Çocuk tabi ki daha önemli ama...

Eşinizin ailesini araması iyi olmamış ama, ben yine de 5 aylık bebeğimi bırakıp çıkmazdim, oğlumu ilk kez, emzirmeyi bıraktıktan sonra anneme bıraktım, o da 21 aylikken, babasına da bir kere 15 aylık civarı bırakmıştım, mecburi bir işti..
Bence bu da çok abartı yanlış anlamayın ama.

Daha önceki konunuza baktım.
Şahsi düşüncem 5 aylık bebeğimi bu kadar bırakmazdım. Önceki konunuza yazmışsınız babasından daha çok çıkıyorum diye. Birde çok iyi bakıyormuş. Bunu güveniyorsunuz galiba.
Bebek istemeden olmuş. Bebek olduğu için aranız bu durumda diye düşünüyorsunuz ama yanılıyorsunuz. Çünkü eşiniz önceden de böyleymiş. Eski eşi ve eski sevgilileriyle görüşüyormuş.
Çok zengin olduğunuzu yazmışsınız. O zaman yatılı bakıcı tutun. Hem siz kurtulun hemde evliliğiniz. Başka yapacak bir şey yok.
Çok zengin değil, öyle de anlaşılmasın, saraylarda lüks bir hayat yaşamıyoruz. Küçücük bir evimiz var bakıcı tutsak bile onunla aynı koltukta yan yana otururuz sıkış tıkış oluruz o derece küçük bir evimiz var. Ayrıca bakıcı istemiyorum hiçbir zaman. Ben işe başlayınca anneler bakacak diye düşünüyoruz.
Çok çıkma konusuna gelirsek eşim işe gidip çalışmıyor ki işyerinin olduğu yerde takılıyor resmen gün içinde o zaten orda istediği insanlarla görüşüyor, akşam görüşecek kimsesi olmadığı için de evde kalıp bebekle ilgileniyor falan. Benim de çıkmak için sadece akşamlarım kalıyor o da komşu ya da bir kahve yani maks 2 saat emzirme periyodu gibi

5 aylık. Emzirip çıkmıştım çıkalı da 1 saat olmuştu apar topar eve döndüm çok ağlamış Bebek ama eşim gurur yapıp beni aramamış daha doğrusu yarım saat ağlatıp öyle aradı. evden sinirli bir şekilde çıktığım için. Gittiğim yer de 5 dk mesafede. Bidaha tövbe ettim akşam arkadaşlarımla komşu vs dışarı çıkamam galiba
Benm de 5 aylik bebegim var, disari cikarken genelde bebegimlr cikarim hatta arkadaslarla yemege falan cikariz bebegimide alirim esim arabayla birakir bizi, sadece bir kez kv ye biraktim esim calisiyordu onda da sut sagip biraktim inan o kadar iyi geliyor ki insann tek basina zaman gecirmesi simdi ben bebegim daha mi az seviyorum cok sacma...esim bu konuda iyidr bebegi 3 saat oyalayabiliyor acikana kadar ben gunduz esime birakiyorum uyuyorum bebek acikinca geliyor yanima bazen 3 saati buluyor, asil sorun esinizin bebege bakamamasi

Ben her annenin az da olsa cocuksuz biraz zaman gecirip kafa dinlemesinden yanayim. Cocugu sokaga birakmamissiniz babasina birakmissiniz. Essek gibi bakacak. Bu sekilde ailesini arayarak sizi yola getirmeye calisiyor. Size zimmetlenmeye calisilan gorevleri kabul etmeyin
Valla demek ki ben çok anaç biri değilim, ben kendi hayatımı da önemsiyorum. Psikolojim çok iyi değil zaten, evde bunalmaktansa Haftada bir iki kere dışarı çıkmamdan doğal bir şey olamaz herhalde kendi başıma. Ben de insanım, sonuçta sürekli kucak isteyen bir Bebeğim var bazen tuvalete bile saatlerce gidemiyorum bunalıyorum sanırım

Güzel bir özellik de ben de bu evde sadece çocuk bakma vasfına sahibim. Problemlerden ötürü konuşmuyoruz fazla, bütün gün evdeyim zaten gelince de çok az konuşuyoruz. Ayrıca ağlayınca arasaydı ben zaten hemen gelirdim uzağa gitmedim ki.
Giderken kavga edeceğinize, ağlarsa hemen ara diye defalarca tembihleseydiniz daha iyiydi

Bence bu da çok abartı yanlış anlamayın ama.
Yok estağfurullah, yanlış anlayacak birşey yok..
Yapı meselesi..
Ben 5 aylık bebeğim yanımda yokken, dışarı cikip içtiğim kahveden keyif almam.
Ki oğlumu sokakta büyüttum sayılır, çok da gezdik, gezeriz beraber..
Oğlumu da alıp çıkardım, uyuduğu vakit yarım saatte olsa o şekil de kafa dinlerdim.

Benm de 5 aylik bebegim var, disari cikarken genelde bebegimlr cikarim hatta arkadaslarla yemege falan cikariz bebegimide alirim esim arabayla birakir bizi, sadece bir kez kv ye biraktim esim calisiyordu onda da sut sagip biraktim inan o kadar iyi geliyor ki insann tek basina zaman gecirmesi simdi ben bebegim daha mi az seviyorum cok sacma...esim bu konuda iyidr bebegi 3 saat oyalayabiliyor acikana kadar ben gunduz esime birakiyorum uyuyorum bebek acikinca geliyor yanima bazen 3 saati buluyor, asil sorun esinizin bebege bakamamasi
Ben de aynı şekilde bebeğimle dışarı çıkıyorum bazen sadece yalnız değil ama sürekli kucak istiyor dışarıda da olmuyor bazen bu kötü annelik değil bence bazen insan azıcık rahatlamak istiyor dediğiniz gibi

Yok estağfurullah, yanlış anlayacak birşey yok..
Yapı meselesi..
Ben 5 aylık bebeğim yanımda yokken, dışarı cikip içtiğim kahveden keyif almam.
Ki oğlumu sokakta büyüttum sayılır, çok da gezdik, gezeriz beraber..
Oğlumu da alıp çıkardım, uyuduğu vakit yarım saatte olsa o şekil de kafa dinlerdim.
Ne güzel tabi böyle düşünmeniz ama biraz eşiniz de bakabilmeli, benim de aklım kalıyor sürekli arıyorum zaten dün ben de aramadım bişey olursa arar diye.

Cik arkadasim tabi ki.Tovbe falan etme.İnsaniz yahu.Bizim de bi nefes almaya,iki cift sohbet edip insan yüzü gormeye ihtiyacimiz var.Sen sabahtan aksama kadar nasil susturmayi basariyorsan o da bir iki saat idare edecek.Yok oyle.Annelik fedakarlik gerektirir evet ama herseyden once sağlam bir psikoloji gerektirir.

Zaten bebeğe çok iyi bakıyor ama çok ağlamış ve kavgalı çıktın evden seni mi arasaydım diyor. Resmen beni kötü anne olarak gösterdi. Onun bu davranışı yüzünden ben de kayınvalidelerle çok atıştım, beni telefonla arayınca belki kötü niyetli aramadı kadın ama ona patladım sonra evde de devam ettik tabi. Çok gerildim 😔

Aglayan bir cocugu annesi sakinlestirebiliyorsa babasi da sakinlestirebilmeli, cocugun aglamasi annesinin sorunu degil ki. Burda sorun tamamen esinizde, cocuk agladi diye ailesini aramak nedir?

Ben de aynı şekilde bebeğimle dışarı çıkıyorum bazen sadece yalnız değil ama sürekli kucak istiyor dışarıda da olmuyor bazen bu kötü annelik değil bence bazen insan azıcık rahatlamak istiyor dediğiniz gibi
Kesinlikle belgeselde izliyorum hayvanlardan babalar oyle bir bakiyorki yavrularina bizim cok gelismis akilli insanlarimiz baba ne anlar bebek bakmadan diyor ee hayvan kadar olamiyorsan baba da olma bir zahmet diyesim geliyor onlara

Ne güzel tabi böyle düşünmeniz ama biraz eşiniz de bakabilmeli, benim de aklım kalıyor sürekli arıyorum zaten dün ben de aramadım bişey olursa arar diye.
Esimin bakamamasiyla alakalı bir durum değil ki, sadece esime değil, anneme de birakamazdim..
Sizde kötü anne değilsiniz şüphesiz, dedim ya yapı meselesi..
Ben tat alamam zaten..
3 yasinda suan da oğlum, çok nadir en yakın cafeye gider, 2 saat otururum arkadasimla.
Ama tercihim ya çocuğumla çıkmak, yada çocuklu arkadaşlarla gorusmektir.

Baba evde oldugu surece anne kadar bakmak zorunda mamasini verir uyutur altini degistirir yikar hepsini cokda guzel yaparlar esinizin ailesinin zihniyeti cok ilkel erkek hamile birakir koseye cekilir bebege bakmak kadinin gorevi bumudur yani..
Tum gun cocukla ilgilenmek zor insan nefes almak tek basina birseyler yapmak istiyor bebek oldukdan sonra tek hayati cocugu olan insanlar ileride acisini cocukdan cikariyor bu sefer onun hayatinin merkezinde olmak istiyor cocugun ihtiyaclari aksatilmadigi surece kalan butun zaman anne ve babanin olmali

Size nicin bebegi komsunun kocasina birakip gitmis muamelesi yapiyorlar anlamadim. Bebegi babasina birakmissiniz, bunda tepki gosterecek ne var sanki cami avlusuna birakilmis gibi.. Bu olay size tovbe ettirmesin gidin nefes alin, siz butun gun nasil bakabiliyorsaniz ailenizi cagirmiyorsaniz babasi da ayni seyi yapabilmeli. Ancak ben babadan ziyade ailenin tavrini anlamsiz buldum. Cok abartmislar yok yere kendinizi suclu hissettiriyorlar

bebek oldukdan sonra tek hayati cocugu olan insanlar ileride acisini cocukdan cikariyor bu sefer onun hayatinin merkezinde olmak istiyor cocugun ihtiyaclari aksatilmadigi surece kalan butun zaman anne ve babanin olmali
Ya nasil guzel yazmissinz.tekrar tekrar okudum. O kdr haklisinz ki o kdr katiliyorum kii. Sanirim bu cumlenizi bir yere not edicem ve hayatim boynca cocugumu buyuturken (hamileym suanda) unuttum ve uyglamadgm her an aklima tekrar kazimak uzere okucam.
Ne yasadnz ne tecrube ettnzde bunu yazdnz bilmyrm ama takdir edilesi bi cumle...

Konuya donecek okursak sanirim bnde birakmazdim yani babasina , sanirim diyorum henuz deneyimleyemedm bisey uzerinden ahkam kesmek dogru olmaz. Cnku bnm esim bakamaz bnce yani umarm yaniliyorumdur.
Kendinize zaman ayirmaya taibikide hakkinz var fakat dunyaya getirdimz canli belli bi sureye kdr ciddi anlamda anne baba (ozellkls anne ) bakimina yardmna ihtiyac duyuyorlar her anlamda . onlar kendilerini ifade edecek guce kavusana kde bi sure ozgurlgmzu kendimzce kisitlyp cocuga oncelik vermeliyiz. Dusuncesindeym..

Eğer evliliğe devam etmek istiyor iseniz;
Her şeyi hafızada tutmayacaksınız.
İki taraf da orta yoku bulacak.
Keza sızın de sosyalleşme ihtiyacınız var.
Ailesi araması iğrenç.

5 aylık. Emzirip çıkmıştım çıkalı da 1 saat olmuştu apar topar eve döndüm çok ağlamış Bebek ama eşim gurur yapıp beni aramamış daha doğrusu yarım saat ağlatıp öyle aradı. evden sinirli bir şekilde çıktığım için. Gittiğim yer de 5 dk mesafede. Bidaha tövbe ettim akşam arkadaşlarımla komşu vs dışarı çıkamam galiba
Bence cikin olmasi gerekn bu bence. Mutlu anne mutlu bebek demek. Biz anneyiz ama insanizda neticede. Bende babaya 3 aylikken birakip bazen nefes almak icin cikardim. Cok zorlarsa oda alip yanima getirirdi. Orda beraber ilgilenirdik. Bence boylesi daha iyi. Ben hep diyorum biz bu cocuklari babamizin evinden getirmedik. Annelik varsa babalikta var. Oda onunla ilhilenmeyi bilecek ve gerekli durumda anne baba hem ayri ayri hemde birlikte kendi özel zamanlarini yasayacak. Suan bile arada esim ben darlandimi hadi oglum biz cikalim anne bi nefes alsin kahve icsin diyip disari cikariyo cocugu

Ya nasil guzel yazmissinz.tekrar tekrar okudum. O kdr haklisinz ki o kdr katiliyorum kii. Sanirim bu cumlenizi bir yere not edicem ve hayatim boynca cocugumu buyuturken (hamileym suanda) unuttum ve uyglamadgm her an aklima tekrar kazimak uzere okucam.
Ne yasadnz ne tecrube ettnzde bunu yazdnz bilmyrm ama takdir edilesi bi cumle...

Konuya donecek okursak sanirim bnde birakmazdim yani babasina , sanirim diyorum henuz deneyimleyemedm bisey uzerinden ahkam kesmek dogru olmaz. Cnku bnm esim bakamaz bnce yani umarm yaniliyorumdur.
Kendinize zaman ayirmaya taibikide hakkinz var fakat dunyaya getirdimz canli belli bi sureye kdr ciddi anlamda anne baba (ozellkls anne ) bakimina yardmna ihtiyac duyuyorlar her anlamda . onlar kendilerini ifade edecek guce kavusana kde bi sure ozgurlgmzu kendimzce kisitlyp cocuga oncelik vermeliyiz. Dusuncesindeym..
Bakar derseniz ve sorumluluk verirseniz bakarlar. Bende ilk anne oldugumda evde 1. Haftadan sonra tek kalmistik ve cok korkmustum eyvah bisey olursa nasil sustururum anlarmiyim derdini diye alistim. O zamanlar cocukla tek kalmak korkutmustu. Ayni seyi sorumluluk verilmedikce babalar surekli yasiyor. Ama sorumluluk alirsa ve vakit gecirirse gayet guzel bakiyorlar. Ben 3 aylikken birakip gezmeye yada ise giderdim. Gayet iyi bakti ilk opda korkmustu ama. Simdi pasalar gibi bakiyor. Aklim onda kalmiyor. Hatta bir komik olay soyleyim. Cocugu 1 yasinda ona birakip ise gittim ne yaptiniz diye ariyorum diyorki bana biz hamburgercideyiz kahvalti icin. Tabi ona patates vermis birtek. Ama kizmadim sadece yanlisi anlattim. Simdi gece ona corba yapar icirir banyo yapip yatirir.
Her sabah gec gittigi icin kahvaltisi ondadir. Bana diyorki her sabah farkli seyler hazirliyorum ki sıkılmasin ayni seylerden degisik olsun. Bu sorumluluk verince zamanla oluyor

Bakar derseniz ve sorumluluk verirseniz bakarlar. Bende ilk anne oldugumda evde 1. Haftadan sonra tek kalmistik ve cok korkmustum eyvah bisey olursa nasil sustururum anlarmiyim derdini diye alistim. O zamanlar cocukla tek kalmak korkutmustu. Ayni seyi sorumluluk verilmedikce babalar surekli yasiyor. Ama sorumluluk alirsa ve vakit gecirirse gayet guzel bakiyorlar. Ben 3 aylikken birakip gezmeye yada ise giderdim. Gayet iyi bakti ilk opda korkmustu ama. Simdi pasalar gibi bakiyor. Aklim onda kalmiyor. Hatta bir komik olay soyleyim. Cocugu 1 yasinda ona birakip ise gittim ne yaptiniz diye ariyorum diyorki bana biz hamburgercideyiz kahvalti icin. Tabi ona patates vermis birtek. Ama kizmadim sadece yanlisi anlattim. Simdi gece ona corba yapar icirir banyo yapip yatirir.
Her sabah gec gittigi icin kahvaltisi ondadir. Bana diyorki her sabah farkli seyler hazirliyorum ki sıkılmasin ayni seylerden degisik olsun. Bu sorumluluk verince zamanla oluyor
Haklsnz da bunu nasil ypacagmi blmyrm zaten istemyrdu gebeligi ilk hamile kaldmda hos tepkiler vermedi . belki o na istinaden bu dusunceye girdim...

Back
X