Çocuk Sahibi Olmaktan Korkuyorum

Kardeş istediğim yerden sitem ederim sana ne? Benim ve benim gibi çocuğu olmayanların anlayabilecekleri bir durum değil bu. Daha ağır yorumlar yazanlar varken sizdeki bu saldırı ilginç.

kardeş falan hayırdır?
istediginiz yerden sitem ederken konu sahibine de " neyin kafası " diyemezsiniz ozaman.

çocugunuz olmuyorsa Allah gonlunuze gore versin ama istemeyenlere neyin kafası deme hakki vermez bu size
cocuk istememek de ya da olunca cesitli kaygilara dusmek de istemek kadar normal..
istemiyor ya da endiseli bu tip yorumlar niye??

Bilerek kötü yorumlara cevap vermiyorum tartışmak değil amacım, hakaret ve saygısızlık olmadığı sürece onlara da ihtiyacım olduğunu düşüyorum. Kimisi benim olmuyor bize de dua et yazmış kimisi benim olmuyor da senin gibilerin oluyor kafasına girmiş. Normaldir hak veriyorum kötü yorum sahiplerine de, onlar da kendi dertlerinden böyle konuşuyor ya da insanlık öğretmeye çalışıyorlar.Olabilir ben durumumun farkındayım ve aynı şekilde kendimi eleştiriyorum.Buradan insanlığımı,vicdanımı yarıştırmayacağım kimseyle.Benim derdim kendimle, eğrisini doğrusunu biliyorum ama kaygılar ve psikoloji farklı bişey gerçekler apayrı. Kötü yorum sahipleri ne mutlu ki sizin benim gibi kafanız karışmamış ve yaşadığınız veya yaşayacağınız bu durumdan salt mutlu olabiliyorsunuz, ben sizin adınıza sevindim,ben de o tarafta olmayı inanın isterdim. Amaa beğeni gönderdiğim tüm yorumlar için gerçekten tekrar teşekkür ediyorum hangi birine cevap versem bilemedim.Benle aynı fikirde olmasalar da beni anlamaya çalışan tatlış şeyler yazanlar, aynı şeyi yaşadım diyenler; içime işlediniz güzel kalbinizden öperim.

canım öncelikle hayırlı olsun seni çok iyi anlıyorum.ben de 22 haftalık hamileyim ilk öğrendiğimde başımdan aşağı kaynar sular döküldü Plansız beklenmedik zamanda olmuştu. Bu güne kadar çok zorlandım manevi olarak. Herşey beynimizde bitiyor. Ama bunu bilmeme ragmen hala rahat değilim. Hareketlerini hissetmeye başladım yine korku bastırdı daha geçen haftadan beri bebek fikrine alışmaya başladım. Daha ılımlıyım. Bu durumun geçici olduğuna inanmak istiyorum umarım doğduğunda yoluna girer herşey. Şuan sabırsızlıkla beklediğim şey ultrason günleri ve bir an önce kucağıma gelmesi gözümün önünde olsun:))

Annelik büyük bir emek olduğu için zaten kutsal...
9 ay karında taşımakla bitmiyor çünkü annelik...
Bunun devamı da var... Vucüt anotamosi değişir, uykusuz geceler, endişeler,kaygılar....

Sadece doğuran kadınlar annedir diye birşeyde yoktur...

Mühim olan doğurduktan sonra bir kenara köşeye bırakmamaktır...

Çeşitli sebeplerle anne olamayan,evlatlık alan ama o yavruyu öyle bir sahiplenip,emek harcayıp büyüten kadınlar vardır ki elleri öpülesi...

Mesele 9 ay karında taşımak değildir...
Mesele fedakarlıktır,emektir...
Bu yüzden kutsaldır...

Bunu gerçekten isteyen,hak eden kadınlar anne olsun...

‘Seni 9 ay karnımda taşıdım,sütüm helal değildir deyip evlatlarını baskıcı büyüten,çeşitli kılıfa sokmaya çalışan annelerin de anneliği sorgulanır bana göre...

Evet o sizin yavrunuz olabilir ama o kendisi bir bireydir zaten...

Çokta şeeeeappmamak lazım...

Bu arada hayırlı doğumlar diliyorum:)

Niye kadınlara ille de "eşşek gibi seveceksin anne olmayı" dayatması yapılıyor anlamıyorum. B.kunu temizlerken de keyif alacaksın,aylarca ağlamasından şikayet etmeyeceksin,bir bardak su içmeye vaktin kalmıyorsa da şükredeceksin vs vs.. Yok artık.
Çocuğunuzu muhakkak çok seveceksiniz. Aksi istinai bir durumdur.
Ama anneliği sevmek zorunda değilsiniz. Ben yetiştirdiğim çocuğun nitelikli insan olmasına bakarım gerisi kimseyi ilgilendirmez.
Siz de bu kadar kaygılandığınıza göre iyi bir anne olacaksınız korkmayın sevgili konu sahibi.

Çalışıyor musun canım meşgul olduğun şeyler varsa kafanın dağılmasına yardım eder. Ayrıca bu süreçte maneviyat maddiyattan daha önemli bence kendini nerde nasıl rahat huzurlu hissediyorsan orada olmaya çalış

Geçici bi his banada olmuştu. Ondan sonra aşık oluyosun bebeğine. Ve ne olursa olsun ikincisini istiyosun.

Bence istemiyorsaniz aldirin, ama kocanizdan da ayrilin, o cocuk istiyor siz istemiyorsunuz, bu cok onemli bir sorun iliskide. Ozgurlugunuzu tamamen kaybedeceksiniz, iliskiniz muhtemelen hic bir zaman eskisi gibi olmayacak. Kocanizla belki de ayrilacaksaniz, her evlilik sonsuza kadar gitmiyor, ozellikle ilk 5 yili gecirmemis evlilikler %50 ihtimalle bitiyor. Bunlari hesaplayin, cocuk yapacaksaniz her seyi goze alin.

5 yıldır uğraşıyorum keşke hamile kalsam da kilo alsam çatlasa oram buram..aldırmayı teklif etmiş eşiniz ne tuhaf bizse eşimle tonla para döküyoruz tedaviye.. Başka şeyler yazmak istemiyorum..Allah yardımcınız olsun

İstemiyorsa neden ovulasyon testiyle gebelik takibi yapmis? Yazik degil mi o cocuga?

İstemiyorsa neden ovulasyon testiyle gebelik takibi yapmis? Yazik degil mi o cocuga?

neden yazık çocuğa? annelik kriterini siz mi belirliyosunuz? dusunmeden etmeden cocuk sahibi olan insanlar cok mu iyi anne?? neye göre, kime göre ??

hem araştırmalara göre çocuk sahibi olmak istemeyen, bu durumdan endiselenen insanlar daha zekiymiş. bakabilirsiniz :)

İstemeyen demeyelim de endişelenen diyelim..
Zira istese de endişelenen kadınlar çoğunlukta..

Zeki olmak hayattaki tek kriter olsaydı ooo. Merhamet diye birsey var. Konu sahibine merhametsiz demiyorum yanlis anlasilmasin. Karnindaki evladina merhamet etsin ama. Sevsin onu. Birakmasin. Annelik kriterleriyle ne alakasi var. İstemiyor ama ovulasyon testi yapiyor deniyor. Olunca bu cok kötü biseymis istemiyormus gibi dillendirmiyor bile cok fazla. Esi aldirabiliriz diyor. Daha ne kadar gariplik olabilir bilemiyorum. O yüzden bu neyin kafasi dedim.

Ayrica herkes endiselenir. Ama bekleyin bakalim 1yil iki yil on yil olmasin. O zamanki endiseler bebek oldugundakinden cok daha fazla. Bebegi olmayan insanin hamile kalinca son hissedecegi seydir endise

İstemeyen demeyelim de endişelenen diyelim..
Zira istese de endişelenen kadınlar çoğunlukta..

ikisi bağlantılı birbiriyle zaten.. istememe sebepleri genelde endişeler. . günlük hayattan duyulan kaygılar, gelecek kaygıları, yeterli olamamak.. vs vs..

Ne istediğinizi bilmiyorsunuz..
Önce gün takip et, bebek için hazırlık yap vs . Sonra da aslında istemiyordum var mı böyle bir şey..
İstemiyordu iseniz korunsaydınız..
Sizin keyfi seçimleriniz bir bebeğin Canına maal olmaz umarım..
Emin olun ama bir hata yapıp aldırırsanız da neden aldırdım diye dövüneceksiniz.. çüznkü dediğim gibi, “ne istediğinizi bilmiyorsunuz”..

Ilk anneliği yasayacak her anne eminim ki eski hayatımı özler miyim diye içinden geçirmiştir bende dahil olmak üzere :) bunlar normal düşünceler çünkü daha önce yaşamadığın bir deneyimi yaşayacaksın o yüzden hiçbir fikrin yok karamsarlığa düşmen normal. Amaaaaaa doktor kontrollerine gidip geldikçe bebeğinin santim santim büyüdüğüne şahit oldukça içindeki kıpırdamalarını hissedince minik minik avuç içi kadar kıyafetler almaya başladıkça elinde olmadan bağlanacaksin yavruna :)

Yeni doğum yapmıştım 1 hafta 10 günlük falan. Evimde kv.ye oğlumu bırakıp markete gitmiştim. Dönüşte kaldırımın bir köşesinde 1 aylık var yok bir yavru kediyi annesini emerken görünce ağlamıştım direk gozumun onune oğlum gelmişti. Onun ufacık ve savunmasız hali bana muhtaç olması.

Birde ben henüz 1 aylık evliyken plansız bir şekilde hamile kaldım :) acemilik diyelim

Hazır hamilesiniz yaşınızda gelmiş bence artık. Maddi gücünüz ve sağlığınız yerinizdeyse yazık olur bence o yavruya aldırmayı dusunurseniz.

Annenizle iliskiniz nasıl bilmiyorum ama bebeğinizin yerine kendinizi koyun ve annenizin sizin hakkınizda bu şekilde düşündüğünü düşünün? Ben hep böyle düşündüm ve öyle baglandım yavruma

Ayrica herkes endiselenir. Ama bekleyin bakalim 1yil iki yil on yil olmasin. O zamanki endiseler bebek oldugundakinden cok daha fazla. Bebegi olmayan insanin hamile kalinca son hissedecegi seydir endise

kriter izafi bir durum ve benim için zeka önemli.. zeki olmayan insanlara tahammül edemiyorum.
eşi, karısının nereye kadar istemedigini merak ettigi icin aldiralim teklifinde bulunabilir olayın iç yüzünü bilmiyoruz sonuçta..
ayrıca çok isteyip uzun sure olmayip da olduktan sonra boşluğa düşen insan sayısı da yadsınmayacak kadar fazla .. belki de bu tip tepkilere maruz kaldıklarından bir cogunun sesi çıkmıyor..

olayı kendi acınızdan degerlendiriyorsunuz. konu çocuk sahibi olup olmamasi değil böyle bi kıyaslama olmamalı bikere herkesin derdi kendine en büyük.. ben olaya objektif baktığımda olmaması da gerilim sebebi, olup iyi hissetmemek de.. bu kolay bir sey değil . tüm hayatı degistiren bir şey.. herkes bunu mutlulukla karsilayacak değil baslangicta, ki zorunda da degil..
arkadaşın biri demiş eşek gibi seveceksin diretmesi ne diye.. aynen öyle ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…