Çocukken tacize uğramak...

Aynen öyle yeni yeni gözlerimi açıyorum, evet cesaretim olsa elimden geleni yapıcam ama önce bu cesareti edinmeliyim..

Yazıldı mı bilmiyorum sadece konunuzu okudum. Ama babanızla paylaşmaktan çekiniyorsanız önce annenizle ya da ailenizdeki daha sakin, fevri davranmayacak güvendiğiniz bir büyüğünüzle paylaşmayı deneseniz? Susarak, sinerek çözemezsiniz maalesef. Yüzleşmeniz gerek. Tacizcinize gidip hesap sormanız gerek. İçiniz ömür boyu soğumaz böyle.

Evli mi cocugu var mı?cocugu varsa onları bile taciz ediyor olabilir
Baska cocuklara da mutlaka yapıyordur
Lütfen bu durumu daha fazla saklamayın gerektiği cezayı almasını saglayın

Direkt polise kendiniz gidin ve şikayet edin.polisler goturdukten sonra durumu aileye acıklayın.
Öncesinde kavga dovus cıkmasını istemediğiniz için boyle düşündüm

başka çocuklara yapmadığı ne malum. bence takibe alın hal ve hareketlerini. başka çocuklara yapma ihtimali her zaman var.

Sadece kiz çocukları degil, erkek cocuklarini da kendinden buyuk ergen hatta delikanli cocuklarla birlikte birakmayin.

Gücüm yok deniyor malesef. Herkesin aile hayatı bir değil. Hele bi yorum okudum az önce alıntılayıp polemige giresim yok. Sussam başıma geleni haketmiş olurdum susmak bencilliktir denmiş. Beni o kadar derinden üzdü ki.

Bazen susmak gerekli oluyor. Hele de cocuksan sustuysan 10 yil sonra çıkıp konuşmak hiç kolay değil.

10 yil boyunca en yakın akraban tarafından tacize uğrayıp susmak o akrabanin aile icinde goklere çıkartılmasını izlemek annenin babanin o akrabayla oturup çay icmesini yemek yemesini izlemek ancak yaşamakla anlaşılır.

Konu sahibi umarim destek alır bi şekilde yolunu bulur anlatır ailesine. Ama burda konuşurken de anlatamayan insanları uzmenin kırıcı konuşmanın manası yok ben bunu demeye çalışıyorum.

Siz iyi niyetli olabilirsiniz muhakkak oylesinizdir hatta ama yine de hassas bi konu konuşurken dikkatli konuşmak kalp kirmamak lazim bence.

Yaşadığın kolay birşey değil söylemelisin annene babana anlatmalısın ki bilsinler Herşeyi başka çocukları da korumuş olursun hem . Yardım da al ilerde evlilik hayatında sorunlar yaşayabilirsiniz bu durumdan dolayı

Haketmiş mi oluyor... sizde tacize uğramışsınız ama konu sahibinin korkularını anlayamıyorsunuz...
Çok şükür ben yaşamadım ama empati yapabiliyorum...

Herkesin aile yapısı sizinki gibi olacak diye bişey yok.... yaşamış biri olarak destek olacağınız yerde köstek oluyorsunuz bari yorum yapıp insanları tahrik etmeyin...

Mune bu yorumu yapanı size havale ediyorum...

Bende küçükken tacize ugrarım. Babamın dükkanında biri çalısıyor Du. O aralar dokunmak telefon yeni çıkmıştı. Babamın elemanı da beni bir ormana götürdü gel gezelim diye. Bana telefonunu verdi ben oyun oynuyordum sonrasını hatırlamak bile istemiyorum

Peki şöyle yapabilirmisin karakola imzasiz bir mektup gonderip hic degilse bu konunun arastirilmasuni istesen.Bir sey cikmaz ama en azindan milletin kafasin da bir suohe uyanir ve tetikde olur herkes.Yada aileye bir mektup amcanin sapik olduguyla ilgili.

Tacize uğradığı kişi tarafından sustugu için tekrar tacize uğramasından bahsediyorum

Biri tarafından 5 sene boyunca tacize uğramak
5 sene susuyorsan bu benim başıma niye geldi diye 1O sene sonra aglarsan olmaz diyorum
Sus demek sessiz kal demek köstek olmaktır ben aksine yaşadım sessiz kalmayın korktugunuz gibi değil diyorum

Annem evde yokken bana saldırırsa diye korkan kadına susma susarsan tecavüze ugrarsin diyorum.
Cımbızla lafı seçip cevirmeyin siz kendi işinize bakin

Ayrıca hakettin demedim!!!!!!!!!!!! Hakettiniz de demedim hakediyorlar da demedim doğru okuyun!!!!!! sussaydim haketmis olurdum dedim çünkü durumum farklıydı

Kalbiniz kötü sizin içiniz kirli yazık

Son düzenleme:
Canım belli ki amcan olacak insan.müsveddesi seni korkutmuş babana birşey olmasından korkuyorsan ilk önce emniyete git şikayetçi ol sonra da ailene anlat en azından babanı suça düşmek Ten korumuş olursun ama mutlaka anlat ki başkalarının da hayatını karartmasaina izin verme canım benim

Hanımlar lütfen.
Böyle konular hassas konular, iyi niyetle yazıyorsunuz hepinizi az çok tanıyorum, niyetinizden şüphem yok ama bazen cümlelerimiz her tarafa çekilebilir türden olabiliyor, bu da birşeylerin iması için değil biliyorum lakin klavye başında mimiklerimizi gösteremediğimizden yanlış anlaşılabiliyoruz, bu sebeple hassas kırılgan konulara yazarken azami özen gösterelim rica ediyorum.

Insallahla,olmaz o is bakin bi de cocuklarla yakin diyosunuz tabiki yapmaya devam ediyor ve sustukca da devam edecek, elinizden geleni yapin sikayet ailenin duymasi cok korkutuyorsa en azindan mahallede bi dedikodu yayin kapisinin onune yazsin nisainiz millettin midesi bulanir, gozu acilir da cocuklarina daha iyi sahip cikar.

Genellikle babalar annelerden bu konuda daha iyiler. Dağa çık sahipleniyorlar çocuklarını. Anneler genelde sorun çıkmasın diye kapatma egilimundeler. Sen babana güven.

Siz özellikle konu sahibinin cesaretini mi kırmaya çalışıyorsunuz. Sussun da adam diğer çocukları taciz etmeye devam mı etsin. İnsanlar inanmıyoruz deseler bile çocuklarını uzak tutmaya başlıyorlar bu kişilerden. Bu bile bence onemli

Hak etmiş olmuyor da, 5 yıl boyunca hiç ses çıkarmayınca her şeye davetiye çıkarmış oluyor. Adam tecavüz de edebilirdi, veya aynı anda taciz ettiği başka kızlar da olabilir. Ama senelerce susmak YANLIŞ bir davranış.
Bunu tasvip edip durmayın bence artık.

Bunu onaylamadım kesinlikle daha önceki yorumlarımda da annesine anlatmasını gizlice babaya belli etmeden şikayet etmesinide söyledim buna bizzat şahit olan da sensin... sırf konuşmak için konuşmayn...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…