- 22 Mart 2021
- 2.985
- 23.494
- 258
- Konu Sahibi Adaajlanersin
-
Dur yahu sonra ciddiye alır falan.
Uyku ilacı vermeyi düşünen içki vermeyi de düşünebilir pekala.
İnstada baldananne sayfasına göz atabilirsiniz bilgi paylaşımı çok fazla.nasıl bir eğitim? duydum bir şeyler ama detaylı bilmiyorum da
Siz bulunduğunuz yerden devam edin. Sadece size değil mesajım. Ben çocuğun rutini kabul ettiğini düşünüyorum. Etmese etmez diyorum.ama rutin gercekten bu isin formulu :) ayni matematik, fizik formulu gibi sonuca ulasmamiz icin izlenmesj gereken yol. Bilimsel olarakta zaten insan bedeninin uykuya gecmesi icin ihtiyaci olanlar belli.
Ama bazen bunlari deniyorsun deniyorsun ve asla tutmuyor, sinir oluyorsun… %100 basari sansida yok yani eger baska problemler varsa. Ama konu sahibi sormus, neler yaptigini paylasmak belki isine yarayabilir, öyle umalım.
Prenses veya prens annesi değilim bu arada… Çocuğum öncelikli tabii ama uyusunlarda kendi keyfime bakayım artık diye uyku işine çok kafa yordum zamanında
Sen daha duuuur atak bekleeeBenim kız 4 aylık. Daha yeni uyku düzeni oluşturabildik. İlk 2 ay reflüsü vardı. Ağız dolusu kusuyordu. Gece 2’yi buluyordu uyuması. Sık sık uyanıyordu. Şimdi 5 saat filan kesintisiz uyuyor. Gece uyanıyor meme+mama veriyorum. Geri yatıyor. Ama diş çıkarma dönemi beni çok korkutuyor.
Bana rezene iç, Sütünden bebeğe geçer, Uyku yapar demişlerdi. Doktorda içinde melisa olan bir damla verdi. Dışarı çıkardığımız günler inanılmaz fark ediyor.
Rutin aslında bizimde yaptığımız bir şeyBu konularda da rutin lafından kusasım geliyo ayrıca. Herkesin de pirems ya da piremses çocuklarına uygun rutinleri tarif etmesi de komik geliyor. Her çocuk bir değil ki onu yap bunu yap filan. Herkes bi şekilde kendi bulmak zorunda deneme yanılmayla kendi bebesinin yöntemini. Sanki matematik fizik formülü filan veriliyo.
bak bu çok doğru. çocuğa göre değişiyor. eğer çocuk uymazsa gör bakalım rutine girebiliyor mu.Siz bulunduğunuz yerden devam edin. Sadece size değil mesajım. Ben çocuğun rutini kabul ettiğini düşünüyorum. Etmese etmez diyorum.
Ben de aynı şeyleri söylüyorum aslında. Ben kahve içerdim uyumadan bi ara mesela. Herkesin uyku kacırıyor dediği bir şey.Rutin aslında bizimde yaptığımız bir şey
Herkesin uyumadan bir rutini vardır
Dişini fırçalarsın, kitap okursun, internette gezersin gibi.
Bebeklerde rutinleri sever yani sırayla ne yapacağını bilmeyi. Amaç her uyku öncesi aynı şeyi yaparak şimdi uyacaksın mesajı vermek ama tek başına elbette bir mucize değil çok değişken var uyku konusunda
Sanırım “rutin” denilince çocuğa dayatılan birşey gibi anlaşılıyor :)) Aslında sadece her evin çocuğuna göre oluşturduğu düzenden bahsediyoruz. Ve hemen hemen her annenin uyku saatinde rutini var. Benim rutinimde müzik olur, seninkinde masaj… Ben masal anlatırım, sen kucağında sallarsın ninni söylersin vs… BenRutin aslında bizimde yaptığımız bir şey
Herkesin uyumadan bir rutini vardır
Dişini fırçalarsın, kitap okursun, internette gezersin gibi.
Bebeklerde rutinleri sever yani sırayla ne yapacağını bilmeyi. Amaç her uyku öncesi aynı şeyi yaparak şimdi uyacaksın mesajı vermek ama tek başına elbette bir mucize değil çok değişken var uyku konusunda
Sallama beyaz gürültü filan aslaa umrunda olmadı benimkinin. 10 15 dk kadar dinlettim maks. Daha fazlasına da ben maruz kalamazdım. Benim kötü sese zerre tahammülüm yok. Ama coğu bebek de çok sever.bak bu çok doğru. çocuğa göre değişiyor. eğer çocuk uymazsa gör bakalım rutine girebiliyor mu.
Heh evetSanırım “rutin” denilince çocuğa dayatılan birşey gibi anlaşılıyor :)) Aslında sadece her evin çocuğuna göre oluşturduğu düzenden bahsediyoruz. Ve hemen hemen her annenin uyku saatinde rutini var. Benim rutinimde müzik olur, seninkinde masaj… Ben masal anlatırım, sen kucağında sallarsın ninni söylersin vs… Ben
rutin dediğimizde “çocuğunuzu her akşam yıkayın, müzik dinletin, aman kendi kendine uyutun” gibi şu kusursuz uyku rutininin anlaşıldığını düşünüyorum. Sanırım bundan sevilmiyor.
Mervecim sana Bayramda Eylül bebekle 200 km otobüs yolculuğu yapacağını hatırlatırımSen daha duuuur atak bekleee
Yapcaz innnşallahMervecim sana Bayramda Eylül bebekle 200 km otobüs yolculuğu yapacağını hatırlatırım
Anne karnı sesine benzediği için çoğu bebek seviyor. Bizimki fön Makinesi ile uyurdu ama öyle telefondan açınca değil kendisini açıncaSallama beyaz gürültü filan aslaa umrunda olmadı benimkinin. 10 15 dk kadar dinlettim maks. Daha fazlasına da ben maruz kalamazdım. Benim kötü sese zerre tahammülüm yok. Ama coğu bebek de çok sever.
Ay ben de ben de, bak 1 yaşına girecek yakında rutin konusunda benim diyene kök söktürür. Öyle bi çocuk.Bu konularda da rutin lafından kusasım geliyo ayrıca. Herkesin de pirems ya da piremses çocuklarına uygun rutinleri tarif etmesi de komik geliyor. Her çocuk bir değil ki onu yap bunu yap filan. Herkes bi şekilde kendi bulmak zorunda deneme yanılmayla kendi bebesinin yöntemini. Sanki matematik fizik formülü filan veriliyo.
Yerim totoyuAy ben de ben de, bak 1 yaşına girecek yakında rutin konusunda benim diyene kök söktürür. Öyle bi çocuk.
Uyku tulumunu görünce jet hızıyla emekleyerek kaçıyor.Yerim totoyu
Neden sevdiğini biliyorum ama sevmedi iste demk ki benim karnım öyle diilmişAnne karnı sesine benzediği için çoğu bebek seviyor. Bizimki fön Makinesi ile uyurdu ama öyle telefondan açınca değil kendisini açıncabide pilates topunda zıplayarak uyutuyordum allahım ne zordu
4 ay dayandım sonra uyku eğitimi işte
Her bebek icin gecerli degil bu.Uyku=rutin işin sırrı bu.Hergun aynı şeyler aynı saatlerde yapılıp yatilacak.Uyku öncesi kudurmaca yorucu aktivite yok.Sakin bir ortam olmali
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?