Cocuklara kotu davranilmasi

Bizimde oyle ilk torun kucuk ablamin ve erkek.ama bugune dek hic ayrim oldugunu dusunmedim.
Yasli dedim anne dedim sustum tepkisizce ciktim gittim ama aramadi sormadi bile

ben ablamla kavga etsem annemde bana tavır alır ,
artık bende aramıyorum madem evlat ayrımı yapıyor
annelık yureği yanana kadar bende aramıyorum annemi ,

kötü birşey ama ayrıclığı çok yaşıyoruz

Peki anlattigim durumu yasamis olsaniz.tepkiniz ne olurdu.bugun buyuk ablam bize geldi ve ozluyordur annemde yasli idare et yarin kahvaltiya gel dedi ornegin gidermiydiniz
Ben gitmem
Benimde ablam var mesela o gider
Ama ben gitmem en az 10 gün gitmem
Anlarlar hatalarına anca o zaman gidebilirim
Ve açıkça söylerim
Ben bu kadar zahmeti çocuklarımın mutlu olması için çekiyorum
Bu kadar zahmet çekip sizden ötürü mutsuz olacaklarsa gelmem kusura bakmayın derim
Çok özlerseniz gelip görebilirsiniz derim
Ama bu konuda ablam benim kadar katı değil

ben sızı haklı buldum
gecen gun annemdeydık kızım hasta ılac ıcmesı gerek dırendı annemde kızdı cocuguma
ıcerı cagırdım annemı cocugumun yanında konusmadım
dedım kı ustelık benım de yanımda cocuguma kızıyorsun annemsın cocugumun yanında sana bırsey dıyemıyorum cocuguma da bırsey dıyemıyorum benı arada koydun
o cocuk annesı olarak ben bırsey demıyorum sana ne oluyor dedım

e ben annanesıyım gerekırse kızamayacak mıyım dedı

bırtek su sekılde kızabılırsın. ben yokumdur yanlıs bırsey yapmıstır bırının esyasına zarar vermıstır sana saygısızlık yapmıstır ozaman kızabılırsın ama ben varsam yıne kızamazsın cunku annesı benım ona dogruyu benım soylemem gerek ben yokken sana emanetse sen ozaman uyarabılırsın ve kımsenın ıcınde degıl bas basa suan sana yaptıgım gıbı dedım

uzuldu kırıldı nerdeyse aglayacaktı zoruna gıttı ama bence dogrusu buydu

ben nasıl cocugumun anneme saygısızlık yapmasına ızın vermezsem annemde cocuguma yanlıs davranamaz . cocuguma ben de yanlıs davranamam hakkım yok . herseyın bır soylenme seklı ve zamanı var herkes de bunu bılmek zorunda

ben olsam bende sızın gıbı aynı tepkıyle evden cıkardım hatta sevdıgı hangısıyse onla gorussun ozaman derdım gıdıp de gelmezdım benım annem dıger torunu daha cok sevdıgını ıma edecek olsa gıdıp gelmezdım . rahatsızlık nıye vereyım ozaman derdım

sız haklısınız

Insallah kardeş nasıp olsun kızınıza. Benım oğlumda cok ıstıyordu başka bır kardesı daha once ölmüştü cok uzuluyordu cok ıstıyor ama hıc olacağına ınanmıyordu.
Ben açıkçası once onun ıcın yaptım , ama donup baktığımda valla hı ıyı kı yapmışım dıyorum bana ozellıkle cok ıyı geldı yenı bır bebek . Insallah kendı kardesı olsun kızınızın . Ben bu tepkılerı en basından engelledim , hatta bır güzel takı merasımı yaptırdım buyuk oglumada , gucendırmeyın sakın demıstım

çok üzüldüm çok gözyaşı döktüm
ama yok olmuyor , rabbim duysun dualarınızı inşallahhh
çok tesekkür ederim

Ben arkadaslarimin cocuklarini uyariyorum- daha kimse yanlis anlamadi. bunu asla bir minigi kirmak icin yapmam- psikopat degilim :) El kadar cocukla ugrasmam.kendine veya cevresine zararli bir haraketini görürsem... bak teyzecim hadi gel bunu böyle böyle yapalim diye motive ederim genelde.
benim cocugum yok ama olsa cevremdeki insanlar sevgi dolu bir sekilde uyarsa sevinirim.

anneniz bos bogazlik etmis- cogu eski kafa insan ilk torunu ön planda tutuyor. benim nenemde ayrim yapardi. dayimin oglu (ilk olmadigi halde) en sevdigi torunuydu- ablam ilk kiz torun oldugu icin ikinci sirada. ben hem kiz hemde son torun oldugum icin etkisiz elemandim. nenem bide bizle beraber yasiyordu. düsün almanyadan gelen jelibonlari ablamla yiyordu- bana zirnik vermiyordu.
annenle konus- kimi severse sevsin ama bunu cocuguna söylemesin. ne alaka yani- el kadar cocukla niye böyle bir sohbet sürdürirki insan

cok net bir sekilde cocugumu korurum,
anneme karsi, ablama karsi kayinvalideme karsi da bu sekilde polemiklesmisligimiz var,
hatta bir kez kaynimla geldik kavganin sinirina,
biseyler biseyler dedi,
sen kirk yasinda adam kendini cocukla bir tutuyorsan ben ne yapabilirim ki dedim, sustu kaldi.

Cocugunuza psikolojik siddet uygulamis ablaniz ve anneniz ne sebeple bilemiyorum Allah islah etsin onlari, 7 yasindaki bir cocuk soz konusu. Gorusmemenizi tavsiye ederim.
Gitmek istemiyorum hakli olarak.ama buyk ablamda uzatma gel kapansin dedi.ama cidden gucum yok midem almiyor

Hayatimin her alaninda bu ayrimciligi yasadim ben .hep ona yonttu annem.her hatasi ozur dilemeden affedildi susuldu.ama artik annemide karistirdi.ve annem aramiyorda suan bende aramiyorum.boyle havada kaldi olay.kadin olse kus gidecek

Aramiyorlar aramazlarda tahmin etmiyorum.aramadan gitmek istemiyorum ama eminim aramazlar.ablam diyorki okul acilinca ben gidecegim gitmeden baris haftada 1 gun gidin.ama yuzsuz gibi nasil gidilir oraya

Cok tesekkur ederim.sizde cok guzel konusmussunuz annenizle .ben onu yapamadim iste sesssiz kaldim anne neden cocuga boyle soyledin diyemedim.
Zaten arayip sormuyorda memnun demekki halinden

Yuh artik boyle ninelerde var demekki.bizimkinin bir ust modeli.iki tane verseymis ya sizede.aramadim 1haftqdir oda beni aramiyor demekki memnun hali den

Harika cevaplar yaziliyor ayni sizinki gibi ama ben neden mal gibi kaldim ona anlam veremiyorum.cat cat lafimi soyleyen biriyim aslinda.ezik gibi kaldim

Aramiyorlar aramazlarda tahmin etmiyorum.aramadan gitmek istemiyorum ama eminim aramazlar.ablam diyorki okul acilinca ben gidecegim gitmeden baris haftada 1 gun gidin.ama yuzsuz gibi nasil gidilir oraya
Anlıyorum
Karar sizin
Gitseniz bile fazla oyalanmadan evinize geçin bence

Anlıyorum
Karar sizin
Gitseniz bile fazla oyalanmadan evinize geçin bence
Yuzsuzce gitmek istemiyorum acikcasi .hani eskiden kizim uzulmesin diye giderdim.ama artik kizimda istemiyor.acima duygumda kalmadi bu kadina benim tas kalpli oldum iyoce

Yuh artik boyle ninelerde var demekki.bizimkinin bir ust modeli.iki tane verseymis ya sizede.aramadim 1haftqdir oda beni aramiyor demekki memnun hali den

var var- daha fenalarida var. dogruyu söylemek gerekirse ben nenemin tavirlarini belirli bir yastan sonra hic takmadim. cahil dedim gecdim. aynisi sacma sapan konusan teyzem icinde gecerli. cocugunuz belki simdi üzülüyordur ama en gec 3 sene sonra takmaz onlari- bu iyi bir durum degil tabiki ama ister istemez yavru saygisini yitirir.
annenizle konusun ve uyarin bence.

Arada bı yerlerde mesajınız kaynamış sanki. Doğru okudum de mi?! Teyzesi kızınızı yerlerde sürüklemiş ve üzerine annene söyleme diye sıkıştırmış. Tüm bunların üzerine o çocuğu o kadınla muhatap ettirmeyin nolur. Bakın beni küçükken halam aynen böyle hosalamisti. Annem aman tatildi aman misafirdi yok kalp kırılmasın diye üstünü örtecekken kendim gittim babama ve dedeme anlattım. Dedem sen bu çocuktan özür dileyen kadar çik git evimden dedi. Avrupada yetişmiş adam düşünün kaç sene önce 6 yaşında kızdan özür diletti. Hatta babamdan özür dilemesini engelleyip torunuma hata yaptın ondan dile dedi.
Kiziniza yapılan bu hareketi yoksayip üstüne giderseniz emin olun kızınızı size olan güveni de zedelenecek. Bu denli hassas zeki ve duyarlı çocukları anne şemsiyesi den ayirmayin.

Büyük ablanizda belli ki arkasında enkaz bir aile bırakmak istemiyor ama ona da deyin senelerce bana yapıldı ses etmedim ama çocuklarım kırmızı çizgim anamda olsa ablamda olsa yerini sınırını bilecek.

Defalarca uyardim.hatta bir daha olursa bende siddet uygularim senin kizina bile dedim.o gunden sonra dokunmadi kizima ama bu seferde psikolojik siddet uyguladilar cocuga.annemle nasil konusayim aramadi beni 1 haftadir bende aramiyorum cocuguma boyle yaptiklari icin

ohhh cocuga vurduklarini bilmiyordum. eger böyle bir gecmisiniz varsa birakin. belki kendi arar- aramazsada aramasin. ne hakla vuruyor minicik cocuga.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…