Çocuk ve babaannesi

Bende mi gideyim yani sizce??
Oglum büyük cnm ve her şeyi anlayabileceği yaşta babam babasına nasıl davranıyor silebiliyor bende silerim gerekirse hesabı yaptı

İkiniz gidin dedim yetmezmi beni onlar istemiyor eşimde götürmek istemiyor
Özelden yazdım size

Bende sizin gibi düşünüyorum ama çocuğum büyük ve istiyor ve sik sık söylüyor
Kiyamam yavrum ya
Benzer durumu ben de yasadim, annem beni gonderirdi hep babaanneme ve halama ancak o insanlar dunyanin en rezil kvsi ve gorumcesi olduklarindan anneme etmediklerini birakmadilar, kovdular bile. Annem kendisi hic gitmedi o olaydan sonra. Ben de buyudum yillar gectikce anneme yapilanlari anladim ve anneme cok kizdim beni nasil gonderirsin nasil mudahale etmezsin diye. Sizin oglan da ayni sekilde buyuyunce anlayacak sanirim. Annesini istemeyenleri o da istemeyecek. Hakkinizda hayirlisi olsun ne denir ki? Kalbinizin sesini dinleyin, Allah yureginize ferahlik versin, kvnize de merhamet insallah

babaanne çocuğa karşı o kadar sevgisiz ilgisiz olsaydı çocuğunuz babaannesini kesinlikle görmek istediğini söylemezdi.Demek ki aralarında duygusal bir bağ oluşmuş o yüzden çocuğun isteğini yerine getirmelisiniz. Bir de bir hikaye vardı, çocuğunuz bana o hikayeyi hatırlattı: bir gün bir adam, yaşlı babasını sırtındaki sepete koymuş ormana atmaya götürüyormuş. Çocuk, babasına baba dönüşte sepeti getirmeyi unutma demiş. Baba da niye ki oğlum ne gerek var demiş. Çocuk ben de seni, yaşlandığında dedemi attığın gibi aynı sepetle atacağım demiş. Çocuğunuzu çok sevdim...

Çocuklunuzun yaşı büyükse gönderin, ama küçük yaşta ise bence göndermemelisiniz.
Çocuğunuzun talebini de yumuşak bir şekilde reddetmeye devam edin.

Ben bisi anlamadim cocugunuz nerden biliyo bunlari yaninda konusuluyo kavga ediliyo demek.

Ben 5yildir konusmuyorum gorusmuyorum.

Oglumda gorusmuyo.

Ve oglum hic sormadi onlari bana
Bilmiyoda küs oldugumuzu yani aklina falan gelmiyo hala amca babanne.

Cunku hic konusmuyoruz o mevzulari.

Cocuklar etkileniyolar bence konusulmamali
Buyuyunce izahi yapilir ozaman anlar cocuk.

Suan anlayamaz.

Senin babannen ,senin halan bana böyle dedi boyle yapti vs vs cocuk bunlari bilemez.

Bence cocuklarin kafasini boyle seylerle yormamak lazim.

Bir iki edepsiz ogluma babanneni goruyomusun dedi ! rica ediyorum cocuguma bu tarz seyler sormayin kalbinizi kirarim dedim.
Kırarimda kafasinida kirarim.

Bilmiyorum
Aslında oda görüyor bazen ve bana söylüyor mesela Murat hep orda kalıyor beni hiç cagirmiyorlar diyor
Ah canım benim çok üzüldüm öyle demesine,içim cız etti vallahi.Çocukların biraz da keskin olarak "şununla görüşmüyoruz bağlantıyı kopardık" fikri zoruna gidiyor sanırım.Örneğin benim de halam vardı,küçüklükten beri öz halam gibi severdim,senede iki kere görürdük ama şimdi hiç görmüyoruz,inanın sanki her gün görüşürmüşüz gibi hâlâ içime dert oluyor.
Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla kendi kararını verecek olgunlukta bir çocuk.Değer görmezse yine kendi karar verir uzaklaşır.Merak etmeyin hiçbir çocuk anneyi başkasıyla değişmez,bakın haberlerde bile çıkmıyor mu koca koca insanlar bebekliğinden beri görüştürülmediği annesini arıyor.İçinizi ferah tutun.

babaanne çocuğa karşı o kadar sevgisiz ilgisiz olsaydı çocuğunuz babaannesini kesinlikle görmek istediğini söylemezdi.Demek ki aralarında duygusal bir bağ oluşmuş o yüzden çocuğun isteğini yerine getirmelisiniz. Bir de bir hikaye vardı, çocuğunuz bana o hikayeyi hatırlattı: bir gün bir adam, yaşlı babasını sırtındaki sepete koymuş ormana atmaya götürüyormuş. Çocuk, babasına baba dönüşte sepeti getirmeyi unutma demiş. Baba da niye ki oğlum ne gerek var demiş. Çocuk ben de seni, yaşlandığında dedemi attığın gibi aynı sepetle atacağım demiş. Çocuğunuzu çok sevdim...

Babaannesini kotulemedim onunden tabii ki seviyor
Ve evet gitcegini söyledim çok çok sevindi ilk oraya gidelim diyor benim de gitcegimi sanmiyordur umarım :(

Ben bisi anlamadim cocugunuz nerden biliyo bunlari yaninda konusuluyo kavga ediliyo demek.

Ben 5yildir konusmuyorum gorusmuyorum.

Oglumda gorusmuyo.

Ve oglum hic sormadi onlari bana
Bilmiyoda küs oldugumuzu yani aklina falan gelmiyo hala amca babanne.

Cunku hic konusmuyoruz o mevzulari.

Cocuklar etkileniyolar bence konusulmamali
Buyuyunce izahi yapilir ozaman anlar cocuk.

Suan anlayamaz.

Senin babannen ,senin halan bana böyle dedi boyle yapti vs vs cocuk bunlari bilemez.

Bence cocuklarin kafasini boyle seylerle yormamak lazim.

Bir iki edepsiz ogluma babanneni goruyomusun dedi ! rica ediyorum cocuguma bu tarz seyler sormayin kalbinizi kirarim dedim.
Kırarimda kafasinida kirarim.

Cnm çocuğum büyük ve sorguluyor kendisi
Özledim gitmek istiyorum diyor

Anne babayla kendi aralarindada olsa ailelerlede olsa sorun çocuğa yansitilmamali bence belki kaynanan sevmiyodur seni ama çocuğunu sever o ayrı bi birey oğlunun cocugu sonucta ve söyle de bisey var dedem bizimle yasiyo gerçi ben evlendim ayrildi evimde neyse annemle anlamasamazlar hic ama idare ediyolar anneme çok cektirmis zamaninda hala unutamyo ama dedemin bana olan sevgisi benim ona olan sevgim tarifi yok aşırı duskunum gözleri gormuyo dedemin bisey olacak diye içim titrer suan bile aklima dustu gozlerim doldu ve suda var bende kv oturuyorum pek iyi anlasamayiz ama idare ediyoruz ben sinir hastasi olcam yakında orasi ayrı ama kızım babaannesine çok düşkün benden bile çok sevdigini dusunuyorum bazen ama oda ayrı bi sevgi iste buyugune saygıyı boyle boyle ogrenecek disardako yaslilarida sevmeyi önce kendi babaannesini severek ogrenecek

Her insan bir değil ki kötü davranmaz şöyle yapmaz böyle yapmaz öyle bir hayat yok toruna kötü davranan da var cocugu simartip annesine dusman etmeye çalışan da bu sizin kararınızı belli ki iciniz rahat değil şuan bence gönderin ama çocuğunuzu da kontrol edin onun için gerçekten girişmek iyi mi kötü mü oluyo kotuyse pedagog yardımı alıp ustesinden gelirsiniz

Bence çocuğunuzu kırmayın gönderin, emin ol çocuklar herşeyi sandığımızdan daha güzel anlıyorlar, kötü soğuk davranırlarsa zaten birdaha gitmek istemeyecektir ama birkere görmesi yaşaması onun hakkı.

Back
X