• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklar için bir kuruş vermemesi...

Geçmiş olsun ama ben evin borcunu ödediğimi kanıtlama yoluna giderdim benim evimi kaçırdı kardeşine verdi vs gibi

Bazı yorumlar adamın acımasızlığıyla ayni seviyede. Adam çocukları için tek kuruş bekleme diyor sanki elin çocuğuna verecek. Ama bu tür adamların suçu yok onlarla evlenen üstüne onlardan çocuk yapanlarda asıl suç.
Şöyle ki; kadınlar olarak hepimiz farkındayız kimse kimseyi kandırmasın

Bir koca ilgili mi
İyi bir baba mı
Kötü kalpli mi
Şiddet eğilimi var mı vs hepimiz kocamızı tanıyoruz ay haberim yoktu ay sonradan değişti kimse kimseyi kandırmasın

Sen bile bile baba olma kapasitesi olmayacak adama 2 çocuk doğurursan kusura bakma suç biraz da sende

Neden evi evlenmeden 2 ay önce alıyor diye hiç sorgulamadınız mı ?kredi beraber ödendi ise tabiki sizin de hakkınız var,neden talep etmeden boşandınız ki..Bir yerde okumuştum ev adamın bile olsa mahkeme çocuklar lehine yine de size oturum için anneye tahsis edebilir diye..peki bu adamın geliri aylık ne kadar?

Bazı yorumlar adamın acımasızlığıyla ayni seviyede. Adam çocukları için tek kuruş bekleme diyor sanki elin çocuğuna verecek. Ama bu tür adamların suçu yok onlarla evlenen üstüne onlardan çocuk yapanlarda asıl suç.
yahu
hangimiz adam çocuğuna şu kış günü bir mont almasın, yılbaşı hediyesi almasın, kreşini bakıcısını ödemesin deriz?
niye diyelim? ama ödemem diyen adama ödetme mekanizmamız yok ve şu durumda da kadın nafaka almaktan daha karda...

zira nafaka alsa, kira kadar olmayacak bu %90 ihtimal -kiraların 15 bin filan olduğu bir yer değilmiş kendisi diyor
boşanma aşamasındayken ev meselesini konu etmemiş, o zaman paylaşıma konu etseydi de benden mal kaçırdı deseydi konu başkaydı. zira bilmediği bişey değil o evde oturuyor. (hani bir ev alınmıştır kadının haberi olmaz, sonradan öğrenir ,bu başka şey)

şimdi boşanma olmuş kesinleşmiş, eski kocaya mal davası açmak bunu kanıtlamak yüzbinlerce lira tutar, o da gerçekten kanıtlayabilirse? krediyi de kardeşin üzerinden çektiyse kardeşime aldım evi ya da ona borcum vardı vb. derse mesela ne olacak? ödemeler elden olduysa ne olacak? bunları bilmiyoruz ki. sanki mahkeme gitse hemen evi kadına verecekler. bunları avukat bilir artık.

tek kuruş bekleme diyen adamlarla evlenip çocuk yapmak suç, evet orası doğru.

Boşanan kadınla erkek çocuğun maddi yükünü eşit paylaşması gerekiyormuş gibi yorumlar neden yapılıyor? Siz bari yapmayın hanımlar ya. Evden kira almıyomuş da adam hayatını yaşamasın mıymış.

Arkadaşlar erkekler boşanınca çocuğun manevi yükünü anneyle eşit derecede paylaşıyor mu? Çocuk bir ay annede bir ay babada mı kalıyor yoksa tüm yıl annede mi kalıyor? Ödevlerini kim takip ediyor? Çocuğa disiplini kim veriyor? Hastalandığında, üzüldüğünde kim yanında duruyor? Annesi yanında duruyor.

Boşanmış anneler manevi yükü tek başına yükleniyorken ve adamlar hiç çocuğu olmamış gibi yaşayabiliyorken iş çocuğun masraflarına gelince neden yarı yarıya ödeyin oluyor? Ev kirası hariç tüm masrafları anne karşılayacaksa o zaman yılın 6 ayında da çocuklara baba baksın madem çocukların yükünü paylaşmaları lazım sadece para konusunda paylaşmasınlar.

Boşanan kadınla erkek çocuğun maddi yükünü eşit paylaşması gerekiyormuş gibi yorumlar neden yapılıyor? Siz bari yapmayın hanımlar ya. Evden kira almıyomuş da adam hayatını yaşamasın mıymış.

Arkadaşlar erkekler boşanınca çocuğun manevi yükünü anneyle eşit derecede paylaşıyor mu? Çocuk bir ay annede bir ay babada mı kalıyor yoksa tüm yıl annede mi kalıyor? Ödevlerini kim takip ediyor? Çocuğa disiplini kim veriyor? Hastalandığında, üzüldüğünde kim yanında duruyor? Annesi yanında duruyor.

Boşanmış anneler manevi yükü tek başına yükleniyorken ve adamlar hiç çocuğu olmamış gibi yaşayabiliyorken iş çocuğun masraflarına gelince neden yarı yarıya ödeyin oluyor? Ev kirası hariç tüm masrafları anne karşılayacaksa o zaman yılın 6 ayında da çocuklara baba baksın madem çocukların yükünü paylaşmaları lazım sadece para konusunda paylaşmasınlar.
bence de baksın

ama kadınlar adama bırakmıyor ki çocuğu. evliyken de bırakmıyor boşanınca da bırakmıyor.
çocukların verilmesi asla düşünülemez bir şey bu toplumda (ha burada mehirdir dindir diyen kadınlar bile asla diyor mesela bu konuya oysa bebekse de 2 yaşından sonra çocuk babanın islamda böyle, mesela, hadi verin çocukları 2 yaştan sonra o zaman ey mehirci kadınlar?)

neyse
hem
"çocuklarımdan asla ayrılmam, asla babalarına vermem"
hem
"baba masrafları karşılasın, kadında manevi yük fazla o yüzden baba fazla para versin"

e babalar da para vermem diyor, nafakalar belli
e bu iş nasıl olacak?

Tek çocuk belki hata ile olur, boşluğuna denk gelir falan ama iki çocuğu kimse bana mantıklı açıklayamaz. Kadınlar mantıksız davrandıkça böyle mağduriyetler daha çok yaşanır...
Böyle büyük konuşmayın bence , boşanma aşamasına gelmeden hiç bir erkeği tanıyamazsınız .. Durum adil mi asla değil ama kadının suçu yok .. Nasıl boşanma aşamasına geldiler biliyor musunuz ??benim avukatımın cümlesi : erkekler evliy değil boşanırken tanınır demişti ..
yaşım 20 olsa büyük konuşurdum ama yaşım 43. ben de çok badireler atlattım. kimse kimseyi tanıyamaz. işte onun için insan gardını alır. ben kendime bile güvenmem. ama evlilikten hemen önce kocam ev aldıysa onu da başkasının üstüne yaptıysa mal değilsem o adamın kötü niyetli olduğunu anlarım. iq 60 insan bile anlar. bu herif niye evi başkasının üstüne aldı diye düşünür insan. di mi? di ..
Bende evlenmeden önce annemin üstüne araba almıştım.. ve 3 yol kredisini ödedim .. iyikide öyle yapmışım ki şimdi arabam var .. peki bende mi kötüyüm o zaman .. ? eski kocamdan mal kaçırdım :).. evlenmeden önce alınan her mülk kişinin kendisinindir ..istediğini yapar ..

kesinlikle katılıyorum. çocukların bakımı annede bi zahmet babanın cebinden daha fazlası çıksın. özellikle boşanmalarda çoğunlukla erkeğin kusurlu olduğunu düşünürsek neden iyi niyetli yaklaşayım ki bozmasaydı yuvasını gitsin iki işte çalışsın banane yani. ayrıca kadın da çalışıyor eminim maaşını zaten çocuklar için harcıyordur zaten hesap kitap da yapmıyordur maaşımdan çocuklara şunu bunu harcadım diye çünkü zaten kendi çocukları.

Böyle büyük konuşmayın bence , boşanma aşamasına gelmeden hiç bir erkeği tanıyamazsınız .. Durum adil mi asla değil ama kadının suçu yok .. Nasıl boşanma aşamasına geldiler biliyor musunuz ??benim avukatımın cümlesi : erkekler evliy değil boşanırken tanınır demişti ..

Bende evlenmeden önce annemin üstüne araba almıştım.. ve 3 yol kredisini ödedim .. iyikide öyle yapmışım ki şimdi arabam var .. peki bende mi kötüyüm o zaman .. ? eski kocamdan mal kaçırdım :).. evlenmeden önce alınan her mülk kişinin kendisinindir ..istediğini yapar ..
evlenmeden hemen önce alıp evlilik içinde ödemek başka bişey ama. ayrıca av ve araba da aynı şey değil. araba alınıp satılabilir evlenince mesela üstüne koyulur.

arabada zaten kredi 36 ay çıkıyor bildiğim kadarıyla hadi 5 yıl olsun en fazla 2 sene evlilik içinde ödenmiştir o da son model lüks bişey değilse (kaçımızın ilk arabası son lüks modeldi?) ev kredisi gibi olmaz.

bence de baksın

ama kadınlar adama bırakmıyor ki çocuğu. evliyken de bırakmıyor boşanınca da bırakmıyor.
çocukların verilmesi asla düşünülemez bir şey bu toplumda (ha burada mehirdir dindir diyen kadınlar bile asla diyor mesela bu konuya oysa bebekse de 2 yaşından sonra çocuk babanın islamda böyle, mesela, hadi verin çocukları 2 yaştan sonra o zaman ey mehirci kadınlar?)

neyse
hem
"çocuklarımdan asla ayrılmam, asla babalarına vermem"
hem
"baba masrafları karşılasın, kadında manevi yük fazla o yüzden baba fazla para versin"

e babalar da para vermem diyor, nafakalar belli
e bu iş nasıl olacak?
Adamın para vermemesi başka şey burda kadınların gelip adam üstüne düşeni yapıyor, o da hayatını yaşamasın mı demesi başka şey. Basbaya ilk sayfadan itibaren adam gerekeni yapıyor, kalan masrafları sen öde yazılarıyla dolu konu.

Bu konuda eşitlik ve adalet düşünen insan “evet kesinlikle haklısın ama senin hukuki hakların sınırlı, şunları yapabilirsin vs.” yazar. Linç etmeye çalışmaz, adam gerekeni yapıyor demez.

Şöyle ki; kadınlar olarak hepimiz farkındayız kimse kimseyi kandırmasın

Bir koca ilgili mi
İyi bir baba mı
Kötü kalpli mi
Şiddet eğilimi var mı vs hepimiz kocamızı tanıyoruz ay haberim yoktu ay sonradan değişti kimse kimseyi kandırmasın

Sen bile bile baba olma kapasitesi olmayacak adama 2 çocuk doğurursan kusura bakma suç biraz da sende
Maalesef dediğiniz gibi bile bile yapıyorlar. Sonuçlarına sadece kendileri katlansa iyi çocuklar zarar görüyor buna üzülüyorum.

kesinlikle katılıyorum. çocukların bakımı annede bi zahmet babanın cebinden daha fazlası çıksın. özellikle boşanmalarda çoğunlukla erkeğin kusurlu olduğunu düşünürsek neden iyi niyetli yaklaşayım ki bozmasaydı yuvasını gitsin iki işte çalışsın banane yani. ayrıca kadın da çalışıyor eminim maaşını zaten çocuklar için harcıyordur zaten hesap kitap da yapmıyordur maaşımdan çocuklara şunu bunu harcadım diye çünkü zaten kendi çocukları.
Bunu yapan eski eş yok ve yaptıran bir hukuk sistemi yok .. Yoksa tabiki baba daha fazlasını yapmalı ama bu ülkede babaların yaptığı kar oluyor .. Benim eski eşim de hiç görmez çocuğu .. ne yapayım , bakmak zorundasın diye adamın kapısına mı bırakayım .. Hayat bazen yanlışları idare etme ve kabullenme sanatı oluyor maalesef

Yani buna kimsenin karsi olduğunu sanmıyorum. Bunu sağlamak icin de 3 yol var
  • Ya adam bunu düşünecek kapasite ve vicdanda olacak kendisi yapacak
  • Ya kadin boşanırken bir sekilde bu şartlara ikna edip oyle ayrılacaktı
  • Ya da yasalarla bu is bu sekilde olup herkes hakkını alacakti.
Burada hiçbiri yok. Hatta ne olmus da evde oturma hakkı vermis hayret. 2.bi ev vardi diye sanirim. Normalde üç kuruş verip de orda burda ağlıyor bu tipler.
Ha dertleşme olarak gelip herkes püh adama bakacak tabii falan yazabilir de tam olarak neye faydası var bilmiyorum.

Adamın para vermemesi başka şey burda kadınların gelip adam üstüne düşeni yapıyor, o da hayatını yaşamasın mı demesi başka şey. Basbaya ilk sayfadan itibaren adam gerekeni yapıyor, kalan masrafları sen öde yazılarıyla dolu konu.

Bu konuda eşitlik ve adalet düşünen insan “evet kesinlikle haklısın ama senin hukuki hakların sınırlı, şunları yapabilirsin vs.” yazar. Linç etmeye çalışmaz, adam gerekeni yapıyor demez.
sadece öyle diyenler için söylediyseniz anladım

fakat kadın da konuyu "adil" mi diye açmış, yani yasal çerçeve belli. adam gerekeni yapıyor mu, toplum ortalamasına göre ve yasalara göre yapıyor. (hatta yasalara kalsa sadece nafaka vercekti miktar olarak adam daha karlı bile çıkabilirdi!) fazlası bizim toplumda % kaç ki? fazlasını bekleyelim mi, bence bekleyelim de. bulur muyuz?

bence vicdanen 7/24 2 çocukla ilgilenmenin maddi bir karşılığı zaten yok, karşı taraf ne ödese karşılamaz ama....ama işte, ülkemizde de koşullar belli, 2 ay önce ev alıp kardeşinin üstüne yapan adama 2 çocuk yaparsan adelet bu kadar...

konuyu bu eksende daha fazla tartışmamızın bir yararı da yok sanırım.

yahu
hangimiz adam çocuğuna şu kış günü bir mont almasın, yılbaşı hediyesi almasın, kreşini bakıcısını ödemesin deriz?
niye diyelim? ama ödemem diyen adama ödetme mekanizmamız yok ve şu durumda da kadın nafaka almaktan daha karda...

zira nafaka alsa, kira kadar olmayacak bu %90 ihtimal -kiraların 15 bin filan olduğu bir yer değilmiş kendisi diyor
boşanma aşamasındayken ev meselesini konu etmemiş, o zaman paylaşıma konu etseydi de benden mal kaçırdı deseydi konu başkaydı. zira bilmediği bişey değil o evde oturuyor. (hani bir ev alınmıştır kadının haberi olmaz, sonradan öğrenir ,bu başka şey)

şimdi boşanma olmuş kesinleşmiş, eski kocaya mal davası açmak bunu kanıtlamak yüzbinlerce lira tutar, o da gerçekten kanıtlayabilirse? krediyi de kardeşin üzerinden çektiyse kardeşime aldım evi ya da ona borcum vardı vb. derse mesela ne olacak? ödemeler elden olduysa ne olacak? bunları bilmiyoruz ki. sanki mahkeme gitse hemen evi kadına verecekler. bunları avukat bilir artık.

tek kuruş bekleme diyen adamlarla evlenip çocuk yapmak suç, evet orası doğru.

Neyi savunuyorsunuz anlamadım doğrusu. Çocukları için hiç bir şey benden bekleme diyen birini normal bulamam kusur bakmayın. Varını yoğunu çocuklar için harcasında demiyorum ama insan çocukları içinde biraz çabalamala diye düşünüyorum.
Ama daha öncede de yazdığım gibi suç onu değil, bile bile böyle birinden çocuk yapanda

Bunu yapan eski eş yok ve yaptıran bir hukuk sistemi yok .. Yoksa tabiki baba daha fazlasını yapmalı ama bu ülkede babaların yaptığı kar oluyor .. Benim eski eşim de hiç görmez çocuğu .. ne yapayım , bakmak zorundasın diye adamın kapısına mı bırakayım .. Hayat bazen yanlışları idare etme ve kabullenme sanatı oluyor maalesef
orası öyle malesef.... Ben o adamın da Bi hayatı var o da annesiyle yaşamak zorunda kalmış diye eski eşe acıyan yorumlara istinaden yazıyorum. yıkmasaymış yuvasını adam olsaymış. keşke kanunlarda gerçekten donuna kadar alma diye bir şey olsa çünkü hakettikleri o. bak o zaman bu kadar kolay hata yapabiliyorlar mı. bi baba nasıl söyler nafaka falan bekleme bana dokunmayın diye. o zaman o çocukları dünyaya getirmeyecekti benden koca da baba da olmaz bana güvenme diyecekti. yapamasa gücü o kadarına yetse anlarım ama adam bi evde oturma izni verip (evi tamamen bile vermiyor) sonra da bekar gibi gezme derdinde. boşanan anneler hem çocuklarının bakımını üstleniyor seve seve hem de ne kazanıyorsa çocuklarıyla yiyor dur bu ay fazla yediler bu benim kazancım demiyor. olan hep kadınlara oluyor bari biz kadınlar kadınların yanında olalım.

Yani buna kimsenin karsi olduğunu sanmıyorum. Bunu sağlamak icin de 3 yol var
  • Ya adam bunu düşünecek kapasite ve vicdanda olacak kendisi yapacak
  • Ya kadin boşanırken bir sekilde bu şartlara ikna edip oyle ayrılacaktı
  • Ya da yasalarla bu is bu sekilde olup herkes hakkını alacakti.
Burada hiçbiri yok. Hatta ne olmus da evde oturma hakkı vermis hayret. 2.bi ev vardi diye sanirim. Normalde üç kuruş verip de orda burda ağlıyor bu tipler.
Ha dertleşme olarak gelip herkes püh adama bakacak tabii falan yazabilir de tam olarak neye faydası var bilmiyorum.
Yoo basbaya adam üstüne düşeni yapıyor diyen üyeler olmuş ve bir sürü de beğeni almış yorumları.

Üstelik bu böyle yorumların geldiği ilk konu değil. geçtiğimiz aylarda 18 yaşında bir üye konu açmıştı. Kız üniversite sınavına hazırlanıyordu. Anne babası boşanma aşamasında ve babası aldatıyordu, babaları masraflarını doğru düzgün karşılamıyormuş. Kız nafaka davası açayım mı dedi diye dünyanın lincini yedi.

Babası hayatı yaşamasın mıymış, kocaman kız olmuş gitsin çalışsınmış. Bir sürü saçma sapan yorum vardı. Burası bir sürü erkek yalakası üye dolu.

Son düzenleme:
sadece öyle diyenler için söylediyseniz anladım

fakat kadın da konuyu "adil" mi diye açmış, yani yasal çerçeve belli. adam gerekeni yapıyor mu, toplum ortalamasına göre ve yasalara göre yapıyor. (hatta yasalara kalsa sadece nafaka vercekti miktar olarak adam daha karlı bile çıkabilirdi!) fazlası bizim toplumda % kaç ki? fazlasını bekleyelim mi, bence bekleyelim de. bulur muyuz?

bence vicdanen 7/24 2 çocukla ilgilenmenin maddi bir karşılığı zaten yok, karşı taraf ne ödese karşılamaz ama....ama işte, ülkemizde de koşullar belli, 2 ay önce ev alıp kardeşinin üstüne yapan adama 2 çocuk yaparsan adelet bu kadar...

konuyu bu eksende daha fazla tartışmamızın bir yararı da yok sanırım.
Ben sizin yorumlarınızı beğenmiyorum. Sık sık beni alıntılıyosunuz, birçoğuna da cevap vermiyorum ama pes etmiyosunuz. Sizin konu sahibini haklı bulduğunuzu sanmıyorum çünkü başka konulardaki yorumlarınızı biliyorum. Siz hemen hemen her konuda erkek taraftarlığı yapıyosunuz. Şu an üstü kapalı yapmaya çalışıyorsunuz ama ben anlıyorum sizin genel tavrınızı bildiğimden.

Sizinle tartıştığım bir konuyu unutamıyorum. Bariz bir şekilde psikolojik ve ekonomik şiddet gören üyenin sayfalarca kocasını savunmuştunuz. Ordan mimledim zaten. O yüzden beni alıntılamazsınız sevinirim. Aynı noktada buluşmamız çok olası değil.

Neyi savunuyorsunuz anlamadım doğrusu. Çocukları için hiç bir şey benden bekleme diyen birini normal bulamam kusur bakmayın. Varını yoğunu çocuklar için harcasında demiyorum ama insan çocukları içinde biraz çabalamala diye düşünüyorum.
Ama daha öncede de yazdığım gibi suç onu değil, bile bile böyle birinden çocuk yapanda
"çabalamalı"
eyvallah.

ama çabalamıyor.

yani erkek kalitemiz bu. ortalamamız bu. ben erkeklere acıyalım yavvv demiyorum. diyorum ki "mal belli".

Ben sizin yorumlarınızı beğenmiyorum. Sık sık beni alıntılıyosunuz, birçoğuna da cevap vermiyorum ama pes etmiyosunuz. Sizin konu sahibini haklı bulduğunuzu sanmıyorum çünkü başka konulardaki yorumlarınızı biliyorum. Siz hemen hemen her konuda erkek taraftarlığı yapıyosunuz. Sizinle tartıştığım bir konuyu unutamıyorum. Bariz bir şekilde psikolojik ve ekonomik şiddet gören üyenin sayfalarca kocasını savunmuştunuz. Ordan mimledim zaten. O yüzden beni alıntılamazsınız sevinirim. Aynı noktada buluşmamız çok olası değil.
peki. son kez alıntılayayım o zman
o konuyu hatırlıyorum
konuda konu sahibi gelip
"kocam da kocam canım da kocamm aslanım da kocam yakışıklı da kocam" diyip herkesi de mort edip gitmişti... valla haklı çıkmak için değil ben kadının kocasını savunmamıştım, durum bu, ne bekliyorsunuz ki, gayet birbirlerine denkler demiştim. -ay dayanamadım valla bence gayet haklıydım--

Buluşmamız da şart değil canlar sağ olsun.

Back
X