- 13 Ocak 2020
- 45.845
- En iyi cevaplar
- 2
- 175.502
- 598
- 33
- Konu Sahibi Birgariplik
-
15 gün maks. iğne oluyorsunuz anestezi ile yumurta toplanıyor. Isteyip olduramazsanız daha büyük meşakkatlerle uğraşırsınız. En azından bunu istemeyecekseniz bile amh baktırabilirsiniz. Bu toplam rezervimizi gösteren bir hormon.O kadar meşakatli bir süreçse zaten hiç mi hiç girişmem bir an doktor bunu basit bir sürecmiş gibi lanse etti
Çocuk yapmadim çocuk istemiyorum istemek zorunda değilim10 yıllık birliktelik ve 1 yıllık evliliği tamamladık. Kendimi bildim bileli annelik içgüdüsü yok, böyle bir istek, arzu yok. Bunu hiçbir zaman paylaşmaktan da çekinmedim. Ailem, eşim ve onun ailesi farketmeksizin herkes en başından beri bilir. Anne olmam için hiçbir sebep bulamıyorum tek bildiğim hayatımın gayet neşe dolu olduğu, evimde 3. Bir kisi ve onun sorumluluklarını istemediğim, bir canlıya ömrümü, tüm sevgimi ve fedakarligimi adamak istemediğim, çocuklu yaşam şeklinin bana hep boğucu ve kısıtlayıcı gelmesi, eşimle kafamiza estiği gibi hareket etmemiz, çocuklara tahammulumun çok az olması vs vs aslına bakarsaniz sebep aramama bile gerek yok istemiyorum bu kadar basit neden bulmaya dahi gerek yok nasıl ki çocuk isteyen insanlara neden istiyorsun ki demiyorsak istemeyen de istemiyor . Aslında insanların çocuk düşünmüyor musun diye sormasından rahatsız olmuyorum tek rahatsızlığım sorularına karşılık çocuk istemediğimi söylediğimde öcü gibi davranmaları, hiddetlenmeleri ve muhakkak değiştirilmesi bir kararmışçasına saçma bir şekilde ikna etmeye çalışmaları. Gelelim asıl konuya devamlı takipte olduğum çikolata kistlerim var ve her iki yumurtalıktada cerrahi gerektirecegi öngörülüyor konu hakkında hekimimin muhakkak hemen çocuk yap ya da yumurtalıklarını doldur diye baskısi var Çocuksuz bir hayat ihtimali onun için ihtimaller dahilinde değil, hastalıklı bir düşünce olarak görüyor bunu ve öyle ki bazen tavırları da çok rahatsız edici oluyor. Peki çocuk yapmayıp sonra pişman olan keske yapsaydım diyen var mi aranızda?
Çok doğru. Çocukluk travması gibi bir kalıp olması ihtimaline karşı psikolog arkadaşla hislerimin üzerine biraz çalışma yaptık açıkçası annelik=fedakarlık ve vazgeçiş seklinde kalıplarım var ancak çok da haksız bir kalıp sayılmaz galibayumurta dondurun dursun derim.
ama bunu size "çocuk yap" baskısı yapan doktorla yapmak zorunda değilsiniz diye düşünüyorum.
Ben hayatımın bir döneminde anne olmayı istiyordum. ve biyolojik saat bana vurdu ama bunu hiç düşünmeyen biri olsam vurmazdı diye tahmin ediyorum. nitekim böyle bir arkadaşım var, illa bir çocuğa annelik edeceksem de kimsesiz bir yavru evlat edinirim diyordu. henüz saati vurmadı (yaş 35).
Nacizane önerim, bu konuda şüphesiz ilerlemek istediğinizi çıkardığım için, doğum/bebek kaybı/infertilite gibi annelik ve doğum meselelerinde uzmanlaşmış birinden psikolojik danışmanlık almanız. annelikle ilgili tercihiniz tercihse ne ala, ama bir "çözülmemiş mesele" ise çözersiniz ve kararınızı da böylece daha net verirsiniz.
O kadar meşakatli bir süreçse zaten hiç mi hiç girişmem bir an doktor bunu basit bir sürecmiş gibi lanse etti
Peki neden keşke daha evvel yapsaymisim diyorsunuz?Çocuk istemek ne kadar normal ise istememek o kadar normal..
Hiç bir zaman çocuklara düşkün biri olmadım ama bir zaman sonra belki de can sıkıntısından hadi yapalım dedik,olmayınca tedavi ile gebe kaldım ve bir kızım oldu . Keşke 3-5 sene önce yapsaydım diyorum.
Ki hamileyken ya da ilk doğduğunda hiç bir duygum yoktu ona karşı. Sokaktan bir çocuk vermişler gibiydi.. Şu an ise sevgimi ifade edebileceğim bir kelime, sözcük yok dünyanın hiç bir alfabesinde ..
Şimdi ise ikizlere gebeyim. Çocuklar ile uzaktan yakından ilgisi olmayan ben 32 yaşımda yoluma 3 çocuk ile devam edeceğim Allah nasip ederse şaka gibi…
Ama evlat çok başka, hani olduktan sonra pişman olunur mu bilmiyorumbence olunmaz ama herkes başkadır.
Fakat hiç istemiyorsanız yapmayın kimsenin saçma sapan davranmaya hakkı yok elbette.
Ama sizin yerinizde olsam ‘bir gün’ isteme ihtimalinize karşı, imkanım varsa yumurta/embriyo her neyse dondururdum. Size ne zararı olabilir ki..
Beni hiç zorlamamıştı en ufak bi yan etki yapmamıştı.Ben donduran bir kadın tanıyorum, sonra bir gazla çocuk sahibi olmak istedi yumurta rezervi çok kötü olmasına rağmen 39da doğal yollarla hamile kaldı
Neyse konuya geleyim yukardaki üye doğru söylemiş. Bolca iğne var, toplamadan önce iğne var, hormon var, o kadın bana prosedürden olumsuz etkilendiğini söylemişti. Hormonal dengesizlik yüzünden vücudu su toplamış, sık sık ağlamış vs vs zannımca vücuda bolca üreme hormonları enjekte ediliyor o da vücudun endazesini geçici bir süreliğin şaşırtıyor
15 gün maks. iğne oluyorsunuz anestezi ile yumurta toplanıyor. Isteyip olduramazsanız daha büyük meşakkatlerle uğraşırsınız. En azından bunu istemeyecekseniz bile amh baktırabilirsiniz. Bu toplam rezervimizi gösteren bir hormon.
Yumurta dondurma kısmı bile hiç içimden gelmiyor. Eşim insanlara açıklama yapmaktan hoşlanan biri değil soranlara kısır olduğumu söylüyor kestirme yolBenim yakın çevremde, eşimin dostumun cocuklarina - anneliklerine, babalıklarına bakıyorum . Gerçekten çoğu insan çocuğunu sırf laf olsun, kısır demesinler, Instagrama fotosunu koyayım diye yapıyor. Öyle özensiz - hirpalayarak - ekranin eğittiği bir çocuk yetistirecegine hiç anne baba olma, bir sabinin de günahına girme daha iyi .
Ama yerinde olsam yumurtalarimi dondururdum.
Yani ne kaybedersin ki? En fazla bir ay vücudunu hormona boğacak ilaçlar içip kötü bir ay geçirirsin, operasyon sonrasında (bilmiyroum ama) canın yanabilir, bir de birkaç aylık maaşını bırakmak zorunda kalırsın. Ama buna karşılık bir ömür istersen anne olabileceğinin rahatlığını yaşarsın. Ben senin yerinde olsaydım çoktan kredi çekip dondurmustum yumurtalarimi:)
Ayrıca sana baskı yapan olursa "ne kadar kırıcısın, bilmemne problemim var ve anne olmam imkansız" de, yalandan böyle gözlerini belert,sesini titrer. Söyledikten sonra da ortamı terket
Birak tüm gece sağa sola dönsün üzüntüden,uykusu kaçsın insanlarındaha da konusunu açmazlar
Çok doğru. Çocukluk travması gibi bir kalıp olması ihtimaline karşı psikolog arkadaşla hislerimin üzerine biraz çalışma yaptık açıkçası annelik=fedakarlık ve vazgeçiş seklinde kalıplarım var ancak çok da haksız bir kalıp sayılmaz galiba
Bu süreçte çocuğum olsun diye iç giden insanlar bile zorlanirken, hic ama hiç istemiyorum ama olur da günün birinde pişman olur muyum diye girişilecek is gelmiyor bana.Ben donduran bir kadın tanıyorum, sonra bir gazla çocuk sahibi olmak istedi yumurta rezervi çok kötü olmasına rağmen 39da doğal yollarla hamile kaldı
Neyse konuya geleyim yukardaki üye doğru söylemiş. Bolca iğne var, toplamadan önce iğne var, hormon var, o kadın bana prosedürden olumsuz etkilendiğini söylemişti. Hormonal dengesizlik yüzünden vücudu su toplamış, sık sık ağlamış vs vs zannımca vücuda bolca üreme hormonları enjekte ediliyor o da vücudun endazesini geçici bir süreliğin şaşırtıyor
Bu süreçte çocuğum olsun diye iç giden insanlar bile zorlanirken, hic ama hiç istemiyorum ama olur da günün birinde pişman olur muyum diye girişilecek is gelmiyor bana.
Icerdeyken en guzel hali zaten merveÇokzel daha içerdeyken bile
Tabi ki öyle. Simdi keyifle hazırlanıp yatıp yuvarlanıyorum yaptığım bir şey yok. Sonrasına dair kaygılar listelendi bekliyor kenarda.Icerdeyken en guzel hali zaten merve
Tobe yahu saka yaptim tabiki cok guzel bir duygu Allah isteyenlere nasip etsin fakat cok agir bir sorumluluk ve kolay bir sey degil bir evlat yetistirmek, bak buyutmek degil yetistirmek ... Rabbim herseyn hayirlisini versin .
Ah Mirve, sorma o his çok eğlenceli bişi ya, hep oynasın istiyor insanÇokzel daha içerdeyken bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?