• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Sevmemek Büyük Kayıp Mı?

Koalinacım ben çocuklara deli olduğum için, psikolojini çok anlamayabilirim.
Çocuk istememek elbette büyük bir sorun değil.

Öğrencilerinle bir sorun olmadığını yazmışsın. Bence sen çocuk sevmiyor değilsin, uzaksın sadece anne olmaya ve öğrencin olmayan diğer çocuklarla iletişim kurmaya.
Çocuk ta insan değil mi?
Hem de insanın en masumu, en temizi..Sevilmeyecek gibi değil yani.

Aradan geçmiş 2 sene, bu zaman içerisinde evlendim ama çocuk fikrine gittikçe daha da uzaklaşıyorum.
Hele etrafımda hamileler, abartılı anneler, ilgisiz babalar gördükçe...
Soğudum.

Aradan geçmiş 2 sene, bu zaman içerisinde evlendim ama çocuk fikrine gittikçe daha da uzaklaşıyorum.
Soğudum.
Evlenip 1 yıl sonra hamile olduğumu öğrendim,şimdi 2 yaşında. Yaşım 26. Ve sana en az 4-5 sene çocuk yapma diyebilirim yaşın gençse :KK66: Zamanı gelince zaten çocuk aşkıyla yanıp tutuşursun canım ama daha var sanki.

Soğudum.
koalina nasılsın, evdeki durumları halletmişsindir umarım.

Baskasinin cocugunu bende sevemem acikcasi kucagima alip falan.yani temas olarak ama icim gider cok tatlilar.kendi cocuguma gelince koklamadan opmeden sarilmadan duramam.anne olunca anlarsiniz ancak kokusuna opmeye dokunmaya tiryaki oluyosunuz bagimlilik gibi en guzelinden ama

Evlenip 1 yıl sonra hamile olduğumu öğrendim,şimdi 2 yaşında. Yaşım 26. Ve sana en az 4-5 sene çocuk yapma diyebilirim yaşın gençse :KK66: Zamanı gelince zaten çocuk aşkıyla yanıp tutuşursun canım ama daha var sanki.
Ben de olmasın diye bağlatmayı bile düşündüm ama yapmıyorlarmış:D O derece uzağım ve daha da istek geleceğini sanmam. 30 bitiyor...

koalina nasılsın, evdeki durumları halletmişsindir umarım.
Teşekkürler, iyiyiz şimdilik. Eşimin fazla aileci tavrı o kadar olmasa da sürüyor ama bir şeyler ciddi anlamda değişti.

Ben de olmasın diye bağlatmayı bile düşündüm ama yapmıyorlarmış:KK70: O derece uzağım ve daha da istek geleceğini sanmam. 30 bitiyor...

Teşekkürler, iyiyiz şimdilik. Eşimin fazla aileci tavrı o kadar olmasa da sürüyor ama bir şeyler ciddi anlamda değişti.
Ciddi misin? Niye bu ön yargı acaba,eşin de mi aynı fikirde peki?

Soğudum.
Düşüncelerine saygı duyuyorum ama nasıl bir psikolojik bir durum bilemedim bende ilk bir sene çocuk yok rahatım diye seviniyordum evlenip hemen hamile kalanlara anlam veremiyordum taki hamile kalamadigimi anlayana kadar 9yillik evliyim iki sene önce 38haftalikken kızım karnimda öldü evlat acısı tarifi yok
Şuan tüp bebek transfer oldu dua ediyorum benimle olsunlar diye ilerde mutlaka istersin...

Ciddi misin? Niye bu ön yargı acaba,eşin de mi aynı fikirde peki?
Biz zaten çocuk istemeyen(ömür boyu) bir çift olarak anlaşıp evlendik. Neyse ki aynı fikirde ama bu sıra 2-3 sene sonra olabileceğini söylüyor. Hatta bu sabah bir oğlum olsa 3 yaşında sanayiye götürürüm ortalığı süpürür, sonra geri getiririm, hayatı öğrensin falan dedi:KK57:

Büyük kayıp olduğunu düşünmüyorum. Bende öğretmenlik son sınıf öğrencisiyim, branş okuyorum. Ama çocuk sevmiyorum. Bunun merhametli olup olmamakla yada iyi insan olup olmamakla hiçbir alakası yok. (Bu tarz yorumlar gördümde) Hayvanlara, çocuklara ve her türlü canlıya karşıya fazlasıyla merhametliyimdir. Stajyerim, bende öğrencilerimi fazlasıyla seviyorum. Fakat bir çocuk sahibi olduğumu düşünemiyorum bile. 3 yaşındaki yeğenimi deli gibi özlüyorum ama memlekete gidip gördüğümde özlemim görür görmez bitiyor ve yarım saat bile tahammül edemiyorum. Bir çocuğum olduğunu düşünemiyorum bile. Bazen hayal kuruyorum hayalimden bile yoruluyorum, içim kararıyor, midem bulanıyor. Herkes çocuk sahibi olacak diye bir kaide de yok, evliliğin farzı gibi bakar çoğu kadınımız bu olaya. Ben öyle düşünmüyorum. Birgün gerçekten istediğimi düşünürsem yaparım, şuan planlarımda bir çocuk asla yer almıyor. Aman aman...

Büyük kayıp olduğunu düşünmüyorum. Bende öğretmenlik son sınıf öğrencisiyim, branş okuyorum. Ama çocuk sevmiyorum. Bunun merhametli olup olmamakla yada iyi insan olup olmamakla hiçbir alakası yok. (Bu tarz yorumlar gördümde) Hayvanlara, çocuklara ve her türlü canlıya karşıya fazlasıyla merhametliyimdir. Stajyerim, bende öğrencilerimi fazlasıyla seviyorum. Fakat bir çocuk sahibi olduğumu düşünemiyorum bile. 3 yaşındaki yeğenimi deli gibi özlüyorum ama memlekete gidip gördüğümde özlemim görür görmez bitiyor ve yarım saat bile tahammül edemiyorum. Bir çocuğum olduğunu düşünemiyorum bile. Bazen hayal kuruyorum hayalimden bile yoruluyorum, içim kararıyor, midem bulanıyor. Herkes çocuk sahibi olacak diye bir kaide de yok, evliliğin farzı gibi bakar çoğu kadınımız bu olaya. Ben öyle düşünmüyorum. Birgün gerçekten istediğimi düşünürsem yaparım, şuan planlarımda bir çocuk asla yer almıyor. Aman aman...
Aynen tıpkısı aynısı işte düşüncelerimin:)

Takma kafana normaliz :KK70:
Her yerde ve herkesten çocukların hayatın anlamı olduğunu, neden daha önce olmamış diyeceğimi duyduğum için arada böyle daralıyorum. Hatta annem "çocuksuz hayat ne aptal bir hayat" diyor bana sürekli:KK45:

Ben de çocuk sevmiyorum. Bebek severim ama çocuklara ileri düzey bi nefretim var nedense... yaradılış meselesi bence.

cocuk severim ama karsıdan güzel...
misafirlige gidince bir hikaye kitabı/puzzle alıp sonra oynarken suskun bir sekilde gulumsemesini izlemek güzel.

bunların haricinde cocuk, bakımı, sıkıntıları, endiseleri vs. düşünmek bile korkutuyor, kaç kaç kaç diyorum hep :110:

Benim icin kayip..
Cocuklar masum egosuz melek gibiler.. onlarin bir gülümsemesi bile insanin icini isitir.
Ve Anne olmak Anneligi tatmak da cok güzel tarif edilmez bir duygu.
Beklentisiz Ask resmen..
Bu beklentisiz aski sevgiyi normal insan iliskilerinde pek yasanmiyor..malum cogu kisi cikar menfaat iliskisi icinde..

Bende sevmiyorum ve çocuk olayını düşünmüyorum hiç :)

Bende kendimi garip bulurdum benim gibi cocuk sevmeyende varmış 1tane oglum var bir daha dusunmedim yapmayı .başka çocukları sevemiyorum merhametli bir insanim ama başkasının çocuklarını sevemiyorum yegenlerimi bile beni kiniyorlar nasıl halasin diye ne yapiyim yapmaciktanda sevilmiyo:KK51:

Ben bazı cocuklardan acayip elektrik alıyorum
Yani sevesim, sakalasasım, oynayasım geliyo
Ama her cocukda olmuyo bu
Cokda az cocukda gordum bu durumu
Bide anasını sevmiyosam danasını sevmiyorum
Boylede bi durum var

Benim icin kayip..
Cocuklar masum egosuz melek gibiler.. onlarin bir gülümsemesi bile insanin icini isitir.
Ve Anne olmak Anneligi tatmak da cok güzel tarif edilmez bir duygu.
Beklentisiz Ask resmen..
Bu beklentisiz aski sevgiyi normal insan iliskilerinde pek yasanmiyor..malum cogu kisi cikar menfaat iliskisi icinde..
Ben pek melek olduklarını düşünmüyorum :) Bebekken belki.

Back
X