cocuklar

Canının acısından, hastalıktan, ciddi bir dertten ağlamadığı sürece istediği
kadar ağlayabilir sorun yok.
Şımarıklık sebebiyle dökülen gözyaşları etkilemez beni.

Sizi de etkilememeli ve çocuk bunu bilmeli.

3 yaşında bir çocuğa tutturma sebepli ağladığı zamanlarda gözlerine dikkatle bakarak,
kararlı bir ses tonuyla istediğinin yersiz ve imkansız olduğu, bu sebeple bir kez
hayır dediyseniz bunun değişmeyeceği
açıklanabilir, o sizi pek iyi anlar merak etmeyin.

Küçük deyip geçmeyin onlarda ne akıllar var :KK66:
COOOOOOOOOOOK HAKLISIN

her aglayanın isteğide olmuyo zaten ben sadece cocukları o an nasıl ssakinlestirırım onu ogrenmek ıstedim

O şekilde sorsaydın emin ol istediğin cevabı alırdın.
Öğrenmek istediğin şey,
ben sadece cocukları o an nasıl ssakinlestirırım onu ogrenmek ıstedim.

sordugun soru,
cocuklar neden herseyi aglayarak yaptırıyo?

Kolay gelsin.

Beimki yapamıyor çünkü ağlarsa asla yapmayacağımı biliyor. Şu an 4 yaşında ileride de inşallah aynı şekilde devam eder. Bazı tanıdığım çocuklar var su isterken bile ağlamaklı geliyor. Bir ara bizimki de aynı metodu uyguladı ne isterse ağladığı sürece yapmadım yapmayacağımı söyledim. Yine bir yolunu buluyor gerçi yaptırmak için. Yütfeeeen diyor mesela boynunu yana yatırarak bittiğim an. :) kararlı olmak bir süre evde sürekli mizırdayan bir ses duymak zorunda kalıyor insan ama.

isteklerini ağlayarak yaptırmak bizim milletin çocuklarına özgü bir olay.. sistem aynen şöyle gelişiyor; anne otoriter olmak ya da öyle görünmek için çocuğun isteğine "hayır" diye cevap veriyor.. nedenini açıklama gereği bile duymuyor.. çocuk bu sefer ağlamaya başlıyor ve o şekilde ısrarlı bir şekilde, istediği şeyde ayak diretiyor.. bu sefer anne sadece sussun diye o isteği kabul ediyor.. annenin bu bug'ını bulan çocuklar ise sürekli ağlayarak isteklerini yaptırıyorlar..

olay bundan ibaret..

Konusmayi bildikten sonra istedigini aglayarak yaptirmaya calisan cocuklara pek yuz verilmemesi gerektigini dusunuyorum. Konusup da soyleyecek illa, yoksa ben ih-mih anlamam. Aglamak da bir yaptirim gucu olmaz bende. Istedigi kadar tepinsin. Bu nasil alistirirsan oyle gidiyor. Bir tanidigimin 6 yasindaki cocugu hala aglayarak iletisim kuruyordu, kabus gibiydi. Bastan nasil alistirirsan oyle gider bu.
BASTA HATA YAPMAMAYA ÖZEN GÖSTERİYORUM AGAC YASKEN EĞİLİR

isteklerini ağlayarak yaptırmak bizim milletin çocuklarına özgü bir olay.. sistem aynen şöyle gelişiyor; anne otoriter olmak ya da öyle görünmek için çocuğun isteğine "hayır" diye cevap veriyor.. nedenini açıklama gereği bile duymuyor.. çocuk bu sefer ağlamaya başlıyor ve o şekilde ısrarlı bir şekilde, istediği şeyde ayak diretiyor.. bu sefer anne sadece sussun diye o isteği kabul ediyor.. annenin bu bug'ını bulan çocuklar ise sürekli ağlayarak isteklerini yaptırıyorlar..

olay bundan ibaret..[MALESEF BUTUN COCUKLAR AYNI DEĞİL

BASTA HATA YAPMAMAYA ÖZEN GÖSTERİYORUM AGAC YASKEN EĞİLİR

Aynen öyle, ağaç yaşken eğilir ama günümüz anneleri ( çoğu böyle şimdi kimse kusura bakmasın )
ben görmedim evladım görsüüüüüünnnnnnnnnn,
ben tatmadım çocuğuuuuuuuuuuuuuuum tatsınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn, aman benim yavrum bi tane diye
abartarak, kontrolsüz bir sevgi ile her daim kendileri EĞİLMEYİ tercih ediyorlar çocukların önünde.

Sonuç; çocuğun serçe parmağında dans eden ebeveynler..

Anlattığınız sorun mesela böyle durumlarda görülür.

hayır konu nıye ucmus yazdıgın yorumu nıye sıldın
ayıp bıseymı vardı
bende belkı ısıme yarıcak bılgı edınırım dıye gırdım okumak adına
kıbledım vallla

Back
X