- 10 Temmuz 2018
- 5.935
- 7.244
- 148
- 45
kesinlikle katılıyorum. karakterini yetiştir sen matematik türkçe dert değil. o annenin pis pis sırıtması bile sinir bozucu ama en azından kalkıp bişey dememiş. insanların hoşuna gidiyor demek ki ne bileyim cok tuhaf. bir insan çocuğunun küfür etmesinden nasıl hoşlanabilir ki yani basitliğin kaçıncı evresi buOnlar için erkek çocuğunun küfür etmesi kız tavlaması böyle asarım keserim havaları gurur kaynağı ne yazık ki. Toplum olarak sorunumuz bu bizim bir kadın kadınları aşağılayarak yetiştiriyor oğlunu akıl alır gibi değil. Benim de oğlum var ve ilk dikkat ettiğim kadına saygılı efendi lütfen özür dilerim gibi cümleler kurabilen kendisine hizmetçi görmeyen bir şekilde yetiştirmek matematik vs elbet bir şekilde hallolur insan olmamanın telafisi yok. Ben de sinir oluyorum böyle annelere geçenlerde parkta 2 yaşında bir çocuk babam diyor ki ebenizi skrm dedi sen ne yapıyorsun ne diyorsun ne kadar ayıp dedim hiç yakışmıyor falan annesi olacak şahıs gevrek gevrek gülüyordu sadece. Yazık gerçekten yazık ya. Tanıdığım çok sevdiğim bir öğretmen çocuklar ailelerinin aynasıdır çocuğa bak aileyi bilirsin demişti ne kadar doğru demiş.
demek ki onların rutini. nasılsın günün nasıl geçti gibi bir şey demek ki :)Sen doğru olanı yapmışsın ama demek kadının kocası da evde küfür ediyor alışık
evet bunu ben de farkettim. olabilir belki de. ben belki de bu kadının önceki vukuatlarını bildiğimden ötürü önyargılı bir şekilde yaklaştım. aklıma gelseydi de keşke o an böyle yapsaydım.Uyarmak farklı ama tartışmak farklı
Çocuklarımdan biri o yaşta evde küfür falan yoktur etmezde çok şükür ama arkadaşlarıyla yazışmalarına baktım arkadaşları cümleleri a.q amk gibi kısaltmalarla bitirmiş sonuçta bunları duyacak engellemek imkasızmış ama sevindirici kısmı benimki kullanmıyor
Sizde ne biçim annesiniz olayından ziyade annenin kapısını çalıp çocukların bu şekilde konuştuğunu duydum çok üzüldüm diye bailayabilirdiniz konuşmaya annenin de küfrü destekleyeceğini düşünmüyorum belki sizin tarzınıza karşı böyle bir tavra girmiştir
Ya biz de göster oğlum pipini gibi bir kavram var erkek çocuğunun bokunda boncuk buluyorlar herhalde ben anlayamıyorum ki.kesinlikle katılıyorum. karakterini yetiştir sen matematik türkçe dert değil. o annenin pis pis sırıtması bile sinir bozucu ama en azından kalkıp bişey dememiş. insanların hoşuna gidiyor demek ki ne bileyim cok tuhaf. bir insan çocuğunun küfür etmesinden nasıl hoşlanabilir ki yani basitliğin kaçıncı evresi bu
OLan olmuş zaten iletişimi nasıl başlattığınız önemli oluyor maalesefevet bunu ben de farkettim. olabilir belki de. ben belki de bu kadının önceki vukuatlarını bildiğimden ötürü önyargılı bir şekilde yaklaştım. aklıma gelseydi de keşke o an böyle yapsaydım.
evet yanında söyledi. çocuk da güzel bişey söylediğini zannetti işte. ne de olsa annesi onu yüceltti hep arkasında.Çocuğunun yanında mi öyle söyledi ?
Çocuklarımızı bu şekilde yetiştiren , küfür edenlerin arasına sokuyoruz.
Onlarda duyuyor , öğreniyor.
Ödüm kopuyor bir gün ağızlarından küfür çıkacak diye. Bazen gelip soruyorlar zaten , bu ne diye ?
aynen hadi oğlum amcaya ib... de derler bi de. cocuk söyler ortam kahkahaya boğulur. cok iyi hareketler bunlarYa biz de göster oğlum pipini gibi bir kavram var erkek çocuğunun bokunda boncuk buluyorlar herhalde ben anlayamıyorum ki.
bu daha basit kalıyor yanında. yani o küfrü savunmakla aynı şey değil. ama tavır önemli dediğiniz gibi. kendimi çirkef hissettim şuan :)OLan olmuş zaten iletişimi nasıl başlattığınız önemli oluyor maalesef
Benim büyük kapalı havuzda suya atlarken bonesi kafasından düşmüştü çocuk nineyi eline alıp kafasına takamadan havuz Görevlisi oğluma ters davranıp azarlamaya başlayınca (havuza atlamanın yasak olduğunu biliyorum) havuza atlamayı deli gibi savundum savunurken de zıvanadan çıktım
Aslında gelip havuza atlamak sana zarar vereceği için yasak bak atlarken bonen de düştü gel takalım atlamadan yüzersen de sevinirim deseydi tavrım farklı olurdu çünkü bende atlamasından rahatsızdım
bunu bildiğim için o akıllara zarar savunmasından sonra çıkıp gitmeyi tercih ettim. sanırım ben de biraz hatalıyım, ama hiçbiri o hareketi meşru kılmıyor maalesefHergeçen gün terbiyeli saygılı yetiştirilen çocuklar azalıyor böyle arsızlar çoğalıyor gibi geliyor bana. Bu sadece küfürlü konuşma ılarak da düşünülmesin. Etraf AŞIRI özgüvenli, AŞIRI uyumsuz bireylerle doldu. Çok üzülüyorum geleceğimiz böyle çocuklara emanet olacak.
Uyarmakta haksız değilsiniz, ama öyle bir çocuk yetiştiren anne laf anlıcak cinsten değildir.
bi de böyle söylesem okkalı bi dayağı yerdim herhalde. kadın dalyan gibiGelecekte annelerini ve baskalarinin karisini kizini sken evlat yetistiriyorsun.nerene taksam madalyayı nilemedim derdim sanırım ben. Kafası şeye çalışan bu kadın isine gelmese de anlardi az çok
evet yanında söyledi. çocuk da güzel bişey söylediğini zannetti işte. ne de olsa annesi onu yüceltti hep arkasında.
ince eleyip sık dokumak gerek zor cidden Allah yardım etsin siz annelere :)
O gün bende kendimi çirkef hissetmiştimbu daha basit kalıyor yanında. yani o küfrü savunmakla aynı şey değil. ama tavır önemli dediğiniz gibi. kendimi çirkef hissettim şuan :)
rutini onların demek ki. kimse abes karşılamıyor. nasılsın gibi bişey herhalde. yazık üzüldüm yaAnneler değil sadece büyüklerde duymak zorunda değil o küfürleri.
Şoktayım, nasıl o küfrü tekrar ederek çocuğunu savunur , aklım almıyor.
illa dayak yemesi değil ama insallah öğretmiştir bazı şeyleri. inşallah yalnızca benim yanında tekrarlamıştır, evlerinde geçmiyordur bu kelimeO gün bende kendimi çirkef hissetmiştim
Küfür eden çoçuğun ağzına çarpasım geliyor nefret ediyorum ama işte çocuk bu ne kadar dikkat Etsende maruz kalıyorlar o yaşta da küfür hoşlarına gidiyormuş
Akşam anası onları haşlamıştır merak etme :))
illa dayak yemesi değil ama insallah öğretmiştir bazı şeyleri. inşallah yalnızca benim yanında tekrarlamıştır, evlerinde geçmiyordur bu kelime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?