Çocuk sahibi olmayan kadınları neden disliyorlar?

muzluk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2025
29
5
1
23
Sanki herkes çocuk sahibi olmak zorundaymış gibi kadınlara baskı yapmaları çok korktucu özellikle böyle bir toplumda herkes herkesin özel hayatına müdahale kimse sizin istediğiniz gibi yaşamak zorunda değil insanların artık değişmesi lazım

Evet ben bu arkadaşa katılıyorum tam olarak dışlanıyoruz. Şöyle örnek vereyim eşimin kuzeninin hanımı eğer çocuğun olsa daha farklı samimiyetimiz olurdu dedi. Diğer eltimin iki çocuğu var kayınaileye göre onun çocukları var yoğunluğu var. Ama benim de işim gücüm var onlar için hiçbir işim yok. Keyfime göre yaşıyorum.

Sanki herkes çocuk sahibi olmak zorundaymış gibi kadınlara baskı yapmaları çok korktucu özellikle böyle bir toplumda herkes herkesin özel hayatına müdahale kimse sizin istediğiniz gibi yaşamak zorunda değil insanların artık değişmesi lazım
Dışlamak değil de baskı yapmak diye düzeltirseniz daha anlaşılır olur

Canım toplumdaki bazı yobazları umursamamanız gerektiğini düşünüyorum. Çocuk hayatınızı komple şekillendiriyor ve buna hazır değilseniz ya da bunu istemiyorsanız çocuk sahibi olmamanız o çocuk için daha hayırlı. Bırakın insanlar istediğini düşünsün. Kimi insan kariyerine odaklıdır ve ciddi anlamda saygı duyulması gerekir. Evlilik demek çocuk demek değildir. Allah korusun istek dışında nasip de olmamış olabilir buna kimsenin sorgu hakkı olmamalı. En nefret ettiğim sorudur çocuk ne zaman? Sanane arkadaşım denilip geçilmesi gerekir. Dışlayan varsa hayatından çıkarmalısın. Çünkü böyle bir konuda bile ayrım yapan insan emin ol her konuda yapacak.

Dışlamıyorlar da anne ol baskısı yapıyorlar ama bu sadece çocuğu olmayan kadınlar için geçerli değil ki. Tek çocukluya ikinci çocuk baskısı var, kızı olana oğlun olsun, oğlu olana kızın olsun baskısı var, 3 çocukluya niye bu kadar doğurdun baskısı var. Böyle uzar gider

Amaannn bu insanlarin nesli tukenmez. Bekara evlen baskisi, evliye cocuk baskisi. 6 aylik bir bebegim var, simdide 2.yi yap aradan ciksin baskisi. Isteyen kendi yapsin diyip gecmeye basladim. Ceneleri bitmiyor. Bu tur insanlarin akli yok fikri var.

Evet ben bu arkadaşa katılıyorum tam olarak dışlanıyoruz. Şöyle örnek vereyim eşimin kuzeninin hanımı eğer çocuğun olsa daha farklı samimiyetimiz olurdu dedi. Diğer eltimin iki çocuğu var kayınaileye göre onun çocukları var yoğunluğu var. Ama benim de işim gücüm var onlar için hiçbir işim yok. Keyfime göre yaşıyorum.
Aman keyfine göre yaşa, kime ne? Benim de çocuğum yok, hiç istemedim olmasını. Ben kendimi hiç dışlanmış hissetmedim hissetmiyorum da. Tersine ben belki çocuklu olanları dışlıyorum, dışlamıyorum da ortak mevzularımız fazla olmuyor onların hayatlarının merkez noktası çocukları çünkü, muhabbetlerin yüzde 80i çocukları. Bu da normal. O yüzden eşinizin kuzeninin hanımı öyle demiş size. Bu dışlanmak değil, ortak noktaların farklı olması. Bana çocuk yap diyen olmadı mı oldu gülümsedim geçtim. Ha çocuk yap diye baskı yapan olsaydı ilişkimi keserdim. Kendimi çocuk yapmadığım için dışlanmış hissetmiyorum, çocuğu olan arkadaşlarım da var ama çok sayıda kendim gibi çocuksuz arkadaşım da var.

Dışlanmıyorum, dışlamıyorum, baskı yapmıyorum, baskı da görmüyorum. Sıkıntılı çevreniz + ağzını açıp 2 kelime edememe probleminiz varsa olur

Back
X