çocukla beraber çalışmak

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.867
10.586
408
kızlar ben bi iş buldum bakıcılık işi. oğlumu bırakacak kimse olmadığı için oğlumla gidip gelebileceğim bi iş aradım hep. bunun seçenekleri de ya bakıcılık yapmak ya da kreşte çalışmak, başka bi iş gelmedi aklıma çocukla gidilecek. bakacağım çocuk 10 aylık, kendi çocuğum 19 aylık. ikisi de erkek. sizce yapabilir miyim? yarın deneme yapıcaz çocuklar birbirine ne tepki verecek duruma göre bakacagız. kıskançlık olursa olmayacak iş.

sizce iki çocuğa birden bakabilir miyim? uyku saatlerini falan birbirlerine göre ayarlayıp düzen kurabilir miyim yoksa çok zorlanır mıyım? ikisini de ilgisiz bırakamam ikisine de yetmem gerek. aile çocuklarının sosyalleşmesi açısından olumlu buldu çocuğumla gitmemi. yani benim oğlum beni o bebekten kıskanmazsa onlar benimle devam etmek istiyolar. ben de isterim tabi. eksileri artıları sizce neler olur?

BettyRuble BettyRuble arkadaşın dediği gibi, top sende. Değerlendirmek senin elinde.

Birine diğerinden daha fazla ilgi göstermezsen, eşit davranırsan, oğlunla beraber bazı şeyleri yapabileceğini gösterir anlatırsan, olabilir. Hani ona sen büyüksün değil de, gel oğlum şöyle yapalım, gel oğlum bunu böyle yapalım gibisinden.

Yatma saatleri biraz zorluk çektirebilir, annesi babası illaki oğullarını kendine göre eğitmiştir. Yani saatler farklı olabilir. Ancak biri uyusa, diğeri uyanık olsa, çok yorulmazsan senin için daha iyi olur. Ikisine de fazlasıyla yetebilirsin diyelim.

Hadi hayırlı olsun. Sen de böylelikle aynı anda 2 çocuk bakmanın nasıl birşey olduğunu tadarsın, ileride kardeşi olursa, kaç yıl ara bırakman gerektiğini hesaplarsın :)

zorluklari olsa da bence olur kulaga cok hos geliyor hem arkadas gubi olurlar :)

İnşallah üstesinden gelirsiniz bu işe çok ihtiyacınız var. Bir de paranıza sahip çıkın eşiniz elinizden alacakmış gibi geliyor bana

Yapabilirsin tabii, ama onceki konundada dedim. Kocan bi halt etmezken sen cocugunla cocuk bakmaya gideceksin. Olay bakamaman degilde kocanin rahatligi
ya eşimin şöyle bi düşüncesi var mühendisken başka yere girip çalışmak istemiyor illa kendi alanında iş olsun istiyor. inşaatta bu aralar kötüye gittiği için hiçbir yerden dönüş alamıyor

kızlar ben bi iş buldum bakıcılık işi. oğlumu bırakacak kimse olmadığı için oğlumla gidip gelebileceğim bi iş aradım hep. bunun seçenekleri de ya bakıcılık yapmak ya da kreşte çalışmak, başka bi iş gelmedi aklıma çocukla gidilecek. bakacağım çocuk 10 aylık, kendi çocuğum 19 aylık. ikisi de erkek. sizce yapabilir miyim? yarın deneme yapıcaz çocuklar birbirine ne tepki verecek duruma göre bakacagız. kıskançlık olursa olmayacak iş.

sizce iki çocuğa birden bakabilir miyim? uyku saatlerini falan birbirlerine göre ayarlayıp düzen kurabilir miyim yoksa çok zorlanır mıyım? ikisini de ilgisiz bırakamam ikisine de yetmem gerek. aile çocuklarının sosyalleşmesi açısından olumlu buldu çocuğumla gitmemi. yani benim oğlum beni o bebekten kıskanmazsa onlar benimle devam etmek istiyolar. ben de isterim tabi. eksileri artıları sizce neler olur?

Aileye çok şaşırdım ikisi de bebek olur mu yahu 🙄 Nasıl kabul edebiliyorlar.. bence olmaz

Kendi cocuğun kücük gibi ama..
Ben 2 kardes bakmistim ama 2 bucuk / 4 tü.
Yani ev kreş gibiydi kardeşken bile kavgalari coktu vs tabi seninkiler kavga etmez kiskanclik mutlaka olur..
Bana kucuk geldi ikiside.. ama hakkinizda hayirlisi.. deneyimler gorursunuz.

ya eşimin şöyle bi düşüncesi var mühendisken başka yere girip çalışmak istemiyor illa kendi alanında iş olsun istiyor. inşaatta bu aralar kötüye gittiği için hiçbir yerden dönüş alamıyor

Siz çocuğunuzla çalışırken o evde oturup iş mi beğenecek ?
Eşiniz kendi işi için bir şeyler ararken başka bir yerde de çalışabilir.Boşuna ''ama hayallerim,kariyerim'' dramına bağlamasın,aile babası adam artık,farkına varsın bunun.

Ben anliyorumda.. illa cv sine yazmasina gerek yokki calistigi baska isleri

Aileyle bu aksam tekrar konustuk ve iki cocuga birden bakabilecegime dair tereddutleri varmis benim oglum büyük olsa olurmus ama ikisi de küçük oldugu icin cekinceleri varmış yani kisacasi olmadi :))

Evli bir erkeğin kendi işim de kendi işim lüksü olmamalı.
Ekmeğini taştan çıkarmalı ki yuvası ayakta dursun.
Eşinizin gururu faturalar ödenmeyince,dolap boş olunca,kira yatırılmayınca kırılmıyor galiba.
Böyle durumların içinde kalmak bence gurur kıran.

Back
X