Aynen öyle yeni yeni gözlerimi açıyorum, evet cesaretim olsa elimden geleni yapıcam ama önce bu cesareti edinmeliyim..Kendi bile yeni yeni dillendirirken kabul ederken ailesinin tepkisinden korkması normal ...zaten kırgın tepkiler belki daha çok kıracak konu sahibini ...zaten cesareti olsa bir an önce ceza alması için elinden geleni yapacaktır.
Sadece kiz çocukları degil, erkek cocuklarini da kendinden buyuk ergen hatta delikanli cocuklarla birlikte birakmayin.Küçüktüm ilk okul 2. sınıfa gidiyordum.. Babamın kuzeninin evinde kalmaya gitmiştim (böyle deyince uzak geliyor ama babamın kuzeni öz amcadan farksızdır bizde.. hep iç içe büyüdüğümüz için)
Oğlu o zaman 15 yaşlarındaydı yengem başka bir odadayken elini popomun içine sokmuştu bende hemen yengemin yanına geçtim..
çok küçüktüm çok korkmuştum ve çok utanmıştım kimseye bir şey anlatamadım.. Yıllar geçti uzun süre onla aynı ortamda bulunmadım.. zihnimden silmeye ve o olayın hiç yaşanmamış olmasını kabullendirmeye çalıştım. Hatta eminim o günü unutmadığına ama benim unuttuğumu sansın istedim.
Yıllar yıllar geçti 27 yaşındayım.. hala hic kimseye söylemedim. Bana abi gibi yaklaşıyor fakat ben ona bakınca midem bulanıyor hatırladığımı anlamasın diye hatta çaktırmıyorum.
Biliyorum hata yapıyorum fakat psikolojim bunu kaldırmaz.
Her tecavüz taciz haberlerinde aklıma o geliyor.. bunu ilk kez bir yerde paylaşıyorum.
Bunu yapan kişi şuan 5 vakit namazini kilan ailede çok sevilen biri.. bu daha çok midemi bulandırıyor.
Bir gün bir taciz haberi izledim ve o kadar kötü oldum ki Allah a ağlayarak ne olur intikamımı sen al ben bir şey yapamıyorum diye yalvardım.. üzerinden yıllar geçti şu an amcam yatalak oldu ve oğlu ilgileniyor. Bazen bedduam babasına mı vurdu diye düşünüyorum.
Dediğim gibi ilk kez bir yerde paylaşıyorum ilk kez birileriyle paylaşıyorum .. lütfen kız çocuk anneleri çocuklarınızı 14 15 16 yaşındaki bir erkekle kuzenleride olsa bir evde bırakmayın. Sizin için çok iyi bir insan olabilir ama içini bilemezsiniz kız çocuklarınızla sürekli konuşun.. onları inciltmeyin, inciltmetlerine izin vermeyin..
Böyle tersten anlayanlar olacağını tahmin etmiştim. Konu sahibini yargılamıyorum ama konu çok çok hassas ve burayı şuan tacize uğrayan biri okuyorsa cesaretinin çok daha kırılabileceğini tahmin ediyorum
Babasına gidip anlatmasın tabi ki, bunun da bir yolu yordamı vardır.
Anladığımı da iddia etmiyorum, neden "gücüm yok" deniliyor, ben oradayım hanımefendi
Anlatan nasıl anlatıyor?
Ok.Bazen susmak gerekli oluyor.
Haketmiş mi oluyor... sizde tacize uğramışsınız ama konu sahibinin korkularını anlayamıyorsunuz...Anlatmayan bencillik yapıyor taciz büyük bir olay hele akraba tacizi ... Taciz ile tecavüzün benim için hiç bir farkı yok üstelik. Bugün bana yapan yarın sana yapar . Bana yapanın sana da yapma sebebi benim susmamdir
Eğer zamanında ben sussam başıma geleni haketmis olurdum. Başkalarının da vebalini almış olurdum buyuzden susmadim.
Tüm bunlar sebebiyle susanlari anlamıyorum ve kabul edemiyorum bahanelerini. Benimki de anne baba söyleyince kimse kalp krizi gecirmedi katil olmadı çünkü birseyi söylemenin yolu yordamı var... gidip babaya bu beni taciz etti direk demezsin zaten. Böyle soyleyince acımasız diyorlar bize bide şaka gibi... Halbuki kendisinin iyiliğine söyledik
Üstelik annem yokken bana gelir saldırır mı diyor bu korku içindeyken susuyor
Bende küçükken tacize ugrarım. Babamın dükkanında biri çalısıyor Du. O aralar dokunmak telefon yeni çıkmıştı. Babamın elemanı da beni bir ormana götürdü gel gezelim diye. Bana telefonunu verdi ben oyun oynuyordum sonrasını hatırlamak bile istemiyorumÖncelikle biliyorum yalnız değilim benim gibi hatta daha beterine maruz kalanlarda var ben artık anlatmak biriyle paylaşmak istiyorum, sizlerde anlatırsanız dinlemek isterim. Çocuktum daha 10 yaşımdaydım öz amcam tarafından böyle bir iğrençliğe maruz kaldım.15 yaşıma kadar da devam etti. Bir çok şey yaşadım evet bana fiziksel bir şey yapmadı yapsa kaldırabilir miydim onuda bilmiyorumhep saklamak zorunda kaldım çünkü aileme babama bir şey olmasından korktum hala da korkuyorum bilmiyorum ne kadar doğru. Belki beni suçlarlar diye de korkmuş olabilirim. Çocuk aklımla ailemi düşünüyordum halada fikrim değişmiyor. Beni anlayacak tek insana sadece sevdiğime anlatabildim bu iğrençliği o da aileme söylememi istiyor ama şuan böyle bir şeyi yapamam O pislik evimizin arka tarafında oturuyo, onu görmek zorunda olmak onun o iğrenç sesini duymak bile beni hayattan soğutmaya yetiyor bazen düşünüyorum annem evden gidince eve gelip bana saldırır mı diye, ilerde düğünüm olduğunda acaba bir pislik yapar mı diye. Şu an o pis davranışına devam etmiyor ama bakışlarını görünce veya üzerimde hissedince öyle tiksiniyorum ki anlatamam midemi bulandırıyo...
kimse anlamasın diye ona bi insan gibi davranmakta en zor olanıo hasta ruhluyla kan bağım olduğu için bazen kendimden bile iğreniyorum.o tam bi hasta ve çocuklarla da çok haşır neşir başka bi çocuğa da bana yaptığını yapar diye korkmuyor değilim İnşallah benden başkasına yaşatmaz başka bir çocuğun psikolojisinide bozmaz. Buralardan gitmek istiyorum onu görmek istemiyorum hatırlamak istemiyorum.
okuyorum şuan ama gitmek istiyorumKeşke böyle şeyler yaşanmasa, en azından çocuklara dokunulmasa
Tacize uğradığı kişi tarafından sustugu için tekrar tacize uğramasından bahsediyorumHaketmiş mi oluyor... sizde tacize uğramışsınız ama konu sahibinin korkularını anlayamıyorsunuz...
Çok şükür ben yaşamadım ama empati yapabiliyorum...
Herkesin aile yapısı sizinki gibi olacak diye bişey yok.... yaşamış biri olarak destek olacağınız yerde köstek oluyorsunuz bari yorum yapıp insanları tahrik etmeyin...
Mune bu yorumu yapanı size havale ediyorum...
Genellikle babalar annelerden bu konuda daha iyiler. Dağa çık sahipleniyorlar çocuklarını. Anneler genelde sorun çıkmasın diye kapatma egilimundeler. Sen babana güven.Dövmek mi bakın hep böyle düşünceler yüzünden işte.. Çocuktum bilmiyorum sonradan da anlatamadımevet babamın elimden bir kaza çıkar kötü şeyler olur diye anlıyor musunuz?
Size bir şey anlatayım.. Biz küçüktük o zamanlar arkadaşımla oyun oynardık bu yine o pis davranışını yapmaya başladı ve arkadaşımda gördü sonra annesine söylediği için benim annemin de kulağına çalınmıştı
Sonra annem beni sıkıştırdı cimcirdi böyle bir şey doğru mu var mı diye bak baban duyarsa ben karışmam tarzı bir şey dedi tam hatırlamıyorum korkuyordum ve sıkıştırarak anlattırmaya çalıştı daha çok korktum....
Siz özellikle konu sahibinin cesaretini mi kırmaya çalışıyorsunuz. Sussun da adam diğer çocukları taciz etmeye devam mı etsin. İnsanlar inanmıyoruz deseler bile çocuklarını uzak tutmaya başlıyorlar bu kişilerden. Bu bile bence onemliYa bunu yaptığında bilmiyorum o kız eşine söylediği için çok pişman oldu keşke söylemeseydim millet bana yalancı gözüyle bakıyor dedi çok ağladı yanımda tabiki teyzesiyle şunları görüşmüyor.
Bana biri böyle birşey söylese eşimle ilgili ben çıldırırdım
Hak etmiş olmuyor da, 5 yıl boyunca hiç ses çıkarmayınca her şeye davetiye çıkarmış oluyor. Adam tecavüz de edebilirdi, veya aynı anda taciz ettiği başka kızlar da olabilir. Ama senelerce susmak YANLIŞ bir davranış.Haketmiş mi oluyor... sizde tacize uğramışsınız ama konu sahibinin korkularını anlayamıyorsunuz...
Çok şükür ben yaşamadım ama empati yapabiliyorum...
Herkesin aile yapısı sizinki gibi olacak diye bişey yok.... yaşamış biri olarak destek olacağınız yerde köstek oluyorsunuz bari yorum yapıp insanları tahrik etmeyin...
Mune bu yorumu yapanı size havale ediyorum...
Bunu onaylamadım kesinlikle daha önceki yorumlarımda da annesine anlatmasını gizlice babaya belli etmeden şikayet etmesinide söyledim buna bizzat şahit olan da sensin... sırf konuşmak için konuşmayn...Hak etmiş olmuyor da, 5 yıl boyunca hiç ses çıkarmayınca her şeye davetiye çıkarmış oluyor. Adam tecavüz de edebilirdi, veya aynı anda taciz ettiği başka kızlar da olabilir. Ama senelerce susmak YANLIŞ bir davranış.
Bunu tasvip edip durmayın bence artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?