Çocuk sahibi olmak ve kv

eğer anlaşamıyorsanız ona sözün geçmiyorsa kesinlikle sorun yaşayacaksın hatta bunalıma girersin çünkü insanın çocuğunu büyütmesi çok başka bir şey. hiçbirşeye benzemez. ben aynı süreçlerden geçtim evi terk ediyordum az daha ki bakıcı tuttuk. şimdi ikisi birlikte bakıyor (?). ancak bu kadar olabiliyor çünkü kv nin hiçbir işi gücü yok tüm projesi biziz sürekli bizden çıkmaz vs. hastayım der ağlar ama her şeye karışır.
bence sizin için en iyi çözüm kayınvalide ile birlikte bakıcının bakması ama kv ye hiç karışmaması konusunda tembihleyeceksin tabi ne kadar dinlerse. benimkinin yaptığı gibi bakıcıyı yönetmeye kalkacaktır, kendi çocğu kucağında tutup bakıcıyı temizlikçi olarak kullanmaya çalışacaktır. benim söylediklerimin tersini yaptırmaya kalkacaktır yani hepsine hazrlıklı ol. ama 3 yaşındaçocugu kreşe verirsin 3 yıl çekeceksin öyle düşün ben ömür boyu çekiyorum bu kadını.

Tabi ki bakıcı
Yoksa bahsettiğin kv gelir size yerleşir gibi duruyor
Bakıcı tutamayacaksa da ertele planlaını elin rahat olunca yap
En kötü ihtimalle 2 yaşa kadar çalışmayıp 2 yaşta kreşe verebileceğin bir zaman mesela

çalışan anne olmak 20 yaşında da zor 50 yaşında da. o yüzden çocuk fikrini ertelemeyin bence. şu an 28 yaşımdayım bir sürü hastalıkla cebelleşiyorum. ha isyan etmiyorum ama 2. çocuğumu da yapsaymışım keşke diyorum. neyse ki bir evladım var Rabbim uzun ömürler versin inş.
bence kamera kurup bakıcı bulmak en mantıklısı. benim annem baktı 20 aya kadar sonra kreşe verdim şimdi bakıcıda. en rahatı buymuş. sabah soğukta kar da kışta çocuğu erkenden kaldırmak zorunda kalmıyorum. anneme veya başka birisine minnet etmiyorum. bazen bakıcının sorunlarıyla karşılaşılıyor ama o da olacak yani.

geçen bir konuda uzun uzun yazmıştım

iki anne de olmaz zira onların kendi doğruları var ve sizi de biz büyüttük diye referansları var

söz dinler mi kv niz ya da dinlemiş görünüp arkadan iş mi çevirir yoksa göstere göstere mi yapar

göstere göstere yapınca eşin müdahale eder ama bir de senin yedirme dediğini yedirip 3 yıl sonra aman ben X in çocuğuna yedirdim bak ne gürbüz çocuk oldu anasına sorsa idim hiçbir şey yediremezdim diyebilecek bir tip mi

annem de kv dem en son 30 yıl önce çocuk sahibi olmuş ve o günün trendlerine göre yaşayan insanlardı

yani aman soğuk olur aman bebek bu kadar sık mı yıkanır

biz neler yediriyorduk bir şey olmaz

bir de hafızalar da karışmış unutmuşlar ki benimki 7 aylık ben bile unutmuşum ne zaman ne yiyordu vs vs

yeni trendlere uyum sağlayarak bakmaları zor

bir de arkadaşlar kv bakacaksa kendi evinde baksın senin evini karıştırmasın demişler de ben tam tersini diyeceğim

ev mi çocuk mu kıymetli

karıştırsa ne olacak

çocuğun kendine ait bir yerde kendi ortamında bakılması gerekir

yatağı, oyuncağı, günlük rutini kendi evinde kendi huzurunda yaşamalı

bir de kendi evinde gerekli tedbiri alır gerekirse sivri eşyanı atarsın vs vs ama kv nin evine müdahale edemezsin

örneğin kv min evinin orta yerinde cam bir sehpa var

eşim kv ye gidince o camı kaldırıyordu kv söyleniyordu ben 4 çocuk büyüttüm de ne olacak da vs vs

çocuk kendi evindeki tehlikeyi öğrenir gerekirse bir deneyerek öğrenir ama başka evde öğrenmesi zor ve işte ayda yılda bir gittiğimizde kaldırması bile kv ye batıyor mesela bir de bunun her gün olduğunu düşünün

ha bir de sizin eviniz olunca gelene gidene karışabilirsiniz ama kv yahut anneniz kendi evinde bakınca asla gelene gidene karışamazsınız orası onların evi

Ben olsam baktırırım kv me. Çalışırken aynı kandan birine çok ihtiyaç duyuyorsun. Bakıcı işi riskli. Gerçi kendi akrabana bile güvenemiyorsun artık ama torunlarına, gelinlerine verdikleri zararı vermez bence kadınlar:) çocuğun senin kurallarına göre büyümesinden ziyade güvenli ellerde olması daha önemli, yani ben öyle düşünüyorum. zaten çocuklar da hep organik sebze çorbası ve püreler ile beslenmiyor, zaman geçiyor ve büyüyorlar.
Bizim de uyku ve yemek düzenimiz çok bozuldu işe başladıktan sonra ama çocuğun ruh ve beden sağlığı yerinde, önemli olan o ve yavaş yavaş büyüdükçe düzenleri oturuyor.

Calisan anne icin cocuk bakimi cok zor bir konu. Kime baktiracaginizi belirlemeden bu ise girmeyin. Ya evinizi tasiyin ya isi birakin ya da kv yi sevmeye calisin. En az 10 yillik bir surec. Dogan buyur birsekilde bakilir mantigiyla sakin cocuk yapmayin. Biz ilk cocuk icin 5 sene ikinci cocuk icin de 5 yil bekledik sartlarimiz duzelene kadar. Kaldi ki hic maddi sorunumuz olmadi ve annem de genc ve yakindi.

dediğim gibi çok sorunlar yaşadık kv ile eşime çok bağımlıydı bizi çok zorladı . eşimde başta düşkündü ama şimdi normale döndü şükür

kv genç ama bütün çevresi akrabalarıyla kavgalı geçimsiz bir i hep ben ben diyen benim dediğim olacak diyen biri o yüzden
aslında bir çok kv nin ortak özelliği
dik başlı ve inadım inat olmak galiba
bana sorarsan bende kv bakmasını istemem ama hamile kaldıktan sonra çok farklı düşünüyor insan
bakıcısı da olsa arada da babaannesi gelip kontrol etse ne iyi olur

İli bırak kreş zamanı kadar kendin en güzel ve en doğrusu hemen pat diye olacak sitede bişey YÖK olup doğana kadar çalışırsın dogum parasıfalan baya destek olursun eşine olmaz dersen de kaynanan baksın kredi azalınca çıkarsın

Kendi hayatımdan yola çıkarsam annem vefat etti kayinvalideyle asla anlaşamam büyük konuşmak istemem ama 2 yaşına gelince direkt kreşe vericem beni varlığıyla bile çıldırtan bir kadın ben gorusmemeye çalışıyorum çocuğu gönderiyorum görüşünce o hafta kendime gelemiyorum aşırı problemli bir kadin. Kavga etsem yüzyüze bakamayacak hale geliriz. Eğer bu aşamadaysa ev de satılamayacak durumdaysa annenize hergun bırakın alin ya da kamudaysanız alabilecek kadar izin alin minimumda yaşayın hicbir gider harcama yapmadan allah beni kv nın eline düşürmesin ona muhtaç etmesin üstüme 1 tsihrt bile almiyorum

görmek istemiyorsan kv yi
eşin bıraksın alsın çocuğu
kendi torunu bakıcıdan daha iyi bakar bence
çocuğunu doldurur yönlendirir diye düşünme
benim çocuklarım kvme aşıklar ağlarken babanneee diye ağlarlar
ama son sözü ben söylerim yani benim sözüm geçer çocuklarıma

Iyi de secenek sunmuyorsunuz ki.
Bakiciya verecek maddi gücümüz yok, annem uzakta bakamaz. E cocuk kendi kendine buyuyemeyecegine gore kv ye vermek zorundasıniz.
Sabah esiniz birakir, aksam yine o alir. Sizi sevmiyor olmasinin toruna hicbir etkisi olmaz. Ona gayet iyi bakar.
Annenize yakin bir eve tasinin ya da. Ama anneniz yasliysa bence de guvenli degil onun bakmasi.

Ne kv ne anne hiç birini tavsiye etmem. İkisinde de bebeğinizle ilgili söz sahibi olamıyorsunuz çünkü onlar daha önce de çocuk büyütmüş ve onlardan iyi kimse bilemez maalesef. Benim annem baktı çocuğuma 3.5 sene boyunca evet çok güzel baktı bakıcıdan iyidir belki ama tv nin karşısında bütün gün bir sürü lego puzzle vs.alıp anne bak bunları ver dememe rağmen ev dağılmasın diye vermiyordu,dağılsın ben toplarım akşam diyordum yok.Akşam sürekli şikayet yemek yaptım sildim süpürdüm çocukla çok zor tamam evet zor ama ben çok eziliyordum.Mesela bugün bir yemek yapmış hepimiz yiyelim diye örn.ıspanak diyelim çocuk yemek istemiyor tabi ooo hemen sana makarna yapayım diye kalkıp makarna pilav neyse çocuğun sevdiği şeyleri önüne koyardı,ben anne ne varsa onu yesin derdim çok biliyorsan kendin yedir derdi.Çocuğum 3.5 sene pilav makarna ile büyüdü sonra kreşe verdim ve şu an herşeyi yiyor tv den uzak çok daha rahat.Eğer ikinci bir çocuğum olursa kesinlikle tüm şartlarımı zorlayıp ne var ne yoksa satıp kendim bakıcam çocuğuma.

esinizi bakici icin ikna edin, eve kamera koyarsiniz , 150 tl ye kameralar var isteyken de girer seyredersiniz

Merhaba kızlar,

Yaklaşık 1 yıldır evliyim ikimizde 27 yaşindayiz. Yavaş yavaş artık bebek sahibi olmak istiyoruz fakat bebek doğduktan sonrası biraz sıkıntılı olacak gibi görünüyor .Bu konuyla ilgili sizden fikir almak istiyorum .

Şöyle ki ikimizde calisiyoruz .Maddi olarak cok kotu durumda değiliz ama ev kredisi ödüyoruz . Bu yüzden de çocuk biraz büyüdükten sonra calismaya devam edeceğim .

Asıl sorun çocuğa kimin bakacağı. Annemle aynı şehirdeyiz fakat yakında değiliz , kv ile çok yakın oturuyoruz ama çok tartışmalar ve kavgalarimiz olduğu icin aramızda samimiyet yok mecburi görüşüyorum sadece . Öyle olunca da kesinlikle kv min bakmasını istemiyorum. çocuğumu kv min büyütmesini istemiyorum.

Eşim ise annesinin hem yakın oturması hemde genç olmasından dolayı annesinin bakması gerektiğini , annesinin daha iyi bakacağını söylüyor bakıcıya bırakmam diyor . Bende bakıcıdan yanayım ama maddi olarak bakıcı bizi zorlar .

Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum . Sırf çocuğu kim bakacak konusu yüzünden erteliyorum bebek fikrini.

Bir yanım istiyor bir yanım da doğduktan sonra ki o süreci yaşayacağım sıkıntıları düşünüyor.

Aynı durumda olan arkadaşlar siz nasıl çözüm buldunuz
su muhtaclik yokmu o kadar kotu ki suan anlattiginiza gore kv ye baktirmaniz mantikli gorunuyor ama kalben istemiyorsunuz dogal olarak cokda haklisiniz cunku o kisiyle hergun gorusecek ve cocuktan dolayi cok sikinti yasayacaksiniz cunku mutlaka oluyor senin yedirme dedigini yedirir giydirme dedigini giydirir ne bilim bu insanin annesi icin gecerli ama kv olunca helede sorunluysaniz daha cok sorun yasanir.

Ne kadar süre sonra işe dönebileceksiniz? İlk 3 ay ücretli izin, sonraki 6 ay da ücretsiz alabilecek durumda olursanız kreş de düşünebilirsiniz. 2 yaş altı kreşlerde mevcut baya az olmak kaydıyla memnun olanlar da var.

Merhaba kızlar,

Yaklaşık 1 yıldır evliyim ikimizde 27 yaşindayiz. Yavaş yavaş artık bebek sahibi olmak istiyoruz fakat bebek doğduktan sonrası biraz sıkıntılı olacak gibi görünüyor .Bu konuyla ilgili sizden fikir almak istiyorum .

Şöyle ki ikimizde calisiyoruz .Maddi olarak cok kotu durumda değiliz ama ev kredisi ödüyoruz . Bu yüzden de çocuk biraz büyüdükten sonra calismaya devam edeceğim .

Asıl sorun çocuğa kimin bakacağı. Annemle aynı şehirdeyiz fakat yakında değiliz , kv ile çok yakın oturuyoruz ama çok tartışmalar ve kavgalarimiz olduğu icin aramızda samimiyet yok mecburi görüşüyorum sadece . Öyle olunca da kesinlikle kv min bakmasını istemiyorum. çocuğumu kv min büyütmesini istemiyorum.

Eşim ise annesinin hem yakın oturması hemde genç olmasından dolayı annesinin bakması gerektiğini , annesinin daha iyi bakacağını söylüyor bakıcıya bırakmam diyor . Bende bakıcıdan yanayım ama maddi olarak bakıcı bizi zorlar .

Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum . Sırf çocuğu kim bakacak konusu yüzünden erteliyorum bebek fikrini.

Bir yanım istiyor bir yanım da doğduktan sonra ki o süreci yaşayacağım sıkıntıları düşünüyor.

Aynı durumda olan arkadaşlar siz nasıl çözüm buldunuz
Sizinki biraz dereyi görmeden pacayi sivamak gibi olmuş yani cocugunuz olacakmi ne olcak ne bitcek bukadar erken dusunmeyin belki zor bı çocuk olcak calisamicaksiniz belki kreş fikri size sıcak gelicek belkide kv çok iyi bakicak yani çocuk olduktan sonra zihniyet degisiyo çocuğun cikarlari daha ön plana cikiyo eğer annelige hazır hissediyosaniz kendinizi önce bı çocuğu yapın gerisi halolur

Back
X