Çocuk sorunumuz

ben de senin gibi asla çocuk sahibi olmak istemeyenlerdendim, evliliğimin 6. yılında 30 yaşımda hamile kaldım,
aldıracağım dedim direk, eşim çok üzüldü, ağladı, madem oldu kıymayalım dedi, sonra doktora gidip kalp atışlarını duyunca yapamadım, eşimin de ısrarıyla doğurmaya karar verdim.
uzun süre kabullenemedim bu durumu, çok ağladım, kendime kızdım.

çünkü istemiyordum çocuk falan, çok mutlu hatta mükemmele yakın bir hayatım vardı, bişeyleri değiştirmeye ihtiyaç duymuyordum. ama doğuştan annelik genleriyle doğan kadınlar bunu asla anlamaz, yargılayıp suçlarlar seni, sanki her kadın çocuk doğurmak zorundaymış, anne olmayı istememek insanlık dışıymış gibi.. neyse...
şu an kızım 14 aylık, artık mükemmel bir hayatım yok, eşimle aşkımız çok yıprandı, kariyerim bitti, 20 kilo fazlam var, çirkinim, eve kapandım sıkıntıdan çatlıyorum, tam 14 aydır uykusuzum ama tüm bunlara değdi mi dersen, değdi...

bana bunu 2.5 sene önce söyleselerdi bitaraflarımla gülerdim, ama gerçekten değiyor.
o yüzden tekrar tekrar düşün, yok asla istemiyorum diyorsan, eşin de kesinlikle istiyorsa yolları ayırmaktan başka yapacak bişey yok.

Hiç istemiyor olmanıza çok şaşırdım.
kusura bakmayın da benim için konunun özü şudur''insan ne için evlenir ki''...
Evet çok fazla sebebi olabilir,aşıksındır,kendine ait bir ev,düzen olsun istiyorsundur.
Sevdiğin adamla aynı ev de aynı hayatı paylaşmak istiyorsundur vs vs...
Ama bana hiç birisi ''aile olma isteği,anne olma duuygusu ''kadar geçerli gelmiyor.
Bence çocuksuz geçen 3 senenin üstüne,eşinin bu isteğini bir düşün,sorgula istersen.
İnsanların duyguları,düşünceleri,istekleri her yıl hatta her yeni gün aniden değişebiliyor.
Bir kıvılcım düşüyor yüreğine ''neden olmasın''diye başlayan sorgulamalar,deli gibi olmasını istemekle devam ediyor...
Bu arada biyolojik saatimiz de tıkır tıkır işliyor:44:
Sonradan keşke dememek için bence eşinin isteğinden ziyade kendi kararının doğruluğunu sorgula.
Bak sana bu satırları yazarken,kendimizi paralayıp nihayet sahip olduğumuz mucizemin tekmelerini hissediyorum.
Şu an sana çok anlamsız gelebilir ama inan bana dünyanın en güzel,en muhteşem duygusu.
Her tekmede gözlerim doluyor,kocamla bana ait bir beden büyüyor içimde,
yeni bir hayat,yeni heyecanlar...
Evet bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmayacak,
gecenin bir yarısı aklımıza esip istediğimiz bir yere ''kalk gidelim''yapamıycaz,
arkadaş toplantılarımızda millet sohbetin dibine vurmuşken,biz
elimizde çantamızla alt değiştirme masası,emzirme odası arıycaz.
Ama dünyaya bir canlı getirip,O'na doğru bildiklerini,hayat birikimlerini aktarıp,
verebileceğin en büyük emeği verip karşısına geçip büyüdüğünü izlemek,
kaçırdığın bir dünya aktiviteye değer...
Hepsi daha şimdiden anlamsız,boş geliyor inan.Keşke çok daha önce sahip olabilseydik.
Hayatım boyunca yaşadığım en evhamlı,en vesveseli,en endişeli ama en güzel,en heyecanlı,dünyaları da verseler değişmeyeceğim
günleri yaşıyorum.Naçizane bir tavsiye,bence lütfen yaşayacağın bu duyguyu bir düşün,erteleyebilirsin ama vazgeçme...

bence sen çocuk istiyosun sadece o sorumluluğu almaktan endişelisin.bende evlenmeden önce böyle düşünüyodum uzun yıllar kesinlikle çocuk doğurmam diyodum.ama evlendikten birkaç ay sonra fikrim değişti.anne olanları gördükçe dahada imrendim.allaha şükürde bu duyguyu tattım.baktımki zamanla onu tanıdıkça isteklerini anladıkça hiçbir sorun kalmıyo niye korkmuşumki dedim..
kolay değil çok zor bi sorumluluk hastalanıyo sen daha beter oluyosun,keyfi isteyince uyuyo onu bekliyosun,yemeğini eksik etmeden yapıyosun.ama içindeki sevgi bunları aşıyo.
eğer doğurduktan sonra ona bakamayacağını düşünüyosan,onu yeterince sevmeyeceğini düşünüyosan hiç günahına girme derim.bir çocuk için herşeyden önemli olan sevgi ve şefkattir,ama hayal ettiğin zaman onu kendi canından dahi çok seveceğini düşünüyosanda endişelerini bir kenara bırak derim.tabiki herkes kendini tanır..

Ay bi karara vardın mı çok merak ettim olumlu bakmaya basladın mı şimdi. İnşallah bir bebişin olurda Allah içini nur dolu anne sevgisiyle doldurur. O zaman bize çok tesekkür edersin bak :))

dikkatli kelimeler kullanmaya calisicam ama gercekten pes diyorum. nerden biluyosun cocugunun olacagini bu nasil bir uslup ya. meraketme allah sana cocuk vermez zaten sanki kendi elindeymis gibi. ben bes yildir o istemedigin cocugun pesindeyim esimle. 15 milyar paramiz gitti kucagimuz hala bos. bu bemim sorunum sizi elbet irgalamaz ama yazmadan duramadim. cocuk allahin bir kadina en buyuk hediysi servet degerinde. size diyecek cok sey var ama ben demicem. cocuk istememek kisinin kararidir ama bu ne burnu buyukluk ya kucuk daglari senmi yarattin. hasa allah size vicdan versin o minik yavruya kavusmak icin kadinlar nekadar agliyor neler cekiyolar habriniz varmi. 20 kilo fazlan var kendini cok cirkin hissediyosun tikandim kaldim. bu ne sukursuzluk sastim kaldim yanliz oyle buyuk konusma sende o hastane kapilarinda cok ararsin birgun. hic sanmiyorum ama her kadinin cocugu olmuyor cocugu allah veriyor. cok eminsin garantin var kulucka makinesi gibisin senin gibi biri cocugu haketmiyor zaten.......

dikkatli kelimeler kullanmaya calisicam ama gercekten pes diyorum. nerden biluyosun cocugunun olacagini bu nasil bir uslup ya. meraketme allah sana cocuk vermez zaten sanki kendi elindeymis gibi. ben bes yildir o istemedigin cocugun pesindeyim esimle. 15 milyar paramiz gitti kucagimuz hala bos. bu bemim sorunum sizi elbet irgalamaz ama yazmadan duramadim. cocuk allahin bir kadina en buyuk hediysi servet degerinde. size diyecek cok sey var ama ben demicem. cocuk istememek kisinin kararidir ama bu ne burnu buyukluk ya kucuk daglari senmi yarattin. hasa allah size vicdan versin o minik yavruya kavusmak icin kadinlar nekadar agliyor neler cekiyolar habriniz varmi. 20 kilo fazlan var kendini cok cirkin hissediyosun tikandim kaldim. bu ne sukursuzluk sastim kaldim yanliz oyle buyuk konusma sende o hastane kapilarinda cok ararsin birgun. hic sanmiyorum ama her kadinin cocugu olmuyor cocugu allah veriyor. cok eminsin garantin var kulucka makinesi gibisin senin gibi biri cocugu haketmiyor zaten.......

bu nasıl çirkin bir üslup, nasıl bir tarz, beddua mı etmişsiniz yorum mu yapmışsınız belli değil.

sizin çoooook istediğiniz bir şeyi başka biri istemeyebilir, sizin için servet olan bir şey başkası için hiçbir anlam ifade etmeyebilir, saygı duymak bu kadar mı zor!!!

ben de çoooook şey yazardım da, sizin durumunuzdaki başkalarını kırmamak, yanlış anlaşılmalara neden olmamak için yazmıyorum.... ama siz siz olun kimin neyi hakedip haketmediğine karar vermeye çalışmayın, orasını yalnızca Allah bilir.

Son düzenleme:
bu nasıl çirkin bir üslup, nasıl bir tarz, beddua mı etmişsiniz yorum mu yapmışsınız belli değil.

sizin çoooook istediğiniz bir şeyi başka biri istemeyebilir, sizin için servet olan bir şey başkası için hiçbir anlam ifade etmeyebilir, saygı duymak bu kadar mı zor!!!

ben de çoooook şey yazardım da, sizin durumunuzdaki başkalarını kırmamak, yanlış anlaşılmalara neden olmamak için yazmıyorum.... ama siz siz olun kimin neyi hakedip haketmediğine karar vermeye çalışmayın, orasını yalnızca Allah bilir.

dogaa hanım, siz üstünüze alınmayın, okuduğunu anlamaktan aciz ama lafa gelince bıt bıt bıt yazmış işte. bir kere 20 kilo fazlası kalan sizsiniz, yani doğum yapmış, çocuğu olan birisiniz. konuyu açan hanıma yönelik yazmış sözüm ona, ama onun doğumdan kalan kilosu yok, zaten çocuk konusunda kararsız. kısacası kime ne yazdığını bile bilmiyor. üzülmeyin, üstünüze alınmayın.

dogaa hanım, siz üstünüze alınmayın, okuduğunu anlamaktan aciz ama lafa gelince bıt bıt bıt yazmış işte. bir kere 20 kilo fazlası kalan sizsiniz, yani doğum yapmış, çocuğu olan birisiniz. konuyu açan hanıma yönelik yazmış sözüm ona, ama onun doğumdan kalan kilosu yok, zaten çocuk konusunda kararsız. kısacası kime ne yazdığını bile bilmiyor. üzülmeyin, üstünüze alınmayın.

belli kafasının karışık olduğu, konu sahibiyle beni harmanlamış, verip veriştirmiş.
ne olursa olsun bir kadına hastane kapılarında ararsın, çocuk sahibi olmayı haketmiyorsun, Allah vermez sana denir mi ya, nasıl bir kötülüktür bu, hiç mi kalbi, duyguları yok bu insanların,
ben burda çocuk sahibi olmak isteyenlerin topiklerini gördükçe dua ediyorum Allahım kimseye evlat aratmasın diye, ama bu kadın kalkmış beddua ediyor, yine de dedikleri dönüp kendini bulmaz inşallah....

Son düzenleme:

Sen çocuk için kendini parçalıyorsun istiyorsun diye bende istemek zorunda değilim marifet doğurmak değil yoksa bende doğururum 4 5 tane ben manevi konularda kafamın karışık olduğu için açtım konuyu dedikleriniz çok ayıp uğraşmasaydın çocuk için banane yani ! Allah isteyene versin umarım en kısa sürede bir bebeğiniz olur inan şuan düşündüklerimi yazmıyorum yazsam çok kırıcı olucak üzüntüne veriyorum

Olumsuz yorumlara elimden geldiğince düzgün cevap vermeye çalışıyorum herkesin düşüncesini öğrenmek istediğim için ama bazıları gerçekten çok ileri gidiyor ayıp yahu

Olumsuz yorumlara elimden geldiğince düzgün cevap vermeye çalışıyorum herkesin düşüncesini öğrenmek istediğim için ama bazıları gerçekten çok ileri gidiyor ayıp yahu

Canim sen her yoruma bakma oyle. Hayattaki tek amaci evlenip cocuk yapmak olan kadin sayisi bir hayli cok burda. Boyle uyeler cocuk istemeyen birine vicdansiz, uzayli filan muamelesi yapiyorlar, sen de alisirsin. :)

Konunu okudugumda cocuk istemedigini dusundum ki bu da istemek kadar normal birsey. Sonraki yorumlarinda ise daha cok cesaret edemiyormussun gibi geldi. Gercek anlamda istiyor musun istemiyor musun anlayamadim. Icinden anne olmak geliyor ama duzenin bozulacak diye korkuyorsan, malesef cocuk olunca insan bircok seyden fedakarlik etmek mecburiyetinde kaliyor. Cocuklu hayatla cocuksuz hayat elbet bir olmaz. Birinden birini secmen lazim.
Gercekten cocuk istemiyor ama esin cok istiyorsa ya birbirinizle konusup, anlasacak, ikna edeceksin onu, ya da olmuyorsa yollari ayirmaktan baska sonuc goremiyorum ben. Cunku ciftlerin cocuk konusunda anlasamamalari cok buyuk birsey, diger meseleler gibi degil.

Miss-cix aslında erteleyebilirsin çocuk konusunu. Yani neden kafanı boşuna yoruyorsun ki. Daha yaşın 27'ymiş. Geç kalmış sayılmazsın. Bence akışına bırakın.Mesela ben 32 yaşındayım. 3 yıldır evliyim. Bende aynen senin gibi hiç ama hiç çocuk istemiyordum. Bana hep yaşın geçiyor falan diyorlardı çevreden. Fakat çevreye kulak asmadım. 35'e kadar yolum var dedim. Kafaya çocuk olayını takmadım. Şuan ise deli gibi çocuk istiyorum anlatamam. 5-6 aydır olmuyor ama moralimi bozmuyorum. doktoruma gidiyorum ve yine akışına bıraktım. Hem geç kaldığımı da düşünmüyorum. Nihayetinde benim istemem yani o anın gelmesi önemliydi.

Miss-cix aslında erteleyebilirsin çocuk konusunu. Yani neden kafanı boşuna yoruyorsun ki. Daha yaşın 27'ymiş. Geç kalmış sayılmazsın. Bence akışına bırakın.Mesela ben 32 yaşındayım. 3 yıldır evliyim. Bende aynen senin gibi hiç ama hiç çocuk istemiyordum. Bana hep yaşın geçiyor falan diyorlardı çevreden. Fakat çevreye kulak asmadım. 35'e kadar yolum var dedim. Kafaya çocuk olayını takmadım. Şuan ise deli gibi çocuk istiyorum anlatamam. 5-6 aydır olmuyor ama moralimi bozmuyorum. doktoruma gidiyorum ve yine akışına bıraktım. Hem geç kaldığımı da düşünmüyorum. Nihayetinde benim istemem yani o anın gelmesi önemliydi.

geç kalmadınız emin olun, üstelik geç yaşta (geçten kastım 20li yaşlarda olan doğuma göre) doğurulan çocuklar daha zeki oluyorlarmış. 39unda ve 42sinde doğum yapmış olan tanıdıklarımız var. hatta onlardan bir tanesi 2. çocuğunu da doğurdu 40lı yaşlarda. çok doğru söylemişsiniz, böyle buradaki gibi baskıyla çocuk sahibi olmaktansa, anne adayının kendisini hazır ve yeterli hissetmesi önemli.

Teşekkür ederim canım yorumun için bir kaç yıl daha beklemek en iyisi galiba bu zaman içindede iyice karar vermiş olurum ne isteyip istemediğime 35 e kadar yolu var

Arkadaşım çocuk yapmaman konusun da seni sonuna kadar destekliyorum ...:128::128:

Son düzenleme:
Arkadaşım çocuk yapmaman konusun da seni sonuna kadar destekliyorum ...:128::128:

Teşekkür ederim desteğin için benim için bir örneksin senin gibi insanları gördükçe insanın bu dünyaya çocuk getiresi gelmiyor çok teşekkürler tekrardan :37:

Back
X