çocuk yetiştirmeyi bilmeyen anne olmasın!!!

Geçenlerde kuaförde tanık olduğum bir olayı hatırlattı bu konu bana.
20 yaşlarında kuaförde çalışan bir genç kız, müşterilerden birinin 5 yaşlarındaki oğluna takılıyordu; yani çocuğu seviyor, ilgileniyor, konuşturmaya falan çalışıyordu ki çocuk birden kıza “a.... k......” dedi. Çocuğun annesi kesinlikle tepki göstermedi. Komik bir şeymiş gibi güldüler, hatta çocuğa tekrar aynı şeyi söyletmeye çalışanlar bile oldu, çok hoşlarına gitmiş çocuğun öyle demesi. Ne garip insanlar var. Benim çocuğum öyle dese (Allah korusun) ben yerin dibine girerdim herhalde.

sonra da yeni nesil çok terbiyesiz yeni nesil çok saygısız. yeni nesili de bunları söyleyenler büyütüyor. ne kadar konuşsam az bu konu üzerine. bunların da dersi verilse keşke

Aynen sanki yeni nesil havadan böyle geliyor. Bunda herkesin payı var ama kimse kabul etmiyor.

illa dayak yemesi değil ama insallah öğretmiştir bazı şeyleri. inşallah yalnızca benim yanında tekrarlamıştır, evlerinde geçmiyordur bu kelime
Yok dayak için demedim de anası halletmiştir sizin yüzünüzden kavga ettim diye de hırslanmıştır tabiki dövmesin
Yoksa anasının yanında söylemez dışarıda yine konuşur
Ben benimki uyuyunca telefonunu kontrol ediyorum yazışmalarına bakıyorum hem küçükler hem hata yapmaya çok müsaitler
Allah’a şükür küfrünü yakalamadım ama çocukların yazışmalarında görüyorum bizim ağzımıza almadıklarımız onlarda kısaltma olarak neredeyse her cümlenin sonunda var

Evlerinde gecmeseydi , kadın duyduğunda şok olurdu. Çocuğunun yanında aynı küfrü tekrarlayıp desteklemezdi..
Hiç sanmıyorum.
maalesef aynı düşüncedeyim. tekrarlama cürretinde bulunması bile yeter. ben yazarken daha elim varmıyor pat diye nasıl söyledi anlayamıyorum

pes diyorum artık! zaten cocukları bu konuda arsızlaştıran da insanların gülmesi. marifet olduğunu sanıyorlar. nasıl hoşlarına gider ki benim aklım gerçekten almıyor. iğrenç

tahmin ediyorum hangisi olduğunu. en azından siz kontrol altına almaya, böyle bir şey varsa en erken zamanda bilmenin peşindesiniz. bilinçlenmek böyle bir şey. umarım hiçbir zaman yakalamazsınız küfrünü :)

bi de böyle söylesem okkalı bi dayağı yerdim herhalde. kadın dalyan gibi
aslında işte kaçacak bi yerin olsa o an kardesinin apartmanı değilde dışarı bi yer olsa kadına teker teker. Gelin der .kacardin . Heralde o kadinda kendi tipinden ufak gelin bulursa cig çiğ araştırmalık yapar. Çin den sumocu sulalelerinden gelin lazim :)

hahah aynen. aslında elim ağırdır benimle bilek güreşine giren “oha senden bunu beklemezdim” diyor mesela ama kendime pek güvenim olmamasının yanı sıra tercih de etmiyorum. etliye sütlüye karışmadan kendi yağımda kavrulayım ben kavga gürültü yüksek ses kırma dökme sevmem :)

ay o naif çıtı pıtı çinli kadınlara acırım ben. bi de bunun kavgasını ederim, zaten çirkef görünüyorum bari cidden çirkeflik yapıyım da boşa gitmesin

İyi yapmışsınız rezil ya çük delisi kadınlar hep böyle olmak zorundamı onların yüzünden ülke bu halde çok haklısınız eğitemeyen ana olmasa keşke

Yooo çokta haklısın iyi yapmışsın böyle insanlara slm dahi veresim gelmiyo çevremde okadar cokki ama sen ne söylersen söyle onlar bildiğini yapacak kadına 4 yasindaki çocuğu or. .... diyor kadının hoşuna gidiyor aynısını kız çocuğu yapsa doverler yazık gerçekten umarım kardesinizin çocuğu varsa onların yanına gondermiyordur

Kızım 10 yasında ve sırf sınıf baskanı oldugu ıcın ıkı tane hem cınsı arkadası tarafından psıkolojık baskı goruyor.Ustelık bu kızlardan bırı bır ay once kızıma kufur ettı cocugumun yasında bır cocuk dedık duymazdan geldık gelın gorun kı 15 gun once okula falcata getırıp kızımı korkuttu.Artık yeter dedık gıttık sıkayet ettık.Okul aılesı ıle gorusup uyarı cezası verecektı sozde ama kız baskalarını da arkasına alıp tacızlerıne devam edıyor.Yıne sıkayete gıttım ama sanmıyorum kı bu eylemler bıtsın.Dıyecegım o kı aıleler "benım kızım prenses bır tek benım cocugum ıstedıgını yapar vs vs"dedıkce bu cocuklar yoldan cıkmıs.Sımdıkı cocukların bır cogunda saygı merhamet vıcdan yok.Allah hem bızı hem evlatlarımızı ıyılerle karsılastırsın ınsallah.Sız dogru olanı yapmıssınız onlarda cocuklarının ne halt oldugunu bılen ama gormezden gelen ebeveyn musveddelerı.Allah onlara hıdayet nasıp etsın

Eskiden çocuklar böylemiydi ne telefon vardı ne tablet. Ama şimdi zamane çocukların ağzında küfür eksik olmaz. Ne öğreniyorlarsa tabletten telefondan öğreniyorlar. Ama ailede de suç var ailede zaten küfür kavga olursa o çocuk ne yapmaz. Küfür de eder kavga da eder .

tam üstüne bastınız. bunların aynılarını bir kız çocuğu yapsa sert tepki alır. erkek çocuğu yapınca aferin kız çocuğu yapınca aaaa çok ayıp kızım!

o zaman siz de kızınıza kendisini savunmasını gerektiğini öğretin. eminim yapıyorsunuzdur. 10 yaşında ne bu çetecilik? nerden görüyorlar bunları? ben söyliyim saçma sapan ergen okul dizilerinden. yazık ya çocukluklarına yazık

bizim çocukluğumuz ne güzeldi. sokaktan duyarsak küfürü evde annemiz babamız uyarırdı. bir çocuğun tablet başında beyninin yıkanmasındansa sokakta oynamasını tercih ederim. ama o devir yok artık maalesef. hırlısı var hırsızı var bu yüzden her şey daha zor zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…