• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde çocuk bakmak

• Konu Sahibi Konu Sahibi Leyls
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bir kızım var kızım tablet vb şeylerle büyümedi evimide hiç b.k götürmedi bence yanlış düşünüyorsunuz. 3 yaşındayken birlikte kek börek vs yapıyorduk ben temizlik yaparken onada bir oyun uyduruyordum. Düzen varsa o düzen devam ediyor ne ev ne çocuk ne eş nede kişinin kendisi kendini ihmal etmiyor. Ama aşırı zor bir çocuksa o ayrı tabi.
Bir kızınız var ama. 2 olsaydı?

Cevap vermek istiyorum ☝️iki bebekliyim çocuklar ekranın kölesi olmasın diye zaman zaman evimi b.k götürdüğü zaman zaman da saçlarımın diken diken olduğu doğrudur.
3.ye bakmak ister miydin küçük 1 yaşken?

Sizin bu uslubunuz nedir ne biçim konuşuyorsunuz ağzını günlük hayatta da bozuk mu . Her insanın hayatı farklıdır. Ben iki çocuğumla her işimi de hallederim . benimde çocuklarım sımarik falan değil .gayet akıllılar .
Ağzım günlük hayatta daha bozuk 💔 Burda kibarım.

Söyle sansasyonel konuyla dönmek şüpheli.
Sanmıyorum. Bdv de bir konu aktifse tüp bebek, gebelik konularında en az 20 konu aktif burda. Aslında en çok kullananlar onlar. Gebelik takvimi konuları haftalarca aktif kalıyor. Benim gibi yıllanmış üyeler hamilelik için üye olup çocuğu büyüttük bile. buralarda bir de kişisel gelişim gibi konularda zaman geçiriyoruz. Ondan yani.

Merhabalar bir konu hakkında bilgi almak istiyorum .ben çalışmak istiyorum ama eşim izin vermiyor iki kızım var biri 5 yaşında diğeri 1 yaşında. Bende düşündüm .dışarda çalışamıyorum bari evimde çocuk bakıcılığı yapayım. Ben tanidiklarima sordum sence nasıl fikir diye bana sen yapamazsın çocukların var önce kendi cocuclarina bak evinle ilgilenemezsin gibi fikirler söylediler. Bende olsa bakabilirim hem çocuklarıma hemde işimi gucumu hallederim üstesinden gelirim dedim. Ama çevremde böyle bakacağım çocuk yok. Sizce böyle bir işi nasıl yapabilirim .yada yapamam fikir verir misiniz.?
Sadece 5 yaş çocuğunuz olsaydı bence mümkündü ama 1 yaşında olan da var şuan kimse güvenip emanet etmez diye düşünüyorum hadi etti diyelim siz nasıl 3 çocuğa bakıp evin işini gücünü yapacaksınız anlamadım. Bir defa kendi evinde çocuk bakanların bu mantığını hiç doğru bulmuyorum bir başkasının çocuğuna para karşılığında bakacaksınız bunu görev edinmek istiyorsunuz ama evimi de halledeyim diyorsunuz açıkçası sırf bu yüzden çocuğuma kendi evimde baktırıyorum eğer TV açıp eline telefon verip bir kenarda duracağını sanıyorsanız bu bakım olmuyor oyun oynamak iletişim kurmak gerekiyor o çocukla .

Sadece 5 yaş çocuğunuz olsaydı bence mümkündü ama 1 yaşında olan da var şuan kimse güvenip emanet etmez diye düşünüyorum hadi etti diyelim siz nasıl 3 çocuğa bakıp evin işini gücünü yapacaksınız anlamadım. Bir defa kendi evinde çocuk bakanların bu mantığını hiç doğru bulmuyorum bir başkasının çocuğuna para karşılığında bakacaksınız bunu görev edinmek istiyorsunuz ama evimi de halledeyim diyorsunuz açıkçası sırf bu yüzden çocuğuma kendi evimde baktırıyorum eğer TV açıp eline telefon verip bir kenarda duracağını sanıyorsanız bu bakım olmuyor oyun oynamak iletişim kurmak gerekiyor o çocukla .
Ben öyle sanmıyorum TV karşısına köyümde ben işimi gücümu yapım cocuklarin oynayacağı bir sürü oyun ve aktiviteler var .

1 maaşının üçte birini bakıcıya verip de iki çocuğunun arasında , Kendı çocuğuna özel ilgi alaka vermesini bekleyemez ama vermesini ister burdan eksisiniz

2 evde zaten iki tane küçük çocuğun sorumlulugu varken iş yapabileceğinizi düşünüyorsunuz yani evdeki çocuklara emanet çocuğu emanet etme fikri gibi bir şey bu aynı odada nasıl bırakacaksınız nasıl arkanızı döneceksiniz burdan da eksisiniz

3 kendi evinde çocuğunun kendi düzeni kendi oyuncakları kendi kitapları kendi yatağı yastığı kendi temiz ve hijyen açısından sağlık alanı artı ev kamerası varken neden kim niye size güvenip evinize çocuğunu bıraksın ki şu devirde üstelikte burdan da eksisiniz

Daha bunun bir çok örneği var kimse çocuğu evde kapalı bir odada bakıcısının iki çocuğuyla büyüsün istemez sosyalleşsin ister parka çıksın ister dışarıda hava alsın ister çocuğu için belki özel yemekler isteyecek belki çocuğunun alerjisi olan bir yiyecek olacak eğitim isteyecek uyku saati olacak ohooo çok

Bütün bu söylediklerimi unuttun kimse evinize çocuk vermez herkes evine kamera taktırıp izliyor artık zaman kötü kimse kimseye güvenmiyor sizin eşiniz bir başkasının evine gitmenize izin verecek mi eşiniz izin verse bile bir başkası sizin iki çocuğunuzu evine kabul edecek mi ?

hevesinizi kırmak istemem ama eşinizi ikna edin başka işe bakın muhtemelen eşiniz belki çocuklara bakacak kimse yok diye çalışmanıza müsaade etmiyordur malum hiçbir vasıfınız yoksa asgari ücret bir yere işe başlayabilirsiniz zaten sizin de iki tane çocuğunuza gelecek olan bakıcı alır gider o maaşı eşiniz ondan izin vermıyordur belki de

Ben öyle sanmıyorum TV karşısına köyümde ben işimi gücümu yapım cocuklarin oynayacağı bir sürü oyun ve aktiviteler var .
Sizin kafanızda 3 ü beraber oynar 5 yaşındakine de emanet ederim diye bir mantık var açıkçası ben öyle düşünüyorum bakım işini evden çıkmamak için istiyorsunuz burası belli evden yapılacak başka bir iş türü yemek yapıp satmak mesela benim bulunduğum yerde pasta börek sarma içli köfte vs yapıp satanlar çok kazanıyorlar ben de alıyorum mesela temizliğini bildiğim insanlardan böyle bir iş yapabilir misiniz ? Ya da illa çocuk bakımı işi ise yine bulunduğum yerde sadece okuldan geldikten sonra bakım için bakıcıya giden çocuklar var mesela çocuk 3 te çıkıyor evde yalnız kalmasın diye annesi işten çıkana kadar 6 ya kadar 3 saat duruyor böyle kısa zamanda olabilir.

1 maaşının üçte birini bakıcıya verip de iki çocuğunun arasında , Kendı çocuğuna özel ilgi alaka vermesini bekleyemez ama vermesini ister burdan eksisiniz

2 evde zaten iki tane küçük çocuğun sorumlulugu varken iş yapabileceğinizi düşünüyorsunuz yani evdeki çocuklara emanet çocuğu emanet etme fikri gibi bir şey bu aynı odada nasıl bırakacaksınız nasıl arkanızı döneceksiniz burdan da eksisiniz

3 kendi evinde çocuğunun kendi düzeni kendi oyuncakları kendi kitapları kendi yatağı yastığı kendi temiz ve hijyen açısından sağlık alanı artı ev kamerası varken neden kim niye size güvenip evinize çocuğunu bıraksın ki şu devirde üstelikte burdan da eksisiniz

Daha bunun bir çok örneği var kimse çocuğu evde kapalı bir odada bakıcısının iki çocuğuyla büyüsün istemez sosyalleşsin ister parka çıksın ister dışarıda hava alsın ister çocuğu için belki özel yemekler isteyecek belki çocuğunun alerjisi olan bir yiyecek olacak eğitim isteyecek uyku saati olacak ohooo çok

Bütün bu söylediklerimi unuttun kimse evinize çocuk vermez herkes evine kamera taktırıp izliyor artık zaman kötü kimse kimseye güvenmiyor sizin eşiniz bir başkasının evine gitmenize izin verecek mi eşiniz izin verse bile bir başkası sizin iki çocuğunuzu evine kabul edecek mi ?

hevesinizi kırmak istemem ama eşinizi ikna edin başka işe bakın muhtemelen eşiniz belki çocuklara bakacak kimse yok diye çalışmanıza müsaade etmiyordur malum hiçbir vasıfınız yoksa asgari ücret bir yere işe başlayabilirsiniz zaten sizin de iki tane çocuğunuza gelecek olan bakıcı alır gider o maaşı eşiniz ondan izin vermıyordur belki de
Evet heryer kameralı şahsen ben de kamerada taktırdım eve etrafımdaki birçok kişi taktırdı çocuktan sonra

Kocan madem çalıştırmıyor 3 işte çalışıp geceleri hamallık yapıp baksın sana yapacak bir şey yok kimse 2 çocuklu eve çocuk emanet etmez. Zaten 1 yaşında bebekle dışarıda da çalışamazsın mesleğin yoksa

Merhabalar bir konu hakkında bilgi almak istiyorum .ben çalışmak istiyorum ama eşim izin vermiyor iki kızım var biri 5 yaşında diğeri 1 yaşında. Bende düşündüm .dışarda çalışamıyorum bari evimde çocuk bakıcılığı yapayım. Ben tanidiklarima sordum sence nasıl fikir diye bana sen yapamazsın çocukların var önce kendi cocuclarina bak evinle ilgilenemezsin gibi fikirler söylediler. Bende olsa bakabilirim hem çocuklarıma hemde işimi gucumu hallederim üstesinden gelirim dedim. Ama çevremde böyle bakacağım çocuk yok. Sizce böyle bir işi nasıl yapabilirim .yada yapamam fikir verir misiniz.?
Çocuk baktıracak olsam iki küçük çocuğu olan birini tercih etmezdim mesela

Bir kızınız var ama. 2 olsaydı?
Olmadığı için nasıl ilerlerdim hayatımda ne değişirdi bilemiyorum. Ben lohusayken bile saçım fönsüz gezmedim belki eşten yana şanslıyım belki kızım çok kolay bir çocuktu bilemiyorum ama iki oğlu olan bir arkadaşım var oğullarıyla etkinlik adı altında sarma falan sarar hep nizami hep düzendir hayatı onunda. Fakat şöyle bir gerçekte var anne olduğumuz yaş ve enerjide çok önemli bence. 32 yaşında anne olan arkadaşım 10 günde bir duş alabiliyorum demişti bir gün ama instadan gün içerisinde elli tane reels atar bana. Zamanı yönetemiyor yada enerjisi yok ruhu bedeni yoruluyor sanırım heralde diyorum bende.

Back
X