Çocuk yapmak mı? Boşanmak mı?

BlueKedi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2016
429
422
103
Herkese merhaba.

Sorduğum soruların çok uçlarda olduğunun farkındayım ama psikolojim tam olarak böyle.
Burada daha önce de çocuk yapmak ve eşimle ilgili sorunlarım üzerine konular açmıştım.

Moralimin gerçekten çok bozuk olduğu bir zamanda sizden destek istemiştim. O kadar kötü hissediyordum ki. Çaresiz ve çıkmazda. Bana yazdıklarınız için hepinize çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Biz eşimle çok iyi anlaşmamıza rağmen çocuk bütün iletisimimize dinamit koydu. Normal hayatımıza yeni yeni dönüyoruz. Boşanmayi düşündüğünüz adamdan çocuk düşünmek çılgınlık. Ama derseniz ki yeter ki çocuğum olsun ben tek başıma yeterim. Boşansak da çocuğunu ihmal etmeyen muhteşem bir baba olur. Zaten ben onun yokluğunu aramam gibi bir düşünceniz varsa bilemem.

Herkese merhaba.

Sorduğum soruların çok uçlarda olduğunun farkındayım ama psikolojim tam olarak böyle.
Burada daha önce de çocuk yapmak ve eşimle ilgili sorunlarım üzerine konular açmıştım.

Anlattığım ya da anlatmadigim hiç bir sorunum bana göre bitmedi ve şöyle yurekten, oh ne güzel bir evliliğim var tam çocuk sahibi olmaya uygun diyemiyorum. Fakat son zamanlarda özellikle bir yıldır çok ama çok istiyorum çocuk. Eşim de karşı çıkmıyor. Yaşımın da etkisi var belki de. 37 oldum.

Yalnız beni inanılmaz arada bırakan ve eşime tam olarak güvenmemi engelleyen bir sorunum var. Öyle ki eğer çocuk yapmak mantıklı değilse ve bu kadar isterken bana engel oluyorsa evli kalmanın ne anlamı var diye düşünüyorum ve çok kinleniyorum.

Sorunum eltim görümcem kayınvalidem ve aslında eşimin kendisi. Şimdiye kadar asla hiç bir zaman bana en ufacık hak vermemesi. Benimle tartışmaktan hatta kavga Edip günlerce küs klamktan çekinmemesi. Buna karşılık onları her zaman ama her zaman haklı bulması. Onlar için benim aileme bile hakaret etmiş olması. Onlarla olan sorunum çözümsüz. Çünkü sorun dediğim gibi başta eşim. Onların lafını ağzıma bile alamam, konusunu bile açamam hemen hakarete başlar. Beni aile olarak sahiplendiğini bir kere bile hissetmedim. Bu çok canımı yakıyor. Eğer hissetmiş olsaydım yemin ederim ailesi ile hiç bir sorunum olmazdı. Her şeyi alttan alırdım.

Şimdiye kadar bu sorunlarla biraz kavgalı biraz barışık idare ediyordum. Ben de istemiyordum çünkü çocuk.

Eğer Allah verir de bir çocuğumuz olursa yanlış gördükleri her şey için eşime şikayet edecekler o da ben karışmam, kendiniz halledin demek yerine bana gene hakaretleri sıralar

Çok uzun oldu galiba ama inanın çok çıkmazda hissediyorum kendimi. Yaş geldi geçiyor. Şimdi değilse ne zaman? Si ne düşünüyorsunuz?
Hamile kalır kalmaz boşanın o halde.

yani sizi anlıyorum siz evliliğinizden vazgeçmişsiniz zaten, çocuğu evlilik için değil bir daha yapamam diye istiyorsunuz.
Ancak çocuklar hem anne hem de baba istiyor maalesef. İlerde ayrılırsanız, eşiniz çocuğu sahiplenmezse, görmek vs istemezse ne yapacaksınız?
Aileniz yanınızda mı? size yardımcı olacak insanlar var mı? kendinize ait ayrı bir eviniz var mı? memur olmanız güzel maaşınız sizi geçindirmeye ilerde yetecek mi? bunları da düşünün.

Boşanma fikrinin olduğu bir evliliğe neden çocuk? Evet anne olmayı istemek en doğal hakkınız ama kendinizi bu adamla evlenerek ateşe atmışsınız bir de masum bir bebeğe niye böyle bir babayı reva göreceksiniz? Tabi ki de boşanmalısınız

eski konularınıza biraz baktım da, 1.5 yıl oncede boşanma diye bir konunuz var.
onda da daha önce de boşanma konuşuldu demişsiniz.
o gün boşansanız bugün belki de hayatınıza yeni biri girecekti.

eşinizin ailesi ile problem sadece eşini tarafından degil.

sizin tarafınızdan da var anladığım kadarıyla. evet eşiniz ailesini susturmamış, onları siz konusunda dinlemiş, yapmamalıydı.

siz de ailesine karşı kin tutmuş, zamanla nefrete çevirmiş, adamı da darlamışsınız.

koca koca insanlar birbirinizi idare edememişsiniz kısacası.

hiç psikolojik destek aldınız mı? bir yerde yazılmış kendim çözmek istiyorum demişsiniz ama bu kendinizin çözebileceği bir şey değil.
çünkü sizin kendi ailenizle de problemleriniz var. onlar tarafından da değer görmediğinizi düşünüyorsunuz.
belki de siz onlarla problemlisiniz diye eşinizin ailesi ile iyi olması hoşunuza gitmiyordur vs.

sizin çocuktan önce kendi ruhunuzu dinlendirmeniz, iyileştirmeniz lazım.
eğer halen yardım almaya başlamadıysanız yardım alın.

yok ben kendimi iyileştireceğim diyorsanız boşanın. çünkü yapamazsınız. hiç değilse birbirinizin vaktini almayın.

Herkese merhaba.

Anlattığım ya da anlatmadigim hiç bir sorunum bana göre bitmedi ve şöyle yurekten, oh ne güzel bir evliliğim var tam çocuk sahibi olmaya uygun diyemiyorum. Fakat son zamanlarda özellikle bir yıldır çok ama çok istiyorum çocuk. Eşim de karşı çıkmıyor. Yaşımın da etkisi var belki de. 37 oldum.

Yalnız beni inanılmaz arada bırakan ve eşime tam olarak güvenmemi engelleyen bir sorunum var. Öyle ki eğer çocuk yapmak mantıklı değilse ve bu kadar isterken bana engel oluyorsa evli kalmanın ne anlamı var diye düşünüyorum ve çok kinleniyorum.

Sorunum eltim görümcem kayınvalidem ve aslında eşimin kendisi. Şimdiye kadar asla hiç bir zaman bana en ufacık hak vermemesi. Benimle tartışmaktan hatta kavga Edip günlerce küs klamktan çekinmemesi. Buna karşılık onları her zaman ama her zaman haklı bulması. Onlar için benim aileme bile hakaret etmiş olması. Onlarla olan sorunum çözümsüz. Çünkü sorun dediğim gibi başta eşim. Onların lafını ağzıma bile alamam, konusunu bile açamam hemen hakarete başlar. Beni aile olarak sahiplendiğini bir kere bile hissetmedim. Bu çok canımı yakıyor. Eğer hissetmiş olsaydım yemin ederim ailesi ile hiç bir sorunum olmazdı. Her şeyi alttan alırdım.

Şimdiye kadar bu sorunlarla biraz kavgalı biraz barışık idare ediyordum. Ben de istemiyordum çünkü çocuk.

Eğer Allah verir de bir çocuğumuz olursa yanlış gördükleri her şey için eşime şikayet edecekler o da ben karışmam, kendiniz halledin demek yerine bana gene hakaretleri sıralar

Çok uzun oldu galiba ama inanın çok çıkmazda hissediyorum kendimi. Yaş geldi geçiyor. Şimdi değilse ne zaman? Si ne düşünüyorsunuz?

Evet bu olayda bir adet daha evlenmiş ama kendi ailesini kurduğu şuuruna varamamış, kendi çekirdek ailesini ikinci pozisyonda tutup, ana baba, ablasını baş üstünde tutan yaş olarak büyümüş ama adam olamamış bir erkekle daha karşı karşıyayız.

Ya evlenmişsin, aile kurmuşsun ve sen nasıl halen eşini sanki ailenin düşmanı gibi görmeye devam ediyorsun. Bu tipler bence sorunlu, olgunlaşamamış ve evlenmeyi hak etmeyen tipler.

Bu adam değişmez ve çocuğunuz olduğunda daha büyük sorunlar yaşarsınız.

Düşünün hayata hep böyle devam edebilir misiniz? Daha ne kadar tahammül edersiniz?
Ona göre kararınızı verin..

Herkese merhaba.

Valla başlıktan dolayı kesinlikle konuyu okumadım. Boşanmayı bir seçenek olarak gördüğünüz bir evliliğe lütfen bir çocuğu getirmeyin

Hamilelik, lohusalik normal evlilikleri bile bozuyor. Kayin ailenin her seye karismasini saymiyorum bile.
Cocuk isi bile bile lades olur

Böyle bir evliliğe çocuk düşünmek tamamen bencillik.
Anne olmak istiyorsunuz ama gram doğacak çocuğunuzu düşünmüyorsunuz.
Ben anne olayım da gerisi hallolur anlayışını hiç sevmiyorum.
Zaten toplumumuzda çocukları düşünmek en son geliyor.
Sizin yaş geçiyor diye sevgisiz ve saygısız bir ortama bir birey daha gelmeli mı?
O çocuk ileride bir birey olacak.
Ilk eğitimi sizden ve eşinizden alacak.
Küfürbaz bir baba nasıl eğitim verecek?
Azıcık doğmamış çocuğunuzu düşünün.

Çocuk istiyorsanız da ayrılın.Düzgün biriyle evlenin.

Herkese merhaba.

'beni aile olarak sahiplendiğini hiç hissetmedim' bu cümle yetiyor sorduğun sorunun cevabına. Bu ortama bir de çocuk yapıp günahına girme yavrunun.

ben sorunu anlamadım

yani nedir sizi aile olarak sahiplenmek

elti görümce kv

kim ki onlar

feriştahı gelse tınmam

onlar eşime beni şikayet vs edemezler zira ilk şikayette veririm cevaplarını kocaman bir sana ne ile

eşiniz de sıkıyı görünce susar

bana çok abartılı geliyor bu elti, görümce vs olayları

aynı evde yaşamıyorsunuz muhtemelen zira aynı evde yaşasanız zaten şimdiye kavga büyürdü

çok basit çocuk istiyorsanız evliliği iki kişilik hale geitrin önce

yani iş arkadaşınız hoşlanmadığınız bir şey yapınca eşinize şikayet etmiyorsanız görümceniz hoşlanmadığınız bir şey yapınca da eşinize şikayet etmeyin, sizi savunmasını vs beklemeyin

Back
X