Çocuk sahibi olmak

Nereye kadar derinleşeceği belli olmayan ekonomik kriz başladı valla biz manevi olarak çok istesekte ikinci çocuğu yapamıyoruz ülkenin durumuna endişelenmekten bu durum sizi hiç korkutmuyor mu
İşimiz gücümüz var evimiz arabamız var ama yinede ikinciyi yapamıyoruz bi tek bende mi maddi kaygı var acaba 🤔
Kızım çok kardeş istiyor..sürekli söylüyor.ben ise 1-2 yıla kadar dogurdum dogurdum ama bende kararsızım sizin gibi..bazen keşke kazara hamile kalsam diyorum.😆kazara nasıl hamile kalinir😆

Benim yazinizdan anladığım ,siz dünyanın merkezinde olmak istiyorsunuz..tabi ki herşey çocuk üstüne olacak..eşler arası soğukluk olması ise ,çocuk olmayincada oluyor.çocuk olunca ortak konuşacak konulariniz oluyor...evinizde neşe oluyor...sizde cocuklasip hayatın sıkıntılarından bir nebze olsun uzaklasiyorsunuz...kizim 6 yil sonra dogdu..ilk yıllar evlilik güzel oluyor ama sonra bir boşluk oluşuyor..sizin dusuncenizin aksine paylaşım azalıyor..
Size kendimi izah etmekle uğraşamayacağım çünkü ben kendi içimi biliyorum🙂 iyi geceler

Hayır.. yarışmak ne çirkin bir kelime… Yanlıs anlaşıldım sanırım. Benim bahsettiğim eşler arası soğukluk oluyor ilgilenme vs olmuyor ya.. sürekli hersey çocuk üzerine oluyor evet ama bizlerde bireyiz… ilk kendimiz mutlu olmalıyız ki evladımızı mutlu edelim.. ilgisiz buyuyunca malesef korkuyosunuz işte…
Fakat artık çekirdek aileniz üç kişi olacak. Planlarınızın çoğu doğal olarak onu da kapsayacak. Elbette eskisi kadar sizinle ilgilenemez.
Siz doyurmasanız aç kalacak, giydirmeseniz üşüyüp ölecek kadar bakıma muhtaç bir canlınız olacak, sizin bakmanız gerekecek. Öncelik uzun bir süre onun olacak.
Biz ebeveyn olduğumuzdan beri bu ay ayakkabı ihtiyacını erteleyelim çocuğun montu yıpranmış yenisini alacağız aşamasındayız mesela. İlgiyi geçtim kendimize dahi bir şey alamıyoruz artık.

esınızın ılgısını neden kaybetmekten korktugunuzu anlayamadım
bırde sız esınıze karsı ılgınızı kaybetmeyecegınızden cok emınsınız ve o yeterınce ılgı gostermezse seklınde endıselenıyorsunuz :)
cocuk olunca ne degısıyor kı anlamadım ben yıne karı kocasınız ?

Fakat artık çekirdek aileniz üç kişi olacak. Planlarınızın çoğu doğal olarak onu da kapsayacak. Elbette eskisi kadar sizinle ilgilenemez.
Siz doyurmasanız aç kalacak, giydirmeseniz üşüyüp ölecek kadar bakıma muhtaç bir canlınız olacak, sizin bakmanız gerekecek. Öncelik uzun bir süre onun olacak.
Biz ebeveyn olduğumuzdan beri bu ay ayakkabı ihtiyacını erteleyelim çocuğun montu yıpranmış yenisini alacağız aşamasındayız mesela. İlgiyi geçtim kendimize dahi bir şey alamıyoruz artık.
Ama ben durumu maddi değil manevi olarak sordum☺️ Sizi anlıyorum umarım herkes istediği şekilde büyütür çocuğunu eksiksiz… ben zaten kenarı paramı koydum sadece duygusal olarak boşluktayım..

esınızın ılgısını neden kaybetmekten korktugunuzu anlayamadım
bırde sız esınıze karsı ılgınızı kaybetmeyecegınızden cok emınsınız ve o yeterınce ılgı gostermezse seklınde endıselenıyorsunuz :)
cocuk olunca ne degısıyor kı anlamadım ben yıne karı kocasınız ?
Bu sanırım benim eşimin benimle çok fazla ilgilenmesinden kaynaklı🥲 yani birbirimizi aynı evinde unutur muyuz yabancılaşır mıyız diyoruz ha hoş bende biliyorum çocuk olunca vakitlerimiz daha eğlenceli daha farklı geçecek çünkü yeni bir hayata başlayacağız… ama işte huzursuzluk içteki

Benim yazinizdan anladığım ,siz dünyanın merkezinde olmak istiyorsunuz..tabi ki herşey çocuk üstüne olacak..eşler arası soğukluk olması ise ,çocuk olmayincada oluyor.çocuk olunca ortak konuşacak konulariniz oluyor...evinizde neşe oluyor...sizde cocuklasip hayatın sıkıntılarından bir nebze olsun uzaklasiyorsunuz...kizim 6 yil sonra dogdu..ilk yıllar evlilik güzel oluyor ama sonra bir boşluk oluşuyor..sizin dusuncenizin aksine paylaşım azalıyor..
Yani çocuk sahibi olmak planladığın hayal ettiğin şey değiş, o kadar toz pembe değil.
Eşin haklı öncelikleriniz elbette değişiyor, değişmek zorunda. İlişkide zedeleniyor ilk aylarda. Bizi sarsmıştı iyi bir ilişkimiz olduğu halde, yeni sorumlulul, yeni hayat adaptasyon süreci yaşanıyor.
Anneannem derdi hep çocuk iyi evliliği sarsar kötü evliliği bitirir diye. Belki de doğrudur bilemiyorum.
Ama sevgisi başka, bambaşka. Çok başka bir aşk. Eşimi annemi ablamı yeğenimi sevdiğimden çok başka türde bir sevgi. Kızdığın anda dahi seviyorsun ve o anda bile kızdığın için de üzülüyorsun. Tuhaf bir şey yani senin parçan gibi. Kendini sevmek gibi. Yani emin olun eşinizin sevgisinin bin kat fazlası evlat sevgisi.
Ama zor mu çok çok zor.
Düşündüğünüzden planladığınızdan daha zor.
İyice düşünmeniz lazım. Ülkenin gidişi de ortada, şu ortamda emin misiniz mesela? Ben şahsen çocuğum adına endişeliyim en çol bu süreçte. Şimdi olsa beklerdim biraz. İyice düşünün bence

Ben hanımefendiyi anlayabiliyorum. Bu dunyanin merkezinde olmak istegi simarikca bir istek degil bence. Ben sahsen dunyanin merkezinde ben varim kafasinda biri hic olmadim, ama esime o kadar duskunum ki, onun hayatinjn merkezinde hep ben olayim istiyorum. Iliskimiz o kadar ozel ve guzel ki. Hamileyim su an , ama bebek yapmaya karar verirken evliligimizi yipratacagi veya esimin ilgisinin benden kayacagi dusuncesi aklima hic ama hic gelmemisti. Kimseden boyle bi varsayim da duymamistim. Inanin boyle bir ihtimal aklima gelse ben de asla bebek yapmamayi dusunurdum heralde. Bana su an esimle yasadigim ask dunyadaki butun duygulardan ustun ve o oncelikli geliyor. Hicbir sey bunu bozsun istemem

Ama ben durumu maddi değil manevi olarak sordum☺️ Sizi anlıyorum umarım herkes istediği şekilde büyütür çocuğunu eksiksiz… ben zaten kenarı paramı koydum sadece duygusal olarak boşluktayım..
Duygusal olarak boşluktaysanız hele çok yorulursunuz. Sağlam sinir gerekiyor, ben hazırdım ona rağmen sert bir lohusalık geçirdim.
Sizin ortak genlerinizi taşıyan, ikinizin ortak eseri olan bir canlıya gidecek olan ilgiyi kıskanmaktan endişe etmek gerçekten tuhaf. Çünkü aralarındaki bağı izlemek asıl zevk veren. Ben mesela eşim nöbetten gelince ilk çocuğumu öpmesinden mutluyum. Yarın gece nöbetteyim gel bi öpeyim diye oğlanım peşinde koşuyor. Çok normal olarak. Yada ben bir iş yaparken içerden ikisinin seslerinin gelmesnden de mutlu oluyorum. Kıskanmak şöyle dursun insan aralarındaki bağı gördükçe mutlu oluyor. Yani aslında çocuktan sonra bir sevgi yumağına dönüyorsun. Bana gelip sarılsa ortamızda bitiyor zira. Tek sarılmak bile hayal oluyor.

Bu sanırım benim eşimin benimle çok fazla ilgilenmesinden kaynaklı🥲 yani birbirimizi aynı evinde unutur muyuz yabancılaşır mıyız diyoruz ha hoş bende biliyorum çocuk olunca vakitlerimiz daha eğlenceli daha farklı geçecek çünkü yeni bir hayata başlayacağız… ama işte huzursuzluk içteki
evlılıgınden emın olan ,evlılıgın tam oturdugunu goren bırı aslında boyle endıse kurmaz bunca zamandır evlıyız artık oturmustur evlılık dıye dusunmeyın gecen yıllarla ılgısı yok ... daha erken oldugunu dusunuyorsanız sarsılabılecegınızı degısebılecegınızı dusunuyorsanız hazır degılsınız demektır .
kendınıze bıraz daha zaman tanıyın

Çocuk sahibi olmak… 3,5 yıldır evliyim. Çok şükür Allah bozmasın güzel bir evliliğim var. Eşim çocuğa çok istekli ama hiç bir zaman zorlamadı hep anlayışla sen ne zaman istersen dedi ne zaman hazırsan dedi. 1-2-3 derken 4. Yıl gelecek kısmetse ve eşim fazla dillendirmeye başladı. Beni sorarsanız bir korku, endişe var hemen hemen herkeste olduğu gibi. Eşim bana karsı çok ilgilidir. Bu ilgiyi kaybetmekten korkuyorum. Tabiki film gecelerimiz hop hadi dışarı çıkalımlar olmayacak. Bunları biliyorum. Ben dolu dolu bir sevgi görmedim ne annemden ne babamdan. Sevgiye, ilgiye açımdır hep. Bir zamanlar bunu düşün düşün bir hal olmustum ben nasıl çocuğuma bakarım, severim diye. Ama artık o eski korkularım gitti. Sadece eşimin ilgisinn azalmasından korkuyorum. Eşime şakala karısık ohoo çocuk oldu mu unutursun artık beni dedim güldüm oda olur mu öyle sey ikinizede bakarım ama çocuk olunca seninde benimde ilk aklımıza gelen herseyden önce o olacak emin ol dedi. Evet eminim bu böyle kendime sorunca tabiki çocuğum diyorum. Geçenlerde ufak bir kavgasıda oldu. Seni mutlu etmek için elimden geleni yapıyorum herkes erken baba oluyor bende baba olmak istiyorum ama sen hep hazır değilsin ne istersen yaptım hep herseyi mutlu olabilceğin şekilde yaptım senden tek istediğim bir çocuğumuz olması dener denemez olacağınıda bilmiyoruz ki olmazsa bile canın sağolsun ama sen hiç yanasmıyorsun dedi… Sürekli birşeyleri planlama derdindeyim. Bir 10 kilo vermem gerek. Sıkı şekilde diyetteyim spora başladım. Ha verdim vericem diye uğraşıyorum. Ben 25 eşim 27 yasında bu arada… bu konuda sizin endişeleriniz var mıydı bebekten sonra evliliğiniz ne durumda ? Nasıl ilerledi ? Umarım zamanı ne zamansa bende sağlıklı hayırlı bir evlat sahibi olurum ve tabi olmayan isteyen herkese nasip olsun insallah.

Seni korkutmak istemem ama eşimle olan ilişkimiz eskiden 10 üzerinden 9 ise şimdi 5

Çocuğum her işin içinde. Eşimle de ayrı yatıyoruz ya da çocuk ortamızda yatıyoruz bir türlü ayıramadık. Aynı koltukta bile oturamıyoruz hemen gelip üstümüze aramıza giriyor. El el tutuşup yürüyemiyoruz ortada o oluyor. Ya da birimizin kucağında taşındığı için :)
Biz evliliğimizin ilk 6 senesi cesaret edemedik :D daha doğrusu ben.

Evlilik aşkı öldürmedi ama çocuk öldürdü bizde. Vücudumda olan fizyolojik bozulmalar da bunu etkiledi

Cocuktan sonra esimle aramiz kotu oldu evet . Ama o minnosum bana unutturuyor . Onu daha cok seviyorum . Esiniz hem istiyorsa destekcide olacaktir. Benim esim pek istemeyen tarafti biraz zaman derdi . Hala cocuktan dolayi tattisiyoruz ama fazlasiyla azaldi . Eski halimize doner olduk . 17 aylik bebegim .

Seni korkutmak istemem ama eşimle olan ilişkimiz eskiden 10 üzerinden 9 ise şimdi 5

Çocuğum her işin içinde. Eşimle de ayrı yatıyoruz ya da çocuk ortamızda yatıyoruz bir türlü ayıramadık. Aynı koltukta bile oturamıyoruz hemen gelip üstümüze aramıza giriyor. El el tutuşup yürüyemiyoruz ortada o oluyor. Ya da birimizin kucağında taşındığı için :)
Biz evliliğimizin ilk 6 senesi cesaret edemedik :KK70: daha doğrusu ben.

Evlilik aşkı öldürmedi ama çocuk öldürdü bizde. Vücudumda olan fizyolojik bozulmalar da bunu etkiledi
Ayy sohbet ermek istedim sizlen cidden 🤣

Ben hanımefendiyi anlayabiliyorum. Bu dunyanin merkezinde olmak istegi simarikca bir istek degil bence. Ben sahsen dunyanin merkezinde ben varim kafasinda biri hic olmadim, ama esime o kadar duskunum ki, onun hayatinjn merkezinde hep ben olayim istiyorum. Iliskimiz o kadar ozel ve guzel ki. Hamileyim su an , ama bebek yapmaya karar verirken evliligimizi yipratacagi veya esimin ilgisinin benden kayacagi dusuncesi aklima hic ama hic gelmemisti. Kimseden boyle bi varsayim da duymamistim. Inanin boyle bir ihtimal aklima gelse ben de asla bebek yapmamayi dusunurdum heralde. Bana su an esimle yasadigim ask dunyadaki butun duygulardan ustun ve o oncelikli geliyor. Hicbir sey bunu bozsun istemem
Bu nasıl bir aşktır böyle cidden imrenilecek cinsten.

Cocuk cok guzel birşey. Ama cok yorucu. Malesef esinizin size ilgisi azalacak. Hatta ilgilense bule ilgiye karşılik verecek enerjiniz kalmayacak. Cocukla da evlilik guzel ama evliligi cocuk oncesi ve sonrası diye ayirmak gerek farkli cidden. Bir tek film gecesi ve dısari cıkmakla da kalmiyor. Gece uykusuzlukları cok fena.

Konu sahibi cocuk ile kendini kıyaslamiyor yanlış anlaşılmış bence. Eşinin ilgisinden bahsediyor. İlgi azaliyor net bilgi.

Ek olarak eskiden trt belgeselde bir saglikli beslenme programi sunan bir kadın vardı. Eşi yabancı uyruklu kibar bir kadın. O şöyle demişti bor röportajında^biz 5 kardesiz ilgi eksikligi hissettim. Eşimin teki olmak istedim o nedenle çocuknistemedim diye^ hakki var mı evet va4. Ama eşi de kabul etmiş. Sizin eşiniz kabul etmiyorsa er ya da geç ya cocuk olacak ya da ilerde esiniz bu nedenle murltsuz olacak boşanmaya bile gidebilir. Evlenmeden once söyleseydiniz anlassaydiniz bu konuda ama oyle olmamış

Gecen gun birisi konu acmis 6 aylik evliyim, cocuk istiyorum kocam istemiyor yazmisti. Onda koca beye hak vermistik. Ben burda da koca beye hak vericem galiba 😄 gerci yasiniz gencmis baya , o yuzden karsilikli anlayisla biraz daha beklemekte belki sakinca olmaz ama en nihayetinde bu iki kisilik bir karar ve 3-4 yillik bir evlilik artik cocuk dusunmek icin erken sayilmaz. Hele de bir taraf istiyorken digerine daha fazla erteleme sansi tanimaz bence sabır anlayış açısından. Siz kendinizi hazirlamaya calisin. Hemen yapmayin tabi ama bu fikre alismaya calisin artik
Evet bende alıstırıyorum aslında kendimi bu yıl belki
çok teşekkürler gerçekten içimi okudunuz… düşkünlük diyelim. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah 🥰

Konu sahibi cocuk ile kendini kıyaslamiyor yanlış anlaşılmış bence. Eşinin ilgisinden bahsediyor. İlgi azaliyor net bilgi.

Ek olarak eskiden trt belgeselde bir saglikli beslenme programi sunan bir kadın vardı. Eşi yabancı uyruklu kibar bir kadın. O şöyle demişti bor röportajında^biz 5 kardesiz ilgi eksikligi hissettim. Eşimin teki olmak istedim o nedenle çocuknistemedim diye^ hakki var mı evet va4. Ama eşi de kabul etmiş. Sizin eşiniz kabul etmiyorsa er ya da geç ya cocuk olacak ya da ilerde esiniz bu nedenle murltsuz olacak boşanmaya bile gidebilir. Evlenmeden once söyleseydiniz anlassaydiniz bu konuda ama oyle olmamış
Çünkü bende istiyorum çocuk ama işte böyle bazen takılıp kalıyorum :)

Back
X