Cocuklara kotu davranilmasi

Ailece gittiginiz yere ablaniza cocugum seni istemiyor gelme mi dediniz?

Kucuk yaramaz ama buyugum duses gibidir teyzesi bir gorsen.ama uzerine gide gide canavar cikti cocugun icinden yerlere yatip agladi bi sure buyuk ablama sigindi o arada hala yalan soyluyor bu cocuk izin verme diye bagiriyordu
Offf ne saçma resmen 7 yaşındaki çocukla güç gösterisine girmis. Herkes kendi doğurduğu çocuğu terbiye etsin diyip çıkın işin içinden.

Guzel arkadasim ne guzel ornek verdin.keske yapqbilseydim bende olmadi.eskiden onun lafiyla bagirirdim cocuga sinirlenirdim simdi en azindan zarar verme cabasini anladim.cocuguma asla haksizlik yapilsin istemiyorum cunku

7 yasinda teyzesi.o sebepten kusmedim bunu cocuga soylemesine kirildim.sicim gibi yaslar suzuldu gozlerinden.gotur beni anne dedi sessizce
tabiki götürecektiniz ve iyi yapmışsınız
kıyamam kuzuya
annenizin de yüzüne bir güzel vurun eline ne geçti çocuğu üzünce diyin
ve lütfen kimseye ezdirmeyin çocuğunuzu

Ailece gittiginiz yere ablaniza cocugum seni istemiyor gelme mi dediniz?
Yok demedim o gelmem deyince iki kizim var ikisininde teyzesisin olurmu oyle sey elbette geleceksin dedim.ama o gelmedi ustelik annemi de doldurmus ki sabahina bu olaylar oldu

Iste o benim pasifligim .ezik gibi kaldim oyle yillarin ezilmisligi sus sorun cikmasin mantigi

Yok demedim o gelmem deyince iki kizim var ikisininde teyzesisin olurmu oyle sey elbette geleceksin dedim.ama o gelmedi ustelik annemi de doldurmus ki sabahina bu olaylar oldu
Ya annenin tavri cok yanlisda acaba kardesin kiskaniyor mu? Kendi evli cocuklari varmi? Belki annesinin yada senin sevgisini paylasmakta zorluk cekiyor

Guzel arkadasim ne guzel ornek verdin.keske yapqbilseydim bende olmadi.eskiden onun lafiyla bagirirdim cocuga sinirlenirdim simdi en azindan zarar verme cabasini anladim.cocuguma asla haksizlik yapilsin istemiyorum cunku
Bundan sonra yapa bilirsin. Kimsede kusura bakmasin bi zahmet el kadar cocuga bagrilmaz

Offf ne saçma resmen 7 yaşındaki çocukla güç gösterisine girmis. Herkes kendi doğurduğu çocuğu terbiye etsin diyip çıkın işin içinden.
Kendi cocuguna kimse laf soyleyemez malesef bir kizla yasiyor iki senedir kiz isteyin yuzuk takilsin dedi ama ugrasamam dedi

cocugu boyle seyler icin kullanmak yanlis. ha yanlisi olursa uyariyorlar dayisi teyzesi konusarak, bunda ne gibi mahsur olabilir. tam tersi memnun oluyorum yani. ama oyle cok azarlamak vs yapmazlar zaten.

Ayni mantik evet fakat ben bir anne olarak kendimi cok pasif gordum.yani o cocuk oraya mutlu olsun diye goturuldu.fakat koruyamadim
Bazen aileler hayal ettiğimiz gibi olamıyorlar. .Tarzları mi desem ,kültürleri mi desem bilemedim. .Kaç kardeşsiniz çocuklarınız vardır ve hep birlikte anneanneye dinlenmeye, tatile diye toplanmissiniz. .Ben hep şunu birlir şunu söylerim birlik beraberliği sağlayan büyükler olmalı yani anneniz..Kardeşleri birbirine isindiracak, sevgi ve saygı dolu ortamı o sağlamalı. .Evlatları birbirine çekistirmemeli hepsine aynı mesafeden yaklaşmalı. .Torunlarına da aynı şekilde eşit olmalı. .Sanki onlarca torunu var da kafa karışıklığı yaşıyor. .

Topu topu iki torun var.. o tarafsız olup ikisini de bağrına basacak ,sevecek. .Çocuklar hiçbir sevgi karşısında kayıtsız kalmaz anneanne anneanne diye biterler. .

Haklısınız, çocuğun yanında böyle şeyler konuşulmaz ancak çocuğunuzu güçlü yetiştirin derim.

Bu söyleme kirilmaktansa gülüp geçmesini öğretmek zorundasınız.

Çünkü öyle bir zamandayız ki , duygusallık , iyi niyet, fedakarlık çok kullanılıyor.

Bu duygulara sahip kişiler mümkünse içinde tutsunlar ; gereken kişilere vermek üzere.

Ya annenin tavri cok yanlisda acaba kardesin kiskaniyor mu? Kendi evli cocuklari varmi? Belki annesinin yada senin sevgisini paylasmakta zorluk cekiyor
Kendi cocugu 6 aylikti bosandi.bizimle yasadi yillarca ne zaman ki cocuk uni den mezun oldu bu kadin bize nefret kusmaya basladi.cocugun mezuniyetine gelmemize engel oldu istemedi bizi

Kendi cocugu 6 aylikti bosandi.bizimle yasadi yillarca ne zaman ki cocuk uni den mezun oldu bu kadin bize nefret kusmaya basladi.cocugun mezuniyetine gelmemize engel oldu istemedi bizi

Acaba bi kirginligi mi var :/ bilemedim ama psikolojik destek alsa iyi olur davranislari hic normal degil

cocugu boyle seyler icin kullanmak yanlis. ha yanlisi olursa uyariyorlar dayisi teyzesi konusarak, bunda ne gibi mahsur olabilir. tam tersi memnun oluyorum yani. ama oyle cok azarlamak vs yapmazlar zaten.
Diyelimki yaptilar tontis onu merak ediyorum ben.yani ben ezikmiyim yoksa yasli anneme bisey demeden ciktigim icin iyimi yaptim.

Toplam 3 torun var biri 23 yasinda yilda iki kere zor gelir geldigindede kimsenin yuzune bakmaz gece bilgisayarda gunduz uykuda.diger ikisi benim kizlarim biri 7 biri 3 yasinda.diger sozlerinize herne kadar katilsamda annem 3 kardesi birbirine dusurmek icin surekli laf tasir durur.ama biz buyuk ablamla.cok iyiyizdir sorun yok aramaizda

Cok haklisiniz ama oyle zarif bir cocukki bazi seyler genetik sanirim.hirsli veya hircin olmadi hic yavrum

Diyelimki yaptilar tontis onu merak ediyorum ben.yani ben ezikmiyim yoksa yasli anneme bisey demeden ciktigim icin iyimi yaptim.

eziklik degilki sen saygini yitirmemissin. tabii normalde annenle baglarin nasil bilmek lazim..bu sekilde sozler soyleyebilecek kapasitede birimi? benim annem bana deseydiki bilmem su torunumun onune gecemez cok icerlerdim ve sasirirdim ben o kesin. hatta yaninda olmasada eve gelince aglardim bile...boyle bir ayrim yapilsa bile boyle birsey soylememesi gerekirdi. sen simdi o ablana ve cocuguna onun yuzunden icten ice gicik kapsan haksiz sayilmazsin.

ha benim cocugumu annemin kardeslerimin dedigim gibi hatta bazen yengeleri bile uyarir, ama tabiiki onunda bi cizgisi var, asaglayarak horlayarak yaparlarsa ben annesi olarak tabiiki herkese haddini bildiririm..uyarmak var saydirarak uyarmak var

Benim elim sürekli çocuğumun üzerindedir. Kimseye bırakmam mesela sürekli takip ederim. Yanlışını görürsem ben uyarırım. Ben kızarım çünkü başkasının uyarmasına veya bağırıp kızmasına tahammül edemem. Tepkinizi gösterin bence kim olursa olsun kızamaz çocuğunuza. Ben küçük yaşta annesiz kaldığım için her önüne gelen kızmaya bağırmaya terbiye etmeye çalıştı. Yaşadığım travmayı anlatamam. Çocuğunuzun bunu yaşamasına izin vermeyin.

Cocugunuuzu baskalarinin yaninda azarlamamak hos bir davranis. Ama anane teyze de kizabilir onlar da zaman zaman ileri gitmedikce mudahale edebilir eger beraber yasiyorsaniz. ancak annenizin soyledigi laf cok agirmis. Ben de olsam alinir ve sizin gibi davranirdim heralde. Evlatsiniz neticede arasin da sorsun kizim noldu diye. Sizde kirginliginizi belirtirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…