Canım ne güzel anlatmışsın kesinlikle katılıyorum sana :) Ay yok ayol allah korusun daha çoook erken 27 yaşındayım(Eşime kalsa hemen istiyor da).En az 3 sene daha düşünmüyorum kesinlikle..İşim gereği de çocuk yapmak istemiyorum zaten yoksa yazık olur yani.Çocuğum yok,evlilik meraklısı biri de değilim :)
Genç yaşta anne olmaya karşıyım ama. Daha gençliğini yaşayamamışken,kocanla evliliğintadını çıkaramamışken çocuk yapmak bana saçma geliyor.
19yaşındaki arkadaşımın 2 yaşında bir çocuğu var ve ynında kardeşi gibi duruyor. Belki ilerde iyi olacak ama şimdi çok kötü. Çocuk sahibi olmak için ideal yaş bence 27 28.
Uykusuz geceler,kaka temizlemeler,gazıyla,ateşiyle uğraşırken kendine bile bakamamak.... Ama bir yandan da uyurkenki o masum surat,sevdiğin adamla senin bir parçan olması,kendinden çok onu düşünmen....
Doğru zamanda olduğu müddetçe çocuk güzeldir :))
Sende çocuk sahibi olmayı mı düşünüyorsun yoksamm???
Canım öncelikle Allah bağışlasın oğluşunu..Ben pek çocuk yapmaya cesaret edemiyorum sürekli seyahat ettiğim için onu evde bırakıp gittiğimde daha cok üzülücem çünkü biliyorum anne sevgisinden mahrum kalıcak.İşimden de vazgecebilicek biri değilim..Yani ben de 3 senedir evliyim ama eşimle daha yapmak,görmek istediğim o kadar çok şey var ki.Çocuk olunca bunların hepsi hayal olucak onu da biliyorum.Şuan kafamıza esince yurtdışına çıkabiliyoruz mesela çocuktan sonra bunları yapamıycaz..Biraz özgürlüğüme düşkün biriyim bu çocuğum bile olsa kısıtlanma fikri beni gerçekten hem korkutuyor hem öfkelendiriyor.Ben de kardeşi ablası abisi mutlaka olsun isterim tek çocuk kalmasını da istemiyorum kesinlikle ama daha birincisini yapamazken bir de ona kardeş nasıl düşünürüm?Yorumların aksine ben çocuğun daha erken yaşlarda olması gerektiğini düşünüyorum.
Yaş ilerledikçe evet daha aklı başına bir annelik söz konusu ama tahammül sabır ve ikinci çocuk düşüncesi araya girdiğinde erken yaşlar daha idealdir.
Ben 24 yaşındayım. 3 yıllık evliyim. Evliliğimizin ilk 1 yılı çocuk yapmadık. Şu an 15 aylık bir oğlum var. Çalışmıyorum ve gurbetteyim.
Oğlum bana öyle Arkadaş oluyor ki , birlikte kahvaltı yapıyoruz, dışarı çıkıyoruz, birlikte uyuyoruz.
Yorucu yanları yok mu ooooo dolu. Ama 30 undada olsam bu olacak 40 ımdada. Bazen biraz daha mı bekleseydim diyorum ama çoğu zaman iyi ki var diyorum.
Çocuk yokken gezdimde kurslarada gittim bir müddet çalıştımda ama oğlumla eğlendiğim kadar eğlenmedim.
Sabahları öğlene kadar yatardım. Şimdi sabah 8 de yastığı yüzüme kapatıp ceee diye uyandıran bir kuzuyla birlikte güne başlıyorum.
Geç çocuk sahibi olan bireyler var ailemde... 1 çocukla kaldılar, 2. ye yaşları iş durumları el vermedi cesaret edemediler. Yazık değil mi o çocuklara. Okulda kardeşin var mı diye sordukların da benim oğlumu söylüyormuş. çok üzüldüm şahsen.
Merhabaa..Evli misiniz acaba ? Bir de çocuğunuz var mı?Fazla gecikmeden anne olmayı tavsiye ederim.
Çok geç anne olmak daha zor yetememe durumu söz konusu olabilir.Tabii ki geç evlenildiyse o ayrı.
Ama evlendikten sonra 2 seneden fazla ertelemenin gereksiz olduğu kanısındayım.
Kurulan yuvaya güveniniz varsa hemen doğurmak iyidir.Hiç birşeyin garantisi elbette yok ama iş için çocuk ertelemek mantıklı gelmiyor.
Allah bağışlasın.Dediğim gibi büyük cesaret ve fedakarlık şahsen benim yapabileceğim bir şey değil kesinlikleEvet evliyim çocuklarımda var.
Benim de çok var öyle tanıdıklarım ve hepsi de çok pişman sen en güzelini yaptın geç evlendin çocuk da yapmadın ne güzel dünyayı geziyorsun diyorlar :)ben 22 yasındayım arkadaşlarım benım yasımda 2 çocugu olan var . oh siz ne güzel evlendiniz dogurdunuz diyorum aman yok sakın bana özenme ne kadar geç olursa okadar iyi diyor hepsii de..
Canım merhaba öncelikle..Allah bağışlasın kızlarınızı..Ne güzel ikisi de aradan çıkmış abimle benim de aramda o kadar yaş farkı var annem büyütürken zorlanmış ama tabi şimdi çok güzel oluyor haklısınız.Keşke güvenebilsem de kendime yapsam ama işimden vazgeçemiyorum işteBugün birkez daha anladimki cocuklarim benim mutluluk kaynaklarim.biri bes biri ikibucuk yasinda iki kizim var. Moralim cok bozuktu bugun. Etrafimda dolasiyorlardi oynayalim diye. Onlarla evin icinde saklambac oynadik bogustuk gülüstük.butun sikintilarim uctu gitti.Sukrettim Rabbime bana evlat nasip etti diye. Kucucuk inci gibi disleriyle gulusleri varki kikir kikir. Cok guzelbir duygu.
Birkac yil sikintilar oldu tabi. Yas farkinin az olmasindan dolayi zorlandigim zamanlarda oldu. Ama gözunuz korkmasin bence ertelemeyin cocuk yapmayi.Allah isteyen herkese hayirli evlatlar nasip etsin insallah.
Yine de bu güzel yorumlara rağmen fikrim değişmedi hala çocuk fikri bana çok uzakHiç kötü yanı olduğunu düşünen yok sanırım :) bu da bana gerçeklikten uzak geliyor
Bana da.Yani herkes anne olmalı diye bir şey yok sonuçta.Yine de bu güzel yorumlara rağmen fikrim değişmedi hala çocuk fikri bana çok uzak
Bence de şekerim,tamamen aynı fikirdeyiz.Çocuk gerçeğine tahammül bile edemiyorum.Sabırlı değilim açıkçası.. Hem ödenen o kadar paraya üzülüyorum.Korkunç bir masraf.Çocuğa harcayacağım parayla kocaman daire alır hayatımı yaşarım gezer tozarım.Merhaba
Çocuk yapmanın kötü tarafları iyi tarafından kat kat fazla kim ne derse desin
He bazıları içn o kötü tarafları siler de geçer.
Ama bu hiçbir seyi degştirmez
Etrafımda okadar çok görüyorum ki çocukla başı dertte olanı pek samimi gelmiyor oyüzden iyi yönleri anlatılınca
Ben kendini geliştirmeden çocuk yapmaya karşıyım.
Neredeyse kadınların birçogu ya onun var benimde olsun ya baskı yüzünden yj eşi yüzünden çocuk yapıyolar.bu nekadar saglıklı.dogurmak çok kolay önemli olan evladına ne verecgndir.
Çocuk zaten sevmem
Bkere annelik gbi içgüdüm yok açıkçası
Çocugun iyi yada kötü tarafı insanın kendisine baglıdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?