• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Sevmemek Büyük Kayıp Mı?

hayır bir de yemek vermesen çeker gider demiş, e ne yapalım biz de şimdi annesini babasını öldürenleri mi örnek verelim?

negüzel keyfim vardı kan beynime çıktı gene yaa neymiş anormallikmiş anormal kim yorumundan gayet belli oluyordu neyse h0lycim senin düşüncen normal kimse çocuk sevmek doğurmak zorunda değil seven sevsin bizim ne sevdiğimizede karışmasın :51::51:

benimki kendi yeğenlerine tahammül edemez, öyle uslu uslu otururken problem yok elbette ama 1-2 vızıldanmaya mızıldanmaya başladı mı "alın götürün şunuuuu" diye bağırır anında. 17-18 yaş ve üstüyle problemi yok, zaten onlar da çocuk sayılmaz :1:

benim nişanlım çocuk manyağı olduğu için hiç hayal edemedim şimdi :1:

Öyle bir an gelirki çocuk aşk'ı ile yana bilirsin. Öyle bir an geliyor ki çocuklardan tiksiniyorsun. Bu birazda zaman meselesi.

Bana göre her kadın ananç değildir. Sizde ananç yapınız olmaya bilir. Sadece işinizi seviyorsunuzdur.

Öyle bir an gelirki çocuk aşk'ı ile yana bilirsin. Öyle bir an geliyor ki çocuklardan tiksiniyorsun. Bu birazda zaman meselesi.

Bana göre her kadın ananç değildir. Sizde ananç yapınız olmaya bilir. Sadece işinizi seviyorsunuzdur.

nickinize bayıldım :16: :16:

evet, herkeste anaçlık duygusu yok, gerçekten yok. kiminin daha çocukken hayalidir büyüyünce evlenip çocuk sahibi olmak, kiminin aklına bile gelmez. bir de sanırım yetiştirilirken empoze edilen fikirlerle de ilgili. mesela ben bu forumda "çocuk yapmazsan koyuverirler kapının önüne" diyeni gördüm, demek ki o bayan o düşünce ile işlenmiş çocukken.

nickinize bayıldım :16: :16:

evet, herkeste anaçlık duygusu yok, gerçekten yok. kiminin daha çocukken hayalidir büyüyünce evlenip çocuk sahibi olmak, kiminin aklına bile gelmez. bir de sanırım yetiştirilirken empoze edilen fikirlerle de ilgili. mesela ben bu forumda "çocuk yapmazsan koyuverirler kapının önüne" diyeni gördüm, demek ki o bayan o düşünce ile işlenmiş çocukken.
Teşekkür ederim :1:
Kesinlikle bu biraz kafayla alakalı.. Kendini bile insan beynini kendi kullana bilen bir kadın çocuk isterse yapar. Eğer hazır değilse erteler. İllaki erkek çocuk yada illaki çocuk doğurucam zihniyetleri , bu devirde de sürüyor olabilmesi trajikomik.

Öğretmenim ve çocuk sevmiyorum, garip olan öğrencilerimi seviyor olmam ve onlara karşı anlayışlı olmam ama başka çocuklara karşı tahammülsüzüm. Sırf bu tahammülsüz olmam sebebiyle anne olmayı hiç düşünmüyorum. Etrafımdaki çocuklar, anne babaların sorumsuzlukları beni çocuklardan tamamen soğuttu. Büyük kayıp mı acaba çocuk sevmemek ve istememek

Canım öncelikle insanın kendisini bilmesi kadar güzel birşey varmı ne mutlu ki en azından çocuk sevmiyorum ve anne olmayı düşünmüyorum diyorsunuz. Bazen insanlar bu durumu doğumdan sonra farkediyorlar ve kendilerinede bebeklerinede hayatı zindan ediyorlar. Sırf toplum baskısından dolayı evlat sahibi olunmamalı. Birde hayvan sevginiz beni çok mutlu etti. Etrafta okadar çok sevgiye ilgiye aç hayvanlar varki bir hayvansever olarak sizi takdir ediyorum. Bende hamileyim birde kedişim var herkes kızıyor bana çocukla hayvan olurmu sokağa at diye 8 senedir benim ailemden bir ferdi nasıl sokağa atabilir ki. Herkes insan sevgisinden bahsediyor ben herkese önce merhamet diliyorum.

çocuğunuz olduğunda tüm fikriniz değişecek buna emin olun..bende öğretmenim,çocukları çok seviyor olmama rağmen bazen tahammül sınırlarını gerçekten zorluyorlar insanın..evde bir çocukla baş edemeyen anneler bazen hocam sizin işinizde çok zor diyor..bazıları da hiç anlamıyorlar:))

şimdi bende anneyim,merhamet duygum hat safhaya ulaştı..tüm çocuklar birden benim çocuğum oluverdi.eskiden şımarık yada hırçın diye nitelendirdiğim çocukları daha iyi anlamaya başladım..sizinde öyle olacak emin olun...:34:

bu konuda tartismak bile sacma aslinda...herkes farklidir cunku...biri sever biri sevmez...seven zorla sevdiremez..sevmeyende ayni sekilde...ne demisler her secis bir vazgecistir :34:

Canım öncelikle insanın kendisini bilmesi kadar güzel birşey varmı ne mutlu ki en azından çocuk sevmiyorum ve anne olmayı düşünmüyorum diyorsunuz. Bazen insanlar bu durumu doğumdan sonra farkediyorlar ve kendilerinede bebeklerinede hayatı zindan ediyorlar. Sırf toplum baskısından dolayı evlat sahibi olunmamalı. Birde hayvan sevginiz beni çok mutlu etti. Etrafta okadar çok sevgiye ilgiye aç hayvanlar varki bir hayvansever olarak sizi takdir ediyorum. Bende hamileyim birde kedişim var herkes kızıyor bana çocukla hayvan olurmu sokağa at diye 8 senedir benim ailemden bir ferdi nasıl sokağa atabilir ki. Herkes insan sevgisinden bahsediyor ben herkese önce merhamet diliyorum.

işte bunu anlamıyorum neymiş bebeğe zararlıymış yahu senelerdir evimde benden temiz herşeyiyle ilgilenilen hayvan nasıl pis zararlı olabilir :47: bazı sözde hayvan severlerde var mağlesef cocuğu olunca hayvanlarını bir eşya gibi atmaları :14::14:

Ben çocukları çok severim o ayrı bir konu.

Garip gelen bir durum var bana, bir çiftin çocuk sahibi olma mevzusunda uzaktan yakından (doğarsa) çocukla alakası olmayacak kişiler " aa çocuksuz olur mu?" diye ısrar edercesine tavsiye verebiliyorlar.
Düşünüyorum düşünüyorum anlayamıyorum. Neden onları ilgilendiriyor? Niye bu ısrar? Başka dertleri mi yok?

Öte yandan şu da garip geliyor.
" Görüyoruz çocuk yapanların halini, sokaklar canavar dolu." gibi bir bakış açısını da anlamıyorum.
Etraf tecavüzcü erkek dolu ama bir adamı seçip evlendik. O da tecavüz edenlerle aynı cinsel kimlikte.
Etraf yere tüküren adamlarla dolu ama eşimiz öyle değil.
Bu çocuklar içinde geçerli.
Her yaratılmış farklıdır.
En azından çocuk sahibi olmamak için çıkış noktası bu olmamalı diye düşünüyorum.

İnsan kendinin, kalbinin, evliliğinin uyumunu dinlemeli. Hayatına anne-babalığı konduramıyorsa bu fikri ertelemeli ya da silmeli aklından.
Canı gönülden istiyorsa, onunla gelişecekse, onunla yeniden tazelenecekse, Allah' ta izin verirse çocuk sahibi olmalı.

benim erkek arkadaşımda anti-çocukçu.
annesi sürekli olmaz yapmanız lazım diyor.

anneannemim 10 çocuğu var.
her geline yapın en az 4 diyor.
yengemler de yaw he he yaparız diyip işlerine bakıyorlar.

bende zamanı vardır diye düşünüorum.
sen kendini hazır hissetmiyorsan, daha çocuksuz olarak yapacak çok şeyin vars keşke demektense sonra demek daha kolay.

Evli değilim, bilmiyorum evlenince bir çocuk eksikliği hisseder miyim ama etrafımdaki insanlara baktıkça, çocuklara baktıkça herkes anne olmamalı diyorum ve ben de olmaması gerekenlerden biriymişim gibi geliyor:9:

size öyle geliyor çocuğunuz olmadığı için bu kargaşayı düşünebilirsiniz.ama eminimki çocuğunuz olduğunda bu düşüncenizin sadece yanılgı olduğunu anlayacaksınız.anne olamayan kişi annelik duygusunu anlayamaz zaten bunuda kimseye annelik duygun niye yok diyemeyiz.tadmadığın duyguyuda çocuğum olmamalı diye kendini şartlandırma.yaşa ve gör çok güzel bir duygu.eminim o sevgiden kopamıyacaksınız. :34:

işte bunu anlamıyorum neymiş bebeğe zararlıymış yahu senelerdir evimde benden temiz herşeyiyle ilgilenilen hayvan nasıl pis zararlı olabilir :47: bazı sözde hayvan severlerde var mağlesef cocuğu olunca hayvanlarını bir eşya gibi atmaları :14::14:

Aynen öyle aşıları düzenli yapılıyor mama yiyor tüm bakımları yapılıyor bizden temizler :) . Şaka bir yana ben ağlarken yanımdaydı gülerken eve geldiğimde kapıda karşılar beni o kadar karşılıksız ki sevgileri nasıl kıyabiliyorlar anlamış değilim.

Aynen öyle aşıları düzenli yapılıyor mama yiyor tüm bakımları yapılıyor bizden temizler :) . Şaka bir yana ben ağlarken yanımdaydı gülerken eve geldiğimde kapıda karşılar beni o kadar karşılıksız ki sevgileri nasıl kıyabiliyorlar anlamış değilim.

Kıyabiliyorlar, çünkü alabildikleri kadar sevgiyi almışlar sonra sevebilecekleri yeni bir şey bulmuşlar. Yalnızlık giderme misyonunu tamamlayan hayvan birden sağlığa zararlı hale geliverir ve terk edilir. Böyle insanlara asla güvenim yok, işlerine geldimi her şeyden vazgeçebilirler :47:

ben de sizin gibiyim. öğretmenim, öğrencilerimi hele de minik olanları cok seviyorum. ama oyle bebek gorunce de kucagıma alayım, seveyim, bıdı bıdı yapayım modunda olmadım hiç.
hayvanlara asıgım, paramı sokak hayvanları için harcıyorum. bir suru kedi besledim evde. şimdi de bir tane prensesim var 4 yasında:nazar:
4 yıl once evlendim, gec evlenmeme ragmen (28.7) cocuk istemedim yıllarca. sonra yas geciyor diye istedik, hemen oldu. şimdi kızım 16 aylık:nazar:
sevgisi çok özel ama ben bebek degil, cocuk tercih ediyorum her zaman, oturup konusabilecegim, birlikte alışverişe gidebilecegim bir cocuk. belki siz de bebek degil de cocuk tercih ediyorsunuzdur ve o yuzden kaçıyor olabilirsiniz. hiç düşünmemek kayıp mıdır, olabilir. bekar arkadaslarımı dusununce onlar ıcın hayırlı bir evlilik diliyorum. cocuk sahibi olmalarını istiyorum. 'aile' kavramı bence iki kişiden olusmuyor cunku, iki kişiyseniz sadece bir 'çift'siniz. Çift olmak yıllarca cok guzeldi benim için ama zamanı gelindiginde 'aile' olunmalı:emir_bebek:

İşte benim annemin bakış açısı. Evde beslediğim hayvanlardan sıkılıp "senin de çocuğun olsun bakalım evde tutacak mısın bunları" diyor.
Gülüyorum sadece diyorum ki sen zararını bile bile hala evde sigara içiyorsun ya? Sigaradan kanser olmadıysak biz bu evde, hayvan tüyünden kimse ölmez.

Ben bikaç sene öncesine kadar çocukları çok severdim. Çocuklu bir eve gittiğimde ya da evime bir çocuk geldiğinde sürekli onunla ilgilenirdim. Ama son yıllarda bende çok fazla çocuk sevmiyorum, içimden gelmiyor. Şimdilerde şımarık ve annesine babasına hükmeden çocuk o kadar arttı ki değil sevmek hal ve hareketlrine sinirleniyorum bile. Eskiden çocuklar anne babalarından korkar gözlerinin içine bakardı. Şimdilerde anne baba çocuğunun gözünün içine bakıyor. Ama bence insanın kendi çocuğunu sevmeme gibi bir ihtimali yok...

Ben bikaç sene öncesine kadar çocukları çok severdim. Çocuklu bir eve gittiğimde ya da evime bir çocuk geldiğinde sürekli onunla ilgilenirdim. Ama son yıllarda bende çok fazla çocuk sevmiyorum, içimden gelmiyor. Şimdilerde şımarık ve annesine babasına hükmeden çocuk o kadar arttı ki değil sevmek hal ve hareketlrine sinirleniyorum bile. Eskiden çocuklar anne babalarından korkar gözlerinin içine bakardı. Şimdilerde anne baba çocuğunun gözünün içine bakıyor. Ama bence insanın kendi çocuğunu sevmeme gibi bir ihtimali yok...

düşük bir ihtimal olsa da var maalesef. gözümle gördüm, komşumuzdu. istemiyordu çocuk ve kazara hamile kaldı, mecburen doğurdu. en son çocuk 3 yaş civarıyken gördüm, çocuk ağlıyor, adam karısına çocuğu vermeye çalışıyor, kadın masanın en ucuna doğru kaçıyor, çocuğu almak istemiyor. istemiyorum, istemiyorum diye diye ağlıyordu kadın. kabullen(e)meme sendromu gibi bir şey sanırım. hiç emzirmemiş, altını değiştirmemiş, reddediyor kısaca. hem çocuk için hem kadın için çok üzücü.

evde iki kedisi olan ve bebek bekleyen birisi olarak yazdıkların beni çok sevindirdi.:31: insanların gereksiz sözlerini ben de çok duyuyorum. hiçbirini ciddiye almıyorum.
gereksiz endişelerle bebek gelince hayvanı evden gönderenler kadar, birlikte yaşayanlar da çok var.

çocuk yuvalarındaki bebeklerin, çocukların çoğunun annesi hayatta. ama o çocuklar annelerinin yanında değil. 1 çocuk kaza olur dersiniz ama birkaç çocuğu yuvaya bırakan anneler var.
o yüzden çocuk doğurmanın, sevmek için bir neden olduğunu düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Back
X