Bence burada anne kadar komşu abla diye tabir ettiğiniz kişinin de hatası var. Evime gelen misafir benim sorumluluğumdur, çevreme zarar veriyorsa bende izin veriyorumdur. Ben komşu kişinin de evim dağılmasın yada rahat sohbet edelim amaçlı çocuğun size gönderilmesine göz yumduğunu düşünüyorum. Madem çocuk komşunuzun evine geldiğinde sıkılıyor o zaman sizi çağırsın, muhabbetlerine sizde katılırsınız hem. Çocuklarda oynar, koşturur.
Bence direkt komşunuz ile konuşun, çocukların dersleri, uyku saatleri açısından sorun yaşadığınızı, düzenin bozulduğunu, bazen gezme planınızı iptal etmek zorunda kaldığınızı anlatın. Eşinizin de rahatsız olduğunu söyleyin, "ikimizde yorgunduk erken yatmak istedik, kızı gönderemedik bir türlü evine, eşim bana söylendi" gibi bir şeyler söyleyin.
Ayrıca siz evde yoksunuz eşiniz evde yalnızken çocuk göndermek ne kadar ayıp. Beylere kendi çocuklarına zor baktırıyoruz. Birde kız çocuğu bu, çok iyi insanlar olabilirsiniz ama aile bundan nasıl bu kadar emin. Anne her anlamda çok rahat. Çocuğu başımdan savayım tavırlarında.