Çocuk takıntım

Eşini ikna et bir dekilşe ve korunmayın yapın . Bebek rızkı ile gelir. borç la bebeği bagdadtirmayin

Dışarıdan gördüğünüz tablo çok tatlı görünüyor evet ama işin içinde öyle toz pembe değil. Bi kere evlilik oturmamış maddi durum yetersiz. Öyle lay lay geçmiyor hamilelik doktor kontrolleri testler maddi olarak çok zorluyor bebek eşyaları ihtiyaçlar vs. Ayrıca hamilelik ve sonrası artık anne baba olacağınız için evlilik farklı bir boyuta geçiyor. Evliliği oturmadan çocuk olunca bir sürü problem de beraberinde geliyor. Yaşınız genç evliliğiniz yeni tadını çıkarın gezin tozun. Birikim yapın. Hırs yapılacak bir konu değil bu.

Lütfen, bırakın bu takıntınızı..
Eşiniz çok haklı..
Bebek için birikim yapın, kredinizi ödeyin, gezin tozun..
Ne hamilelik sandığınız kadar kolay ne hazırlıklar ne de bebekli bir hayat..
Şuan hamile kalsanız; ileriki günlerde biraz daha dursaymışım diyeceğinize eminim..
Hem daha 6 aylık evlisiniz. Forumda hamilelik dönemi konularına dikkat ettiniz mi? cinsel soğukluk-depresyon-eşim değişti- aldattı-borcumuz var vs. Hep aynı sorunlar..
Hepsinin temelinde de; eşlerin birbirini tanımadan ve maddi hazırlık yapmadan; acele edip çocuk yapmaları, henüz ebeveyn sorumluluk bilincinde olmamaları vs var.

Arkadaşlarinizin bebeklerini sevin ziyaretler vs kendinizi biraz dinginleştirin bence isteginiz yüksek olasilik özenti onlarfa var bende de olmali el ne der dusunceleri barindiriyor yani evet evlat tatli ama kesinlikle ikinizin hazir olmasi gererkli ve daha cok yeni evlisiniz gervwkten birbirinize doyun gezin ilişkinizi oturtun önce arkadaş yoldaş olun çocuklu hayatta birbirinizi kaybettiginiz uzaklaştiginiz anlar olabiliyor o anlara dayanacak anılar oluşturun ...kimseye bakmayin siz hayatinizi yasayin biz esimle 8 yilin ardina evlendik malum hemen bebek yaptik ikiciyi 3 yil sonra derken simdi 4.5 ve 1.5 iki oglumuz var ve yalniz kalinan anlar sohbetler ya yok ya yarim eski gezmelerimizi aktivitelerimizi özlüyoruz şunu yapardik vs hayaller ne zaman bidaha yapabikiliriz diye muhabbetler geciyor evet cocuk güzel ama hayatiniz asla eski rahatliginda ve özgürlügünde olmayacak ...bi sakin olun bence

Şu günlerinizin tadını cıkarın bence
Sonra coookkk özleyeceksiniz
Cocuk elbet olur bi zaman sonra
Siz suan hem birbirinizi iyi tanıyın cünkü çok yeni ewlisiniz hemde cewreye kulak asmayın lütfen

Insanlar kac yilllik sevgililerini bile evlilikte farkli taniyabiliyorlar.
Karsidakini tam tanimadan cocuk yapmak cesaret isi oluyor.
Ayrica yazdiklarinizdan insanlarin Hazirlik ve Susunden etkilendiginiz gozukuyor.
Sadece bunlardan cocuk istemek farkli bir sey ve belki tam hazir degilsiniz.
Bir can istiyorum demek ve sevginizi paylasacaginiz bir parca istemeniz ayri mesele..
Eger maddiyatiniz cok dusuk degilse daha az masrafli daha az harcayarak da cocuk sahibi olunur.
Yalniz siz bebek icin yapilan kutlama ve suslemelere en cok ozendiginizi yazmissiniz.
Gercekten istiyor musunuz bir dusunun.

Kredin var esinin dukkani cok iyi kazandirmiyor ne 3 cocugu ??? Esin okadar mantikli ki bakamicagini cok zorlanicagini biliyor keske herkes sorumluluk sahibi olsa da etrafta perişan cocuk kalmasa ve daha 26 yasindasin 6 aylik evlisiniz biraz tadini cikarin. Sen istedigin diye degil etrafindakiler cocukla hava atiyo diye cocuk istiyosun.

Hayata çok toz pembe bakıyorsunuz sanırım.
Çocuk sahibi olmak;
sadece bebek için hazırlıklar yapmak,
mini mini eşyalarla ve hamile kıyafetleriyle
sosyal medyada poz vermekten ibaret değil.
Çocuk sahibi olmaya karar vermek,
bence bir insanın hayatında aldığı en önemli karar,evlilikten bile önemli.
Çok iyi düşünülüp,tartılmalı.

Eşinizle anlaşamazsanız,ayrılırsınız.
Evlat,ömür boyu sizin üzerinizdeki bir sorumluluk ve maddi-manevi hazırlığınızı yaparak bu işe niyetlenmelisiniz.
Öğretmen olmuş ve topluma yön vermesi gereken bir hanımın, elti-arkadaş özentisi ve toplum baskısı nedeniyle çocuk istemesine ise hiç anlam veremedim.
Kusura bakmayın,bunu,benim düşünce yapım almıyor bir meslektaşınız olarak.
Bebeğiniz olduğunda,Allah korusun,bir hastalık olsa,o el-gün mü ödeyecek hastane masrafını?
Bebeğinize,onlar mı bakacak?
Uyumadığında,başında,onlar mı uykusuz sabahlayacak?

Bir evliliğin oturması en az iki yıllık zaman alır.
Eşinizle birbirinizi iyice tanıyın,biraz gezin, dolaşın,ufkunuz genişlesin.
Ebeveyn olmak üzerine okumalar yapın.
Maddi anlamda düze çıkınca,sıra bebek sahibi olmaya gelsin.
Siz de odak noktanızı biraz değiştirip, takıntınızdan kurtulmaya çalışın.
Not:20 yaşında evlenip,27 yaşında anne olmuş,
45 yaşında öğretmen bir kadınım.

Not:20 yaşında evlenip,27 yaşında anne olmuş
Böyle örneklere bayılıyorum gerçekten. 25’te evlendim 29’da anne olmak istiyorum.
Doğup büyüdüğüm yerde evlenen bir kadın cumburlop ilk sene çocuk yapmak zorunda. Bana bu düşünce içinde büyüdüğüm için normal gelirdi. Neyse ki doğup büyüdüğüm yerden ayrılıp önce eğitim sonra iş hayatı bakış açımı değiştirebildim. Şimdi eltim yılda bir doğursa ne, arkadaşım patikli pozlar verse ne. Konu sahibi, gerçekten bebek seven insan arkadaşının bebeğini kendi yeğenini vs severek de yatıştırabilir bu hissini bir müddet, eşinizi dinleyin.

Çok şanslısın esin mantıklı ,ayakları yere basan birisi ....ve 26 yaşında ev sahibi olabilmissin. Sen yine istiyorsan 3 çocuğun annesi olursun ama merdivenlerin basamaklarını teker teker cikmalisin.Borcunuz bitsin hamile kalsan yine genç yaşta bir çocuk sahibi olursun.

Herhangi bir sorun yokken çocuğunuz olabilecekken niye hamile kadınları kıskanıyorsunuz hiç çocuğunuz olamayacak olsa insan özenir ama . Hamile kadınların ne kadar çok kıskananı oluyor hep dua okumak gerekiyor

çocuk olduktan sonra bir daha çocuksuz hayat olmayacak

yani çocuğunuz 30 yaşına da gelse artık siz çocuksuz evli olmayacaksınız ama şimdi biraz böyle zaman geçirip sonra çocuk sahibi de olursunuz

birden söyleyince 3 yıl size geç gibi gelmiştir de zaman hızla akıyor

evliliğiniz oturur hayata bakışınız netleşir maddi durum da toparlar güzel güzel büyütürsünüz huzurlu bir şekilde çocuğu

6 aylik evlilik icin bebek dusuncesinin cok erken oldugunu dusunuyorum. Once esinizle evlilige adapte olun, birbirinize adapte olun, islerinizi yoluna koyun vs vs...
Surekli bebek dusunup saplanti haline getirmeyin.

Reactions: 000
Mesele maddiyat değil konunuzda, bakış açısı. Benim için konu “sana ve evliliğime doymak istiyorum” kısmında bitiyor. Adam çocuğu bi engel, felaket, geri gelmeyecek özgürlük gibi görüyor. Korkunç bu düşünce ve değişmiyor. Kaç tne lohusa konusu açıldı bunun üzerine. Bu duyguyu doğuran anne bile yaşıyorsa adamın vay haline. Baba doğduğunda da babalığı hissetmezse hayatınız cehenneme döner.

Çocuk çok hassas bir konu. Evlenmeden önce konuşmalıydınız. Yapacak bir şey yok. Eşinizinde gönlü razı olduktan sonra yapacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…