- 26 Şubat 2012
- 7.313
- 19.530
- 448
- Konu Sahibi Adaajlanersin
-
Hele şöyle bir otur soluklan yeğenimNe zaman düzeliyor demeye geldim
Benim kızım 6 aylıkken ajioödem yaşadı alerjik bebekti. Dr atarax verdi dedi ki uyurda. Anjioödem geçti ama yine 45 dk uyudu :))kısa yoldan narkozu bassınlar uyutsunlar bari oldu olacak. nasıl kafalar bunlar hayret.
Ona rutinde bakıyorlar neyse ki. Ama idrarı demezsen bakan doktor az.Kulak iltihabida olabilir
6 aydan sonra meme sıklığını nasıl ayarladınız? Sağlık ocağındaki hemşire erkek bebekler memeye ayrı bir düşkün, 6 aydan sonra belli saatlere alıştırın yavaş yavaş dedi. Mesela gece uykuya dalarken sadece, ya da uyanırsa gece arada diye.Hele şöyle bir otur soluklan yeğenim
Vallahi bir buçuk yaşta mikemmeldi. Gece kalksa da gündüz mis gibi uyurdu. Sonra sapıttı. Işığı actirmalar, babam da yanımızda yatsinlar. Şu an babası bir yanında ben bir yanında emerek gece lambası ışığında uyuyor. Bazen uyumuyorişte iki yaş uyku gerilemesi varmış yeni duydum. Onu atlatinca iki buçuk yaşta düzelir inşallah. Tünelin ucunda ışık vardır diye umuyorum
Hoş daha memeden kesmesi, tuvalet eğitimi var. Memeden kesmek için konuşun travmasiz olsun diyorlar. Oğlum artık sütüm senin için yetersiz, yemekler mamalar yiyeceksin yavaş yavaş da memeyi birakacaksin diyorum. Hayır diyorhadi al konuş
İşte duyarlı anne.1 yaşında olanın uyku problemi var. Uyku ilacı kullanmak istemiyorum.
Ben bağ odaklı ebeveynligi yakın görüyorum kendime. O yüzden ne uyku eğitimi denedim ne meme sıklığı ayarladım. Tamamen akışına bıraktım. Kucağa da alistirdim. İstedi salladım istedi emzirerek uyuttum. Biraz yorucu ama içime sinen buydu açıkçası. Instada bu sayfayı severek takip ediyorum bu konularda.6 aydan sonra meme sıklığını nasıl ayarladınız? Sağlık ocağındaki hemşire erkek bebekler memeye ayrı bir düşkün, 6 aydan sonra belli saatlere alıştırın yavaş yavaş dedi. Mesela gece uykuya dalarken sadece, ya da uyanırsa gece arada diye.
Bıyrın.Biraz da sizle dalga geçelim o halde.
İnsanlıktan çıkabiliyoruz mesela, çocuğa bakacak kadar çalışmayabiliyor kafa.Bebek uyumayınca noluyor? Sırf uyusun diye verilen şuruplara da damla ve haplara da karşıyım.
Uyumuyodu uyudu, şimdi durmuyor muSarımsaklı yoğurt uyutuyor ya
Aşamalar böyleUyumuyodu uyudu, şimdi durmuyor mu
1,5 yaş civarı 5 gün verdim, 7 de olabilir.Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Hiiç duymadım. Kim öneriyor bu takviyeyi? Şurup veya ilaç yani, içeriği ne? Belli bir süreçten sonra mı vermeye karar verdiniz? Her gecemi veriyorsunuz?
Benim kızım 6 aylıkken ajioödem yaşadı alerjik bebekti. Dr atarax verdi dedi ki uyurda. Anjioödem geçti ama yine 45 dk uyudu :))
Yazdığınızdan çok sıkıntılı bir süreç olduğu anlaşılıyor. Anne olmak zaten yorucu, birde çocuğun uyku beslenme temizlik gibi temel ihtiyaçlarıyla ilgili sorunlar dibe vurduruyor insanı. İyiki geçmiş bitmiş, Allah başka sıkıntısını göstermesin.1,5 yaş civarı 5 gün verdim, 7 de olabilir.
Gündüz uykusu çok kötü olduğu hatta olmadığı gibi geceleri de yatmamaya başlamıştı.
Doktor tavsiye etti, üzerine 1 ay falan dayandım yine.
En son sanırım 3 gece hiç yatağa koyamadım, hiç yatmadan sabah giyinip işe gittim.
Üçümüz de çok uykusuz ve çok gergindik.
İlaç kullanırken yine çok kalkıyordu ama uykuya geçişi kolaylaştı, yatağa yatırabildim en azından.
Uyku problemi tabii ki devam etti, hala normal bir uykusu yok ama o ilaç aklımı korudu o ara.
Teşekkür ederim, amin.Yazdığınızdan çok sıkıntılı bir süreç olduğu anlaşılıyor. Anne olmak zaten yorucu, birde çocuğun uyku beslenme temizlik gibi temel ihtiyaçlarıyla ilgili sorunlar dibe vurduruyor insanı. İyiki geçmiş bitmiş, Allah başka sıkıntısını göstermesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?