Çocuk yapmak mı? Boşanmak mı?

Ben şikayet etmiyorum ki. Düzenli olarak şikayet ediliyorum. Eşim de siz karışmasın o benim karım ya da varsa bir problem aranızda çözün demiyor. Bana bağırıp çağırıyor. Beni sindirdi kaç yıldır. Ben sanki aşağılık çok kötü bir insanım gibi hissediyorum. Öyle hissettiriyor..o böyle yapınca bende onun ailesine kin güdüyorum. Bilmiyorum çözemiyorum
Değer vermeyen sahiplenmeyen eşinden zaten mutsuzsun aile kavramını oturtamamış biri var karşında demek ki zerre değerin yok bak bende memurum işin var gücün var sakın yaşım geçti düşüncesi olmasın yol yakın iken bitir adam olmaz değişmezler ben 5 yıl mücadele ettim sonuç daha da kötü oldu sal gitsin illa ki iyi erkeklerde var baba olmayı gercekten hak eden eşine değer veren ailesine sahip çıkan var yeniden sever evlenirsin 37 de değilde 39 da cocugun olur ama pişman olmazsın şimdi bu adama cocuk yapsan ne yapmadan ne gitsin ailesiyle yaşasın varsa bunu çekecek başka hatun çeksin ama sen önce kendine değer ver önce kendini düşün onlar kim yaa beni beğenmeyen istemeyeni bende istemem varsa şüphen hiç düşünme tek ayrılan kadın sen değilsin unutma ikinci evliğinde mutlu olan o kadar çok tanıdığım var ki hepsi şükrediyor yapmayın bunu kendinize yapmayın bebeğinize her zaman yanında olan size değer veren biri olsun hayatınızda olmayacak aileci burnu havalı insanları adam etmeye insan olmaya uğraştırmayın kendinizi boş yere ben hepsine resti çektim anlaşmalı boşanıyorum hemen bitsin defolsun lar hayatımdan ohhhh o kadar rahatım ki anlatamam kurtuluyorum yaaa geç bile kalmışım bu arada yaş 35 canım senle aynıyız yaşadıklarımızda ardıma bakmam asla şimdi tatile çıkıcam kariyerim için uğraşıcam yaçeni kişilerle tanışıp hayatıma bakıcam özgürlük gibisi yok korkmayın kimseden 3 gün konuşurlar ama siz kurtulursunuz eskidenmiş cevre takıntısı vs vs dik durun dik senin Aşlahtan başka kimseye ihtiyacın yok mantıklı ol biraz koy postayı hadi bana eyvallah yeter sizi cektiğim de biraz ders alsınlar senden ders

Tüm yorumları okudum ve bazı yorumlara şık oldum yaşın geç cocugun olsun bari denmesi coxuk olursa daha kötü olacak neden mi bak canım mantıklı olalım coxuk kavgalı bir ailede ve hatta boşanmış anne baba arasında kalacak bir diğeri de coxuklu olduğunuzda belki de hiç evlenemeyeceksiniz adaylarınız maalesef ki hep coxuklu olacak coxukgum var diye seveceğiniz kişi ile belki evlenemeyecek hiç yaşayamadığınız mutluluğu tatamayacaksınız hep siz hem yavrunuz üzgün olacak mantıklı olun lütfen beni tanıdığım cocugu oldu ve adam 11 aylıkken bırakıp gitti şimdi dediği coxukgum babasız buyuyır çok Üzülğyorum bir de kız cocugu nasıl güvenirim diyor evlenmek mutlu olmak isterdim doğru insanla olsun isterdim olmada da kaderim dersim diyor inanın çok zor maddi olarak değil o da çalışan bayan ama kızı babası ile okula gelen parkta oynayan cocuklar bakıp iç geçiriyor ne olur mantıklı olun değer vermeyen sizi üzen kişi ne size ne bebeğinize baba olmamalı yapmayın lütfen kader bu yaş geç olabilir Allah nasip ederse olur etmezse de vardır bir hayır olmadı evlatlık alır sevabına girersiniz siz mutlu olun lütfen önce siz

Çocuk,evlilik kurtulsun maksadı ile olmamalı. Mutsuz bir evliliğe çocuk dahil etmek onun vebalini almak olur anca. Evliliği düzeltmek için bir araç değil, mutlu huzurlu saygı-sevgi dolu evliliği iki tarafın da isteği ile taçlandırmak bence çocuk dünyaya getirmek.

• Muhteşem
Reactions: 000
Bence cocuk yapma o hatayi ben yaptim sen bari yapma deymez
Herkese merhaba.

Sorduğum soruların çok uçlarda olduğunun farkındayım ama psikolojim tam olarak böyle.
Burada daha önce de çocuk yapmak ve eşimle ilgili sorunlarım üzerine konular açmıştım.

Anlattığım ya da anlatmadigim hiç bir sorunum bana göre bitmedi ve şöyle yurekten, oh ne güzel bir evliliğim var tam çocuk sahibi olmaya uygun diyemiyorum. Fakat son zamanlarda özellikle bir yıldır çok ama çok istiyorum çocuk. Eşim de karşı çıkmıyor. Yaşımın da etkisi var belki de. 37 oldum.

Yalnız beni inanılmaz arada bırakan ve eşime tam olarak güvenmemi engelleyen bir sorunum var. Öyle ki eğer çocuk yapmak mantıklı değilse ve bu kadar isterken bana engel oluyorsa evli kalmanın ne anlamı var diye düşünüyorum ve çok kinleniyorum.

Sorunum eltim görümcem kayınvalidem ve aslında eşimin kendisi. Şimdiye kadar asla hiç bir zaman bana en ufacık hak vermemesi. Benimle tartışmaktan hatta kavga Edip günlerce küs klamktan çekinmemesi. Buna karşılık onları her zaman ama her zaman haklı bulması. Onlar için benim aileme bile hakaret etmiş olması. Onlarla olan sorunum çözümsüz. Çünkü sorun dediğim gibi başta eşim. Onların lafını ağzıma bile alamam, konusunu bile açamam hemen hakarete başlar. Beni aile olarak sahiplendiğini bir kere bile hissetmedim. Bu çok canımı yakıyor. Eğer hissetmiş olsaydım yemin ederim ailesi ile hiç bir sorunum olmazdı. Her şeyi alttan alırdım.

Şimdiye kadar bu sorunlarla biraz kavgalı biraz barışık idare ediyordum. Ben de istemiyordum çünkü çocuk.

Eğer Allah verir de bir çocuğumuz olursa yanlış gördükleri her şey için eşime şikayet edecekler o da ben karışmam, kendiniz halledin demek yerine bana gene hakaretleri sıralar

Çok uzun oldu galiba ama inanın çok çıkmazda hissediyorum kendimi. Yaş geldi geçiyor. Şimdi değilse ne zaman? Si ne düşünüyorsunuz?
Bence cocuk yapma. Bu durumdada boşan. Kac yillik evlisin bilmiyorum ama sana sahip cikmayan inan cocuk oluncada cikmaz ve sorunlar katlanir

• Beğen
Çocuk,evlilik kurtulsun maksadı ile olmamalı. Mutsuz bir evliliğe çocuk dahil etmek onun vebalini almak olur anca. Evliliği düzeltmek için bir araç değil, mutlu huzurlu saygı-sevgi dolu evliliği iki tarafın da isteği ile taçlandırmak bence çocuk dünyaya getirmek.
Benim amacım evliliği kurtarmak değil. Benim amacım da doğru bir amaç değil zaten ama çok üzülüyorum

Sorunuzun cevabına Geleyim ozaman sizde şunu kaçırıyorsunuz. Karı koca anlaşamayıp boşanabilir hatta birbirine düşman olabilir hatta ve hatta birbirilerini dünyadaki en kötü insan olarak adledebilirler fakat çocuk ile baba ilişkisi ya da çocuk ile anne ilişkisi eşler arasındaki ilişkiden çok farklıdır. Benim için dünyanın en kötü eşi olan adam çocuğum İçin dünyanın en iyi babası olabilir. Kadın kocasından boşandı diye o adam sorunludur ve çocuğa da zarar verir diyemeyiz. Baba ile çocuk arasındaki ilişki çok iyi olabilir ki böyle çok fazla örnek var etrafımda ha benim eşimde şuan öyle. Mesela bizim durumumuzda biz yapamadık boşanıyoruz hatta görüşmüyoruz ama adam kötü bir baba değil, sorunlu değil. Hatta eğlenceli ve ilgili bir baba. Özetle biten her evlilikteki adam kadına göre sorunludur ama çocuğuna da aynı şekildedir diyemeyiz.
Tabi ki boşanmaya rağmen bazı babalar çocuğuna iyiye yakın davranabilir.Ama ben 32 yaşıma kadar şunu öğrendim ki; bir erkek küfürbaz ise, size saygı duymuyor, sizi eziyorsa çok da iyi bir baba modeli sergileyemiyor.
Bende konu sahibi neden bu riski alsın demek istedim.
Mesleği var.Memur. Bizim toplumda memur kadınlar tercih edilir.40larinda bekar bir erkekle evlenip güzel bir yuvası olabilir.Allah da nasip ederse sağlıklı bir çocuğu da olur.
Şu an anne olmayı seçerse çok risk alacak.

Eşi 8 yılda değişmediyse bundan sonra da maalesef değişmez.

Estağfurullah. 8 yıl oldu
Bu zamana kadar emin olamayıp gençlik cesaretiyle yapmadığınız, şimdi zamanım doldu acelesiyle yapmaya çalışmak mantıklı bir karar mı sizce? Tabiki isteyen herkes anne olmayı hakeder.Hamile kaldıktan sonra da birşeyleri farkeden insanlar olabiliyor hayat her an ne getirecek bilmiyoruz.Ancak kendinize şunu sorun: evet anne olurum evet belki bebeğime iyi bir baba olur ben birgün boşanmaya karar versem de bebeğime bakabilirmiyim kendim bu sorumluluğun altından kalkabilir miyim? Eğer kendinize güveniniz tamsa ve hiçbirşeyin sorumluluğunu o çocuk almayacaksa karar sizin tabiki anne olmak hakkınız

• Beğen
Bana boşanacakmışsınız gibi gelmedi. Bence eşinizle birlikte bir terapiste gidin. Terapist yardımıyla iletişim şeklinizi düzeltin. Siz istiyorsanız ve eşiniz de karşı çıkmıyorsa neden çocuk yapmayasınız ki. Sonuçta çocuk yapmaya karar veren mükemmel çiftlerin de ayrılmama gibi bir güvenceleri yok. Sizin güvenceye almanız gereken tek şey, dünyaya getirmek istediğiniz çocuğun mutluluğu olmalı. Evli kalsanız da, boşansanız da, eşiniz çocuğu hiç arayıp sormasa da ona yeterli olacağınızdan eminseniz çocuk yapmanızda bir sakınca olduğunu düşünmüyorum.

Herkese merhaba.

Sorduğum soruların çok uçlarda olduğunun farkındayım ama psikolojim tam olarak böyle.
Burada daha önce de çocuk yapmak ve eşimle ilgili sorunlarım üzerine konular açmıştım.

Anlattığım ya da anlatmadigim hiç bir sorunum bana göre bitmedi ve şöyle yurekten, oh ne güzel bir evliliğim var tam çocuk sahibi olmaya uygun diyemiyorum. Fakat son zamanlarda özellikle bir yıldır çok ama çok istiyorum çocuk. Eşim de karşı çıkmıyor. Yaşımın da etkisi var belki de. 37 oldum.

Yalnız beni inanılmaz arada bırakan ve eşime tam olarak güvenmemi engelleyen bir sorunum var. Öyle ki eğer çocuk yapmak mantıklı değilse ve bu kadar isterken bana engel oluyorsa evli kalmanın ne anlamı var diye düşünüyorum ve çok kinleniyorum.

Sorunum eltim görümcem kayınvalidem ve aslında eşimin kendisi. Şimdiye kadar asla hiç bir zaman bana en ufacık hak vermemesi. Benimle tartışmaktan hatta kavga Edip günlerce küs klamktan çekinmemesi. Buna karşılık onları her zaman ama her zaman haklı bulması. Onlar için benim aileme bile hakaret etmiş olması. Onlarla olan sorunum çözümsüz. Çünkü sorun dediğim gibi başta eşim. Onların lafını ağzıma bile alamam, konusunu bile açamam hemen hakarete başlar. Beni aile olarak sahiplendiğini bir kere bile hissetmedim. Bu çok canımı yakıyor. Eğer hissetmiş olsaydım yemin ederim ailesi ile hiç bir sorunum olmazdı. Her şeyi alttan alırdım.

Şimdiye kadar bu sorunlarla biraz kavgalı biraz barışık idare ediyordum. Ben de istemiyordum çünkü çocuk.

Eğer Allah verir de bir çocuğumuz olursa yanlış gördükleri her şey için eşime şikayet edecekler o da ben karışmam, kendiniz halledin demek yerine bana gene hakaretleri sıralar

Çok uzun oldu galiba ama inanın çok çıkmazda hissediyorum kendimi. Yaş geldi geçiyor. Şimdi değilse ne zaman? Si ne düşünüyorsunuz?
Bi yerde okumuştum. ' Kötü giden Bir evlilikte çocuk yapmak,batmakta olan gemiye bi yolcu daha eklemekten farksizdir' ve gerçekten mantıklı geldi. Çocuk olunca daha da çıkmaza girer diye düşünüyorum 😐😐

Yapma arkadaşım yapma yol yakınken dön, çocuğa yazık günah. Düzelmiyolar, miş gibi yapıyorlar sadece, ki o bile çok kısa bi süre için.

Çok istiyorsanız yapın ama tek başınıza yetebilecek misiniz bunu da göze alın.ne yazıkli kadınların bir biyolojik saati var ve her geçen gün aleyhinize işliyor.

Çocuk yaparsam boşanmak istemem. Göz göre göre bunu yapamam. Evliliğimin gerçekten tatmin edici bir huzura kavuşacağına da pek inancım yok. Bazen bir şekilde alakasız bir şey oluyor ve ben evliliğin herhangi bir anındaki kavgayı hatırlıyorum ve bununla birlikte bir hakaret geliyor aklıma. Çok mutsuz oluyorum. Öylece çözmeden ya da bitirmeden saçma sapan yaşıyorum. Ne kadar istersem isteyeyim bu huzursuzluğumla yapmam çocuk.

Çocuk yaparsam boşanmak istemem. Göz göre göre bunu yapamam. Evliliğimin gerçekten tatmin edici bir huzura kavuşacağına da pek inancım yok. Bazen bir şekilde alakasız bir şey oluyor ve ben evliliğin herhangi bir anındaki kavgayı hatırlıyorum ve bununla birlikte bir hakaret geliyor aklıma. Çok mutsuz oluyorum. Öylece çözmeden ya da bitirmeden saçma sapan yaşıyorum. Ne kadar istersem isteyeyim bu huzursuzluğumla yapmam çocuk.
Bence de yapmamalısınız. Çocuk olmasa boşanacağınız evliliğe göz göre göre çocuk yapmak demek, o çocuğun huzurlu bir aileye sahip olma hakkından çalmak demek. Tabii çocuktan sonra sorun yaşayıp boşananları tenzih ederim ama siz bu evliliğe çocuk dünyaya getirdiğinizde boşansanız da boşanmasanız da çocuğa asla huzurlu bir aile ortamı sunamayacaksınız. Hangi anne çocuğuna böyle bir şey yapabilir ki? Çok insan kendin bakabileceksen doğur demiş, çok mantıksız ve bencilce buldum. Kendinizi çocuğun yerine koymanız lazım. Öteki türlüsü inanılmaz bencilce bir karar. Anne olma hevesi bir çocuğun huzurundan mutluluğundan önemli olan bir kadının iyi bir anne olabileceğini hiç sanmıyorum. Evliliğinize yorum yapamam ama çocuk sahibi olmayın lütfen bu durumda.

Back
X