Çocuk takıntım

Emin olun para olmayınca çocuğuna istediğin odayı kuramayinca, istediğin kıyafetleri,en iyi bebek arabası ve oto koltuğunu alamayınca çok daha fazla üzülüyorsunuz

Iki taraf da istekli degilse dogum sonrası cok zor olur .Zira istemeyen taraf esiniz.Siz lohusa depresyonundayken o da cocuga bakamama kaygisi icinde olacak .Iki taraf da istemeli ki hamilelik surecinde ve doğum sonrasında esler birbirine tam destek olmalı.

Daha yaşınız çok genç. Eşinizin sabit bir maaşı olsaydı yine bir derece. Ancak dükkan kendini zor döndürüyor diyorsunuz. Artı kredi borcunuz var.
Piyasanın durumu ortada, eşiniz bir de bir sürü vergi ödüyor yani içeri girmeyen bir para var.

Gebelikten başlayan ve bayağı masraf isteyen bir konu bebek. Ben eşinize sonuna kadar katılıyorum. Çok mantıklı düşünmüş her konuda. Eğitimli insansınız, lütfen elalemi dinlemekten vazgeçin artık. Nitelikli çocuk yetiştirmek istiyorsanız eşinizi dinleyin. Parasızlık ortaya çıkınca eşinizi de psikolojik olarak kaybedersiniz.

Instagramdaki anneleri görünce ağlıyor musunuz?
Neden peki?Sizce bu normal mi?
Şu an duygusal olgunluğunuz sağlam değil.Zaten maddiyatta uygun değilmiş, kredi çekip ev almışsınız yani borç ödüyorsunuz.
Eşinizi çok mantıklı gördüm, gerçekten takdir ettim.
Öncelikle kıyaslamayı bırakın, herkesin maddi ve manevi şartları aynı değil.
Çocuk çok masraflı bir olay.Çocuk mamaları,bezleri,kıyafetleri,doktoru,ilacı, kursu, eğitimi,kitapları dünya para.
Ayrıca maddi yeterlilik dışında manevi yeterlilik de lazım.
Ben sizi hiç olgun bulmadım.Sosyal medyada hamileleri görüp ağlamak nedir? Hayatta her zaman her şey istediğimiz an olmaz.Bunu kabullenin.
Sizin daha manevi olgunluğunuz sağlam değil.Ben eşinize hak verdim.
Olay çocuğu doğurmak değil, onu bilinçli bir şekilde birey olarak büyütmektir.
Ayrıca lütfen burada yazılan borç olsa da ne olacak yazılarına aldanmayın.
Diyelim sütünüz az geldi, mama vermeniz lazım.Burada yazanlar kutusu 180 tl olan mamayı size hediye edip al çocuğuna yedir demeyecek.
Maddi ve manevi olarak olgun seviyeye gelip sonra çocuk olayını düşünmek lazım.
Ama önce şu kıyaslama huyunuzu bırakın, yoksa ileride çok huzursuz bir anne olursunuz.

bilmesi gerekir mi

yani ne bileyim bizimkini de bilmiyorlar hatta ben işten çıkarıldım 2 yıl bunu da bilmediler mesela

çevredekiler ne kadar çok bilirse o kadar konuşur ne gerek var
Kişisel sınırını koruyabilen çiftler bu şekilde davranırlar ve kimse de zaten bir adım ötesine geçip konusamazlar /soru sormazlar ama ben bu arkadaşın çocuk konusunda başkalarına sınır koyamadığıni görüyorum. Ama kredi ödediklerini söylemekten özellikle kaçındığını da....bu da sanki onu biraz strese sokuyor.

Eger bu sadece bir takıntı değilse eşinizi ikna etmenizi umuyorum. Ama yok takıntı etmiş hırsla mış ele gune karsı inat etmişseniz orasını bilemem

Haklısınız borcumuz var diyemediği için de geriliyor galiba

6 Aylık mı yıllık mı diye tekrar baktım. İlk 2 3 sene çocuk yapmamak yanlış bir karar değil, fakat olursa da cana can veren Rabbim onu aç bırakır mı :) Verir rızkını.Çiftlerin 2-3 sene kendilerine , birbirlerine zaman ayırmaları gayet normal bunu takıntı etmeyin. Yaşınızda çok çok normal. Rahat rahat tadını çıkartmaya bakın evliliğinizin :)
MUTLULUKLAR

Eşinizi dinleyin çok mantıklı adam. Evlilik otursun maddi olarak kendinizi toplayın. Çocuk çok büyük sorumluluk. Gerçi başınıza gelmeden anlayamazsınız şimdi ne demek istediğimizi.

Soyledikleriniz cok buyuk cehalet...hic ac cocuk gormediniz mi televizyonda veya sokaklarda boyle diye diye 3-4 cocuk doguruyolar sokaga saliyorlar...

38 yasındayım evlendim 5 sene cocugum olmadı
benım yerımde olsan ne yapacaktın
hiç de takıntı yapmadım vardır bir sebebi dedim
,etraftakı ınsanlardan size ne
etraftakıler susar mı sanıyorsunuz
bana şimdi ikinci ne zaman diyorlar
kız annesi oldugun belli tüm güzelliğin gitmiş diyorlar

kıskanacak bır durum değil vakti zamanı ne zamansa allah o zaman verecektir
daha 6 aylık evlisin ya bu ne hız ,insan hıc mı eşi ile yanlız kalmak istemez basbasa olmak istemez.
6 ay
biz 6. yıla girerken doğum yapacagım ben
6 ay ne ki şaka gibi çok komik.

neyseki eşin mantıklı bir adammiş

Biraz erken ama çok istiyorsanız eşinizi ikna edersiniz :) Bebek rizkiyla gelir
Bebek rızkıyla gelmiyor efendim
iyi bir gelirim var ülke şartlarında
herseyı kullanacagı kadar almama ragmen 7 aylığın içindeyım hamılelıkte
6 aydır en az 1500 tl kredi kartıma para oduyorum bebek alısverişi için , 6 aydır kendıme çöp bile alamadım hep bebeğe hep bebeğe
doktorlar bir vitamın yazıyor hamılelıkte devlet karsılamıyor en az her muayenede 200 tl vıtamın ucretı oduyorum
o bebeğin sağlıklı doğması için beslenmenize dıkkat etmelısınız
cevizin bademin herseyın kilosu almıs basını gidiyor
bir doktora gidiyorsunuz muayeneye kac para
devlete gitsen ultrasonu çok kötu bebeği bile goremıyorsun
bunun dogum parası var
bebek dogunca rota virüsü aşısı bile 500 tl
nasıl rızkıyla gelecek bu cocuk
yatagı var , beşiği var, kıyafeti var var da var
annein ihtıyacları var hamılelıkte doğumda
ben bu gelirimle anca yetıyorum daha sımdıden

Eskiden öyle şeyler yoktu efendim , nineler,babaanneler vitamine doktora ıvır zıvıra harcama yapmazdı, devir değişti herşeyin en lüksünü ister olduk. aman onun var benim de olsun . Kayınvalidem ikiz doğurmuş evinde, sağlıklı maşaallah. Nerde vitamin nerde beşik nerde cici bici oyuncak :) Tavandan bağladığı halatla beşik yapmış. imkânlar çerçevesinde birşeyler yapivermis.

Kayinpederimin çiftçilik geliriyle 7 çocuk büyütmüş. Kredi kartı mı vardı yoksa memur maaşı mı?

Biz kanaat etmiyoruz hanımefendi, aldigimizla yetinmeyi öğrenemedik gitti.

illa herşeyin en iyisi, güzeli bizde de olmalı :)

Şükretmesini öğrenin lütfen. Bebeginiz için bunları tedarik edebiliyorsanız bakın görün bebek daha doğmadan rizki gelmiş işte . Siz gökten zembille inmesini bekliyor olamazsınız ? Ya da bi mucize olsun da zengin olalım.

5 sene beklediğiniz mucizeniz gelmiş şükürler olsun . :) Bence sukretmelisiniz

Allah kimseye taşıyamayacağı yükü yükletmez.

Daha 6 aylik evlilikte cocuk,hem de 3 cocuk hayali kurmak bana hic gercekci gelmedi. Biraz yalniz kalin esinizle,gezin tozun. Esiniz esnaf,yarini belli degil. İsi yolunda gitmezse,siz de ucretsiz izin alsaniz cocuk icin,ne yiyip ne iceceksiniz? Ulke kosullari ortada.3 cocuk isterken biraz etrafiniza bakin,3cocuk anneleri nasil,neler yapiyor. Ben tek cocukla pencereden burnumu cikaramadim 14 ay. Ne demek 14 ay evde oturmak biliyor musunuz?

Kendinize ait bir birikiminiz,arabaniz yokken degil 3,tek cocuk isine bile girismeyin. Tatillere gidin yurt disina,kuluplere uye olun, sosyal yardimlasma derneklerine uye olun,hayatinizi yasayin,caninizin istedigini alin yiyin,caninizin istedigini giyin. Cocuk en son is. Bence olgunluk cagina cocuk daha cok yakisiyor 30 ustu yaslara.

Bir de "bereket" diye bişey var. Bebişlerim gelince bunu çok hissettim. Neyse...

Bebiş doğar doğmaz mesela ağzını açıp annesinin göğsündeki rızkını arıyor. Onun rızkı annesinin göğsüne parayla vitamin hapıyla falan gelmiyor yani. Arkadaş çok güzel yazmış.

şükretmediğimi nereden biliyorsunuz
eskilerle kıyaslanacak durumda değiliz ben de bunu demek istiyorum
ayrıca herşeyin en lüksü olsun kafasında bir insan değilim , her zaman makul olanı düşünürüm ama yine de bebek cocuk dunya masraf

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…