Cocuklara kotu davranilmasi

Uyardim tabii kibarca cocugu.yapma kizim soylenmez oyle seyler.diye ama cocuk iyice ofkelenmis ustune gitmisler.zaten sonrasinda cocugun sozuyle alinma gel mutlaka diye soyledim.
Omur boyu onu poh poh yapmakla gecti zaten.kucucuk cocuktan bunu bekleyemeyiz ama.tahrik edip sonrada kenara cekiliyor.hirsizin hicmi sucu yok

Tamam kabul bizde seviyoruz yegenimi fakat bunu 7 yasindaki cocuk ne bilir

Kızınızı götürmeyin. gitmeye de ikna etmeyin diye düşünüyorum bir süre.kendi talep ederse baska.cunku özgüvenini zedeleyecek cümleler sarf ediyorlar.yok kaşi yok gözü derken.davranislarini değiştirmedikleri sürece kızınız da değersizlik hissine neden olabilir bu söylemleri.zaten hassas yaradılışlı bir çocukmuş.

Tabi cnm yanında söylememk lazım hata etmişler.
Cocugun kasina bile laf soyledi dusun karsisinda cocuk var.bazen buyuk insan bile alinir fiziki ozellikleriyle dalga gecilse.kaslari kalinmis yok gozunun icinde bile kas cikacakmis nerdeyse cocukda krize girdi

Cok net bir cevap vermissiniz tesekkur ederim.aslinda 40 yasi dayim ama suan birilerinin bana git yada gitme demesine ihtiyacim var .bir yanda minicik gururu kirilmis kizim diger yanda ne kotu olsa yasli annem ve kizima soyledikleri.arafta kaldim bilemiyorum

Cocugun kasina bile laf soyledi dusun karsisinda cocuk var.bazen buyuk insan bile alinir fiziki ozellikleriyle dalga gecilse.kaslari kalinmis yok gozunun icinde bile kas cikacakmis nerdeyse cocukda krize girdi
Yuhh arrtıkk
Ay uzak olsn öyle teyzeee

Ne kadar ayıp birsey cocukla dalga geciyor herseyden once gunah bence bu bosanan ablanin psikolojik sorunlari var gercekten soyluyorum
Bir tanıdığım var görümcesi seneler once bosanmis ve bosandiktan sonra cok kilo almis cirkinlesmis falan. Olabilir kendini salmistir ve sorunlari varmis,yengesine sen bu cocuklari hasta ettin bilmemne diyormus,annesini dövüyormuş cok kavgaciymis oda 55 56 yasinda falandir yasla alakasi yok psikoloji bozuksa boyle oluyor iste tabi sevmez teyzesini ne diye dalga geciyor akli sira cocugu kızdırıyor ama cocuk gücenir yani kızınız bence iyi yapmissiniz cekip giderek ablaniz diye saygisizlikta yapmak istemiyorsunuz belli ki ama bundan sonra cevabini verin

Ben konularinizi hatirliyorum sanki
Yapmayin o cocuklara sacma sapan olaylar yasatnayin,aferim kizinizi begendim guzel cevaplar vermis susmasin buyudukce isler degisecek merak etmeyin hayat neler getiriyor o cocuklari begenmeselerde onlarinda cani ve can cana hep lazim
Kiziniz gitmesin ona hep arkasinda oldugunuzu mutsuz olacagini bile bile goturmeyeceginizi ama olurda karsilasilarsa ona olabildigince umursamamasini sizin halledeceginizi soyleyin ve boyle bir olay olursa kibarca mudahale edip susturun. Hic mi vicdanlari yok 7 yasinda cocuk daha sut kokar yahu kac yillik tecrubesi yasanmisligi var.
Ozguvenini zedelemesin ne olur

Buda benimle yarisir soylemesi ayip 2 cocuk dogurdum 40 yasindayim kilom iyi kendime bakmaya calisirim kasimi biyigimi ne bileyim sac boyami falan..herkeste soyler bunu eger onun yani da soylendiyse vay halime ne yapar eder aglatir beni ogun.
Esimle aram kotuyse eskiden anlatirdim.o gun cok mutlu olurdu banada iyi davranirdi ama esim iyi davranirsa mutlaka yine sorun cikardi

Cok tesekkur ederim tabii kizim adina cok uzuldum oda uzuldu.fakat karsi taraftan ne bir ses nede ozur yok.zaten hicbir zaman olmadi benimde sabrim tasti yinede hicbisey olmamis gibi kahvaltiya gelin diyor ablam midem almiyor artik ama

Eyvah eyvah demekki sorunlu biri var boyle insanlar ve cevresindekileri cok üzüyorlar benim bahsettigim de evden pek çıkmıyor ama yine herkese bi sekilde zararı dokunuyor telefon açıp saydırıyormus sanırım
Yani o evliliginde mutsuz olmus olabilie kotu bi evlilik gecirmiste olabilir ama boyle yapmamasi lazım sonucta biri kardesi öteki de yiğeni anne napiyor arada mi kalıyor bide bazi anneler bir cocugu daha cok kayırır aman o küçük diye kimisi de büyüğü kayırır ne bilim zor..

Kayirmacilik bizde kucuklugimden beri var.ortanca hep kollandi kucuk ve buyuk ezildik ikimiz.kabullendik de sorun cikmasin diye ama olay cocuguma yansidiginda yillar boyu gosterdigim tolerans bitti

Benim kızımın üzerinde anneminde teyzesininde çok hakkı var , yanlış bişey gördüklerinde duzeltmelerini desteklerim. Siz en iyisi anneniz ile paylaşın, böyle çocuklu kardeşler ile çok sorun çıkıyor zaten . Ama bir Teyzem var benim , çocukluğum kollarinda sevgi dolu geçti , büyüdüm inatlasmalar başladı , ve hatta kiskancliklar kırıldım , hem beni çok severdi hemde yeri gelince popoma yapistirirdi hiç gücüme gitmezdi. Büyüyünce değişti , kendi çocukları oldu , bırak bi hatasını duzeltmeyi nasılsın demeye bile korktum çocuklarına . 3 yıl oldu görüşmuyoruz , cok mutluyum gerçekten . Fesatlik ne kadar uzak o kadar iyi ama bu benim Teyzem
Sen kardeşlerin ve annen ile aranı düzeltebilirsn konuşup kirginligini anlatabilirsn

Aslinda ben evlenip ilk kizim dogana kadar sorun yoktu saldirmazdi olsada idare ederdik.ne zamanki kizim 2 3 yasina geldi kocami kotulemeye sogutmaya cabaladi.defalarca onun sozlerinden etkilenip esimle kavga ettim.en buyuk nefretini ikinci kizima hamileyken gordum budami kiz ben ilkinde tutturdum erkek dogurdum hahaha diye guldu.onemli olan saglikli olmasi dedik sustuk.esim bebek icin hali almis mavi .erkek olmadi ya halisini bari mavi secmis dedi avunmak icin mavi almis yani esim.bu sekilde olaylar binlerce oldu hep sustuk.
Esim uysaldir ben soylenirim ses cikarmaz pisirik der cevap verse seni sevse susardi der boyle kadin.ne konusulur bununla bilmiyorum.ayrica emek olmadigi gibi bakici parasinin 2 kati para istedi benden ise baslayacagimda bende biraktim isi.

7 yaşında çocuk teyzesine, sen benimle bu şekilde konusamazsn diyorsa, evet kardeşin o an bu konuda sana baskı yapabilir . 7 yaşında bi çocuga insanlar ne yapsin bence sizde çok alingansiniz. Benim 7 yaşında yeğenim var bana böyle bişey söylese ben ne yaparım sanırım çok üzülürüm , elimde büyüdü çünkü .. Bazen şımarır ve asla tahammül edemem simarikliga , kendine gel özüne dön öyle yanıma gel derim . Kardeşimin yanında derim . Kardeşimin yanında çocuğuma gerektiğinde terbiye veririm yabanci değiller yani

Benden sana bir tavsiye , böyle şeyleri görmezden geliceksin illaki her ailede oluyor , yoksa tercihin uzaklık olur . Senin karakterin uzakligi tasiyabilirse seviyeni koyabilirsin, ama burada paylaştığına göre aile bağına önem veriyosun . Gormezden gel bence . Ve inan herkes yaşıyor böyle şeyler

Sesini yukseltince ve kasina laf soyleyince evet kizimda sinirlendi .fiziksel durumunu elestirdi cunku.biz ona hep soyluyoruz.hickimsenin fiziksel durumuyla eglenme kimseninde seninle eglenmesine izin verme diye.gururu kirildi cocugun onun gibi hakaret edip bagirmadi sadece benimle bu sekilde konusamazsin dedi .hakliydi konusmaz cunku.ama hatasi simarikligi varsa uyarir tabii ona sozum yok.ama yemek yiyen cocuga satasan oydu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…