Sizinki kucuk yine benim ablam olacak sahis 49 yasinda emekli .ama hep bize yaslanarak yasadi kocasi onu bosayinca biz ezildik o iyi olsun diye.mesela benim kusum var evde.iki tanede kizim var biri 7 biri 3 yasinda.2 hafta hastanelerde surunduk cocuklarim hastaydi.evle ilgilenemedim.o gun bize geldi ve ilk sozu su oldu.kus kafesinde bok dolu.bunu bana degil anneme soyluyor benim duyacagim sekilde.bu iyi niyetmi simdiBen kardesimle bu konu yüzünden çok kavga ettim. 6 yasındaki oğlumu sinirlendirir sonra da abla bence sen bu cocugu pedagoga götür der. Oğlumun sevmediği ne varsa yapar. En son olay da kıyamet kopmuştu çünkü artık bana gelenler geldi.. Tabi oğluna laf soyletme aman onu kayır sen boyle devam et bunu korumaya gibi konustu. Şimdi ses cıkaramıyo kızdıramıyor. Sonuctan mutluyum. Kardesım de 24 yasında bu arada..
Oyle olmadigini onlarda biliyor.onlara muhtac olayim kimse olmasin hayatimda diye yapiyorlar bunuCok onceden cekmis olman gerekirdi cizgiyi..annenin dediklerini yapmaman gerekiyor demekki. Hic mi namuslu insan yok? Herkesin gozu yuvanda kocanda olamaz
Her türlü suçlu sen oluyorsun aynen gücün aklin yetmiyor onlara erişmeye....kesinlikle öyle....Aynen benim icimi okudun keske karsilikli konusabilseydim seninle .cok can yakici bir durum aslinda.soylesem bile inkar edip oooo manap sen hala gecmiste yasiyorsun iftira atiyorsun anlamak istedigin gibi anliyorsun diyecekler cunku
Ooo koskoca kadınmışSizinki kucuk yine benim ablam olacak sahis 49 yasinda emekli .ama hep bize yaslanarak yasadi kocasi onu bosayinca biz ezildik o iyi olsun diye.mesela benim kusum var evde.iki tanede kizim var biri 7 biri 3 yasinda.2 hafta hastanelerde surunduk cocuklarim hastaydi.evle ilgilenemedim.o gun bize geldi ve ilk sozu su oldu.kus kafesinde bok dolu.bunu bana degil anneme soyluyor benim duyacagim sekilde.bu iyi niyetmi simdi
Hangi çağdan hangi dağdan geldiniz?sizi nasıl ezerek büyüttüler ki çocuğa şiddeti normalleştiriyorsunuz? Saygı talep edecek tek şeyi “yaş” olanlara acıyorum. Ne ana babalar var sizin çevrenizde öylesi yoksa bile okuyorsunuz duyuyorsunuz. vücudundan çıkarttı diye illa saygın illa her dediği haşa ayet hadis olmuyor.dozunda olmak şartıyla çocuğa teyzesi, anneannesi söz söyleyebilirler. yaşca büyük insanlarla çocuğun söz hakkı eşit tutulamaz. ayrıca çocuklar pekala yalan söyleyebiliyorlar. başlık sahibi çocuğunu biraz abartmış gibi sanki. büyüklerin olduğu bir ortamda küçük çocukların söz hakkı yok. daha önce travmatik olaylardan bahsetmiş konu sahibi ama yazdıkları hiç anlaşılır değil. edindiğim izlenim şu. anne çocuğunu aşırı kutsadığı için çocuk etrafındakilere istediğini söyleyebiliyor. etrafından tepki görünce de siz benim çocuğuma laf edemezsin tavırlarına giriliyor. bunu kimse çekmez. teyzeler de öyle bir yazılmış ki sanki düşman. madem bu denli sakat insanlar neden evlerine gittiniz. kusura bakmayın ama yazdıklarınız tek taraflı ve abartıdan ibaret.
sadece annenizin çocuğunuza olan tavrı yanlıştı. o tavra siz söz söyleyecektiniz. söz söylemeden çekip gitmişsiniz. tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış olay bu.
dağdan gelen sizsiniz ki çirkin bir şekilde konuşma haddini kendinizde buluyorsunuz. ayrıca yanıtımı algılamamışsınız bile. ben çocuğa karşı normal sözden bahsettim.şiddetten bahsetmedim. çünkü başlık sahibinin yazısı karmakarışık. birşey anlamadığımı da söyledim. çocuğun hakkını savunuyorsunuz burada güya ama başkasına çirkefçe davranmaktan ar etmiyorsunuz. o yüzden yazdıklarınız etkisiz.Hangi çağdan hangi dağdan geldiniz?sizi nasıl ezerek büyüttüler ki çocuğa şiddeti normalleştiriyorsunuz? Saygı talep edecek tek şeyi “yaş” olanlara acıyorum. Ne ana babalar var sizin çevrenizde öylesi yoksa bile okuyorsunuz duyuyorsunuz. vücudundan çıkarttı diye illa saygın illa her dediği haşa ayet hadis olmuyor.
BAL GİBİ de çocuğun söz hakkı var! çocuğa (akrabalık bağını geç sırf insan olmasından ötürü) duyulması gereken asgari bir saygı da var! sizin gibiler anca o çocuk boyunuzu aşıp size el kaldırdığında pısıp susup anlıyor.
Cizgifilm izliyordu yemek yiyordu.o arada geldi cocugun kanalini degistirdi.onu izleme bu daha guzel diye bir film acti fakat filmin yas ortalamasi 9 10 yas fakat kizim 7 yasinda ben karismadim ama cocuk istemedi olay burdan cikti.sonra cocuga sen boyle yapqrsan kimse seninle arkadas olmaz kimse seni sevmez vs...daha bir cok sey saydirdi.o arada cocuk yemegi birakip aglamaya basladi.gozyaslarini silerken kaslari islandi ve birbirine karisti.birazda kalin kasli bir cocuk.cocuga dondu dediki gozlerinin icinde bile kas cikacakmis nerdeyse dedi guldu kahkahayla kizimda benim kaslarimi al anne dedi bende daha kucuksun kizim kaslarin cok guzel diye anlatmaya calistim.o arada tekrar evet evet cok guzel keman dedi ve yine guldu kizimda sinirlendi seni sevmiyorum artik istemiyorum seni gormek diye basladi 50 yasinda bir kafin ve 7 yasindaki cocuk mevzu boyle uzadiAileler bazen ınsanın canını cok sıkıyor birsey deyince de sen suclu oluyorsun alıngan oluyorsun ya da hırçın oluyorsun benim basima geliyor boyle seyler hep
Benim kizkardesim 24 yaşında daha ortada cocuk yok diyorki teyzesi onu hamburger yedirmeye götürecek
Kopegim var ,kopeklerde cocuk gibi zaten yani kızdırıyor sürekli en son köpegim onu ısırdı çenesini. Haketti ama kardesim kudurttu hayvanı
Çocuğunuz cokta kucuk degil okula gidiyor ne gibi bir hatasi oldu da teyzeleri cocuga kızıyor ben onu anlamadim neticede yine cocuk cok pipirikli titiz insanlar falanmi aileniz?
Cocuk saygi duyuldugunda saygi duymayi ogrenir diye dusunuyorum bende.herkesin fikri ayri tabii.sakin olunHangi çağdan hangi dağdan geldiniz?sizi nasıl ezerek büyüttüler ki çocuğa şiddeti normalleştiriyorsunuz? Saygı talep edecek tek şeyi “yaş” olanlara acıyorum. Ne ana babalar var sizin çevrenizde öylesi yoksa bile okuyorsunuz duyuyorsunuz. vücudundan çıkarttı diye illa saygın illa her dediği haşa ayet hadis olmuyor.
BAL GİBİ de çocuğun söz hakkı var! çocuğa (akrabalık bağını geç sırf insan olmasından ötürü) duyulması gereken asgari bir saygı da var! sizin gibiler anca o çocuk boyunuzu aşıp size el kaldırdığında pısıp susup anlıyor.
Kalp kirmayq gerek yok lutfen yapmayin.fiziksel olmasada sozlu siddete ugradi benim kizim.yazilarim karisik olmus olabilir .hem uzgun hem gerginim tahmin edersiniz.anlayamadiginiz yerleri sorun yazarimdağdan gelen sizsiniz ki çirkin bir şekilde konuşma haddini kendinizde buluyorsunuz. ayrıca yanıtımı algılamamışsınız bile. ben çocuğa karşı normal sözden bahsettim.şiddetten bahsetmedim. çünkü başlık sahibinin yazısı karmakarışık. birşey anlamadığımı da söyledim. çocuğun hakkını savunuyorsunuz burada güya ama başkasına çirkefçe davranmaktan ar etmiyorsunuz. o yüzden yazdıklarınız etkisiz.
baştan bu tarz örnekler verseydiniz yanlış anlaşılmazdınız.Cizgifilm izliyordu yemek yiyordu.o arada geldi cocugun kanalini degistirdi.onu izleme bu daha guzel diye bir film acti fakat filmin yas ortalamasi 9 10 yas fakat kizim 7 yasinda ben karismadim ama cocuk istemedi olay burdan cikti.sonra cocuga sen boyle yapqrsan kimse seninle arkadas olmaz kimse seni sevmez vs...daha bir cok sey saydirdi.o arada cocuk yemegi birakip aglamaya basladi.gozyaslarini silerken kaslari islandi ve birbirine karisti.birazda kalin kasli bir cocuk.cocuga dondu dediki gozlerinin icinde bile kas cikacakmis nerdeyse dedi guldu kahkahayla kizimda benim kaslarimi al anne dedi bende daha kucuksun kizim kaslarin cok guzel diye anlatmaya calistim.o arada tekrar evet evet cok guzel keman dedi ve yine guldu kizimda sinirlendi seni sevmiyorum artik istemiyorum seni gormek diye basladi 50 yasinda bir kafin ve 7 yasindaki cocuk mevzu boyle uzadi
hanfendi baştan bu tarz anlaşılır örnekler verseydiniz yanlış anlaşılmazdınız tarafımdan. ailesine laf söyletmeyen, aşırı korumacı alıngan birisi diye düşünmüştüm sizin hakkınızda. verdiğiniz örnekten sonra öyle düşünmüyorum. keşke tatilde hiç gitmeseymişsiniz ailenizin yanına. üzüldüm çocuk için. kalp kırma mevzusuna gelince üstteki üye saldırır tarzda yazdığı için anladığı dilden yanıt verdim. nezaketle yazan nazik yanıt alır. kalp kırma meraklısı değilim.Kalp kirmayq gerek yok lutfen yapmayin.fiziksel olmasada sozlu siddete ugradi benim kizim.yazilarim karisik olmus olabilir .hem uzgun hem gerginim tahmin edersiniz.anlayamadiginiz yerleri sorun yazarim
Evet haklisiniz hem konu uzamasin diye hemde aklim karisik oldugundan bazi onemli detaylari atlamisim.baştan bu tarz örnekler verseydiniz yanlış anlaşılmazdınız.
hanfendi baştan bu tarz anlaşılır örnekler verseydiniz yanlış anlaşılmazdınız tarafımdan. ailesine laf söyletmeyen, aşırı korumacı alıngan birisi diye düşünmüştüm sizin hakkınızda. verdiğiniz örnekten sonra öyle düşünmüyorum. keşke tatilde hiç gitmeseymişsiniz ailenizin yanına. üzüldüm çocuk için. kalp kırma mevzusuna gelince üstteki üye saldırır tarzda yazdığı için anladığı dilden yanıt verdim. nezaketle yazan nazik yanıt alır. kalp kırma meraklısı değilim.
Kesinlikle katiliyorum.itip kakilan ezilen cocuklar mutlaka ilerde sorun yasiyor ya saldirgan yada pasif oluyorlar.Ben çocuklara kötü davranılmamalı tarafındayım. Bir başka yetişkin bir çocuğa kötü davrandığında “aman banane benim mi çocuğum” dememeliyiz. O çocuklar bizim geleceğimiz. Çocuklar mutlu olacak ki gençlikleri ve yetişkinlikleri de güzel olsun. Topluma faydalı olsun. İlerde katil sapık hırsız olmasın.
Ben kardesimle bu konu yüzünden çok kavga ettim. 6 yasındaki oğlumu sinirlendirir sonra da abla bence sen bu cocugu pedagoga götür der. Oğlumun sevmediği ne varsa yapar. En son olay da kıyamet kopmuştu çünkü artık bana gelenler geldi.. Tabi oğluna laf soyletme aman onu kayır sen boyle devam et bunu korumaya gibi konustu. Şimdi ses cıkaramıyo kızdıramıyor. Sonuctan mutluyum. Kardesım de 24 yasında bu arada..
Katılıyorum....kucukken saygi gormeyen cocuk büyüyünce saygısız olur zaten ya da o da ezer kucuklerini....allah sana verdiyse o insanevladini zaten sen emanetine saygi gostermek zorundasin ....bunun tersinu yaoan körkütük cahildirHangi çağdan hangi dağdan geldiniz?sizi nasıl ezerek büyüttüler ki çocuğa şiddeti normalleştiriyorsunuz? Saygı talep edecek tek şeyi “yaş” olanlara acıyorum. Ne ana babalar var sizin çevrenizde öylesi yoksa bile okuyorsunuz duyuyorsunuz. vücudundan çıkarttı diye illa saygın illa her dediği haşa ayet hadis olmuyor.
Gittim.gitmeseydim cocuklarin onunde bagirismalar hatta itis kakis olabilirdi.daha once kizimin yaninda saldirdi bana tekrar travma yasasin istemedim.evet kizimin beni suclamasindan korkuyorum bende.cunku iki gundur buyuk ablam gelip ikna edelim cocugu goturelim diyor fakat cocuk cok tepkili istemiyorum diyor.zorla goturmem zaten ama ikna cabamda yok.Aman Allahım şok oldum gerçekten evladınız ağlarken incinirken hiç birşey demeden suçlu gibi çekip gittiniz mi?
Hiç kimse benim evladımı ağlatamaz haksız yere yalan konuşuyor diye suclayamaz. Orada lafimla döverdim o abla musveddesini.
Siz sustukça bu terbiyesizlik ve hadsizlikler emin olun artarak devam edecek. Siz pasif kaldıkça ileride kızınız büyüyüp olgunlaşınca size de çok öfkeli olacak. Çünkü 7 yaşında ki çocuğu kendini savunmaya bırakmışsınız, korumamışsınız o kızınız bunun öfkesini en çok sizden çıkartacak.
Bu yüzden biran önce çocuğunuz yokken o anne evine gidin herkesin ağzının payını verip susturun bir daha o çenelerini açamayacak hale gelsinler.
Buyuk ablam gelin diyor ama ben gitmiyorum.ikna edelim cocugu dedi.ben ne yapmaliyim bilmiyorumKatılıyorum....kucukken saygi gormeyen cocuk büyüyünce saygısız olur zaten ya da o da ezer kucuklerini....allah sana verdiyse o insanevladini zaten sen emanetine saygi gostermek zorundasin ....bunun tersinu yaoan körkütük cahildir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?