Çocuk sahibi olmak ve kv

aynı durumdayım bende. bebeğim 24 günlük yaşına yaklaşınca işe girmeyi düşünüyorum tekrar. kaynanam iyidir sağolsun ama bebek bakımı hakkında bilgisi yok. annem ise çok güzel ilgilenir bebeğin dilinden anlar. bebeğim kaynanamda asla durmuyor ağlıuyor çünkü bakmayı bilmiyor annem ise kucağına aldığı an susuyor. kaynanama yakın olduğumdan mecbur ona bırakacağım

Konu sahibi durumunuz zor Allah kolaylık versin.

Mecbursam ben de kendi annemin bakmasını tercih ederim ama genel olarak çocuğa anneanne babaanne bakması taraftarı değilim.

Mümkünse kendiniz bakın çocuğunuza, en azından kreş yaşına kadar iş hayatınızı erteleyin. Maddi olarak bu güce erişene kadar da bebek yapmayın. yaşına gelince kreşe verir, siz de gönül rahatlığıyla işinize devam edersiniz.

Merhaba kızlar,

Yaklaşık 1 yıldır evliyim ikimizde 27 yaşindayiz. Yavaş yavaş artık bebek sahibi olmak istiyoruz fakat bebek doğduktan sonrası biraz sıkıntılı olacak gibi görünüyor .Bu konuyla ilgili sizden fikir almak istiyorum .

Şöyle ki ikimizde calisiyoruz .Maddi olarak cok kotu durumda değiliz ama ev kredisi ödüyoruz . Bu yüzden de çocuk biraz büyüdükten sonra calismaya devam edeceğim .

Asıl sorun çocuğa kimin bakacağı. Annemle aynı şehirdeyiz fakat yakında değiliz , kv ile çok yakın oturuyoruz ama çok tartışmalar ve kavgalarimiz olduğu icin aramızda samimiyet yok mecburi görüşüyorum sadece . Öyle olunca da kesinlikle kv min bakmasını istemiyorum. çocuğumu kv min büyütmesini istemiyorum.

Eşim ise annesinin hem yakın oturması hemde genç olmasından dolayı annesinin bakması gerektiğini , annesinin daha iyi bakacağını söylüyor bakıcıya bırakmam diyor . Bende bakıcıdan yanayım ama maddi olarak bakıcı bizi zorlar .

Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum . Sırf çocuğu kim bakacak konusu yüzünden erteliyorum bebek fikrini.

Bir yanım istiyor bir yanım da doğduktan sonra ki o süreci yaşayacağım sıkıntıları düşünüyor.

Aynı durumda olan arkadaşlar siz nasıl çözüm buldunuz
en iyi bakıcıdansa genç ve dinamik bir babaanneyi tercih ederim ama evine bırakın çocuğu..bu arada doğmamış çocuğa don biçmek diye bir deyim var bakınız lütfen :D

Aranız iyi olsaydı kv derdim. Ama bu kadar mesafeliyken olmaz bence. İktidar, hakimiyet, sahiplenme, kıskançlık, kıyaslama vs. duygular hissedersin..

Kendimden örnek vereyim benim kv çok iyidir. Çocuğuma bakıyor ama küçük bebeklik döneminde ben zorlandım adapte olmaya. Öğlen süt iznim için gelip işe geri giderdim bana o zaman şunu yedir şunu giydir gibi şeyler söylerdi ve belli etmez ama rahatsız olurdum. Şimdi kendimi alıştırdım biraz "güzel bakıyor sonuçta, her şeyine dikkat ediyor, seviyor, bütün gün onunla zaten o daha iyi bilir saatlerini çok takma diye" daha iyiyim şimdi..

Eğer duymam dayanırım dersen -ki sevmediğin insanla çok zor- aileden birinin bakması iyidir. Hamileyken ben de bakıcı dedim ama doğunca öyle olmadığını anlıyor insan. Bırakamam dedim. Kv bakmaya karar verdi.. Yoksa ev kredisi borcumuza rağmen işten çıkacaktım bir süre..

Bende ayni ikilemde kalmistim kaynanam mi bakici mi diye.Kaynanamla asla hem fikir olmayan kisilikleriz onu gormeye tahammul edemiyenlerdenim,bakiciya gelince ; bakicilarin neler yaptigini hic izlemiyorsun sanirim.Kamera 7 24 izleyen yerlestircem dersen evine o zaman ayri.He az maas veripte iyi bir bakici beklemeyin sakin.Ben bu yuzden kendim bakiyorum evladima.Devlet memuru veya kadro calisansaniz zaten izniniz olucak 1 yasa gelince kamerali krese verirsiniz.He ozeldeyseniz evladinizi bakiciya teslim etmeye degmez.Ayrica cocuktan once ev alma fikri dogru degil.

bakıcı! bu konularda hep yazıyorum.
  • annem baksaydı doğru yetiştirirdi(pedagojik anlamda) ama yemek yedirmekle uğraşmazdı.eşim annemin uzun süreli varlığından rahatsız olabilir, laf sokabilir, annem alınabilirdi. annem de bir yere kadar dayanır, en sonunda patlardı
  • kayınvalidem baksaydı, yemek yediremiyorum diye üzülür dert ederdi, muhtemelen benden daha iyi yedirirdi. haftasonları bile yorumlarıyla çocuğumu "kısa kalacaksın, büyümeyeceksin" diye diye komplekse sokuyor. sürekli olsaydı ben çıldırırdım. kayınvalide bakacak diye kayınpeder eşimin kardeşleri cümbür cemaat yaşar giderdik herhalde.
  • sonuç olarak bakıcı baktı ve bakıyor ikinciye de. ailelerle ilişkimizi koruduk. kimsenin hayatını ipotek altına almadık. bakıcıyla ilişkimiz daha çok işveren/çalışan şeklinde olsa da sevgisini çocuklarıma veren torunu gibi seven bir kadın olduğu için biraz mesafeli ama sıcak bir ilişkimiz var diyebilirim.
  • bakıcıya vereceğiniz para nerede yaşadığınızla da ilgili.
  • Ne zaman işe dönmeniz şart? Ne kadar tolere edebilirsiniz? İşten ayrıldığınızda yeni bir iş bulmanız zor mu?
Bütün bunları değerlendirmek gerek.
En az 7 ay anne bakmalı bence, daha erken işe dönmemeli.
9 ay erken olsa da süt izinli olarak filan belki işe dönülebilir.
İdeali 15 ay diye düşünüyorum çalışan kadın için. (çalışmayı seven ve alışkın olanlar için özellikle)

Merhaba kızlar,

Yaklaşık 1 yıldır evliyim ikimizde 27 yaşindayiz. Yavaş yavaş artık bebek sahibi olmak istiyoruz fakat bebek doğduktan sonrası biraz sıkıntılı olacak gibi görünüyor .Bu konuyla ilgili sizden fikir almak istiyorum .

Şöyle ki ikimizde calisiyoruz .Maddi olarak cok kotu durumda değiliz ama ev kredisi ödüyoruz . Bu yüzden de çocuk biraz büyüdükten sonra calismaya devam edeceğim .

Asıl sorun çocuğa kimin bakacağı. Annemle aynı şehirdeyiz fakat yakında değiliz , kv ile çok yakın oturuyoruz ama çok tartışmalar ve kavgalarimiz olduğu icin aramızda samimiyet yok mecburi görüşüyorum sadece . Öyle olunca da kesinlikle kv min bakmasını istemiyorum. çocuğumu kv min büyütmesini istemiyorum.

Eşim ise annesinin hem yakın oturması hemde genç olmasından dolayı annesinin bakması gerektiğini , annesinin daha iyi bakacağını söylüyor bakıcıya bırakmam diyor . Bende bakıcıdan yanayım ama maddi olarak bakıcı bizi zorlar .

Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum . Sırf çocuğu kim bakacak konusu yüzünden erteliyorum bebek fikrini.

Bir yanım istiyor bir yanım da doğduktan sonra ki o süreci yaşayacağım sıkıntıları düşünüyor.

Aynı durumda olan arkadaşlar siz nasıl çözüm buldunuz
calışma kreşe gidene kadar otur kendin bak

Ayni sikinti bende de var konuyu ve yorumları takip ediyorum 6 ay doğumdan sonra iznim var.sonrasi KV eşim annesi varken başkasının bakmasının yalnis anlaşılacagini düşünüyor.ucretsiz izin de mümkün değil almam. KV eltimle yaşıyor ve onunda bebeği var benimkini de o eve götürüp akşama kadar TV karşısında birakacak olmaları ruyalarima giriyor.hatta tuvalete banyoya girsem çocukları bağlarım dedi.doğmadan stresteyim.Bu durumu akışına bıraktım gün doğmadan neler doğar.Aynı durumda olan hepimizi inşallah KV lerimiz şaşırtır.

Sadece çocuk için bir müddet kulak tıkamak gerekiyor,formül duymamak
Tabiki Babaanne gibi emin ellerde olması bile kafadan kişiyi rahatlatıyor.
Çocuk tuvalet gibi eğitimi ögrendikten hemen sonra devletin yarı zamanlı uygun fiyata kreşlerine 3 yaşından sonra verebilirsiniz.Hem paylaşımcı olur hem sosyalliği artar.

Anneanne baba anneden daha iyi kim bakabilirki? Bence birak baksin sonucta onunda torunu onun icin en iyisini isteyip yapiyolar.

Kv yada anne ile aynı şehirde olsa idim açıkçası bakıcı kesinlikle düşünmezdim , ki annemle hiç mi hiç geçinemem ve hatta şu an görüşmüyorum o denli:D ama bilirim ki annemin yada kaynanamın en kötü bakması en iyi bakıcının en iyi bakmasından daha iyidir. Ben zaten açık sözlüyüm genel olarak, çocuk konusunda da sanmıyorum çekineceğimi. Ne istiyorsam söylerim, açıklarım neden öyle istediğimi.

Anne yada kv seçeneği varken bakıcı bana şu an çok soğuk geliyor. Maalesef benim anne kv seçeneğim imkansız. Ücretsiz izin düşünüyorken o da muallak oldu. Bebek doğa hayrola diye ertledim konuyu. Allah bir kolayını verir inş

Daha cok yeni evlisin. Hem cocuk icin acele etme hem de borcunuz var. En azindan bir iki sene daha ertele. Bugun odediginiz ev kredisi aylik 1000 TL ise ve geliriniz 3000 TL ise elinize kalan para 2000 TL..
Ancak birkac sene sonra gider ayni kalacak gelir artacak ve siz gecinmekte biraz daha rahat olacaksiniz.. Belki 2 sene sonra kredi 1000 TL. Kalacak ama gelir 5000 TL olacak. Bu evrede atabiliyorsaniz kismen kenara para atin. Cocuk olunca en azindan kres yasi gelene kadar calismazsiniz. Hem de daha dur 1 sene evliyken kv ile sorun yasamissan daha belki ne sorunlar cikacak.. Iyisi mi biraz daha duzenini oturt. Acele etme.. Hem de yapabiliyorsan az az birikim yapmaya calis.. O birikimle kredinin birkac ayini kurtarir cocuguna daha uzun bakabilirsin bu sayede..

Kv gençmiş ne güzel. Ama bana göre biraz daha beklemeniz gerektiğini düşünüyorum. Kredi ödeme mecbur çalışmak zorunda olmak.. bebek ilgi ister ya onunla kendiniz ilgilenemezseniz gerçekten ilerde sorun yaşarsınız. O en hassas dönemlerinde yanında olamıyorsunuz. Size en çok ihtiyaç duyduğu anlarda yanında bakıcı yada babanne anneanne olucak. Bilmiyorum ben bu kınuda hassasım annem de küçükken bana anneannem baksın diye bıraktı ve aramızda ciddi anlamda mesafe vardı 29 yaşındayım hala o mesafeyi aşamadık. Şimdi biraz daha iyiyiz ama yine de anneme sarılıp öptüğümü bilmem ki o da aynı şekilde.

Back
X