cocuklara bagirmak.. hakaret

Asıl hayvan çocuğuna hayvan diyendir..
Çocuk ondan oluyor çünkü..
Asıl pislik çocuğuna pislik diyendir..
Çocuk onun aynası olacak..

etrafimızda görüyoruz, hani eşi ne yaparsa yapsın, seven kadınları. dayak da yese küfür vs. de duysa, kadın halen sevmeye devam ediyor. ille karı koca olmaya gerek yok.

sevgiliyken bile, kendisine boyle davranan erkekleri, beni seviyor vs. sanıyorlar.

Heeh işte, ben bu kızların küçükken babalarından böyle MUAMELE gördüklerini düşünüyorum.

öyle olmasa "sen napiyorsun, böyle aşk sevgi mi olur ? höd hadi ordan diyebilirler degil mi ?

ama diyemiyorlar. NEDEN ? gerçekten sevilirek büyümedikleri için. sevgiyi, bu saygısız türlü türlü davranışla karıştırıyorlar..

eşine bunları anlatsın. kızlarımız ileride dogru seçimler yapmalı. bunun için, en baştan en doğru biz davranmalıyız. vs. gibi.

yarın kocası, sevgilisi, elin adamı da küfüreder, bu adam seni sevmiyor dendiginde de. ""aaaa!! niye sevmesin, benim babam da erkek olarak böyle davranırdı bize."" der.

yanlış yanlısi doğurur. kocaman adam anlatın mutlaka anlayacaktır.

Çok üzücü, çocuklar bize Allah'ın emanetleri ilk başta. Bizim çocuğumuz olması ona karşı istediğimiz gibi davranmayı gerektirmiyor. Bu baba ne ekerse onu biçecek, farkına varması lazım. :(
K.peder de zamanında bana "çocuk bunu bilecek " demişti, avucunu göstererek. Ben de "Bende öyle şeyler yok !" demiştim. Kim olursa olsun haddini bildiririm bu konuda.
Çocuklarla ilgili bu gibi konularda çok üzülüyorum :(

Çocukların bilinçaltını kirletiyor çok yazık böyle büyüyen çocuklar ruhsal olarak zor gelişirler.
Adam değişmez kendi istemedikten sonra maalesef. yapabileceği bir şey yok eşinin uyarılara devam etsin.

Çok ağır bir durum gerçekten. Psikolojik şiddet çocuklarda en az fiziksel şiddet kadar berbat yaralar açıyor. O çocuklar bu durumda sağlıklı bir özgüven duygusu nasıl geliştirsinler? Babayla sevgi ve güvene dayalı bir ilişki kuramadıkları için, diğer insanlarla iletişim kurmalarına da yansıyacak bu ileride. Yani gerçekten herkes anne, baba olmasa keşke. Yazık böyle huzursuzluk içinde büyüyen çocuklara. Bu adamı utandırmak lazım. Eşini dinlemiyorsa bir bilir kişiyle konuşmalı belki de. Mesela bir çocuk psikologunu karşısına dikmek gibi. Gerçi bu kafadaki çoğu insan uzmandı, doktordu filan da dinlemez ama denemek lazım illa ki. Hiçbir türlü laftan anlamıyorsa, alır çocuklarımı giderdim ben olsam. Böyle psikopat bir babanın yanında, geleceklerini bile etkileyecek travmalarla büyüyeceklerine, babalarından uzak büyüsünler daha iyi. Off, valla yine içim karardı. El kadar bebeye gücü yetiyor tabii, insan müsveddelerinin.

Bir arkadasimin istegi uzerine yaziyorum. Iki kizi var 5 ve 8 yasinda haliyle yaramizliklar yapiyorlar kavga falan olabiliyor. Arkadasimin kocasi böyle durumlarda kizlarina hemen bagiriyormus. Hayvan, pisliksin sen, salak, mal misin yada lan diye hitap etmesi bagirmasi cok sinirine gidiyor. Kocasi arada boyle demek lzm yoksa anlamazlar diyor, arkadasimda aksine daha duzgun bir sekilde ikaz edebilirsin diyor. Hayir diyor oda israrla. Var mi cevrenizde boyle olan babalar? Ne yapmak lzm? Arkadasim bu durumdan iyice bunaldi, kizlarina cok duskun. Babalari boyle yapiyorsa yarin elin adami ne yapmaz diyor. Kiz cocugun ilk karsisindaki erkek model babadir cunku, oda boyle yaparsa bilemicem artik.

Oyle pislik adamlar degismez cunku onlar icin kizmak bagirmak hakaret etmek dovme kendinden gucsuz olani ezmek cok normaldir. Cocuklarina verdigi zarari yillar sonra belki fark eder belki etmez ama oyleleri asla degismez insanliktan guzel konusmadan mantikli akilli aciklamadan anlamaz.

Tabiki disiplin amacli bazen ses tonu degismeli ama asli bagirmak asagilamak hakaret veya siddet olmamali bu ikazin icinde. Cunku o cocuk ya buyuyene kadar nefret edecek babasindan, ya korkak urkek sinmis ezilmis biri olacak korkarak buyuyecek, yada asi isyankar ve ailesinden uzaklasarak hatalar yapacak
yani neredeyse %100 problem ve zarar garantisi var bu tavrin cocuklar uzerinde

Kız çocukları,huy olarak babasına benzeyen eş ister derler bence doğru. Benim babam hem çok sevecen,uyumlu,bilgilidir hem de kıskanç,otoriter,kabul etmeyeceği durumlar olunca baskıcı,serttir bazen hırpalardı bile. Olumlu yönleri eşimde var ama eşimde kıskançlık,baskın taraf olma gibi durumlar yok. Ben babamdaki olumsuz yönlerin eşimde de olmasını içten içe istiyorum ne yalan söyleyeyim,belki kaşınıyorum ama ne yazık ki böyle.

Şimdi anlattığın kızları düşünüyorum;babası gibi aşağılayan biriyle evlenirlerse yazık günah değil mi?? Özgüvenli,saygı gören kişiler yetiştirsin, bir zahmet çenesini tutsun

çok kötü cidden
ileride eşi bağırır/azarlar ise hak ettiğini düşünecek sineye çekecek

belki adam ikisi de kız oldu diye bu kadar hayvan davranabiliyordur. çünkü bazı babalar erkek olmadı diye kızlarını suçlayabiliyor. kötü davranabiliyor. bu yönden hiç düşünmüş mü arkadaşınız?

Bir arkadasimin istegi uzerine yaziyorum. Iki kizi var 5 ve 8 yasinda haliyle yaramizliklar yapiyorlar kavga falan olabiliyor. Arkadasimin kocasi böyle durumlarda kizlarina hemen bagiriyormus. Hayvan, pisliksin sen, salak, mal misin yada lan diye hitap etmesi bagirmasi cok sinirine gidiyor. Kocasi arada boyle demek lzm yoksa anlamazlar diyor, arkadasimda aksine daha duzgun bir sekilde ikaz edebilirsin diyor. Hayir diyor oda israrla. Var mi cevrenizde boyle olan babalar? Ne yapmak lzm? Arkadasim bu durumdan iyice bunaldi, kizlarina cok duskun. Babalari boyle yapiyorsa yarin elin adami ne yapmaz diyor. Kiz cocugun ilk karsisindaki erkek model babadir cunku, oda boyle yaparsa bilemicem artik.

Kabul edilebilir bir şey değil kesinlikle. Öyle bir adamla kız çocuğu büyütülmez. Tek falsosunun bu olduğunu düşünmüyorum.

Ben anlayamiyorum. Siradan bir insan bu laflari cocuklara söylese yaygarayi kopararirlar, ama es söyleyince sadece biraz kiziliyor. Yemin ile ben olsam direk bosanirdim. Kimse benim cocuguma salak yada geri zekali diyemez.

Arkadasina söyle, o cocuklarin babasiz büyümesi, böyle bir baba ile büyümelerinden kat ve kat daha iyidir.

Cocuklara kizmak neyse,bazen insan sesini yukseltebilir vs ama asla ve asla kisilik haklarina hakaret olan bu sözlerin soylenmesini affedemem. Ben esim ogluma "sen ne bicim cocuksun" dedigi vakit bile kiziyorum. Bana gore hakaret gibi geliyor bu sozler.

Böyle insanları gördüğünüzde susmayın arkadaşlar. Sanane benim çocuğum diyen olursa da çocuğun velayetinin kamuya açık olduğunu söyleyin. Birkaç ihbara bakar deyin. Verin ağzının payını. Çok üzülüyorum böyle duyunca ya

esinize soyleyin bagirarak cagirarak hakaret ederek cocuk terbiye edilmez.kendisi edilmemis belli.size karsi nasil kadinlara saygisi varmi

Benm babamı örnek versem.. Çok küfür eder sakız olms artk agznda çook küfürünu yedim hemde o yazdklarnz ne ki çok ağır küfürler hemde sakin uysal olmama rağmen atıyorum kumandayı dusurdum şak küfür ederdi o derece ama babam kötü diyemem çok seviyorum onu yinede ama bunlar çok gurur kırıcı şeyler kendnze guveniniz kalmio evlendm eşimden daha hic küfür duymadım şükürler olsn babamdan da artk duymuyorum kızım canım gülüm oldm

Benm babamı örnek versem.. Çok küfür eder sakız olms artk agznda çook küfürünu yedim hemde o yazdklarnz ne ki çok ağır küfürler hemde sakin uysal olmama rağmen atıyorum kumandayı dusurdum şak küfür ederdi o derece ama babam kötü diyemem çok seviyorum onu yinede ama bunlar çok gurur kırıcı şeyler kendnze guveniniz kalmio evlendm eşimden daha hic küfür duymadım şükürler olsn babamdan da artk duymuyorum kızım canım gülüm oldm
Bu arada bende hiç küfür etmem nefretim var yani küfürün içinde büyüdüm ama.ole.olmadm annem de bu yüzden çok tartisirdi ama.degistremedi yani arkdsnzn kocasida aslaaaaaaa dgismz

Back
X