Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kedisi olup hamile olan arkadaşlara bir hatırlatma yapmak isterim;
iç-dış parazit iğnesi/hapı, köpeklerde 3 aya kadar etkisini sürdürür ancak kedilerde bu süre 1 aydır. özellikle doğumdan sonra kedilerinize aylık iç-dış parazit aşısı yaptırmayı unutmayın. her ay, aksatmadan yapılacak.
ayrıca hamilelik süresince kedinizin kumunu temizlemeyin.
aşılara dikkat ediyoruz canım. kumu zorunlu ben temizliyorum, eşimle cebelleşeceğime ardından bol sabunla yıkıyorum ellerimi. veteriner de, tıp hekimlerim de bunun yeterli olduğunu söylediler.
şöyle de olabilir, küçük boy faraş alabilirsiniz, pazardan mesela. faraşa buzdolabı poşeti geçirip, kuma daldırılır, alınca poşet ters çevrilir, dışkı poşetin içine düşer.
belki de böyle yapıyorsunuzdur, bilemem elbette ama fikir işte...
Rose_of_viva belki bir cok kisi senin soyledigin seyi ima etti ama senin uslubunla degil, rahatsiz edici bir tarzin var.
Neyse ki cabuk kopuren biri degilim.
Anormal demissin sana bir soru sorayim ve mecburen kendimi ovmek durumundayim burada:)
Acaba cocuklari cok sevip sokaktaki kediye nefret besleyen ve hatta bahcesine dadandi diye zehirleyen biri mi daha anormaldir yoksa cocuklara bayilmayan ama canli olan her seye merhamet besleyen ben mi?
Her yıl köpek gibi enikleyip sokağa başıboş salmaktansa, hırsız, gaspçı, terörist yeriştirmektense böyle on kere düşünüp 1 tane bile yapmamak daha iyidir. Ben yapmayı düşünüyor muyum tabi ki bakabilecek sabrım olursa 5 tane yapacağım hem de sokağa salmayacağım ama sorumluluğunu üstüme alıp onları ve geleceklerini düşüneceğim baktım gitmiyo mu yapmayıveririm böyle milletin ağzına sakız olmaktansa sorumsuz anne diye,
bir de sibirya kurdum var o ilk çocuğumannesinin bitanesi
bütün yorumları okudum, hepsi iyi kötü kendi fikrini yazmış ama şu renklendirdiğim yer nedir yahu? ne demek köpek gibi eniklemek? nasıl bir ifade tarzıdır bu????
Şu anda yaşadığım yerde yiyecek ekmeği zor bulup 9 tane çocuk dogurup başedemeyeceğini anlayıp başka erkeğe kaçanlar,bakımsızlıktan hasta edip hastalıktan minicikken topraga girmelerine sebep olanlar yada kendini kurnaz sanıp kendine zar zor bakabılen babanneye annaneye dedeye baktırıp bakım parası alanlar var. Bence köpek gibi eniklemek tam yerinde bir ifade.
siz de o masumlara "enik" diyerek merhametinizi dile getiriyorsunuz yani.. Ah üslup ah, insanı rezil de edersin, vezir de..
siz de o masumlara "enik" diyerek merhametinizi dile getiriyorsunuz yani.. Ah üslup ah, insanı rezil de edersin, vezir de..
enik sevimlidir ki, hani hakaret amaçlı olsa sıçan yavrusu denir, malum kimsede güzel duygu uyandırmaz sıçan kelimesi.
üsluba takıyorsanız, bence başka birinin üslubu en rezil eden cinsten.
Merhamet ne alaka ?? Anlatmak istediğimi anlayabileceğiniz en ters açıdan anlamışsınız.Zorlasam bu anlamı çıkartamazdım ben.Ayrıca enik ''gibi'' benzetmesini neye ithafen yapıldığını anladıgınızı düşünmüyorum yoksa bu kadar rahatsız etmezdi ki bu kadar dramatıze edip o masumlara diyerek abartmazdınız.He kedi yavrusu deseydi benzetmeyi yapan arkadaş eminim daha bir sevimli gelir bu kadar rahatsız olmazdınız.
enik sevimlidir ki, hani hakaret amaçlı olsa sıçan yavrusu denir, malum kimsede güzel duygu uyandırmaz sıçan kelimesi.
üsluba takıyorsanız, bence başka birinin üslubu en rezil eden cinsten.
dramatize etmek derken?? "köpek gibi eniklemek" sizin için sempatik bir ifade, ama bir anne olarak bana çok dokundu.. kimin enikleyip, kimin dünyaya bir mucize getirdiğini biz belirleyemeyiz zira değil mi.. ifade çirkin hem de çok çirkin..
Yolda gördüğüm her bebeyi yada çocuğun yanağını sıkıştırıp sevme isteği bana da gelmez ama ben çocukları severim. Ama tahammül ve sabır derecesi az bir insanım. Bu yüzden hayatımda hiç öğretmen -özellikle okulöncesi veya ilkokul öğretmeni- olmayı istemedim. Bir öğretmen için çocuk sevmemek bence kayıp. Çocuk sahibi olmayı istememek mevzusunu ayrı bir tarafa koyuyorum keza çünkü insan çocukları sevip evlat sahibi olmayı istemeyebilir. Çünkü bir çocuğu yetiştirmek için sevgi tek başına yeterli değil sabır ve özveri gerektirir. Ama çocuk yetiştiriyorsan onlara eğitim veriyorsan temelinde sevgi olması gerekiyor. Benim fikrimce mesleği çocuklarla ilgili olup çocuk sevmemek çelişkili bir durum geliyor bana.