Çocuklara Küfür Öğretmek...

bende bu konudan dertlıyım.2.5 yaşında oglum var karsı komsumun ogluda 5.5 yasında ondan a... Koyayım ananı s... S..giti ögrenmış hatta o oglannın agzından duydum kulagımla kızdım ama ben kızınca oglum o kelımeyı söylemekten daha bır zevk aldı.
Daha sonra komsuma dedımkı oglun kufur edıyor efede ondan kaptı fılen dedım anlar belkı yollamaz dıye aaa benım oglum küfür bılmez hıç asla demezz eee ben kulagımla duydum dedım efe dedıyse o tekrarlamıştır dıyo kabul etmıyor.ama oglan hergun bızde sabah 10 akşam hatta gece 12.buçugu buluyor bazen kafayı yıcek gıbı oluyorum napıcam bılmıyorum.bazen ogluma vuruyor aglıyor kacarak gıdıyor komsumun oglu annesı neoldu dıye soruyor dıyorum oglun efeye vuruyor yokk benım kara kuzum asla vurmaz napmalıyım sızce

Görüştürme o zaman o çocukla madem kötü alışkanlıklar edinmesine neden oluyor..

Çocuğunu parka felan götür aklını başka şeylerle meşgul etmeye çalış

Arkadaşlar öncelikle küfürleri lütfen açıkca yazmayın,
yarısını yazmayıp,yarısını yazan var,biliyorsunuz ki forumda yasak...

Anne baba olmak çok önemli bir görev,
hamura şekil veriyorsunuz ve o şekilde biçimleniyor,
eğer ailede kötü sözler söylenip,gülüşülüyorsa ve
hadi sende söyle yavrum deniliyorsa,yarın birgün bu çocuğa
okulda veya dışarıda ,başka çocuklar tarafından söylendiğinde gülerek karşılık verirse,
ve normalmiş gibi davranırsa ,işte gerçek kötülüğü aile yapmış oluyor zaten...
dışarıda başka düşman aramaya gerek yok...
Allah akıl fikir versin bu tip insancıklara...

canım evet parka göturebılırım ama ben dogudayım ve lojman ıçındekı park suan hala camurlu ılgısı dagılsın dıye neler yaptık esım akulu araba aldı sursun dıye ama o karsı komsumun oglundan baska kımseyı görmuyor cokk ınat ben bazen kapıyı duymamazlıktan gelıyorum fakat oglum duydumu ortalık yıkılıyor yerden yere atıyor kendını bıldıgınız gıbı degıl

benim arkadasım da çocuğunun yanında çok küfrediyo.. hatta çocuğuna hitap ederken bile küfürlü konusuyo. eşinden ayrı bu arkadas.. çocuğuna sürekli babasıyla ilgili küfürler ediyor.. çok uyarıyorum çok kızıyorum.. biraz biraz dinliyor şimdi beni.. çocuk da alışmış bana bile küfrediyor.. kızıyorum ablanım ben senin çok ayip diyorum.. e çocuk anlamıyor ki normal geliyor ona.. anne baba cahil oldu mu böyle oluyo işte..

"Hadi küfür et oğlum", "Hadi amcalara göster oğlum", "Hadi tükür oğlum", "Aaa ne güzel aynı babası gibi geğirdi, babası gibi süper osurdu"...Eğitim aie içinde mi okulda mı gerçekleşir diye bir tartışma konusu vardı eskiden, o geldi aklıma.Kendini eğitememiş kişilerin sırf 2 dakikalık zevk ya da konu-komşuya gösterilebilecek bir obje olarak ortaya getirmeleriyle sonuçlanan bilinçsizce, mide bulandıracak durum. Ağaç evet yaşken eğiliyor ve bazı durumlarda malesef yaşken eğiliyor.

Çocuklar okula gitmeden eğitimlerini aile içinde almaları gerekirken bunlar çıkıyor karşımıza acınacak hallerine gülüyorlar

Dediğim gibi yolda oldu bu olay
Annesine üzüldümde kızdımda doğrusu
Çnkü benm onlarn konuşmasına daha doğrusu bağrışmasına şahit olduğumu gördü
Ve bana dönerek " napim dinlemiyor " dedi
Dondum kaldm :çok üzgünüm:
Eli kolu bağlanmş sanki . . . Sesini çıkaramıyor

cahillik baska birsey değil daha ne nice videolar var anlamıyorum böyle ebeveynleri bugun bu çocuklar yarının büyüğü olacak bakalım annesine babasına küfür ederse ne tepki verecekler

cahillik baska birsey değil daha ne nice videolar var anlamıyorum böyle ebeveynleri bugun bu çocuklar yarının büyüğü olacak bakalım annesine babasına küfür ederse ne tepki verecekler

O zaman çocuk çok güzel bir cevap verecek :

-Aaa niye kızıyosun ki babacım unuttun mu bunları bana öğreten de sen değil miydin ?

bu tip insanlara sokaklarda çok rastlıyoruz malesef
oğlumun okula gidecek olması korkutuyor beni
Allah hidayet versin..

en sinir oldugum seylerden birisidir
benim dayim öyle malesef henüz bir bucuk yasindaki cocuga küfür ögretiyor
küfür et oglum diyo ada anani diyo ay allahim ya kac defa söyledim yapma böyle cok yanlis
gecen bizimkilerin yanindada yapmis sanirim benim bir bucuk yasindaki yigenim agliyordu sinirlenmis bir baktik cocuk anneni anneni diyor sok olduk bize anneni diye küfür ediyo

Hata o çocukta değil tabiki dayında canım.

Dayın öğretmese o çocuk küfür ne demek olduğunu bile öğrenemez.

Ne ayıptır ne günahtır böyle sakız gibi çocuklarının ağızlarına dolamaları böyle pis lafları.

Ama onlara göre marifet olmalı ki bir de gurur duyuyorlar heralde bu yaptıklarından.

Şu sözü hep söylerim:
Kelimenin anlayışın bittiği yerde 'küfür' ve 'şiddet' başlar...
Fazlasını beklemeyeceksin...
O insanların anlayışı bundan ibaret...
Zavallı çocuklar!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…