• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklar için bir kuruş vermemesi...

Arkadaşlar merhaba, ben boşandım. Benim iki tane çocuğum var. Biri iki yaşında, biri yedi yaşında. Şimdi şöyle, ben memurum. Boşandıktan sonra eşimin evinde kalmaya devam ettim. Ev onun evi. İki çocukla beraber bu evde yaşıyorum. Sonra memuriyetimi yapmak için daireme gidip geliyorum. Boşandığım adam da yaşadığım ilin farklı bir ilçesinde, yani bir saatlik uzaklıkta bir ilçede. Bir saat bile değil, kırk dakika uzaklıkta bir ilçede yaşıyor. Oradan gelip gidiyor bulunduğumuz ile. Çünkü onun da çalıştığı yer burada. Şimdi sorun şu, benim evim olmadığı için eşim burada otur istediğin kadar ama çocukların masraflarını karşılamam dedi. Ben de kabul etmek zorunda kaldım. Çünkü eğer bulunduğum yerde kiraya çıkarsam, zaten nafakadan fazla kira vermem lazım. 20-30 bin liradan aşağıya kira vermem. Ama işte evde otur diyor, onun karşılığında benden bir kuruş bile isteme diyor.Hatta şöyle bir cümle kullandı, evde oturun ama bana bulaşmayın. Aynen bu cümleyi kullandı. İki çocuğun masraflarının hepsi benim üzerimde. Şu an arabam da yok. Sizce bu durum adil mi? İki çocukla onun evinde oturuyorum, tamam. Ama karşılığında çocuklara hiçbir nafaka, bir kuruş bile almıyorum. O da şöyle söylüyor, ben de diyor ilçeden gidip geliyorum, bir sürü benzin parası harcıyorum diyor. Ne diyorsunuz siz buna? Sizce bu çocuklar için nafaka istemeli miyim? Ha onu da şöyle söyledi, eğer dedi nafaka vereceksen çocuklar için o zaman evden çıkın dedi. Ne diyorsunuz buna? Onun oturduğu ev de yani ilçedeki ev, evin yarısı, kendisinin yarısı, kardeşinin evi, orada annesiyle beraber yaşıyor.
Bana mantıklı geldi nafaka alsanız hem nafaka kiraya yetmez cebinizden yine kira ve çocuk masrafı çıkacak böyle bir adam sanmıyorum size destek olsun ama böyle bir adam neden evi size tahsis etti o da aklımı kurcaladı bi sözleşme resmi bi kayıt bişi yapın bari yarın çık dese nolcak bu durumda ? Ev taşımak basit gelmesin gözünüze çocukların düzeni bir daha aynı genişlikte konumda daire hadi buldun arıza ev sahibi ilk taşınma masrafları bunlar hiçbir şeye yaramayacak nafaka için yakılacak şeyler değil

benim anlamadığım başta nasıl göz yumdunuz evin kardeşinin üstüne olmasına. sizden mal kaçırmış olası bi boşanmada hak talep etmeyin diye resmen.

boşanma gerçekleştikten sonra bunu sorgulamanın ne manası var? gidip avukatınızla konuşarak adil bir hale getirecektiniz. artık olan oldu.

Evlenmeden 2 ay önce kardeş üzerine alınan, borcu sizle evliyken ödenen evden dolayı nasıl güvenilmez bir adam olduğu belliymiş eşiniz. Keşke vakti zamanında görülüp ona göre karar verilse bazı şeylere.
Nafaka için diretirseniz siz mağdur olursunuz gibi geldi bana. İki çocuk için 30 bin nafaka bile alamazsınız çok iyi bir maaşı yoksa eski eşin.
Nafaka tek başına yeterli değil zaten, babalık yapmak isteyen onla kalmaz, çocuklarının ihtiyaçlarını gözetir ama böyle biri olmadığı evi alırken bile belliymiş.

o evin yarısı gerçekte konu sahibinin zaten. evliyken ödenmiş konu sahibi memur hem çalışmış hem 2 çocuk doğurup büyütmüş muhtemelen bu arada evi de çekip çevirmiş. Adam olan evi de verir nafaka da verir, vermeli sonuçta manevi sorumluluk tamamen konu sahibinde maddi sorumluluğun Daha fazlasını almalı eski eşi. ama malesef ev başkasının üzerinde olduğu için yasal olarak hakkı yok 🤷‍♀️
Evet ben farkli bir şey söylemedim zaten. Yasal olarak alabileceği şey belli. Kendi aralarında bu sekilde anlaşmışlar.

Eski esin icin "annesiyle beraber yasiyor" demissin ya hani kira vermedigini belirtmek icin. Peki iki cocuk babasi koca adamin annesiyle oturmasi sence hos bir sey mi? Parasi olsa kendine ait bir daire kiralamak istemez miydi sence? Buradan da anlasiliyor ki eski esin ortalama maasli bir insan. Mahkemeye basvursan sence nafaka olarak 60 falan mi belirleyecekler saniyorsun? Kira sen diyorsun 20, 30dan asagi yok diye. Iki cocuga 30 bin nafaka cook az ama mahkeme onu vermeyecek bile. Su an en azindan o kismi hallediyorsun kiran yok.
E maasinla da cocuklarina bakacaksin. Tabii ne kadar bakacaksin ama evli olsaydiniz da iki cocuk icin cok fark olmayacakti. Yine cocuklara acidim. Gercekten hadi tek cocuk ok. Ikinci cocuk neden ya?! Su an bak sen de coook daha rahat olurdun hem maddi hem manevi olarak. Sonuc olarak eski esinin durumu belli, gitmis annesiyle oturuyor, baska bi sey beklemek
dogru degil bence. Kaynaklarinizi en basinda dusunup tek cocukta kalacaktiniz.

Arkadaşlar merhaba, ben boşandım. Benim iki tane çocuğum var. Biri iki yaşında, biri yedi yaşında. Şimdi şöyle, ben memurum. Boşandıktan sonra eşimin evinde kalmaya devam ettim. Ev onun evi. İki çocukla beraber bu evde yaşıyorum. Sonra memuriyetimi yapmak için daireme gidip geliyorum. Boşandığım adam da yaşadığım ilin farklı bir ilçesinde, yani bir saatlik uzaklıkta bir ilçede. Bir saat bile değil, kırk dakika uzaklıkta bir ilçede yaşıyor. Oradan gelip gidiyor bulunduğumuz ile. Çünkü onun da çalıştığı yer burada. Şimdi sorun şu, benim evim olmadığı için eşim burada otur istediğin kadar ama çocukların masraflarını karşılamam dedi. Ben de kabul etmek zorunda kaldım. Çünkü eğer bulunduğum yerde kiraya çıkarsam, zaten nafakadan fazla kira vermem lazım. 20-30 bin liradan aşağıya kira vermem. Ama işte evde otur diyor, onun karşılığında benden bir kuruş bile isteme diyor.Hatta şöyle bir cümle kullandı, evde oturun ama bana bulaşmayın. Aynen bu cümleyi kullandı. İki çocuğun masraflarının hepsi benim üzerimde. Şu an arabam da yok. Sizce bu durum adil mi? İki çocukla onun evinde oturuyorum, tamam. Ama karşılığında çocuklara hiçbir nafaka, bir kuruş bile almıyorum. O da şöyle söylüyor, ben de diyor ilçeden gidip geliyorum, bir sürü benzin parası harcıyorum diyor. Ne diyorsunuz siz buna? Sizce bu çocuklar için nafaka istemeli miyim? Ha onu da şöyle söyledi, eğer dedi nafaka vereceksen çocuklar için o zaman evden çıkın dedi. Ne diyorsunuz buna? Onun oturduğu ev de yani ilçedeki ev, evin yarısı, kendisinin yarısı, kardeşinin evi, orada annesiyle beraber yaşıyor.
Konu sahibi , benzer durumdayız .. Sadece ben , yarısı benim olan evde kira vermeden oturuyorum . Ve bunun karşılığında nafaka almıyorum . Ben büyük şehirde yaşadığım için bence gayet makul bir anlaşma oldu .. Adil mi asla değil .. ama türkiyedeyiz , nafaka istesem belki katakulle yapacaktı ve sadece 3-5 bin nafaka verecekti..
Asla sağlık masrafı , eğitim masrafı, kıyafet, oyuncak vs hiç birşeye karışmaz ..(protokolde yazmasına rağmen ) Ama kira giderim yok en azından deyip kapatıyorum konuyu ..
Beni evden çıkarmak isteyene kadar bence tr koşullarına göre makul bir anlaşma .. ilerde Birgün evden çık derse ya da kira isterse, o zaman tekrar dava açarım diye düşündüm ben . Ama bu benim hayatım ve benim düşüncem ..
Bu arada benim tek çocuğum var ..

Tek çocuk belki hata ile olur, boşluğuna denk gelir falan ama iki çocuğu kimse bana mantıklı açıklayamaz. Kadınlar mantıksız davrandıkça böyle mağduriyetler daha çok yaşanır...
Böyle büyük konuşmayın bence , boşanma aşamasına gelmeden hiç bir erkeği tanıyamazsınız .. Durum adil mi asla değil ama kadının suçu yok .. Nasıl boşanma aşamasına geldiler biliyor musunuz ??benim avukatımın cümlesi : erkekler evliyken değil boşanırken tanınır demişti ..

Böyle büyük konuşmayın bence , boşanma aşamasına gelmeden hiç bir erkeği tanıyamazsınız .. Durum adil mi asla değil ama kadının suçu yok .. Nasıl boşanma aşamasına geldiler biliyor musunuz ??benim avukatımın cümlesi : erkekler evliyken değil boşanırken tanınır demişti ..
Bu adam evlenmeden 2 ay önce aldığı evi kardeşinin üzerine yapmış ve evlilik içinde de borcunu ödemiş az çok ne olduğu belliymiş

bir kadın vardı herif aldatmış çocuklarına da bakmamış kadın da çocuklarım diye tutturmuş vermemiş. Sona herif diğer kadınla evlenmiş bir de hamile bırakmış. Kadın demiş ki bu hayatına devam ediyor ben neden etmeyeyim? Al çocukların sorumluluğunu arık ben bakmayacağım, göndermiş kadının yanına. Üç çocuk+ geçim zorluğu diğer kadın bunu sepetlemiş. Adam da sen başkaydın diye kadının peşinde dolanmaya başlamış. Kadın o arada kendi hayatına odaklanmış güzelleşmiş.
Yani arada ver babaları baksın da sırf ev temin etmekle olmaz başıma kalırlar bakamam diye korksun. Acı ama gerçek bu, çocuk bakmak kolay değil, iki tane bakmak hiç kolay değil.
Ha ben gözümden sakınırım evlat bu orası ayrı.

Adamın ne mal olduğu evlenmeden belliymiş zaten boşanmayı beklemeye gerek yokki. Evlenmeden 2 ay önce ev alıp kardeşine yapan adamdan ne beklenecek?

yaşım 20 olsa büyük konuşurdum ama yaşım 43. ben de çok badireler atlattım. kimse kimseyi tanıyamaz. işte onun için insan gardını alır. ben kendime bile güvenmem. ama evlilikten hemen önce kocam ev aldıysa onu da başkasının üstüne yaptıysa mal değilsem o adamın kötü niyetli olduğunu anlarım. iq 60 insan bile anlar. bu herif niye evi başkasının üstüne aldı diye düşünür insan. di mi? di ..

Adamın ne mal olduğu evlenmeden belliymiş zaten boşanmayı beklemeye gerek yokki. Evlenmeden 2 ay önce ev alıp kardeşine yapan adamdan ne beklenecek?
evet işte ben bunu şimdi kendi mesajımı yazınca okudum. aynısını yazmıştım. bizim sözlerimiz büyük konuşmak değil tecrübe. evlenmeden ev al. borcunu öder. borcunu öderken evin geçimini muhakkak kadına yıkmıştır bu adam. konu sahibi detay vermedi. kesin maaşını eve harcıyordu.

müge anlı'nın çok sevdiğim bir sözü var. sık sık tekrarlıyor. bence çok haklı. diyor ki kadınlar çocuk yapacaksa kocasına bile güvenmesin. ben bu çocuklara bakabilir miyim diye hesap ederek çocuk yapsın. erkeklerde o merhamet ve aidiyet yok. bunun için her kadın çocuk yaparken düşünecek. ben tek başıma kalsam dahi bu çocuklara kendim bakabilir miyim diye düşünecek.

ben büyük konuşmam. kendim çocuk yapmadım. bir sorun bakalım niye. çünkü bakamam. bakamayacağım çocuğu kocama güvenip de yapmam. bugün yarın herif çekse gitse o çocukla naparım ben. insan kendine bile zor bakıyor bu devirde.

Ev uzerinde hakkiniz yoksa boşuna didiklemeyin sizi evden atar sonra 3 kurus nafakayla kira ödeyip bi de cocuk masrafi karsilamak zorunda kalirsiniz. Yok oyle hem evinde oturayim hem para alayim...
Kardesiyle ortakmiş zaten ev hakkiniz bile olsa ev satilip 3e bolunur gidip o parayla yeni ev alabilecek miydiniz suan?

Bu adam cok adi s*erefsiz bir adam.

Bu çocukların Babası bir başkası mı? Üvey mı bu çocuklar beraber yaptınız beraber büyüteceksiniz ayrı da olsanız.

İnsanlık yok belli. Değştiremeyiz ama yasal yollardan ben olsam nafaka isterdim.

Çünkü böyle bi hakkın var ve bu iş onun keyfine göre ilerleyemiyor , yasal olarak anne ve çocukların giderlerine ihtiyaclarına göre karar verilir.

Ayrıca bu bir psikolojik baskı hatta şiddetir.

Eğer nafakaya uymaz üstüne tehtit ederse , sonucunda icra ve hapıs yaptırımı var haberin olsun.

Kısacası Eş olamamış, Baba olamamış olamıyor olmak istemiyosa. Sonuçlarına da katlanacak. Bedelini öder.. bundan böyle artık avukatla ilerlersen nafaka da alırsın.

Avukatla ilerlemen çok önemki fatura fişlerine kadar sunabilirsin.
sizin kafanız mı güzel?

kadın hiç bir hakkı olmayan evde kirasız oturuyor
gitse o kaynı, bu kadın aylardır kira vermiyor evimden çıksın diye tahliye davası + icra açsa mahkeme asıl ondan alır icrayla kirayı hem de geçmişe dönük aylarcasını alır, bir akıllı siz misiniz?

onun keyfine göre ilerlemiyor dediğiniz nafaka ise adamın maaşına göre 10 -15 bin çıkar, adam da tamam boşalt evi orayı kiraya vercem sana da 10-15 neyse mahkemenin dediği nafakayı vercem der bitti gitti.

adamın katlanacağı ne sonuç var burada pardon?
baba olamayacak adamları baba yaptıktan sonra ,geçmiş olsun. mahkeme onu zorla baba yapmıyor.

Ev onun üzerine değil ilk alırken kardeşinin üzerine yapmış erkek kardeşinin.
Söylediğinize göre çok önceden plan yapılmış.Normlde kim evlenirken aldığı evi kardeş üzerine yapar ki . Ya evi üzerinize alın yada nafaka versin.

Back
X