Çocuk takıntım

Yeni evliyken bizde durum tam tersiydi ben istemiyordm hem yeni evliyz borcumz var hemde gezelim tozalim evlilign keyfini surelim diye esim 9.ayda ikna etti beni israrla soyleye soyleye.smdide ikinci icin israr ediyo ben yine bekliyelim diyorm.bu biraz kisilik karakter meselesi ben mantikli bakarim garanticiyimdr esimse rahattir.ama bence bi cocuk dunyay getirmek icin maddi menevi hazir olmak gerek yazik gunah cocugada

Ben de yaklaşık iki yıllık evliyim. Aynı yaştayız konu sahibi senle. Ve eşlerimiz de yaşıt. Şahsen 1.5yıl daha düşünmüyoruz Allah ne zaman nasip eder bilinmez tabi bizim fikrimiz bu. Anne baba olduktan sonra madem geri dönüş yok, çarçabuk anne baba olmanın da mantığı yok :)

Maddi açıdan değil ama evliliğiniz yeni olduğu için eşinize hak verdim.
Siz de mantıklı düşünün, başkalarına bakıp üzülmek yerine evliliğinizi yaşayın.

Çocuk çok güzel birşey, Allah isteyen herkese versin. Tuzum kuru da ondan konuşuyorum sanmayın aman sakın ha,samimiyetle söylüyorum,önce evliliğe eş olmaya, cinselliğe, özgür takılmaya alışın.
Çocuk sahibi olduğunuzda hayat bitmeyecek ama farklı bir boyut kazanacak.
Herşeyi tadına vararak yaşayın derim. Acele etmeyin,ana baba olmanın geri dönüşü yok.
Eşinizin planı kadar beklemezsiniz bana göre,orta yolu bulacaksınızdır
Siz sadece şu günleri kendinize zehit etmeyin yeter.

Bir de şey :
Kul kurar, kader gülermiş.
Planlar boşa bazen, hayat ne getirir belli olmaz

Bana evliliğin ilk zamanlarında eşimin çocuk sahibi olma korkusu ile aşırı korunmasını hatırlattınız :) Çok yeni daha evliliğiniz biraz sakin olun bence. Evliliğiniz bir otursun her şey yolunu bulur diye düşünüyorum. Çok acele etmeyin. Bunun için de ne eşinizi ne kendinizi üzmeyin.

yyillar once bir haberde. izlemistim. adam cocuk olsun iatiyor kadin istemiyor adamn canina tak ediyor bu kadini nasl ikna ederim diyor. sonra yanlis olmasin ictigi icege uyku hapi atiyor. ve hoppp. kadin hamile kaliyor kadin hamile kaldigini ogrenince adamdan bosaniyor onlarinda guya mutlu evluligi vardi k bakmasin. abim 30 uasindaydi yemgem 22 yasindaydi. abim. istemiyordu cocuk bir bakti bi cocugu oldu o kadr mutlu oldu ki ben ne kadr aptalim oglumla aramizda cok yas farki olacakmis. keske basindan isteseydim demis. yas olyaindan girebilirsinz

Bu kadar takıntı yapacak ne var anlamadım adam mantıklı dediğiniz gibi çocuk ilerleyen zamanla olur hayatı kendinize dar etmeyin derim ben elalemide boşvereceksiniz herkesin her konuda fikri var zaten kaale almayın sabredin biraz derim belki eşinizde esnetir 1 2 seneye bu düşüncesini.

Eşim sizin mNtığınızdaydı.
3sene istemedi ben çok istiyordum ama saygı duydum üzüle üzüle.
Yaş oldu 28.
Sonra korunmayı bıraktık.
İlk gebelik 7 ay sonra oldu.8.haftada kalbi durdu aldılar.3 adet dönemi korunma verdi.
Geçtimi sana 1 yılda böyle.
Neyse korunmayı bıraktık 2.ayda hamile kldım dış gebelikmiş ameliyat oldum , 4-5ay zaten anca iyi oldum hem fiziksel hem pskolojik.gittimi sana 1 yıl daha.
Tüp bebek randevusu aldım nasıl olsa tek tüple yıllar sürer hamile kalmam diye.yaşta oldu
Tek tüple korunmasız ilk ilişkide hamile kaldım ve doğurdum.
Kısaca ; bizim gibi yapmayın ,eşim çok pişman evlenir evlenmez düşünmediği için..
Çünkü kendi planladığı zaman olmadı ve extra çok uğraştı.herşey daha gençken çekliyor.sonra zor gelio herşey.
Nasipten öteside yok oda ayrı bi konu.

elalem çocuk soruyor diye çocuk yapılmaz, elalem çocuk doğurdu diye çocuk istenmez ki. Mangal mı bu görünce canın çeksin?
Sıkıntısını çekerken o elalemden bir tanesi bile yardıma gelmez. Biraz gezin tozun aile olun ikiniz vakit geçirin, maddi olarak düze çıkın sonra çocuk yaparsınız. 6 ay çok erken yaşlar da gençmiş.

6 aylik evlilik daha cok yeniymis. Ben 25 yasinda evlendim. Baslarda korunduk biraz. Sonra da olmadi. Hala tedaviler falan... insaallah istediginiz anda hemen olur cunku artik hemen olmuyor hamilelikler bazi kisilerde. Bir arkadasimin esi de istemiyor ve sürekli korunuyordu ama hamile kaldi. Kaza oldu vs sanmislar GÜYA. Ama kadin megersem prezervatifte kalan spermi ucunda igne olmayan enjektörle vajinasina enjekte etmis. Ben öğrenince şok olmustum. Esi hala yanlislik saniyor o ayri. Resmen komplo kurmus kadin

Eşin istemiyorsa buna saygı duymalısın, ikinizinde istemesi lazım. Ve daha çok gençsin, evliliğinizde yeni, şimdiden panik yapma. Çok heveslisin ama çocuktan sonra her şey değişiyor. Uyku düzenin, gezmen tozman, cinsel hayatın vs. Biraz daha çocuksuz zamanınızın tadını çıkarın. Allah nasip etmişse ilerde olur. Konuşanlara da kulak asma. Bende ilk seneler çocuk istemedim. Evliliğimin 4. senesinde kızım oldu, beni kendi kafalarına göre "kısır" ilan edenler "aaa tedaviyle mi oldu?" diye şaşırdılar. Bense hiç takmadım kafama. Boşver sende hiç takma kafana, birinciyi yaparsın, bu sefer de ikinci için konuşurlar, öyle insanlar her zaman konuşacak bir şey bulur zaten.

Daha neler yahu çok şaşırdıma arkadasınızın yaptığına

Hayatın neler getireceğini elbette bilemeyiz ama şunu söyleyeyim hamilelik zor bir süreç. Sıkıntılı geçebilir maddi temelinizin olması gerekir. Bebek hazırlıklarıda keza pahalı. En dandik bez olmuş 30 lira. Emmediğini varsayarsan mamalar zaten uçuk. Bazen gerçekçi düşünmek lazım. Bebeğe maneviden ziyade maddi olarakta hazır olmalısınız. İyi bir doktor hastane ciddi manada bütçe istiyor.

Bence biraz bekle ve lohusa hallerini de gör. Bütün fikrin değişebilir

Bu çok acımasızca olmuş, bu da hakka girmek bence. Hatta adamı aldatmış resmen ve çok bencilce.

Ah biyolojik saat ah

Neden evliliğini kocanı tanımadan direk çocuk istiyosun 6 aylık evlilikte kim olmuyo diye laf çıkarırmış buda kuruntu bence meslekli görmüş geçirmiş bir bayansınız şuradaki konuları bir okuyun o kocalar evlendikten sonra nasıl değişiyor bence evliliğinize 1 sene tanıyın daha sonra düşünün derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…