Tabiiki istemem .zaten saglikli karar veremem diye sizlerden yardim aliyorum.bu konuda esim annesini kaybettigi icin tarafli yaklasiyor olabilir.ama benim sizin soyledikleriniz daha net karar aldirici.Hatir gönlü yaşli şu bu için çocuklar heder edilmemeli. Eşiniz sizin hissettieklerinizi senelerdir kirginliklarinizi yaşayan kişi olmadığı için bunu söylüyor. Ama siz yasadınız şimdi kendinize sorun aynısını kizlarinizin yaşamasını istiyormusunuz?
Cocuk icin elbette kusulmeli.cocuk bir hamurdur.icine ne katarsan o olur.ben cocuguma saygi duyarim kim ne derse desin.Yaramazlik yapmadiki cocuk.oturmus cizgi film izliyordu o arada tepsi vardi onunde atistirma yiyordu .Çocuk için küsmek çok gereksiz. Toplum içinde terbiye etmek ayrı bi konu da çocuğunuz yaramazlık yapıyorsa ve siz diğer insanları rahatsız etmesine engel olmuyorsanız uyarana neden kusuyorsunuz ki ? Bence alinganliginiz gereksiz olmuş
Daha oncede oldu bikac olay hep kapatildi ustu nedense.ben iyi niyetli bir uyari yapsa zaten karismamCanım ya kıyamam kuzuya, yanlış hatırlamıyorsam sizin daha önce de aileniz çocuğunuza yanlış bir davranışta bulunmuştu.
Sıkıntılı gibiler bu konularda biraz..
Tabi ki çocuğuma benim dışımda kimse uyarıda bulunamaz, ciddi tepki veririm.
Ayrıca ne yalanı söylemiş, 7 yaşındaki çocuk çok da büyük değil, hayal dünyasıdır, veya başka sebepten söylemiş de olabilir..
Çok da anormal gelmez şahsen bana 7 yaşındaki çocuk yalan söylese, üstüne gidemem..
Benim de mesela oğlum hareketli ve fena gürültülü ağlar, ablam uyarır, benim olduğum ortamda, sen karisamazsin, ben uyaririm derim.
Bırak şunu bunu, babası bile bir üst tondan konuşsa noluyorsun derim..
Haklısın yani, tabi ki sen koruyup kollayacaksin kuzuyu.
Kavga edilir cocuklar etkilenir diye sustum acikcasi.cunku ablam o karakterde biri.ve annemde yasli kadin onada o sebepten bisey diyemedim.Sosyal medyada bir yazı gördüm: şu davranışları bize eşimiz yapsa boşanırız,çocukların ebeveynlerini boşama imkanı olmadığı için mi bu kadar rahat davranıyoruz? diyordu.Ne haklı değil mi çocuk diye her saygısızlığı her kabalığı yapabileceğini sanıyor bazıları.
Yavrum benim kıyamam gözünden akan yaşa çok üzüldüm.ne geçti eline torun ayrımını açıktan beyan etmekle? Çocuk az daha büyük olsa “aferin annane alkış cippan” deseymiş vallahi.
Çok iyi yapmışsınız ortamdaki kavgayı daha da tırmandırmadan köpürtmeden çıkıp gitmişsiniz.akli dengesini kaybedecek kadar yaşlı değilse sırf dünyada daha fazla yıl nefes almış diye çocuğu üzme ezme kötü hissettirme hakkı yok.kusura bakmayın sert yazdım çünkü bu konuya aşırı kızıyorum.Normal şekilde uyarmak,kural koymak tamam annane teyze de yapabilir bunu diyen arkadaşlara katılıyorum.ama azarlamak,kasten sinirlendirmek,duygularını özgüvenini incitici konuşmak kabul edilemez.yani ben çocuğumu terbiye edicem diye bunları yapmıyorum başkası da yapamaz.ha ben nasıl uyarıyorsam annane de öyle güzelce anlatır eğitir uyarır o tamam.
Her kelimeniz icimde yasamis oldugum ve gozyaslarimla karisan kelimeler biluyormusunuz.oyle yiprandimki sabaha kadar agladim o gece.Şu an anlayamıyorlar,belli ki sizinle ilgili de anlayamamışlar ama şu var: çocuğun bunca şeye rağmen onlarla muhattap olması,onların ne dediğini sevip sevmediğini önemsemesi umursaması aslında çok kıymetli.bunu kaybettiklerinde yani çocuk artık onların sevip sevmemesini umursamadığında,onların söylediklerini takmadığında,görüşüp görüşmemeyi önemsemediğinde belki anlayacaklar çok geç olacak.hele fiziksel şiddet de varmış.o çocuk bir gün onların boyunu geçecek,istese vurup devirir hale gelecek.bir gün belki bir bardak su getirmesine muhtaç düşecekler.hiç düşünmüyorlar yazık..
Siz hiç üzülmeyin gayet iyi yapmışsınız,gayet iyi düşünmüşsünüz.
Tesekkur ederim ogretmenim.dikkate alacagimdan emin olabilirsinizBen konu ile ilgili yorum yapamayacağım. Çünkü arkadaşlar yeterince fikir paylaşmış ne yapmanız gerektiğine dair.
Ama ben sizde genele yayılmış bir yanlış gördüm: çocuğum yalan söylemez.. çocuğum onu yapmaz... bunu yapmaz.. diyorsunuz.. demeyin.
Ben öğretmenim ve çalışırken bütün veliler bunu söylerdi. Benim çocuğum yalan söylemez hocam ...
O durumda da yalan konuşan ben oluyorum.
Ben öğretmeni olarak hiçbir öğrencimin kötülüğünü istemem neden yalan konuşayim manyak miyim ben... diyemedim tabi... siz bilirsiniz dedim konuyu kapattım.
Sevgili konu sahibi; çocuklar yalan konuşabilir. Herhangi bir konuda çocuktan emin olmamak daha iyi olur. Çünkü o bir çocuk. Her türlü ihtimali her zaman düşünmenizi öneririm.
Çocuklarla ilgili kesin kararlara varmadan önce durumu iyi anlamak ònemli.. yalan söylemez derseniz yanlış kararlar alırsınız.
5 yaşındaki bir çocuk hic bilemeyeceği bir konuda size bi sey söylüyorsa o dogrudur (mesela kötü niyete yaklaşan sevmek okşamak gibi seyler). Çünkü çocuk bunun ne anlama geldiğini bile bilemez.
Aksi durumlarda cocuklar icin kesin yargilara ulaşmamak daha isabetli olacaktir.
Yapacagim eleştiri icin once sizden ozurdiliyorum ...kendi ailemle de pek uyumlu olmadigim icin içim rahat eleştiri yapacağım....nasil cahil nasil kapkara cahil bir annanedir bu ki bu lafin nasıl yaralayacagi karsidakini ezecegini bilmez...birak ki hadi de ki sevmiyorsun çocuk o yaaa sonuçta....neyse ....mesela yaninizda sizin cocugunuza karsi tepki gördünüz mesela yalan söylüyor dediler SIZ TERSİNE CEVİRİN BENCE YANI YOOOK BENIM COCUGUM DOGRUYU SOYLER HEP DIMI ANNEM diyip opun mesela nebilim ezdirmeyin cocugunuzuMerhaba arkadaslarim.Kendi ailenizde ablaniz veya anneniz cocugunuza ters davransa terslemek yada nasil desem cocugunuzu sinirlendirip sonrada sen neden bu sekilde davranmasina izin veriyorsun dese yada herkesin icinde cocugunuz birsey soylediginde yalan soyluyor ben oyle bisey demedim bu sekilde konusmasina izin verme dese.
tepkiniz ne olur.ben cocugumu insanlarin yaninda terbiye eden bir anne degilim.bir sorun varsa evimizde basbasa konusarak cozmek isterim.baskasinin yaninda parmak sallayip bak yalan konusuyormussun teyzen oyle soyluyor diyerek onu yargilamam.
15 tatilde sik sik annem ve iki ablamin yasadigi eve gittik.baska sorunlarda vardi tabii ben tepki vermedigim icin sanirim cocugu sinirlendirerek beni uzaklastirmak istedi kucuk ablam.buyuk ablamla sorun yok.annemlede yoktu fakat son gun kizima soyle soyledigini duydum.buyuk torunumun sevgisinin onune kimse gecemez dedi.bu kiside kucuk ablamin oglu oluyor.
ben o gun kimseye hoscakal demeden ciktim ve bir dahada arayip sormadim.sadece yorum fikir alisverisi ve hatam varsa ogrenmek isterim.karisik olduysa uzgunum.sorulara acigim.sevgiler
O eskidenmis hanimefendi.benim cocugumun her ortamda soz hakki var.saygili oldugu surece elbette hakkini savunacak mantaliteniz cok yanlis.dozunda olmak şartıyla çocuğa teyzesi, anneannesi söz söyleyebilirler. yaşca büyük insanlarla çocuğun söz hakkı eşit tutulamaz. ayrıca çocuklar pekala yalan söyleyebiliyorlar. başlık sahibi çocuğunu biraz abartmış gibi sanki. büyüklerin olduğu bir ortamda küçük çocukların söz hakkı yok. daha önce travmatik olaylardan bahsetmiş konu sahibi ama yazdıkları hiç anlaşılır değil. edindiğim izlenim şu. anne çocuğunu aşırı kutsadığı için çocuk etrafındakilere istediğini söyleyebiliyor. etrafından tepki görünce de siz benim çocuğuma laf edemezsin tavırlarına giriliyor. bunu kimse çekmez. teyzeler de öyle bir yazılmış ki sanki düşman. madem bu denli sakat insanlar neden evlerine gittiniz. kusura bakmayın ama yazdıklarınız tek taraflı ve abartıdan ibaret.
sadece annenizin çocuğunuza olan tavrı yanlıştı. o tavra siz söz söyleyecektiniz. söz söylemeden çekip gitmişsiniz. tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış olay bu.
Bir de olayı büyükten dinlememek salt çocuğa inanmak tabi ki yanlış ama ben büyüklerin icindeki kötülüğü ve çocukların saflığını goz onune alınca sanki çocuğu o kötülüklere karşı savunmak daha iyi olur diye düşünüyorum aile akraba ortamı icin konuşuyorum...oyle ki anneniz size sinir oluuo acısını torundan çıkarıyor mesela cahilcahil davranışlar olabiliyor....okulda olan olaylarda çocuğumu tutmam asla hatta öğretmenin degeri dusmesin gözünde diye çabalarım ama aile ortami sacma salak bi ortama dönüşebiliyor 5 10 yaşındaki cocuklarla torunlarla ne alip veremedikleri varsa büyüklerin anlamıyorumTesekkur ederim ogretmenim.dikkate alacagimdan emin olabilirsiniz
Yok papatyam ezdirmedim de yalan soylemez benim kizim biz bu ozel konulari evde konusuruz dedim.Yapacagim eleştiri icin once sizden ozurdiliyorum ...kendi ailemle de pek uyumlu olmadigim icin içim rahat eleştiri yapacağım....nasil cahil nasil kapkara cahil bir annanedir bu ki bu lafin nasıl yaralayacagi karsidakini ezecegini bilmez...birak ki hadi de ki sevmiyorsun çocuk o yaaa sonuçta....neyse ....mesela yaninizda sizin cocugunuza karsi tepki gördünüz mesela yalan söylüyor dediler SIZ TERSİNE CEVİRİN BENCE YANI YOOOK BENIM COCUGUM DOGRUYU SOYLER HEP DIMI ANNEM diyip opun mesela nebilim ezdirmeyin cocugunuzu
Eger boş yere haksız yere hatta sebebsizce cocuguma laf söyleniyorsa olmaz o iş ha bi saygısızlığı olur kızarlar amenna herhalde yap yavrum iyi yapmışsın saygisizlik iyidie diyecek halimiz yok....cocuga kucukken yaşı geregince soz hakki vermezsen büyünce şapşal bi tip olurO eskidenmis hanimefendi.benim cocugumun her ortamda soz hakki var.saygili oldugu surece elbette hakkini savunacak mantaliteniz cok yanlis.
Evet cocugum benim icin kutsal.ve mucize.herkes icin oyledir cunku gercek bu.
Neden gittim 15 tatilde anilari olsun diye gittim yillar sonra hatirlasin diye.
Anneme soz soylemedim saygimdan ve cocuklarin yaninda tartisma yasanmasin etkilenmesinler diye.
Evet iste ben sozcuklere dokemedim durumu.yani aslinda ilah degil tabii hatalari vardir.ama buyukler ve ozellikle ailesi olarak saldirganca yaklasmak ne kadar dogru.Bir de olayı büyükten dinlememek salt çocuğa inanmak tabi ki yanlış ama ben büyüklerin icindeki kötülüğü ve çocukların saflığını goz onune alınca sanki çocuğu o kötülüklere karşı savunmak daha iyi olur diye düşünüyorum aile akraba ortamı icin konuşuyorum...oyle ki anneniz size sinir oluuo acısını torundan çıkarıyor mesela cahilcahil davranışlar olabiliyor....okulda olan olaylarda çocuğumu tutmam asla hatta öğretmenin degeri dusmesin gözünde diye çabalarım ama aile ortami sacma salak bi ortama dönüşebiliyor 5 10 yaşındaki cocuklarla torunlarla ne alip veremedikleri varsa büyüklerin anlamıyorum
Vallahi cocuk bisey yapmadi.cizgi film izliyordu tepsi vardi onunde.neden yaptilar biliyomusun haddimizi bildirmek icin.onlar istediginde gideriz istemediginde gidemeyizEger boş yere haksız yere hatta sebebsizce cocuguma laf söyleniyorsa olmaz o iş ha bi saygısızlığı olur kızarlar amenna herhalde yap yavrum iyi yapmışsın saygisizlik iyidie diyecek halimiz yok....cocuga kucukken yaşı geregince soz hakki vermezsen büyünce şapşal bi tip olur
Anlıyorum sizi benim de duruma yakın bir halim var....ve o kabuktan bir türlü çıkamıyor insan kac yasina gelirse gelsin kucuklukten beri o tarz kötü davranislara maruz kaldığı icin...hâlbuki siz biraz tırnaklarınızı gosterin geri basarlar....bu büyükler maalesef böyle saçmalıyorlar ....Evet iste ben sozcuklere dokemedim durumu.yani aslinda ilah degil tabii hatalari vardir.ama buyukler ve ozellikle ailesi olarak saldirganca yaklasmak ne kadar dogru.
Elbette benimde yanilma payim vardir fakat bunu cocuguma parmak sallayip korkutarak duzeltmek istemiyorum cunku bu sekilde duzelmiyor daha kotu oluyor kendimden biliyorum.
Benim annem omur boyu bencil bir kadindi ve hep ortanca kizini savunurdu.ramazan ayinda bana duvar sildirirdi kizina git yat ezana kadar derdi.
Aslinda benim sorunum yillar oncesinden baslamis hep korkutmuslar beni kimsesiz kalirsin kocanda birakir seni.vs..bizimle iyi gecin diye diye eziklenmisim.
Kizima yapilmaya baslaninca tirnaklarim cikmis ufaktan.karisik yazdim yine dimi
Yani aslinda cocuga o davranışı neden yaptıklarını altinda yatan asıl sebebi siz biliyorsunuz ama ispat edip açık açık da söyleyemiyorsunuz cunki yine suclu siz olursunuz ....boyle sıkışık bir hâle sokuyorlar insaniVallahi cocuk bisey yapmadi.cizgi film izliyordu tepsi vardi onunde.neden yaptilar biliyomusun haddimizi bildirmek icin.onlar istediginde gideriz istemediginde gidemeyiz
Aynen benim icimi okudun keske karsilikli konusabilseydim seninle .cok can yakici bir durum aslinda.soylesem bile inkar edip oooo manap sen hala gecmiste yasiyorsun iftira atiyorsun anlamak istedigin gibi anliyorsun diyecekler cunkuYani aslinda cocuga o davranışı neden yaptıklarını altinda yatan asıl sebebi siz biliyorsunuz ama ispat edip açık açık da söyleyemiyorsunuz cunki yine suclu siz olursunuz ....boyle sıkışık bir hâle sokuyorlar insani
Yok ben guvenmezdim sanirim bir daha... ne anneme ne kardesime. HadsizUzerin 3 yil gecti nerdeyse.bu konuyu etkilemesin diye yazmamistim.buna benzer tavirlari cok oldu.
Hic guvenmedim ki tontisim hep tetikteydim hep kolladim cocuklarimi ama gorusmek zorunda kaldim.hep cocuk istedi hem doktor goturmezsen sana guveni sarsilir dedi hemde nefes alacak tek kapim vardi.Yok ben guvenmezdim sanirim bir daha... ne anneme ne kardesime. Hadsiz
Cok onceden cekmis olman gerekirdi cizgiyi..annenin dediklerini yapmaman gerekiyor demekki. Hic mi namuslu insan yok? Herkesin gozu yuvanda kocanda olamazHic guvenmedim ki tontisim hep tetikteydim hep kolladim cocuklarimi ama gorusmek zorunda kaldim.hep cocuk istedi hem doktor goturmezsen sana guveni sarsilir dedi hemde nefes alacak tek kapim vardi.
Ayrica kimseyle arkadaslik etmemi de istemezler.herkes yuvami yikacak herkesin kocamda gozu var sanki.
Ben hep sustum sadece en son olayda dedim kizimin canini yakarsa bende onun canini yakarim annemde tamam dedi ama bu seferde psikolojik olarak saldirdi kadin.birkac arkadasa burada yazamadigim detaylarida anlattim hepsi kiskaniyor aci cekmeni sorun yasamani istiyor gibi sanki dediler.bilmiyorum ben degil kardesimin hic tanimadigim birinin bile aci cekmesini istemem yada ceksin diye bilerek bisey yapmam uyuyamam bunu yapsam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?