- 28 Mart 2014
- 2.433
- 781
- 148
Bence de şekerim,tamamen aynı fikirdeyiz.Çocuk gerçeğine tahammül bile edemiyorum.Sabırlı değilim açıkçası.. Hem ödenen o kadar paraya üzülüyorum.Korkunç bir masraf.Çocuğa harcayacağım parayla kocaman daire alır hayatımı yaşarım gezer tozarım.
Ay yaşım geçiyor herkesin çocuğu var benim niye yok diye çocuk yapıyor başından atıyor ceremesini biz çekiyoruz.
Tatile gitseniz burnunuzdan getirirler,yemeğe çıksanız rezil ederler.Alışverişe çıksanız ortadan kaybolur oraya buraya kaçarlar.
Kocası istedi diye yapıyor,adam çocuk doğunca ilgilenmiyor.Amaaaan say say bitmez şekerim çocuk dediğin ayak bağından başka şey değil.Olmayan başına iş açıyosun.
Allah bagislasin canim..Peki kizin dogmadan once bir işte calisiyor muydun?26 yaşında anne oldum 10 yaşında kızım var ...iyi ki var...keşke daha önce olsaymış ...zor yanları yokmu elbetteki var ama güzel yanları size zorlukları unutturuyor zaten...
o büyürken sizde onunla birlikte büyüyor sabrı, koşulsuz sevgiyi, huzuru buluyorsunuz ,endişelerinizle paranoyaklaşabiliyorsunuz ,yemek yemediğinde beslenemedi diye şunuda yapsam yermi diye uyduruk tariflerle ahçı olabiliyorsunuz ,hasta olunca internetin tamamını tarayıp bir anda profesöre dönüşebiliyorsunuz,odasını toplamadığında içinizden canavar çıkabiliyor.....
yinede her sarıldığınızda öptüğünüzde Rabbinize şükredecek en büyük mucizeyi yaşıyorsunuz...
tabiki herkes anne olmak istemeyebilir ama deneseniz seversiniz
İçinizde anne olanlar yada bebek bekleyenler,çocuk istemeyenler buraya yorumlarınızı yazabilir mi acaba :) Anne olmanın yaşı var mıdır siz kaç yaşında anne oldunuz?
Bütün kadınlar çocukları övmek zorunda değil yahu,değil mi?evet öyle de ben bukadar açıksözlü olmak istemdm burda
Bilemiyorum çocuk olmasa da olur.Allah isteyene versin ne diyebilirim başka bilmiyorum.
Bide şu durum var yaşlanınca bakar?
Ölmeyecgn ne malum gencken?
Allah bagislasin canim..Peki kizin dogmadan once bir işte calisiyor muydun?
Yorumların aksine ben çocuğun daha erken yaşlarda olması gerektiğini düşünüyorum.
Yaş ilerledikçe evet daha aklı başına bir annelik söz konusu ama tahammül sabır ve ikinci çocuk düşüncesi araya girdiğinde erken yaşlar daha idealdir.
Ben 24 yaşındayım. 3 yıllık evliyim. Evliliğimizin ilk 1 yılı çocuk yapmadık. Şu an 15 aylık bir oğlum var. Çalışmıyorum ve gurbetteyim.
Oğlum bana öyle Arkadaş oluyor ki , birlikte kahvaltı yapıyoruz, dışarı çıkıyoruz, birlikte uyuyoruz.
Yorucu yanları yok mu ooooo dolu. Ama 30 undada olsam bu olacak 40 ımdada. Bazen biraz daha mı bekleseydim diyorum ama çoğu zaman iyi ki var diyorum.
Çocuk yokken gezdimde kurslarada gittim bir müddet çalıştımda ama oğlumla eğlendiğim kadar eğlenmedim.
Sabahları öğlene kadar yatardım. Şimdi sabah 8 de yastığı yüzüme kapatıp ceee diye uyandıran bir kuzuyla birlikte güne başlıyorum.
Geç çocuk sahibi olan bireyler var ailemde... 1 çocukla kaldılar, 2. ye yaşları iş durumları el vermedi cesaret edemediler. Yazık değil mi o çocuklara. Okulda kardeşin var mı diye sordukların da benim oğlumu söylüyormuş. çok üzüldüm şahsen.
Aynen öyle canım hayırlısı umarım istediğin şekilde bir yer bulabilirsin çalışmak güzeldir :)evet çalışıyordum hamileyken işten ayrıldım ...sonrada bakıcıya emanet etmek istemedik...şimdi iş arıyorum bakalım hayırlısı :))))))
Aynen öyle canım hayırlısı umarım istediğin şekilde bir yer bulabilirsin çalışmak güzeldir :)
Canım ne güzel anlatmışsın kesinlikle katılıyorum sana :) Ay yok ayol allah korusun daha çoook erken 27 yaşındayım(Eşime kalsa hemen istiyor da).En az 3 sene daha düşünmüyorum kesinlikle..İşim gereği de çocuk yapmak istemiyorum zaten yoksa yazık olur yani.
BBEN anne OLMASAYDIM EĞER;
Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeyecektim.
Hamileliğim esnasında 80′li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kıramayacaktım.
O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.
Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.
Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.
Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.
Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.
Bir insanın gaz çıkarması kaka yapması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.
Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.
Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.
Sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.
Telaşsız sevişmenin hayalini kuramayacaktım.
Annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.
Annesinden zorla ayırdılar diye “Uçan Fil Dumbo!” çizgi filminde böğürerek ağlamayacaktım.
Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.
Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.
Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanmayacaktım.
38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.
Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapmayacaktım.
SEN OLMASAYDIN EĞER; yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.
SEN OLMASAYDIN EĞER; ben asla “anne” olmayacaktım. Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış… Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım!
Alıntı... Çok güzel anlatmış
Aynen öyle canım hayırlısı umarım istediğin şekilde bir yer bulabilirsin çalışmak güzeldir :)
Canim mutlaka zordur anliyorum ama herkes anne olmak icin doğmuyor bazilarinin iddenbişey dikkatimi çekti çocuk istemeyebilirsin buna yorum yapmak hakkım değil ama sakın Allah korusun deme hayırlısı de ben 1 yıldır hamile kalmak için uğraşıyorum çok zor bi durum
Canim mutlaka zordur ama herkes annelik icgudusuyle dogmuyor kimisinin mayasinda yok ben de onlardan biriyim.Tabi sen istiyorsun umarim en kisa zamanda bebek sahibi olursunuz esinle.Ama cokta yıpratma kendini oluruna birak psikolojik olarak yipranirsin bu kez daha kotu olur.Her seyin hayirli olmasini diliyorum senin icin.bişey dikkatimi çekti çocuk istemeyebilirsin buna yorum yapmak hakkım değil ama sakın Allah korusun deme hayırlısı de ben 1 yıldır hamile kalmak için uğraşıyorum çok zor bi durum
B
Canim mutlaka zordur ama herkes annelik icgudusuyle dogmuyor kimisinin mayasinda yok ben de onlardan biriyim.Tabi sen istiyorsun umarim en kisa zamanda bebek sahibi olursunuz esinle.Ama cokta yıpratma kendini oluruna birak psikolojik olarak yipranirsin bu kez daha kotu olur.Her seyin hayirli olmasini diliyorum senin icin.
Ben anneliğin herkesi mutlu edeceğine inanmıyorum.Bir şey istinasız her kadını mutlu edemez bu imkansız bir şey.Lafım meclisten dışarı ama doğurup doğurup başından atanı da çok gördük.Olmasa olmazdı bence.
Birde isim hatırlamıyorum amam yorum yazan arkadaşlardan bazıları çocuktan öcü gibi bahsetmiş, unutmayın ki sizlerde bir zamanlar çocuktunuz.
Sizlerde annenizin canını acıtarak doğdunuz, sizlere geceleri ağladınız, altınızı kirlettiniz, gaz sancısı çektiniz,
üstünüzü başınızı kirlettiniz, hatta anne-babanızın üstünü de.
Ben 30 yaşındayım ve yaklaşık 8 yıllık evliyim, 2,5 yaşında kızım var.
Eşimin askerlik engeli olduğu için evlat sahibi olmayı ertelemek zorunda kaldık.
Çok yoruluyorum, bunalıyorum ama onsuz bir hayat düşünemiyorum.
Deliksiz uyumayı özledim, ama onunla uyanmak uykusuzluğun en güzel hali.
Dışarı çıktığımızda koşturup duruyor evet amam onsuz eğlence eğlence olmuyor.
Yemeğe gittiğimizde eğer uykudaysa o yemek bana lezzet vermiyor, en tatsız yemek haline geliyor.
O bir lokma yediğinde ben doyuyorum.
Canım acıdığında anneciğim demesi acımı hafifletiyor, ciddi söylüyoruz mecaz değil.
Hayatta yapamam dediğin şeyleri yaptırıyor insana, misal örümceği elimle alıp camdan atmak.
Önceden kapının kenarında örümcek görsem oradan geçemezdim, birisi gelip beni alana kadar mahsur kalırdım
ama kızıma yaklaşır düşüncesiyle korkudan eser kalmıyor, çıplak elle alıp atabiliyorum.
mutluluğun eş anlamı o, evimizin tek eksiğiymiş.
O yokken ne yapıyormuşuz, nasıl eğleniyormuşuz, vakit nasıl geçiyormuş bilmiyorum ama bildiğim tek şey onsuz hayat tatsızmış.
Şekersiz baklava, acısız çiğköfte, sarımsaksız cacık gibi
İyi ki var Rabbım iyi ki nasip etmiş, Allah acısını yaşatmasın.
Ben kötü bir yanı olduğunu hiç düşünmüyorum, şartlarına göre hayattan zevk almak yeterlidir.
Tabii ki hayatımız çok mükemmel değil, her şey kusursuz işlemiyor ama bunun sorumlusu asla bir bebek olamaz.
Çok severek yapılan bir evliliğin çok istenen bebeği benim yavrum.
Allah isteyen herkese nasip etsin, istemeyenlere de annelik güdüsünü versin inşallah.
Çocuğu olmayanın annesine karşı sevgilisi karşılıklıymış gibi...B
Canim mutlaka zordur anliyorum ama herkes anne olmak icin doğmuyor bazilarinin idden
Canim mutlaka zordur ama herkes annelik icgudusuyle dogmuyor kimisinin mayasinda yok ben de onlardan biriyim.Tabi sen istiyorsun umarim en kisa zamanda bebek sahibi olursunuz esinle.Ama cokta yıpratma kendini oluruna birak psikolojik olarak yipranirsin bu kez daha kotu olur.Her seyin hayirli olmasini diliyorum senin icin.
Canım aynen ben de senin gibi düşünüyorum işte ama anne olanlar nasıl şuan bizi anlayamıyorlarsa biz de onları anlayamıyoruz mantıksız ve saçma geliyor dedikleri her şey.Çocuğu olmayanın annesine karşı sevgilisi karşılıklıymış gibi...
Ben annemi ne kadar sevdiğimi ondan biraz ayrı kalsam hissederim.Ne alaka çocukla?
Uçan Fil Dumbo'ya ağlamak için neden anne olalım?Azıcık duygusal biri de ağlar zaten,kimse annesinden koparılan hayvana kahkaha atmaz herhalde.
80 kiloya çıkmanın nesi rekor?
Kumandayı buzdolabına koyacak kadar kendinden geçmenin nesi örnek?
bilemiyorum...
Yazdıklarınızı asla şahsi algılamıyorum, ki sizde belirtmişsiniz.Ben anneliğin herkesi mutlu edeceğine inanmıyorum.Bir şey istinasız her kadını mutlu edemez bu imkansız bir şey.Lafım meclisten dışarı ama doğurup doğurup başından atanı da çok gördük.
Annelik sadece bebeği öpmek okşamak gazını çıkarmak değildir.Her kadın bunun sorumluluğunu üstlenmeyi istemek zorunda değil.Ben özgür bir birey olarak uzunca bir süre anne olmamayı seçiyorum ve bu seçimimle çok mutluyum.
Çocuk sahibi olma fikri beni mutlu etmiyor.Yaşadığım her şeyi çocuk yok diye tatsız olarak değerlendirmek kendime ve yaşadıklarıma saygısızlık olur bir kere.
-Bir bebeği büyütecek kadar sabrım ve tahammülüm yok.
-Yapım gereği kimseye sevgimi göstermem sürekli öpüp sarılarak.Elimde değil,kişiliğim bu.
-Anaç olmak için,korkularla savaşmak için çocuğa gerek olduğunu düşünmüyorum.Gittiğimiz bir gezide denizde açığa sürüklenip çığlık atan öğrencim için can kurtaran olmasına rağmen denize kıyafetlerimle atlayıp onun elinden tuttum.
-Sert ve otoriter biriyim.Küçük bir çocuğun bana karşı çıkmasını hoş karşılamam.Bağırmaktan cezalandırmaktan çekinmem.Bundan da rahatsızlık duymuyorum.
-Öğrencilerim kadar çocuklarım var sanki.Onların dertleriyle uğraşırım,dersleriyle uğraşırım ama karşılığında bana istemediğim davranışlarda bulunamazlar.Çünkü ben onların annesi değilim.
-Nefes almaları dışında her şeyleri bitmek tükenmek bilmeyen bir masraf.Bunun için uğraşmak içimden gelmiyor.
-Çocuk kitapları,programları ve oyunları bana vakit kaybı geliyor,yapmazsam çocuğum üzülecek.Neden mutsuz olalım?
-Ergenliğe girmiş bir çocuk hele.Verdiğin emekleri yüzüne çarpıp sana isyan edecek.Şu hayatta en çok nankörlüğe tahammülüm yok.
Bunun gibi bin tane neden sayabilirim.
Ben de çocuk oldum ama anneme ''Yerinizde olsam beni doğurmazdım ne gerek vardı'' demişliğim vardır. Annem abimin çocukluğunu anlattıkça ''Benden uzak olsun,'' diyorum.
Kadına zorla yüklenen 'anne olma' görevini şiddetle reddediyorum ve maddi-manen hazır olana kadar bebek yapma fikrini gündeme getirmeyi kabul etmiyorum.Herkes buna saygı duymalı.
Ayrıca kimse bana ''Hamile kalmayan anlayamaz,anne olmayan anlayamaz'' demesin lütfen.
Ben de hamile kaldım,ben de ultrasonda bebeğimi gördüm.Kalp atışlarını duydum ama bu öğrendiğim anda yaşadığım stres ve mutsuzluğu değiştirmedi.Yani hazır değilsen değilsindir.
Söyleyeceklerim bunlar,'Türk kadını anne olmazsa ''başka'' ne olacak' temalı konuşmalara karşı benim düşüncelerim.Sizden alıntı yaptım ama cevabım herkese.
Kesinlikle katılıyorum.Kaynanası kocası istediği için,yaşım geçiyor dediği için doğurup pişman olanı çok gördüm.Yazdıklarınızı asla şahsi algılamıyorum, ki sizde belirtmişsiniz.
Öncelikle tebrik ederim, çok özel ama çok zor bir mesleğiniz var. Bende mesela asla bunu yapamam.
Ayrıca asla ama asla bir kadının tek yapabileceği şeyin çocuk doğurmak olduğunu düşünmüyorum, düşünenleri de esefle kınıyorum, zira onlar kendilerini işe yaramaz hisseden ve maalesef başka hiç bir meziyetleri olmayanlardır.
Bir kadın önce kadın olmalı, kendisine saygısı olmalı, toplumda yerinin ve söz hakkının olduğunun bilincine varmalı.
Ve mutlaka kendi parasını kazanmalı, bunu kocasına güvenmediğinden yada rahat para harcamak için değil kimseye muhtaç olmamak için, üretmek için, başardığını bilmek ve bunun hazzına varabilmek için yapmalı.
Biz eşimle çok güzel günler geçirdik, geçiriyoruz ama bu zamanların hiç biri kızımızın da aramızda olduğu zamanlarda ki kadar kıymetli gelmiyor bana.
Belki de ben fazla anaç bir ruha sahibim.
Annelerde çocukları karşısında bir otorite kurmalıdırlar, gerektiğinde ceza vermelidirler ki bende bunları yapıyorum, yapmak durumundayım.
Nihayetinde benimde bir sabrım ve dayanma gücüm var.
Mutlaka ki çok zor zamanlar oluyor, sinirler yıpranıyor gücünün tükendiğini hissediyor insan ama tüm olumsuzluklara rağmen iyi ki hayatımda yeri var diyebiliyorum.
Evet herkes anne olmak zorunda değil, sizinde dediğiniz gibi doğurup doğurup sokağa atanlar var ama annelik zaten böyle olmaz, olmamalı.
Doğurmak meziyet değil, herkes annelik-babalık vasfına da sahip değil.
Dünyaya bir çocuk getirmeden önce kendinizi her bakımdan hazır hissetmeli ve mutlaka onu çok istemelisiniz.
Ayrıca anne olmak isterken baba adayını da unutmalı o da bunu istemeli.
İyi bir koca iyi bir baba demek değildir, onun doğru insan olduğundan emin olmalı.
Etraf ne der, annem söyledi, kayınvalidem laf soktu, kocam istedi, yaşım geçiyor gibi sebepler çocuk doğurmak için etken değildir, olmamalı.
Şekerim 32 yaşında bebek doğacak sanırım,çok güzel bir yaş.Siz kendinizi genç,mutlu ve bakımlı hissedin bakın o enerji nasıl tavan yapıyorBen 31 yaşındayım evleneli 20 ay oldu ve kendimi bildim bileli hep anne olmak istedim.diyecegim suki ben suan hamileyim ama inanin bu yaşta hamile kalmak çok zor çocuğun peşinden koşusturmak için baya bir enerji gerekiyor çevremdeki anneler den biliyorum yaş ilerledikçe enerji düşüyor keşke erken evlenip anne olanilseymisim. ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?