kısmen haklısınız evet. kısmen diyorum çünkü benim şaşırdığım annesinin tepki vermesi değil “benim oğlum istediğini söyler. isterse .... de der” demesiydi. çocukla diyaloğum geçmedi bile sadece söylediğiniz kelimelerin anlamlarını biliyor musunuz dedim. ve hiçbir zaman çemkirmedim. çünkü sesimi yükseltmedim. kavga aramıyorum, ne gibi bi derdim olabilir ki canım sıkıldı manyağın birine çatayım diye mi düşündüm sizce? evet daha ılıman yaklaşabilirdim, ama diğer söylediklerinizi kabul etmiyorum. çemkirmedim kavga da aramadımKonu sahibi madem öğretmensiniz kendi tepkinizin yanlışlığının farkına varamıyor musun çok merak ettim? Terbiye seviyesi yerlerde olan bir çocuğa çıkıp çemkirerek neyi değiştireceğinizi umdunuz? Bir de aldığınız tepkiye şaşırmışsınız ben şaşırmadım. Davranış biçiminiz elbette ki sadece bir kavganın fitilini ateşlemekten başka birşey olamazdı. Ki ablanızla problemli bir komşu olduğunu söylüyorsunuz. Nedense bana biraz çocuğu uyarmaya çalıştınız gibi değil de prenses annesiyle bile isteye kavga etmeye çalıştınız gibi geldi.
En başında çocukları uyarma biçiminiz hatalı. Ergenlik yaşı düşeli epey zaman oldu. Bu çocuklar ergenliğe yeni yeni giren çocuklar. Daha soğukkanlı ve pedagojiye yakışır bir uyarı yapabilirdiniz. Ek olarak aileye gidip şahsen kapı çalarak, belki de misafirleri olarak kibar bir vaziyette durumu bildirebilirdiniz. Bence tabi.
Tabirimi bağışlayın böylelerinin çocukları elleri şeyinde doğuyor günlük konuşmaları böyle demekki çok olağan konuşuyor üstelik büyüğüne de son derece saygısız hadsiz Allah önce anne babasını ıslah etsin sonrada çocuğuaz önce dehşet çirkin bi olay yaşadım. aşırı sinirliyim bi yerlere kusmak istiyorum bu insanlara olan nefretimi.
kız kardeşimin evindeyim, apartman. her katta 4 daire var ve her katta büyükçe bi alan var hol gibi. hepsi yaşça büyük. iki tanesinin çocuğu 10 yaşında aynı sınıfa gidiyorlar. 2-3 arkadaşları daha var aynı sınıftan. konuşmalarına kulak misafiri oldum ister istemez. ve aynen şu şekildeydi;
x: (arkadaşlarının adı ayşe ve ali olsun) ali bana bugün dedi ki ben ayşeyi ne yapıp edip tavlayacağım.
y: (ayşeyi seviyor) ben s.kerim o aliyi. isterse sevgili gülü alsın isterse öpüşsün. ayşeyi de s.kerim. beni sinirlendirmesinler
arkadaşlar bu çocuklar 10 yaşında. çook şaşırdım. ve çıktım dışarı “siz ne biçim konuşuyorsunuz öyle? konuştuğunuz kelimelerin anlamlarını biliyor musunuz?” dedim. annelerini kapıya çıkarmaktı amacım yalan söylemeyeceğim. çıkıp ağzıma geleni annelerine saymak istedim. evet orası benim evim değil sanane neden karıştın diyenler olacaktır ama inanın hakim olamadım kendime. çocuk “sana burdan bi vursam camdan sokağa düşersin yemin ederim” dedi bana. bana????? bizim sesimize prenses annemiz çıktı. sanane benim çocuğumdan nidaları atıyor. ailecek ruh hastası bunlar sanırım. “evet haklısınız banane ama kardeşimi baya yakından ilgilendiriyor. evinizde kurduğunuz diyaloglar gram umrumda değil. ama burası ortak alansa, ne konuştuğunuza dikkat edeceksiniz kusura bakmayın. çocuğum yok ama olsaydı hiç duyamayacağı bir kelimeyi sizin terbiye öğretemediğiniz çocuğunuzdan öğrenmesini tercih etmezdim” dedim. “evet yaşamadığın bir yer hakkında söz sahibi değilsin. oğlum o benim istediğini söyler. isterse s.kerim de der. gir içeri sahibin konuşsun” dedi. kız kardeşimi kastetti. sözde kız kardeşim yüz göz olmak istemeyip beni öne sürmüş gibi. çünkü daha öncesinde ufak tefek tartışmalar yaşadılar. isterse o kelimeyi kullanabilirmiş. heh dedim, erkek organını baş tacı yapmış bir aile daha. ne tartışmaya değer, ne fikrini değiştirebilirim. alıp montumu çıktım gittim. kendince haklı oldu şuan. sonra erkekler neden sapık. neden kadınlar tecavüze uğruyor, neden kadına şiddet uygulanıyor? bu gibi zihniyetler ‘erkekliği’ yüceltmeye devam ettiği sürece biz bu sorunları aşamayız. yazık diyorum cidden. o çocuğa yazık, sınıf arkadaşlarına, hayatlarından kim geçtiyse hepsine yazık.
her insan anne olabilir, ama her insan layığıyla bir evlat yetiştiremez. kötü kalpli miyim bilmiyorum ama böyle insanların anne olmalarını istemiyorum. bir şeyler yapmak istesem yapamam, o onun çocuğu en nihayetinde. üzüldüğümle ve sinirlendiğimle kaldım işte yine.
evladının bu şekilde her yanlışına yanlış olduğunu bilsen dahi ses çıkarmamak mı annelik? ben anne değilim, siz annelere soruyorum aynı olayla siz karşılaşsanız neler yapardınız? tepkimi abartmış olabilir miyim? kendi çocuğunuzun böyle biriyle arkadaşlık yapmasını eminim istemezdiniz ama ben kimim de karıştım gibi bir vasfım mı oldu?
aminTabirimi bağışlayın böylelerinin çocukları elleri şeyinde doğuyor günlük konuşmaları böyle demekki çok olağan konuşuyor üstelik büyüğüne de son derece saygısız hadsiz Allah önce anne babasını ıslah etsin sonrada çocuğu
sonra da yeni nesil çok terbiyesiz yeni nesil çok saygısız. yeni nesili de bunları söyleyenler büyütüyor. ne kadar konuşsam az bu konu üzerine. bunların da dersi verilse keşkeMaalesef böyle ebeveynler her yerde. Çocuğu sevmek demek her yaptığına tamam demek değil. Hem çocuk ailede çevrede televizyonda ne görürse onu yansıtır. Aileler önce kendilerini sorgulamayı öğrenmeli. Hadi çocuk bir şekilde öğrendi diyelim, siz şikayet ettiğinizde aaa öyle mi olmuş ben onunla konuşayım diyip, en azından birazcık davranışın yanlış olduğunu hissetseydi bari çocuk. Ama yok nerdeee? O yüzden ortalık böyle kendini bilmez yetişkinlerle dolu. Çocuk doğurmaya da ehliyet olmalı bence. Yeterliliği olmayanlar doğurmasın. Ülke ne hale geldi
kesinlikle, kaynana-gelin ilişkileri de kocada bitiyor net yani.Böyle ailelerin oğlu belasını yine oğlundan buluyor nede olsa annenin eseri, daha geçen hastanede yatan babasına oğul evlatları aralarında anlaşıpta anne ve babaya bakmıyorlar hepsinin değişik sebepleri var birinin, istediği kızı istemeye gelmeyişleri, birinin annesinin ağzına uyup hanımı dövmesi ve hanım anneni eve getirirsen seni boşarım demesi diğerinin hamileyken borç para verip
Doktora gidemeyişinden sonra sakat çocuk doğurması ve diğerinin kimse bakmıyor ben niye bakayım ve bunların kız çocuğu yok aralarında anlaşıpta para toplayıp bakıcı tutmamaları bu annenin eseri ki anneleri kavga, dedikoducu gelinlere kötü davranan kaynana sonu kötü oluyor
özgür de yetiştik yerine göre. şahsen annem beni yaşıma göre özgür, aynı zamanda yaşıma göre de uyarıcı davrandı. o bir birey evet hemfikiriz, ama bu bireyi doğrulara sen yönlendireceksin. doğruyu yanlışı anlatacaksın yetişkin birey olduğunda düşünüp karar vermek kendisine ait. “ben özgür yetiştiriyorum” diyip her şeyi koyvermek de biraz tembellikşımarta şımarta böyle oluyorlar işte.Çocuk çocuk gibi değil ki. Ayy özgüvenli olsun, ay psikolojisi bozulmasın. Ne küçüğe sevgileri var ne büyüğe saygıları var.İlerde o anneyi de saymayacaklar.Biz de çocuk olduk , biz de ergen olduk. Hiçbirimiz büyüklere saygısız olmadık, psikolojimiz de bozulmadı
bu üstün teknolojiyi iyiye kullanırsak öyle avantaj olur ki. benim internetten öğrendiğim o kadar çok şey var ki. keza burdan da. yeter ki bunu kullanabilelim. kötüyü kullanırsan da o denli kötü sonuçlara ulaşırsın. akıllı olmak gerek. zor iş ya gerçektenSanki zaman ilerledikçe nesil daha kötü oluyor. Bilgiye uzanmanın bukadar kolay olmasının bir dezavantajı da kirli ve temiz bilgiyi ayıramamak. Çocuklarımızı sadece sapıklardan değil kötü bilgiye erken yaşta ulaşmaktanda korumalıyız.
ben de bu fikirdeyim. çocuk belki tvden internetten belki arkadaşından duydu. ama annesi bunu hiç mi duymadı? hiç mi uyarmadı? çünkü çocuğun ağzına dolanmış bi kelime hiç öyle ilk defa söylemişe benzemiyor. gamsızlık resmenSize tamamen hak veriyor. O yaşlardaki çocuklarin küfürlü veya argo konuştuguna şahit olmuştum ve şaşırmıştım. Nerden öğreniyorlar nasıl konuşabiliyorlar?
Çocuk o konuşma tarzını çevreden öğrenir kendi kendine uyduramaz. Asıl sorun yetişkinlerin bu tarz konuşmaların normalleştirerek her yerde sohbete katmasi. Tabii sahsi fikrim bu başkasi ne der bilemem.
yuvayı dişi kuş kurar derler ya cidden kadının rolü çok önemli. linç yemeyeceksem buna katılıyorum :)Bunu bu platformda kaç kere söylediğimi bilmiyorum ama yine söyleyeceğim, iddialı olacak ama bırakın BDV’yi dünyadaki problemlerin çoğunun nedeni işte böyle kadınlar..
Geleceğin kötü adamını yetiştiriyor işte.
ah keşke..Kadının terbiyesi yokmuş ki çocuğuna terbiye versin.Çocuk sahibi olmak için kültür-zeka testi yapılsa keşke
şuan düşündüm de benim tepkim cidden fazlaymış. utandım şuan kendimden öğretmen olup bu tepkiyi verdiğim içinBi benzerini parkta yaşadım.3 erkek arkadaş yaşları tahminen 10-12 arası.Plan yapıyorlar.Parkin öbür tarafında bi kız arkadaşları var aynı yaşlarda.Adi ece olsun.Bak şimdi ben burdan düşmüş gibi yapicam.Ece gelicek korkup yanıma.Bende onu bir anda öpücem her yerine dokunucam.Kacmaya çalışırsa da siz tutarsınız dedi.O an nutkum tutuldu.Sakin kalmaya çalışarak.Cocuklarin yanına gittim.Cocuklar istemeden kulak misafiri oldum çok kötü bir planınız var.Size hiç yakışmayacak.Ece sizin kız kardeşiniz ablanız anneniz olsa aynı şeyi onlara yapsalar ne hissedersiniz dedim.Yere baktılar sonra öldürürüm kız kardeşime yapan olursa dedi biri.Ama ece de birinin kızı kız kardeşi siz neden bunu ona yapıyorsunuz dedim.Abla haklısın çok özür dileriz dediler.Benden özür dilemeyin.Sadece kızlara karşı bu kötü düşünceleri çıkarın aklınızdan.Aslinda size değil anne-babaniza kızdım sizin için de üzüldüm dedim.Bir tanesi abla yemin ederim hiçbir kız için böyle düşünmeyecegim dedi.Digerleri bizde dediler.Bu plan nereden geldi aklınıza dedim.Tv de izledik orda gördük dediler.Lütfen sizin gibi akilli cocuklar boyle seyler dusunmesin.Sizin yasinizda çocuklar icatlar yapiyor projeler yapiyor.Boyle seylere kafa yorun.Kadinlara değer verin annenize verdiğiniz gibi kız kardeşinize verdiğiniz gibi dedim.Tekrar soz verip gittiler.Bilinçsiz anne babalar,tv ve net bitiriyor çocuklarımızı.Icim ezildi yani.Aslinda pırıl pırıl çocuklar.Anne babalarını onlar seçmedi.Daha iyi bi ailede yetişmeyi hakediyorlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?