Ailece gittiginiz yere ablaniza cocugum seni istemiyor gelme mi dediniz?Buyuk ablami cok severim.bundan yaklasik olarak 10 sene once ablamin gorustugu adamla sevgili oldu kucuk ablam.o zamandan beri aralari bozuk fakat ayni evde yasiyorlar donusumlu yani iki sehirde ev var biri gidiyor biri geliyor annemin yanina.buyuk ablam ev tutmak istedi artik yuzunu gormek istemiyorum diye.fakat annem izin vermedi.bende avlamin tarafinda oldum ve tutsun karisma dedim.olayin basi bu.sonu ise kizim hepbirlikte gidecegimiz eglence merkezine bu kucuk teyzeyi istemedi cunku surekli kalbimi kiriyo gelmesin dedi.oda gelmedi .gelmedigi icin bu sekilde kizimdan intikam aldi
Offf ne saçma resmen 7 yaşındaki çocukla güç gösterisine girmis. Herkes kendi doğurduğu çocuğu terbiye etsin diyip çıkın işin içinden.Kucuk yaramaz ama buyugum duses gibidir teyzesi bir gorsen.ama uzerine gide gide canavar cikti cocugun icinden yerlere yatip agladi bi sure buyuk ablama sigindi o arada hala yalan soyluyor bu cocuk izin verme diye bagiriyordu
Guzel arkadasim ne guzel ornek verdin.keske yapqbilseydim bende olmadi.eskiden onun lafiyla bagirirdim cocuga sinirlenirdim simdi en azindan zarar verme cabasini anladim.cocuguma asla haksizlik yapilsin istemiyorum cunkuHatirliyorumda ... kuzenlerim dayilarim yengelerim kim olursa olsun hep susturulan taraf bendim. Annem asla güclü bir anne olamadi. Onlarin cocuklarina laf söylenmezdi ...
oeksuez niye cikiyor bu saatte oeksuez kiminle cikiyor oeksuez oraya gitmesin bende cevap veremezdim aksi taktirde simarik ve terbiyesiz denilirdi baba... bu beni zamanla asiri fevri ve hircin biri yaptilaf söyleyene politik cevap veremiyorum mesela cööttt diye sana ne benim derdim seni mi gerdi diyorum her kim olursa olsun Annemde derki kücükken ne kadar mazlumdun simdi ise tam tersin yani olucagi oydu
Sizde lütfen cocugunuzu koruyun. Cocugun onurunu gururunu koruyun ... kimse söz sahibi olmasin. Bunu kibarca dile getire bilirsiniz :)
Benim annemde torun ayrimi yapiyor ama ben bunu kabullendim ve benim cocuguma anne baba sevgisi zaten yeter :) biz ona yeteriz insallah oda bu durumu oldugu gibi kabullenicek :)
tabiki götürecektiniz ve iyi yapmışsınız7 yasinda teyzesi.o sebepten kusmedim bunu cocuga soylemesine kirildim.sicim gibi yaslar suzuldu gozlerinden.gotur beni anne dedi sessizce
Yok demedim o gelmem deyince iki kizim var ikisininde teyzesisin olurmu oyle sey elbette geleceksin dedim.ama o gelmedi ustelik annemi de doldurmus ki sabahina bu olaylar olduAilece gittiginiz yere ablaniza cocugum seni istemiyor gelme mi dediniz?
Iste o benim pasifligim .ezik gibi kaldim oyle yillarin ezilmisligi sus sorun cikmasin mantigiÇocuğunuzun onurunu gururunu herkese karşı koruyun.
Böyle bişey yaşasam asla sessiz kalmaz her kimse soyunu sülalesini sayardım sanırım.
Kimse benim çocuğumla böyle konuşamaz konuşan annem babam bile olsa karşısında dimdik durup kızımı savunurum.
Evlat başka bir dünya bu konuda çok hassasım.
Ya annenin tavri cok yanlisda acaba kardesin kiskaniyor mu? Kendi evli cocuklari varmi? Belki annesinin yada senin sevgisini paylasmakta zorluk cekiyorYok demedim o gelmem deyince iki kizim var ikisininde teyzesisin olurmu oyle sey elbette geleceksin dedim.ama o gelmedi ustelik annemi de doldurmus ki sabahina bu olaylar oldu
Bundan sonra yapa bilirsin. Kimsede kusura bakmasin bi zahmet el kadar cocuga bagrilmazGuzel arkadasim ne guzel ornek verdin.keske yapqbilseydim bende olmadi.eskiden onun lafiyla bagirirdim cocuga sinirlenirdim simdi en azindan zarar verme cabasini anladim.cocuguma asla haksizlik yapilsin istemiyorum cunku
Kendi cocuguna kimse laf soyleyemez malesef bir kizla yasiyor iki senedir kiz isteyin yuzuk takilsin dedi ama ugrasamam dediOfff ne saçma resmen 7 yaşındaki çocukla güç gösterisine girmis. Herkes kendi doğurduğu çocuğu terbiye etsin diyip çıkın işin içinden.
Bazen aileler hayal ettiğimiz gibi olamıyorlar. .Tarzları mi desem ,kültürleri mi desem bilemedim. .Kaç kardeşsiniz çocuklarınız vardır ve hep birlikte anneanneye dinlenmeye, tatile diye toplanmissiniz. .Ben hep şunu birlir şunu söylerim birlik beraberliği sağlayan büyükler olmalı yani anneniz..Kardeşleri birbirine isindiracak, sevgi ve saygı dolu ortamı o sağlamalı. .Evlatları birbirine çekistirmemeli hepsine aynı mesafeden yaklaşmalı. .Torunlarına da aynı şekilde eşit olmalı. .Sanki onlarca torunu var da kafa karışıklığı yaşıyor. .Ayni mantik evet fakat ben bir anne olarak kendimi cok pasif gordum.yani o cocuk oraya mutlu olsun diye goturuldu.fakat koruyamadim
Kendi cocugu 6 aylikti bosandi.bizimle yasadi yillarca ne zaman ki cocuk uni den mezun oldu bu kadin bize nefret kusmaya basladi.cocugun mezuniyetine gelmemize engel oldu istemedi biziYa annenin tavri cok yanlisda acaba kardesin kiskaniyor mu? Kendi evli cocuklari varmi? Belki annesinin yada senin sevgisini paylasmakta zorluk cekiyor
Kendi cocugu 6 aylikti bosandi.bizimle yasadi yillarca ne zaman ki cocuk uni den mezun oldu bu kadin bize nefret kusmaya basladi.cocugun mezuniyetine gelmemize engel oldu istemedi bizi
Diyelimki yaptilar tontis onu merak ediyorum ben.yani ben ezikmiyim yoksa yasli anneme bisey demeden ciktigim icin iyimi yaptim.cocugu boyle seyler icin kullanmak yanlis. ha yanlisi olursa uyariyorlar dayisi teyzesi konusarak, bunda ne gibi mahsur olabilir. tam tersi memnun oluyorum yani. ama oyle cok azarlamak vs yapmazlar zaten.
Toplam 3 torun var biri 23 yasinda yilda iki kere zor gelir geldigindede kimsenin yuzune bakmaz gece bilgisayarda gunduz uykuda.diger ikisi benim kizlarim biri 7 biri 3 yasinda.diger sozlerinize herne kadar katilsamda annem 3 kardesi birbirine dusurmek icin surekli laf tasir durur.ama biz buyuk ablamla.cok iyiyizdir sorun yok aramaizdaBazen aileler hayal ettiğimiz gibi olamıyorlar. .Tarzları mi desem ,kültürleri mi desem bilemedim. .Kaç kardeşsiniz çocuklarınız vardır ve hep birlikte anneanneye dinlenmeye, tatile diye toplanmissiniz. .Ben hep şunu birlir şunu söylerim birlik beraberliği sağlayan büyükler olmalı yani anneniz..Kardeşleri birbirine isindiracak, sevgi ve saygı dolu ortamı o sağlamalı. .Evlatları birbirine çekistirmemeli hepsine aynı mesafeden yaklaşmalı. .Torunlarına da aynı şekilde eşit olmalı. .Sanki onlarca torunu var da kafa karışıklığı yaşıyor. .
Topu topu iki torun var.. o tarafsız olup ikisini de bağrına basacak ,sevecek. .Çocuklar hiçbir sevgi karşısında kayıtsız kalmaz anneanne anneanne diye biterler. .
Cok haklisiniz ama oyle zarif bir cocukki bazi seyler genetik sanirim.hirsli veya hircin olmadi hic yavrumHaklısınız, çocuğun yanında böyle şeyler konuşulmaz ancak çocuğunuzu güçlü yetiştirin derim.
Bu söyleme kirilmaktansa gülüp geçmesini öğretmek zorundasınız.
Çünkü öyle bir zamandayız ki , duygusallık , iyi niyet, fedakarlık çok kullanılıyor.
Bu duygulara sahip kişiler mümkünse içinde tutsunlar ; gereken kişilere vermek üzere.
Diyelimki yaptilar tontis onu merak ediyorum ben.yani ben ezikmiyim yoksa yasli anneme bisey demeden ciktigim icin iyimi yaptim.
Benim elim sürekli çocuğumun üzerindedir. Kimseye bırakmam mesela sürekli takip ederim. Yanlışını görürsem ben uyarırım. Ben kızarım çünkü başkasının uyarmasına veya bağırıp kızmasına tahammül edemem. Tepkinizi gösterin bence kim olursa olsun kızamaz çocuğunuza. Ben küçük yaşta annesiz kaldığım için her önüne gelen kızmaya bağırmaya terbiye etmeye çalıştı. Yaşadığım travmayı anlatamam. Çocuğunuzun bunu yaşamasına izin vermeyin.Merhaba arkadaslarim.Kendi ailenizde ablaniz veya anneniz cocugunuza ters davransa terslemek yada nasil desem cocugunuzu sinirlendirip sonrada sen neden bu sekilde davranmasina izin veriyorsun dese yada herkesin icinde cocugunuz birsey soylediginde yalan soyluyor ben oyle bisey demedim bu sekilde konusmasina izin verme dese.
tepkiniz ne olur.ben cocugumu insanlarin yaninda terbiye eden bir anne degilim.bir sorun varsa evimizde basbasa konusarak cozmek isterim.baskasinin yaninda parmak sallayip bak yalan konusuyormussun teyzen oyle soyluyor diyerek onu yargilamam.
15 tatilde sik sik annem ve iki ablamin yasadigi eve gittik.baska sorunlarda vardi tabii ben tepki vermedigim icin sanirim cocugu sinirlendirerek beni uzaklastirmak istedi kucuk ablam.buyuk ablamla sorun yok.annemlede yoktu fakat son gun kizima soyle soyledigini duydum.buyuk torunumun sevgisinin onune kimse gecemez dedi.bu kiside kucuk ablamin oglu oluyor.
ben o gun kimseye hoscakal demeden ciktim ve bir dahada arayip sormadim.sadece yorum fikir alisverisi ve hatam varsa ogrenmek isterim.karisik olduysa uzgunum.sorulara acigim.sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?