Çocukken annenizi nasıl bitkisel hayata sokardınız?!

sene 90 lar.bız 2 kız kardes sureklı grıp nezle bronsıt.canım annem doktora goturuyor bızı sırayla.malum cabuk ıyıleselım dıye de doktor ıgne yazıyor.o zamanlar mahallede bır ıgnecı bayan var eve gelıyor.bızım popısler olmus delık desık ıgne olmaktan suzgec mısalı evde dolasıyoruz.eee ıgnecı kadını bı sekılde egale etmek lazım.kafada yanan ampul ve odanın kapısını kılıtle agla zırla ıgne olayını o gunlukte olsa atlat:1:

benim de cok cektigim bir igneci amca vardi...

böyle kel, gözlüklü, uzun, zayif kara kuru bisiydi ama nasil nefret ederdim anlatamam. tüm kis her ay 10-12 tane igne....

yazin gördükce arkasindan uyuz igneci Alaaddin derdim anneme baslardim aglamaya....

gecenlerde görüdm hala ayni adam yav :P

ama artik igne yapmiyormus....

ben inanilmaz sessiz sakin bi cocukmusum... biryere gider oturur, kalkacagimiz zaman kalkarmisim :P

sadece 1-2 meraktan olayim vardi..

birinde annemler odayi boyarken boyanin yapisini merak ettigim icin legeni kafanda asagiya boca etmisim... digerinde de pisen sütün nasil pistigini görmek isterken tencereyi dökmüsüm:))

kız kardesimi canımdan cok severım.ama cocukluk ıste bol bol sac saca bas basa gırerdık bırbırımıze.yıne oyle bıgun.aksam hazırlanmısız babam gelsın akrabalara cıgkofte partısıne gıdecegız.koltugun ustunde kavga ederken sen cama carp.sangırrrrrrrt dıye bı ses cam sızlere omur.allahtan perde kapalıydı bırbırımızı tuttuk dusmedık asagı:18:cocukları melekler koruyor yaa ınanın buna

kız kardesimi canımdan cok severım.ama cocukluk ıste bol bol sac saca bas basa gırerdık bırbırımıze.yıne oyle bıgun.aksam hazırlanmısız babam gelsın akrabalara cıgkofte partısıne gıdecegız.koltugun ustunde kavga ederken sen cama carp.sangırrrrrrrt dıye bı ses cam sızlere omur.allahtan perde kapalıydı bırbırımızı tuttuk dusmedık asagı:18:cocukları melekler koruyor yaa ınanın buna

Korumasalardı benim ömrüm hastanelerde geçerdi sanırım.
3 yıl kadar havale tedavisi gördüğüm dönemde hastane de oyun alanımdı gerçi :1:

annem çok sık sigara böreği sarardı çok severdik biz sarardı bi kısmını kızartrdı bi kısmını dolaba koyardı biz isteyince kızartrdı her hafta hemen hemen bisürü yufka görürdüm masada :27: bi zaman uzuuuuuun bi süre görmedim:44: sonra bi akraba bizi çağırdı anneme çocuklar parkta oynar bişeyler hazrladm karınlarınıda doyururuz demiş :27: annemde sigara böreği kızartmış boş gtmek olmaz diye kadın bi yedi aaa ne güzel olmuş çok lezzetli bende yapıyorumda böyle lezzetli olmuyo ne ara sardın bunu bide zahmet etmişsin filan dedi :27: bende zaten laf dinliyodum hemen atladım :27: ohoooooo 6 ay mı bi sene mi oldu :52: annem bozuldu kızım geçen gün sardım çocuk aklı filan diyo tabi eve gidince ağzıma sürdüğü kırmızı biberi ve totişe yediğim 37 numara terlikleri hiç unutamam :53:

Bir gün giyindik hazırlandık anneanneme gidicez.Kapı çaldı babaannem geldi (çat kapı gelir hep gıcık şey işimiz var mı yokmu hiç düşünmez.)Babaannem bizi giyinik görünce sormuştu biyere mi gitçeniz diye tabi ben atladım anneanneme gidiyorduk.Babam :53: annem : :26: babaannem kalktı gitti tabi ama babamdan çok azar yedim o gün.napıyım ayol hep aynı şey oluyo geçen günde bi yere iftara gitçektik arkadaşlarına gezdi direk bize geldi kadın eve girmek istemiyo.yazık bizi çağıran kadında çalışıyo işten gelmiş çeşit çeşit yemek hazırlamış bize.nese iftara 20 dk kala kalktı gitti.nefret ediyorum böyle düşüncesizlik eden insanlardan yaa.:47::47::47::47:

Ben; sürekli ortalıktan kaybolarak :1: okuldan kaçarak gün ortasında eve gelerek (1 ve 2. sınıfa giderken okula gidip gelirken tren yolundan geçerdik yeşilköyde e doğal olarak bende eve gelirken tren yolunu kullanırdım :53: ) :1: devamlı evde birşeyler kırarak özellikle kristalleri :66: felç edermişim :61: Annem hala anlatır yaramazlıklarımı :1:

bende annem evden cıkınca hemen rujunu alıp dudaklarıma sıvıyordum...bıde 900 lu numaraları arıyordum cındy bebek evı ıçın sonrakı gelen faturalar sadece annemı degıl babamıda cıldırtıyordu tabı :))

Küçükken hiç yemek yemezmişim akşam ne yediysem sabah hala ağzımda :27: Bi gün doktora götürmüşler bu çocuk hiç yemek yemiyo diye doktor acıkınca yer demiş :46: İlk okuldayken annem yanıma kraker püskevit (:60:) falan koyardı gerisin geriye eve tabi çok kızardı.Çözüm yolunu buldum tabi sınıftaki yamyamlara dağıtıyodum beslenme çantamdakileri :47:

asırı derecede hatta hıc susmadn aglayarak herseye aglardım herseyeee
daha 40 gunlukken babam bole cocuk olmaz bu hasta dıe dr.goturmus
sadece fazla nazlı demıs annemler 4 ay sadce corba ıcıp kahvaltı yapmslar
yemek yapmaya vakıt yok cnku ben sureklı aglıorum:53::53:
yolda yuruoruz onde gıtsem benı onde bıraktınız dıe aglardım
arkada gıtsem arkada kaldım dıe:84::84::84:
bıse yenırken bıtmesını beklerdım bıtınce bende yıycektım dıe aglardım
gece kalkardım baslarım baıgmaya annem ne ıstedımı bulana kadar bagırırdım
kızım:su mu , tuvaletmı ,acıktın mı, korktun mu ........
dogru cvp gelene kadar bagırırdım :30::30:
hıc bıse bulamazsam
benım canım aglamak ıstıo derdım baslardım aglamaya
ve bu saydıklarımı yaptıımı cok ıyı hatırlıorum buyuktum cunku bılerek yapardım yanı yazzık anneme yaaa:52::52:

Son düzenleme:
asırı derecede hatta hıc susmadn aglayarak herseye aglardım herseyeee
daha 40 gunlukken babam bole cocuk olmaz bu hasta dıe dr.goturmus
sadece fazla nazlı demıs annemler 4 ay sadce corba ıcıp kahvaltı yapmslar
yemek yapmaya vakıt yok cnku ben sureklı aglıorum:53::53:
yolda yuruoruz onde gıtsem benı onde bıraktınız dıe aglardım
arkada gıtsem arkada kaldım dıe:84::84::84:
bıse yenırken bıtmesını beklerdım bıtınce bende yıycektım dıe aglardım
gece kalkardım baslarım baıgmaya annem ne ıstedımı bulana kadar bagırırdım
kızım:su mu , tuvaletmı ,acıktın mı, korktun mu ........
dogru cvp gelene kadar bagırırdım :30::30:
hıc bıse bulamazsam
benım canım aglamak ıstıo derdım baslardım aglamaya
ve bu saydıklarımı yaptıımı cok ıyı hatırlıorum buyuktum cunku bılerek yapardım yanı yazzık anneme yaaa:52::52:

hatırladığına göre nedeninide biliyosundur hoşunamı gidiyodu ağlamak yada anne babanı çıldırtmak
sürekli susmayan bi çocuk insan ne yapcağnı bilemzki

hatırladığına göre nedeninide biliyosundur hoşunamı gidiyodu ağlamak yada anne babanı çıldırtmak
sürekli susmayan bi çocuk insan ne yapcağnı bilemzki

aslında sımdıde severım aglamayı sıkılınca aglarım mesela esımde cok cektı bu yuzden
en ufak bısede ben hemen zırlama moduna gecerım huy olsa gerek bı amacı yok
bencede cok zor benım kızım ole olsa dayanamam kesınlıkle kırarım bı tarafını

11 yaşında yatılı okula başladım. Okula girerken yapılan göz muayenesinde de gözüm bozuk çıktığı için gözlük kullanıyorum yeni, yeni.

Sınıftaki sıraların kapakları var yukarı kalkan, ben inatla gözlüğü sıranın kalem falan koymak için çukurca yeri olur ya oraya koyuyorum. Sonra kapağı kaldırınca çat gözlüğün camı kırılıveriyor, bazen daha güçlü bir performans sergiliyorum, çerçevenin kendi de gidiyor. Bizimkilere gına gelmişti her hafta sonu gözlük camıyla uğraşmaktan. Hele bir keresinde, gözlüğün bir camı çatlak, ama iyi kötü idare ediyorum. Binanın içinde saklambaç mı ne oynuyoruz, kafamı bir hızla çevirdim, sen gözlük uç, kapıya çarp. Çatlak cam aynen duruyor, diğeri tuzla buz olmuş:((

Sonra lisede falan lense başladım, cam derdinden kurtuldu bizimkiler. Ama bu sefer de annem yerlerde düşen lensimi aramaktan helak olmuştu.

Hey gidi gençlik, hey!

ben de hep dört işlem sorarmışım anneme.
anneee 3 kere 4 kaç eder
annee 3 5 daha kaç eder
annee 10 da kaç tane 2 var
kadın işi gücü bırakıp hesaplayıp söylermiş yanlış öğrenmiyim diyee :1:
okula başladın da kurtuldum der hep:46:

anneme küçükken ben nasıl oldum sorusunu ısrarla soran psikopat bi çocukmuşum :27: sürekli anne ben nasıl oldum dememden bıkmış olacakki kadıncağız leylekler getirdi yalanıyla beni kandıracağıını düşünmüş :52: ama ben yermiyim :84: sorulara devam anne o zaman benim neden gagam yok anne benim neden munum (burnum)böyle onların niye muunu yok annem isyanda tabi :25: sorular bitmedi ama anne benim niye bacaklarım kısa onlar gibi değil annem intiharın eşiğinde niha:24: anne ben niye burdayım onlar yukarlarda pıhpıhpıh :17:

ben kucukken yalnız yatamazdım... alıstırmıslardı beni hep ortalarında yatmak isterdim aglardım dovunurdum her gece

onlarda kıyamaz ortalarında yatırırdı.. ama bazen uykuda tutmazdı ee tabi onlarda karı koca ozel hayatları olcak

ole zamanlarda bi babam bi annem uyudunmuu uyudunmuu die sorardı bende yooo kikikiki :1: der gulerdim bunu yaparken yaklasık 5 yaslarında falanım ama okula gitmiodum daha

neyse sonra sonra babam beni gondermek icin annenin karnı agrıyomus baban sevicek gecicek kızım sen odana git annen rahat rahat yatabilsin yoksa karnının agrısı gecmez diyodu anneme kıyamıorum ya tamam annem iyileşince gelcem diodum

ertesi gun amcamlara ananemlre gittikmide herkese yayın ediodum.. dun gece annemin karnı agrıyodu babam onu iyileştirdi hep annemin karnı agrıyo ya diye herkes anlıyodu kahkahalara havada

tabiki bizimkiler kıpkırmızı

eve gidince de benim kulak kıpkırmızı tabi :26::26: az krize sokmadım annemle babamı :60:

bir anıda benden ya aslında benden diil otobüsteki 5 yaşlarındaki bir çocuktan

şimdi ben amcamlara gidiyorum Ankaralı olanlar bilir Or-an diye bir semt vardır Ankarada.

otobüs sus pus dolu bir vaziyete bu suskunluğu o çocuk feci böldü :28:

-anne orana geldik mi?

kadın sus çocuğum falan

- anne oranda park var mı?

evladım tamam

-anne oran güzel mi?

kadın kıpkırmızı oldu herkes kıs kıs gülmeye başladı

o annenin çaresizce cocuğun ağzını kapatmak suretiyle etrafa baktığı sahte gülüş bir bakış aslında her annenin çocuğunun ayıbını örtmeyi nasılda görev bildiğinin resmiydi adeta

CANIM ANNEM DUYGULANDIM YAFF :52:

bende az diilim :27:

efenim ben küçükken evimiz sobalıydı

hani sobayla, soba borusu arasında bir boşluk oluyor ya bende oradan geçip duruyorum

annem kızım bak şimdi yanacaksın ben dinlemiyorum

kızım yapma kızım etme sonra benden cıyyyyyykkkkkkkk diye garip insana ait olmayan daha çok maymun yavrusu edasında bir ses geldi..

afedersiniz ama benim popom sobaya yüzüm duvara bakıyordu

gerisini siz anlayın 2 hafta yüz üstü yattım :37:

Komşu kızının kafasını taşla yardım kızın annesi gelip anneme çemkirdiğinde
Annem annemlikten çıkmıştı ne oldu anlayamadım bende
:26:
Dahada kimsenin kafasını yarmadım o günden sonra :27:
Çocukluk işte :9:

Back
X