Çocuk Yardım Parası

300 lira hiçbişi ama eger onaylanırsa eşim araba almak ıcın soz verdı.en azından araba kredısını odemeye yetıyor..

ahahaha :))) ALLAH iyiliğini versin emi..

Yok canım yok boşuna bekleme :)) O sadece göstermelik..

Ucundan azıcık gösteriyorlar biz de tamam diyoruz...Tamahkâr bir halkız biz..

Maşallah,

inşallah.

dinimiz amin !

valla hiç kusura bakmasınlar ben 300 tl için ileride bakamayacağım çocuğu doğurmam.zar zor 1 çocuğun sorumluluğunu alıyoruz en fazla iki tane olur oda tümm borçlar bittiğinde...

çocuk dusununuorum demedım kı suan 15 aylık kızım var zaten 3 u dusunmuorum .2ciside belkı kızım 5 yasına geldıgınde dusunuorum .ben sadece yasa benı kapsıyormu dıe merk ettım.

Aklıma levent kırca geldi yaaa :)) konuyla pek alakası yok ama ZAM meselesiyle alakalı çoook güzel bir parodisi var :))[video=youtube;7Re5z2ih-fA]https://www.youtube.com/watch?v=7Re5z2ih-fA[/video]

çocuk dusununuorum demedım kı suan 15 aylık kızım var zaten 3 u dusunmuorum .2ciside belkı kızım 5 yasına geldıgınde dusunuorum .ben sadece yasa benı kapsıyormu dıe merk ettım.

Canim yasa seni kapsasa bile cocuk icin verilen yardimi kendi ihtiyaclarin icin kullanamayacaksin.Anneler verilen yardimi sadece cocuklari icin kullanabilcekler.

valla hiç kusura bakmasınlar ben 300 tl için ileride bakamayacağım çocuğu doğurmam.zar zor 1 çocuğun sorumluluğunu alıyoruz en fazla iki tane olur oda tümm borçlar bittiğinde...

300 lira ile kımı teşvik edıolar anlamadım zaten çocuk mu kandırıcaklar.
acıkcası benı hıc teşvik etmedı.
şu şartlarda 2 bıle sırf kızım yalnz kalmasın dıe olur AllAH izin verirse tabi.

onun dısında 300 lıra ıle ben arabamı alıcaktım ama sanırım benı kapsamıycak yasa ee tabı onaylanmasınıda kımse beklemıo sanırsam

tek çocuk yardımı bile yapılsa araba olayını unut zaten..bu yardımı nakit para olarak yapmayacaklar..ve sadece çocuk için kullanabileceksin.en mantıklısı da bu bence,iyi düşünülmüş bu kısım..

kızlar ben 3.yü yapayım dedim ama ya o da ikiz olursa

bu yardım sadece 3 çocuk içinmiş

Kızlar devlet her şeyi minimumda hesaplar zaten biliyorsunuz.
Mesela en ücra köşede askerlik yapan birinin acil olmasa da bir hastalığından dolayı Ankara’ya falan gitmesi gerekirse en ucuz ulaşım aracı kadar para öder. 20 saat de olsa yol çekmek zorunda asker onu..
Şu an 1 çocuğun aylık gideri bile 300 ü çoktan geçiyorken 3 çocuk için nasıl hesap yaptılar hayret ediyorum.
Ama biz kampanyaları, projeleri seven bir ülkeyiz. Hangi il hatırlamıyorum da hatırlayan kesin çıkar; bir şehirde doğan her çocuğa çeyrek takıyorlarmış, nüfus azalmasına karşı göç verdiği için.. yine başka bir ilçede emin olmamakla birlikte Kahramanmaraş olabilir, 7 Uyurlar var ya onların isimlerini çocuklarına koyana yine çeyrek veriyolardı. İsimlerden aklımda kalanlar ;Yemliha, Mekselina, Mislina..anlamlarını bilmiyorum ama 165 tl lik altın alacağım diye çocuğumun ömrü boyunca taşıyacağı garip bir ismi de koymam yani.
Ama nasıl bu projeler işe yarıyorsa 300TL ye 3 çocuk da işe yarar.

ya o para yardımı olmasada araba alabılrıız aslında tek sorun eşim.
motorumuz var arabayı pek sevmıo zaten trafıkten dolayı
ben cok ıstıorum ama

ee olsun kızıma harcıycagımı o paradan kullanınca benım parm cebıme kalıcak bende kredıyı oduycem:):)

İnternette okudum ve haberlerde izledim baska ihtiyaclar icin kullanilmayacak eger kullanildigi ortaya cikarsa yardim kesilecek diyorlardi.Bende nakit olarak vereceklerini dusuuyorum.3 yasina kadar 300 liralik mama ve bez yardimi yapilir. 3 yasindan sonra ise gidecegi krese 300 liralik kismi devlet tarafindan kresin hesaplarina yatar.

kreşemı yatar ne alaka ya benım kızıma annem bakıo bıkerem bakıcı bakıo dıelım onu karsılamıycaklarmı ozaman.
ayy devltten allcagın 3 kuruslahıcbısı olmaz haklısın
ben baska turlu ıkna etsem daha kola vala:)

Boyle olursa super bence para yardımı olursa o paralar sanmıyorum cocuk ıcın harcansın

Mama kullanmayanlara sut verılsın

Haberde okumustum yanlıs hatırlıyor olabılırım batının nufusu cok azalmıs yas ortalaması 30 mus 15 yıl sonra fılan 45 olacakmıs

Benımde 2 oglum var kız olsun hemde yardım olsun dıye 3.denesem mi

ben para mevzusundan öte izin mevzusuna kilitlendim sonuçta onlar 300 lira verecek diyemi çocuk yapıyoruz Allah aşkına
izini 2 ay bile arttırsalar yıllık izinle raporla 8-9 aylık olur çocuklarımız
inşallah 24 haftaya çıkar izin.

ha bide erken emekli olmakta işime gelmiyor değil :)

buna benzer çoook haber okudum yazı okudum ama sadece okudum nerde neye göre kime ne kadar veriliyor hiç duymadım
gündeme geldi ama ne zaman nasıl uygularlar bilemiyorum
evet çalışıyorum ,4 yaşında oğlum var 9 aylık ikiz kızlarım var (süpriz oldu beklemediğimiz korunduğumuz bir anda)
bangır bangır bağırmayı bilirler evet yaptım 3 çocuk nerdesin devlet!
oğlum kreşe gidiyor en kötü kreş 650 tl den başlıyor
geçen markete girdim sadece bez ve mama 100 tl yi geçiyor
insanlara 3 çocuk yapın deniliyor ama şöööyle bir baksınlar bakalım 5 kişilik aile nasıl geçiniyor,
sadece karın doymakla yaşanmıyorki
off yaa çok sinirliyim ben bu konuda daha fazla gerilmeyeyim

Ben duydugumu soyluyorum eger para olarak verildigini dusunelim cocuk icin harcanmazsa kesilecekmis.Para yardimi olarak degilde ihtiyaci karsilarlar gibime geliyor,Mama yerine sutte olur baska ihtiyacta olur sonucta bebislerin bir suru ihtiyaci var

Kac cocugun var canim erken emeklilik cocuk sayisina gore degisecekmis.Cok cocugu olan kadinlar daha erken emekli olabilecekmis tabi yasa onaylanirsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…