha güvenilir olur. Zaten sabah çıkıp akşam geleceksiniz kvyi göremeyeceksiniz. Baktınız yine olmuyor ozman çaresine bakarsınız

mecbur kv baksın elın ıyısınden se kendı kotun ıyıdır dıye bır laf var evıne skma sabah guderken cocugu pna gotur aksam gelırken al gel

sakın sakın çocucugunu kv baktırma aman deyim benim gibi çok pişman olursun başını taşlara vurursun.. !
zaten anlaşamıyormuşsunuz.. çocugunuzu hep kendine göre yönlendirecek sözünüz geçmeyecek çok sorunlar yaşayacaksınız..
eşinize iyiyken kötü olmaya gerek yok ,öyle bir durum olduğu vakit bakıcı ayarlarız.. iki taraf içinde en hayırlısı bu diyerek net olun. çok pişman olursunuz
duygusal olarak bakıldığı vakit evet elin bakıcısından daha iyi bakar lakin gerçekler öyle işlemiyor
ben duygularıma yenildim siz yenilmeyin

Calisan anne icin cocuk bakimi cok zor bir konu. Kime baktiracaginizi belirlemeden bu ise girmeyin. Ya evinizi tasiyin ya isi birakin ya da kv yi sevmeye calisin. En az 10 yillik bir surec. Dogan buyur birsekilde bakilir mantigiyla sakin cocuk yapmayin. Biz ilk cocuk icin 5 sene ikinci cocuk icin de 5 yil bekledik sartlarimiz duzelene kadar. Kaldi ki hic maddi sorunumuz olmadi ve annem de genc ve yakindi.

Ne güzel iki seçenek arasından tercih yapmaya çalışıyorsunuz üstelik biri anneanne diğeri babanne! Şanslısınız. Her ikisiyle de konuştunuz mu gönülleri var mı bakmaya?

Bence kimseye güvenip çocuk doğurmayın, işler umduğunuz gibi gitmeyebilir.

Seninki pastam dursun karnim doysun hesabi.Bebek istiyorsan mecbur kv bakicak
Ev kredisine daha cok varsa zaten caliscaksin.Bence esini dinle.Kredi azalinca işten cikarsin bebegine kendin bakarsin

sakın sakın çocucugunu kv baktırma aman deyim benim gibi çok pişman olursun başını taşlara vurursun.. !
zaten anlaşamıyormuşsunuz.. çocugunuzu hep kendine göre yönlendirecek sözünüz geçmeyecek çok sorunlar yaşayacaksınız..
eşinize iyiyken kötü olmaya gerek yok ,öyle bir durum olduğu vakit bakıcı ayarlarız.. iki taraf içinde en hayırlısı bu diyerek net olun. çok pişman olursunuz
duygusal olarak bakıldığı vakit evet elin bakıcısından daha iyi bakar lakin gerçekler öyle işlemiyor
ben duygularıma yenildim siz yenilmeyin
aynen öyle zaten sürekli gelmek isteyen yada bizim oraya gitmemizi isteyen bir kadın .öyle bir durumda iyice bize yerleşir .

benim çocuğumu da kendi gibi yetiştirir :olamaz:

Ne güzel iki seçenek arasından tercih yapmaya çalışıyorsunuz üstelik biri anneanne diğeri babanne! Şanslısınız. Her ikisiyle de konuştunuz mu gönülleri var mı bakmaya?

Bence kimseye güvenip çocuk doğurmayın, işler umduğunuz gibi gitmeyebilir.
benim annem çok yakında değil o yüzden onun bakması mümkün görünmüyor

ikisi de dünden razı tabiki hele de kaynanam ama ben istemiyorm :hasta:

eşiniz nasıl biri
onu da kv niz yetiştirdi ya?
dediğim gibi çok sorunlar yaşadık kv ile eşime çok bağımlıydı bizi çok zorladı . eşimde başta düşkündü ama şimdi normale döndü şükür

kv genç ama bütün çevresi akrabalarıyla kavgalı geçimsiz bir i hep ben ben diyen benim dediğim olacak diyen biri o yüzden

Annem varken çocuğu bakıcıya bırakmam şahsen. Bu kayınvalide içinde geçerli. Annem benim her söylediğimi dinler ve uygular mı? Hayır. Tamamen kendi bildiğini yapar. Ama hiç tanımadığım ve çocuğumla hçbir kan bağı olmayam bir kadından daha çok ilgi, şefkat ve sevgi göstereceği kesin. Bunlar daha önemli. Kayınvalide daha farklı tabi. Annem söylediğimi yapmaz ama kayınvalidem yapar mesela. Sizde belirtin isteklerinizi baksın. Yada çalışmayın, yarım günlüğü kreşe gidebileceği zaman başlayın işe.

aynen öyle zaten sürekli gelmek isteyen yada bizim oraya gitmemizi isteyen bir kadın .öyle bir durumda iyice bize yerleşir .

benim çocuğumu da kendi gibi yetiştirir :olamaz:
aynen öyle inan çok pişman olursun geri dönüşüde olmaz en güzeli bakıcı kafan rahat olur en azından bir şekilde ikna edebilirsin eşini mecbur olacak yani.. huzursuzluk daha mı iyi ? tamam bende anneyim yavrunu bakıcıya bırakma cok zor oluyor insana düşüncesi lakin bu işi cok iyi yapan temiz insanlar var kamera döşetirsiniz birde. herkesin cocuguna kv anne bakmıyor ya. benm şimdiki aklım olsa öyle yapardım burda anneye yahut kv bakanların sorunlarını sıkıntılarını okuduk hep..

Maddi imkanlarinizi bakici parasini hepsini es geciyorum.
Cocugun anneannesi babaannesi gibi kimse bakamaZ. Hele son zamanlarda yakin cevremden oyle bakici olaylari duyuyorum ki...
Hayirlisi ile bi once dusunun sonra hamile kalin sonra dogum izninizi kullanin.. 1.5 yila yakin zaman gerekecek. Bu surecte kv ile aranizi duzeltmeye calisin. Hem evliliginiz icin hem esiniz icin hem dogacak cocugunuz icin hem kendi ruh sagliginjz icin..

Back
X