• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklar için bir kuruş vermemesi...

Evlendikten sonra ödedi
Alternatif çözüm olarak
Yüzde kaç peşinat Ödemiş nekadarlık borcu evlendikten sonra beraber ödediniz mesela?
Ev satılıp parayı bölüşebilirsiniz bu doğrultuda.
Sonra da hakkı neyse o nafakayı istersin.
Şu durumda biraz zor sizin işler. Avukat ne diyor?

Arkadaşlar merhaba, ben boşandım. Benim iki tane çocuğum var. Biri iki yaşında, biri yedi yaşında. Şimdi şöyle, ben memurum. Boşandıktan sonra eşimin evinde kalmaya devam ettim. Ev onun evi. İki çocukla beraber bu evde yaşıyorum. Sonra memuriyetimi yapmak için daireme gidip geliyorum. Boşandığım adam da yaşadığım ilin farklı bir ilçesinde, yani bir saatlik uzaklıkta bir ilçede. Bir saat bile değil, kırk dakika uzaklıkta bir ilçede yaşıyor. Oradan gelip gidiyor bulunduğumuz ile. Çünkü onun da çalıştığı yer burada. Şimdi sorun şu, benim evim olmadığı için eşim burada otur istediğin kadar ama çocukların masraflarını karşılamam dedi. Ben de kabul etmek zorunda kaldım. Çünkü eğer bulunduğum yerde kiraya çıkarsam, zaten nafakadan fazla kira vermem lazım. 20-30 bin liradan aşağıya kira vermem. Ama işte evde otur diyor, onun karşılığında benden bir kuruş bile isteme diyor.Hatta şöyle bir cümle kullandı, evde oturun ama bana bulaşmayın. Aynen bu cümleyi kullandı. İki çocuğun masraflarının hepsi benim üzerimde. Şu an arabam da yok. Sizce bu durum adil mi? İki çocukla onun evinde oturuyorum, tamam. Ama karşılığında çocuklara hiçbir nafaka, bir kuruş bile almıyorum. O da şöyle söylüyor, ben de diyor ilçeden gidip geliyorum, bir sürü benzin parası harcıyorum diyor. Ne diyorsunuz siz buna? Sizce bu çocuklar için nafaka istemeli miyim? Ha onu da şöyle söyledi, eğer dedi nafaka vereceksen çocuklar için o zaman evden çıkın dedi. Ne diyorsunuz buna? Onun oturduğu ev de yani ilçedeki ev, evin yarısı, kendisinin yarısı, kardeşinin evi, orada annesiyle beraber yaşıyor.
Bence makul bir teklif,hem düzeniniz bozulmadı çocukların düzeni bozulmadı taşınma ile uğraşılmadı,sizde memur muşsunuz evlilik sürecinde hiç mal yapmadınız mı bu ev öncesine ait ise,kendinize araba almaya bakın..çocuklarla manevi olarak ilgilenmemesi ayrı bir durum çoğu baba boşandıktan sonra bu kadarını bile yapmadığı için teklifi bana maddi olarak ideal geldi,ev tamamen onun ise

Bence evden taşınmayı asla düşünmeyin ama yarın öbür gün bu evden çıkartabilir mi sizi? Eğer nafaka vermeyecekse evi sizin üstünüze yapabilir böyle bir anlaşma yaparak nafakadan vazgeçebilirsiniz.
O da tabi buyur ev senin üstüne olsun hemen imza atıyorum diyecekti. Değil mi?

Arkadaşlar merhaba, ben boşandım. Benim iki tane çocuğum var. Biri iki yaşında, biri yedi yaşında. Şimdi şöyle, ben memurum. Boşandıktan sonra eşimin evinde kalmaya devam ettim. Ev onun evi. İki çocukla beraber bu evde yaşıyorum. Sonra memuriyetimi yapmak için daireme gidip geliyorum. Boşandığım adam da yaşadığım ilin farklı bir ilçesinde, yani bir saatlik uzaklıkta bir ilçede. Bir saat bile değil, kırk dakika uzaklıkta bir ilçede yaşıyor. Oradan gelip gidiyor bulunduğumuz ile. Çünkü onun da çalıştığı yer burada. Şimdi sorun şu, benim evim olmadığı için eşim burada otur istediğin kadar ama çocukların masraflarını karşılamam dedi. Ben de kabul etmek zorunda kaldım. Çünkü eğer bulunduğum yerde kiraya çıkarsam, zaten nafakadan fazla kira vermem lazım. 20-30 bin liradan aşağıya kira vermem. Ama işte evde otur diyor, onun karşılığında benden bir kuruş bile isteme diyor.Hatta şöyle bir cümle kullandı, evde oturun ama bana bulaşmayın. Aynen bu cümleyi kullandı. İki çocuğun masraflarının hepsi benim üzerimde. Şu an arabam da yok. Sizce bu durum adil mi? İki çocukla onun evinde oturuyorum, tamam. Ama karşılığında çocuklara hiçbir nafaka, bir kuruş bile almıyorum. O da şöyle söylüyor, ben de diyor ilçeden gidip geliyorum, bir sürü benzin parası harcıyorum diyor. Ne diyorsunuz siz buna? Sizce bu çocuklar için nafaka istemeli miyim? Ha onu da şöyle söyledi, eğer dedi nafaka vereceksen çocuklar için o zaman evden çıkın dedi. Ne diyorsunuz buna? Onun oturduğu ev de yani ilçedeki ev, evin yarısı, kendisinin yarısı, kardeşinin evi, orada annesiyle beraber yaşıyor.
Kira nafakadan fazlaysa bişey demezdim. Düzeniniz bozulmamış oldu. Bu durum da elimdekine ve vazgeçersem ne alacağıma bakardım. Hangisi mantıklıysa.

Bence gayet makul. Çocukların ekstra okul, hastane, kurs vs. masrafı olduğunda isteyin yarısını ödesin ama düzeniniz bozulmamış, kiracı olmamışsınız, evinizde devam ediyorsunuz hayatınıza. Siz diyorsunuz ki o da annesiyle oturuyor kira ödemiyor, o sizi ilgilendirmez hanfendi. Siz çocuklarla annenizin evine dönseydiniz ve adam nafaka öderken zaten kira vermiyorsun diye hesap yapsaydı adil olur muydu sizce?

Bana mantıklı geldi.

İki çocuğun masrafı aylık 30 binden çok daha fazla ama boşanınca max bu kadar oluyor. Yine de büyük kalem masraflarda destek çıkması lazım.

Bu adam cok adi s*erefsiz bir adam.

Bu çocukların Babası bir başkası mı? Üvey mı bu çocuklar beraber yaptınız beraber büyüteceksiniz ayrı da olsanız.

İnsanlık yok belli. Değştiremeyiz ama yasal yollardan ben olsam nafaka isterdim.

Çünkü böyle bi hakkın var ve bu iş onun keyfine göre ilerleyemiyor , yasal olarak anne ve çocukların giderlerine ihtiyaclarına göre karar verilir.

Ayrıca bu bir psikolojik baskı hatta şiddetir.

Eğer nafakaya uymaz üstüne tehtit ederse , sonucunda icra ve hapıs yaptırımı var haberin olsun.

Kısacası Eş olamamış, Baba olamamış olamıyor olmak istemiyosa. Sonuçlarına da katlanacak. Bedelini öder.. bundan böyle artık avukatla ilerlersen nafaka da alırsın.

Avukatla ilerlemen çok önemki fatura fişlerine kadar sunabilirsin.

Ev onun üzerine değil ilk alırken kardeşinin üzerine yapmış erkek kardeşinin.

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım bu adam evlenmeden önce o küçük kafasıyla ufak hesaplar yapmış.
Siz bu adama nikah + 2 çocuk vermişsiniz.
Şimdi yarın birgün evlenir bu adam tekrar o zaman size çık diyecek. Çocukları rahat etsin diye vermemiş sonuçta o evi , para ödememek için vermiş anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla. Önemli olan çocukları ve siz değilsiniz. Ona göre yol alın adım atın lütfen. Mümkünse iyi bir avukatla gerçek yasal haklarınızı edininki gelecekte öylece ortada bırakamasın sizi.

şark kurnazına bak. evlilik içinde başka birinin üzerine mal yapmasına izin vermemeli malesef işte sonuçları böyle oluyor. birlikte ödediniz ama hiçbir hakkınız yok çok saçma.
eğer nafaka istediğinde evden olacaksan şimdilik isteme eve ödeyeceğin kirayı nafaka olarak düşün. mahkeme Bi nafaka bağlasa da kira mikyarından fazla olacağını sanmıyorum. daha zararlı çıkarsın gibi görünüyor. yetişemediğim yerlerde iste okul masrafları falan gibi.

Vay uyanık, evden hak talep etmeyin diye kardeşin üstüne yapmış ve nafaka vermem ama gel evimde otur diyor. Siz de bu beş para etmez, üç kuruşun hesabını yapan herife iki çocuk yspmışsınız.

Bu adam cok adi s*erefsiz bir adam.

Bu çocukların Babası bir başkası mı? Üvey mı bu çocuklar beraber yaptınız beraber büyüteceksiniz ayrı da olsanız.

İnsanlık yok belli. Değştiremeyiz ama yasal yollardan ben olsam nafaka isterdim.

Çünkü böyle bi hakkın var ve bu iş onun keyfine göre ilerleyemiyor , yasal olarak anne ve çocukların giderlerine ihtiyaclarına göre karar verilir.

Ayrıca bu bir psikolojik baskı hatta şiddetir.

Eğer nafakaya uymaz üstüne tehtit ederse , sonucunda icra ve hapıs yaptırımı var haberin olsun.

Kısacası Eş olamamış, Baba olamamış olamıyor olmak istemiyosa. Sonuçlarına da katlanacak. Bedelini öder.. bundan böyle artık avukatla ilerlersen nafaka da alırsın.

Avukatla ilerlemen çok önemki fatura fişlerine kadar sunabilirsin.
Bir kira parası kadar nafaka alıyor zaten kadın bu durumda. Yasal olarak hakkını alsa belki yarısını bile alamazdı. Bazen konuları okumadan mı yorum yapıyor insanlar diye düşünüyorum.

Evi tercih etmek mantıklı ama bütün masraflar neden sende olsun düzenli olmasa da birkaç masrafı üstlenebilir, zaten sen bakıyorsun bana bulaşmayın nedir ya ev verdi babalığı bitti mi yani oh valla, baba olmak ne kolay bazı erkeklere göre. Yapmasaymış çocuk evle bitse keşke.

Bir kira parası kadar nafaka alıyor zaten kadın bu durumda. Yasal olarak hakkını alsa belki yarısını bile alamazdı. Bazen konuları okumadan mı yorum yapıyor insanlar diye düşünüyorum
o evin yarısı gerçekte konu sahibinin zaten. evliyken ödenmiş konu sahibi memur hem çalışmış hem 2 çocuk doğurup büyütmüş muhtemelen bu arada evi de çekip çevirmiş. Adam olan evi de verir nafaka da verir, vermeli sonuçta manevi sorumluluk tamamen konu sahibinde maddi sorumluluğun Daha fazlasını almalı eski eşi. ama malesef ev başkasının üzerinde olduğu için yasal olarak hakkı yok 🤷‍♀️

Evin alımında kredi kullandi ise yüzde kaçı evliliğiniz sirasinda ödendi? Eğer durum böyle ise evin mevcut değeri ve evlilik sirasinda odenen kredi yuzdesine oranla ev üzerinde payınız bulunmakta.
Kardeşinin üstüne yapmış adam, alamıyor.

Bosanma davası açtıktan sonra ya da boşandıktan sonra 10 yıl içinde mal kaçırma gibi bir durum varsa ispatlarsaniz sonuç alırsınız diye biliyorum. Cok yüksek bir maaşı yoksa 30 dan fazla nafaka almanız mümkün değil ancak evden bu şekilde hak almaya çalışın sonuçta evlilik birligi içinde de ödeme yapılmış.

Back
X